Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот dunavfc » 04 апр 2013 21:47

1913 написа:Аз пък не искам да гласувам за престъпници и убийци, които са наденали политически костюми върху дебелите си вратове, независимо дали се самонаричат десни или не. Гласувай си за който искаш, това си е твое право, мое право е да гласувам и коментирам, каквото си поискам, стига да не нарушавам правата и свободите на другите граждани, нали?

Ама,почваш вече детски приказки да разказваш,имаш си хабер ти,кой е убиец и кой не...Думите ти тежат толкова,колкото моите,че на 24 год. възраст Костов е изнасилил 12 год. детенце,думи хвърляни в пространството без никакви елементарни доказателства.
Не ставаше въпросът за кого да гласувам аз или ти,аз те попитах,така просто от любопитство,да чуя дали аджеба не съм пропуснал нещо и наистина да има някаква друга алтернатива.Естествено,че имаш право да гласуваш за когото си искаш,аз просто не разбирам,защо са тия постоянни спорове за ДСБ или за сините като цяло при положение,че те са политически труп.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 04 апр 2013 21:59

dunavfc написа:
1913 написа:Аз пък не искам да гласувам за престъпници и убийци, които са наденали политически костюми върху дебелите си вратове, независимо дали се самонаричат десни или не. Гласувай си за който искаш, това си е твое право, мое право е да гласувам и коментирам, каквото си поискам, стига да не нарушавам правата и свободите на другите граждани, нали?

Ама,почваш вече детски приказки да разказваш,имаш си хабер ти,кой е убиец и кой не...Думите ти тежат толкова,колкото моите,че на 24 год. възраст Костов е изнасилил 12 год. детенце,думи хвърляни в пространството без никакви елементарни доказателства.
Не ставаше въпросът за кого да гласувам аз или ти,аз те попитах,така просто от любопитство,да чуя дали аджеба не съм пропуснал нещо и наистина да има някаква друга алтернатива.Естествено,че имаш право да гласуваш за когото си искаш,аз просто не разбирам,защо са тия постоянни спорове за ДСБ или за сините като цяло при положение,че те са политически труп.

ГЕРБ и ДСБ са сестрински партии в ЕП.Разбира се,че съдбата на сините трябва да вълнува всеки десен човек.Иначе даже ГЕРБ да спечели изборите,няма с кой да се коалира или да получи подкрепа.А от това печели БСП и ДПС.ДСБ представят ли се като на последните проведени избори (тези за президент) и съберат гласове колкото на Светльо Витков(а това значи ,че няма да са вече в парламента),ще трябва да се търси подкрепа от Атака.Но аз предпочитам СДС или ДСБ пред тях.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 04 апр 2013 22:12

GOLEADOR написа: Пич,вкарваш си страшен автогол с тези разсъждения.Излиза,че според теб работниците в държавните предприятия могат да си позволят по-висок стандарт на живот от тези при частника.А нали всички се борехме да дойде капиталиста,да почне да ни експлоатира и работника да може след това да почива на Майорка,да кара нова кола,да не се замисля за битовизми от рода на това дали да пусне печката или не.Но явно си малък и това не те е вълнувало и не знаеш какво е било преди 20 години.Нито пък си бил на нощните бдения,барикадите или митинга на победата през 1997.И не знаеш каква подкрепа имаше тогава Костов и как тя сега се стопи.Колко гласа спечели Костов на последните президентските избори?60 хиляди?Толкова бяхме хората на митинга на победата през 1997!

Пич, явно ти е трудно да осъзнаваш какво ти пиша. Честно казано се чудя защо продължавам да ти отговарям, след като от тебе излизат само клетви и алабализми.
Вече ти писах, че съм работил и преди 1997. Бил съм и на митинги, участвал съм на избори, бил съм член на общинско ръководство на СДС, участвал съм като делегат на няколко национални конференции на СДС.
И да, в развитите демокрации "експлоатираните" работници имат всичко това, но пък за сметка на това работят.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ocYTawJyB0
Ето ти и отговор за несъстоялото се обединение с Единство
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 апр 2013 22:16

GOLEADOR написа:
dunavfc написа:

ГЕРБ и ДСБ са сестрински партии в ЕП.Разбира се,че съдбата на сините трябва да вълнува всеки десен човек.Иначе даже ГЕРБ да спечели изборите,няма с кой да се коалира или да получи подкрепа.А от това печели БСП и ДПС.ДСБ представят ли се като на последните проведени избори (тези за президент) и съберат гласове колкото на Светльо Витков(а това значи ,че няма да са вече в парламента),ще трябва да се търси подкрепа от Атака.Но аз предпочитам СДС или ДСБ пред тях.

Проблемът е,че разбирането е само от една страна ! Колко пъти ББ се опита да подаде ръка на Костов и колко пъти онзи симпатяга го отряза ? Какви сестрински партии са,като единственото за което се обединиха през тези 4 год. беше АЕЦ Белене ? Аз също искам ГЕРБ да се коалира със Сините,но това е невъзможно...
ГЕРБ или ще се коалират с Атака или Кунева или ще останат в опозиция,аз лично бих избрал второто...

