Ще разделя цитата на две части, тъй като за разлика от първата му част, която можеше да ме заинтригува преди 20 години, във втората има смисъл, а пък аз подкрепям нещата, в които има смисъл.
dunavfc написа:Ама,почваш вече детски приказки да разказваш,имаш си хабер ти,кой е убиец и кой не...Думите ти тежат толкова,колкото моите,че на 24 год. възраст Костов е изнасилил 12 год. детенце,думи хвърляни в пространството без никакви елементарни доказателства.
Нещата, които знам по тази тема от първа ръка, бидейки пряк свидетел как се развива кариерата на един от охранителите на един от собствениците на моя отбор, срещайки тези особи на стадиона всяка седмица, предпочиташ да не ги знаеш, а и аз предпочитам да не ги знаеш, тъй като в момента трябва да се направи всичко възможно да се предодврати връщането на куманоидите и доганоидите на власт, защото те са в състояние да довършат страната в ситуацията на международна криза, а това няма да стане, ако останалите си извиват вратовете взаимно.
dunavfc написа:Не ставаше въпросът за кого да гласувам аз или ти,аз те попитах,така просто от любопитство,да чуя дали аджеба не съм пропуснал нещо и наистина да има някаква друга алтернатива.Естествено,че имаш право да гласуваш за когото си искаш,аз просто не разбирам,защо са тия постоянни спорове за ДСБ или за сините като цяло при положение,че те са политически труп.
Ти всъщност не си питал нищо, ти ни каза, че подкрепяме/не подкрепяме, цитирам "политически труп", нареди да се съсредоточим върху две партии, една от които харесваш, а другата не, с което постави точка на разговора. Нещо, което няма как да стане, а още по-малко пък някой, който не е участник в събитията и не е изживял онези години, трябва да си позволява да прави, спрямо хора, които са си посветили живота на някаква кауза, която не е била лична, а в полза на обществото. Дотук с лиричното отклонение. Като казваш алтернатива, това може да се разбира по няколко различни начина:
Може да бъде просто брой гласове в парламента - в момента проучванията показват, че ако няма повече десни субекти в следващия парламент или евентуално "Зелените", които обаче нямат финансовия ресурс да се конкурират, това ще означава крайно недостатъчен брой гласове, за да се стигне до брой от 121 депутата и съставяне на дясно или поне "дясно" правителство. Последиците от това са ясни и не мисля, че ще доведат до нещо добро.
Може да се разбира както е в сегашното положение - има дясна формация в парламента, чийто глас, макар и заглушаван, се чува и така могат да се съобщават неща, които са важни, пък основните играчи на картата предпочитат да премълчават. Пример е безпримерното унищожаване на Нацилнален парк Пирин, което в началото се осъждаше от последния кабинет, а в края се взимаха дословни същите решения като тези, които в началото бяха осъждани. Просто пример, десните са против това и се стараят да се разгласи, че има такъв проблем.
Може да се нарече алтернатива и извънпарламентарна партия, ако тя разполага с необходимия ресурс и желание да и се чува гласа и е достатъчно социално-ориентирана, за да може хората да и обръщат внимание, на базата на някакви неща, които върши, макар и извън парламента. Такава партия са "Зелените". Те може никога да не влезат в политиката, но винаги ще дават всичко от себе си, за да се борят с монополите или поне с тези, които ощетяват всички нас, чрез унищожаването, по един или друг начин, на околната среда, която е важна и полезна за всички.
В този ред на мисли, десните партии може да са слаби, може и да не влязат в парламента, което на мен не ми се вярва, но техният глас винаги ще се чува, тъй като огромната част от симпатизантите им са хора с образование, които се ползват с добро име в обществото и те няма как да престанат да се интересуват, какво става в държавата, след като са отделили, кой 20, кой повече години от живота си, посвещавайки се на каузата за освобождение на България от режима и борбата със следствията му. Затова казах по-горе, че е жалко, че броят на тези хора намалява, защото те са активни, а в България има остра нужда от активни хора, а не само такива, които по цял ден броят овци или в най-добрия случай се пеняват в интернет пространството. Колкото до "политическите трупове", по-добре те да си помагат един на друг, защото историята се повтаря и трябва да се предодврати това сега да изчезне едната алтернатива, преди 4 години изчезна другата, защото стана част от статуквото, а след 4, 5 или 8 да изчезне и третата, и тогава някой тинейджър да ти обяснява на теб, че разбираш ли тези, за които си ти са вече минало, а червените и дружките им от ДС пак да имат 20-25-30% и да продължават да тормозят хората. Аз лично не мога никога да харесам партията, която ти харесваш, не мога да харесам и партията на Кунева, но стискам палци и двете да се представят добре и заедно с това, което е оцеляло от десните, да предодвратят нови нещастия, които неминуемо ще последват, ако отново Москва дирижира събитията на правителството на България. Надявам се, че е станала ясна позицията ми и с това съм отговорил на въпроса ти, макар и да го зададе малко провокативно.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]