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 04 апр 2013 22:23

dunavfc написа:
Проблемът е,че разбирането е само от една страна ! Колко пъти ББ се опита да подаде ръка на Костов и колко пъти онзи симпатяга го отряза ? Какви сестрински партии са,като единственото за което се обединиха през тези 4 год. беше АЕЦ Белене ? Аз също искам ГЕРБ да се коалира със Сините,но това е невъзможно...
ГЕРБ или ще се коалират с Атака или Кунева или ще останат в опозиция,аз лично бих избрал второто...

Бойко подавал ръка? Ти да не тренираш за комиците? Костов се опита да подаде няколко пъти, но пожарната отказа. Бойко напада Костов по-настървено отколкото напада Станишев. Бойко в прав текст обвини Костов, че бил подписал за цената на тока от Мариците. После се оказа, че това е сторено от Милко Ковачев и Овчаров. Да си чул Бойко да се извини?
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 04 апр 2013 22:28

DrAvalanche написа:
GOLEADOR написа: Пич,вкарваш си страшен автогол с тези разсъждения.Излиза,че според теб работниците в държавните предприятия могат да си позволят по-висок стандарт на живот от тези при частника.А нали всички се борехме да дойде капиталиста,да почне да ни експлоатира и работника да може след това да почива на Майорка,да кара нова кола,да не се замисля за битовизми от рода на това дали да пусне печката или не.Но явно си малък и това не те е вълнувало и не знаеш какво е било преди 20 години.Нито пък си бил на нощните бдения,барикадите или митинга на победата през 1997.И не знаеш каква подкрепа имаше тогава Костов и как тя сега се стопи.Колко гласа спечели Костов на последните президентските избори?60 хиляди?Толкова бяхме хората на митинга на победата през 1997!

Пич, явно ти е трудно да осъзнаваш какво ти пиша. Честно казано се чудя защо продължавам да ти отговарям, след като от тебе излизат само клетви и алабализми.
Вече ти писах, че съм работил и преди 1997. Бил съм и на митинги, участвал съм на избори, бил съм член на общинско ръководство на СДС, участвал съм като делегат на няколко национални конференции на СДС.
И да, в развитите демокрации "експлоатираните" работници имат всичко това, но пък за сметка на това работят.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ocYTawJyB0
Ето ти и отговор за несъстоялото се обединение с Единство

Според теб тук работниците не работят ли?По нищо не се различаваме от западните ни колеги.Само дето заплащането е различно.Но както и да е,успех на изборите за парламент,защото колкото повече десни партии влезнат в него-толкова по-добре за България.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 апр 2013 22:30

DrAvalanche написа:
dunavfc написа:

Бойко подавал ръка? Ти да не тренираш за комиците? Костов се опита да подаде няколко пъти, но пожарната отказа. Бойко напада Костов по-настървено отколкото напада Станишев. Бойко в прав текст обвини Костов, че бил подписал за цената на тока от Мариците. После се оказа, че това е сторено от Милко Ковачев и Овчаров. Да си чул Бойко да се извини?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Истински ме разсмя ! Костов говори с такава неприязъм към ББ,че не е истина ! 250 пъти от ДСБ му поискаха оставката,а оная свиня Атанас Атанасов направо премина всякакви нормални граници на критика. И аз да съм и аз няма да им подам ръка,ако 5 пъти ме отрежат и ми поискат оставката..
Последна промяна от dunavfc на 04 апр 2013 22:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 04 апр 2013 22:34

dunavfc написа:Проблемът е,че разбирането е само от една страна ! Колко пъти ББ се опита да подаде ръка на Костов и колко пъти онзи симпатяга го отряза ? Какви сестрински партии са,като единственото за което се обединиха през тези 4 год. беше АЕЦ Белене ? Аз също искам ГЕРБ да се коалира със Сините,но това е невъзможно...

Много зависи от това дали въобще СДС и ДСБ ще влезнат в парламента.И трите партии са членки на ЕНП и е грехота да не успеят да почнат да мелят брашно заедно.Щото БСП и ДПС пипнат ли мандата,за всички е ясно кой ще почне да реже баницата.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 04 апр 2013 23:12

soilwork написа:Малко известен факт е, че обработваемата земеделска земя в България е повече от Япония – 53 000 срещу 49 000 квадратни километра. Япония изхранва с тази земя 127.3 млн. жители и изнася земеделска продукция, а в България малко над 7 млн. българи се прехранват предимно с вносна земеделска продукция. Как става тая работа не мога да проумея :roll:

Преди 20-30 години измряха тези , с чиито земи се извърши колективизацията.С техния евтин труд и символични пенсии се обработваше земята , защото така бяха научени. Прибавям , че имаше по един месец лятна и един месец есенна селско-стопанска бригада на всички ученици и студенти.И всичката продукция заминаваше за Съюза.На "Плод и Зеленчук" в провинцията рафтовете бяха празни.
Никой не може вече да накара 60-год. пенсионери да отидат на село да бачкат за гражданите , защото са пребити от работа в живота си.Пък чалга-поколението бере колците с доматите :lol:
И все пак - като отида на пазар , инстиктивно търся бабичка , от която да са купя истински домати.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 05 апр 2013 00:13

Ще разделя цитата на две части, тъй като за разлика от първата му част, която можеше да ме заинтригува преди 20 години, във втората има смисъл, а пък аз подкрепям нещата, в които има смисъл.

dunavfc написа:Ама,почваш вече детски приказки да разказваш,имаш си хабер ти,кой е убиец и кой не...Думите ти тежат толкова,колкото моите,че на 24 год. възраст Костов е изнасилил 12 год. детенце,думи хвърляни в пространството без никакви елементарни доказателства.

Нещата, които знам по тази тема от първа ръка, бидейки пряк свидетел как се развива кариерата на един от охранителите на един от собствениците на моя отбор, срещайки тези особи на стадиона всяка седмица, предпочиташ да не ги знаеш, а и аз предпочитам да не ги знаеш, тъй като в момента трябва да се направи всичко възможно да се предодврати връщането на куманоидите и доганоидите на власт, защото те са в състояние да довършат страната в ситуацията на международна криза, а това няма да стане, ако останалите си извиват вратовете взаимно.

dunavfc написа:Не ставаше въпросът за кого да гласувам аз или ти,аз те попитах,така просто от любопитство,да чуя дали аджеба не съм пропуснал нещо и наистина да има някаква друга алтернатива.Естествено,че имаш право да гласуваш за когото си искаш,аз просто не разбирам,защо са тия постоянни спорове за ДСБ или за сините като цяло при положение,че те са политически труп.

Ти всъщност не си питал нищо, ти ни каза, че подкрепяме/не подкрепяме, цитирам "политически труп", нареди да се съсредоточим върху две партии, една от които харесваш, а другата не, с което постави точка на разговора. Нещо, което няма как да стане, а още по-малко пък някой, който не е участник в събитията и не е изживял онези години, трябва да си позволява да прави, спрямо хора, които са си посветили живота на някаква кауза, която не е била лична, а в полза на обществото. Дотук с лиричното отклонение. Като казваш алтернатива, това може да се разбира по няколко различни начина:

Може да бъде просто брой гласове в парламента - в момента проучванията показват, че ако няма повече десни субекти в следващия парламент или евентуално "Зелените", които обаче нямат финансовия ресурс да се конкурират, това ще означава крайно недостатъчен брой гласове, за да се стигне до брой от 121 депутата и съставяне на дясно или поне "дясно" правителство. Последиците от това са ясни и не мисля, че ще доведат до нещо добро.

Може да се разбира както е в сегашното положение - има дясна формация в парламента, чийто глас, макар и заглушаван, се чува и така могат да се съобщават неща, които са важни, пък основните играчи на картата предпочитат да премълчават. Пример е безпримерното унищожаване на Нацилнален парк Пирин, което в началото се осъждаше от последния кабинет, а в края се взимаха дословни същите решения като тези, които в началото бяха осъждани. Просто пример, десните са против това и се стараят да се разгласи, че има такъв проблем.

Може да се нарече алтернатива и извънпарламентарна партия, ако тя разполага с необходимия ресурс и желание да и се чува гласа и е достатъчно социално-ориентирана, за да може хората да и обръщат внимание, на базата на някакви неща, които върши, макар и извън парламента. Такава партия са "Зелените". Те може никога да не влезат в политиката, но винаги ще дават всичко от себе си, за да се борят с монополите или поне с тези, които ощетяват всички нас, чрез унищожаването, по един или друг начин, на околната среда, която е важна и полезна за всички.

В този ред на мисли, десните партии може да са слаби, може и да не влязат в парламента, което на мен не ми се вярва, но техният глас винаги ще се чува, тъй като огромната част от симпатизантите им са хора с образование, които се ползват с добро име в обществото и те няма как да престанат да се интересуват, какво става в държавата, след като са отделили, кой 20, кой повече години от живота си, посвещавайки се на каузата за освобождение на България от режима и борбата със следствията му. Затова казах по-горе, че е жалко, че броят на тези хора намалява, защото те са активни, а в България има остра нужда от активни хора, а не само такива, които по цял ден броят овци или в най-добрия случай се пеняват в интернет пространството. Колкото до "политическите трупове", по-добре те да си помагат един на друг, защото историята се повтаря и трябва да се предодврати това сега да изчезне едната алтернатива, преди 4 години изчезна другата, защото стана част от статуквото, а след 4, 5 или 8 да изчезне и третата, и тогава някой тинейджър да ти обяснява на теб, че разбираш ли тези, за които си ти са вече минало, а червените и дружките им от ДС пак да имат 20-25-30% и да продължават да тормозят хората. Аз лично не мога никога да харесам партията, която ти харесваш, не мога да харесам и партията на Кунева, но стискам палци и двете да се представят добре и заедно с това, което е оцеляло от десните, да предодвратят нови нещастия, които неминуемо ще последват, ако отново Москва дирижира събитията на правителството на България. Надявам се, че е станала ясна позицията ми и с това съм отговорил на въпроса ти, макар и да го зададе малко провокативно.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”