Висша лига - сезон (2017-18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Furious_Monk

Re: Висша лига - сезон (2017-18)

Мнениеот Furious_Monk » 03 дек 2017 00:36

Thsmith написа:Тва принципно е може би един от най-слабите мачове на Ютд в последните 2 години. Поне по мое мнение. Хаоса в защитата им беше потресаващ. Освен шведа, самата формация също ми се вижда неподходяща за тях. Тези 5 ма защитници само си пречат, а отгоре на всичко пред тях се образува една дупка в която противника си прави каквото иска. Матич може да е добър, но няма как да покрие 50 метра по ширина. Имам чувството, че с един вътрешен халф вместо централен защитник биха освободили малко защитата от натиска.

Човек, да не ти цитирам голямото мнение, но точно тези плаващи решения направиха така че вече всеки съдия свири каквото му е на кеф, а не каквото е по правилник.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 дек 2017 00:43

а не каквото е по правилник

Е, хубаво е да се проявява и творчество от време на време, особено когато има и благоприятни възможности, но всичко да бъде умерено, разбира се.
Динамиката на футбола в наши дни(и изобщо през последното десетилетие) е такава, че косвено тласка съдийството към повече творчество, отколкото консерватизъм.
В този ред на мисли, внимателната подготовка за съответния мач, а впоследствие и адаптацията - са грубо казано по-важни от т.нар. "буква на правилника".
Звучи малко парадоксално, но в крайна сметка футболната игра непрекъснато еволюира, докато съдийската дейност е по-скоро константна величина, което в един момент води и до рязък дисонанс/вид изоставане.
Последна промяна от smoothc на 03 дек 2017 00:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 03 дек 2017 00:47

Да бе, творчество.... Просто свобода на съдията да си прави каквото поиска на терена. Вече дори и нарушенията не са такива, ако не му хареса на съдията начина по който пада потърпевшият.
Анчелоти.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 03 дек 2017 00:50

Ковачев, колко от списващите тук знаят какво е паритет, според теб?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 03 дек 2017 01:07

Да бе, творчество

Разбира се! Реферът не трябва да бъде като кон с капаци или като робот, който гледа буквата на правилника под лупа, а напротив, да бъде психолог, да проявява творчество и не на последно място - да бъде строг, но справедлив, особено в по-критичните моменти.

По отношение на качество, подготовка и водене, мисля че английските и италианските рефери значително превъзхождат колегите си от Испания и Германия.
А за мен лично испанските рефери са най-неподготвените от т.нар. голяма четворка.

Например, ей този рефер(с вид на психопат) Antonio Miguel Mateu Lahoz - ми е еталон за всичко най-неприятно и вредно в този занаят.
[wrapimg=]http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Antonio+Miguel+Mateu+Lahoz+qmWUp-yA1Sam.jpg[/wrapimg]

"Завиждам" на отборите, които имат "късмета" да играят под(по) неговата свирка.
В кръга на шегата, но ако случайно на този индивид му бъде поверен мач от Висшата лига, то бъдете сигурни, че ще бъде поставен нов рекорд за картони в един мач.
Последна промяна от smoothc на 03 дек 2017 01:41, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 03 дек 2017 01:15

За рефер или за бог става въпрос? :lol:

Творчество може да се проявява в изкуството ( филмите, киното, книгите, музиката, картините, пластиките....). Там където определени житейски събития от които могат да пострадат повече хора, зависят прекалено много от само един човек, нещата стоят доста по-консервативно ).

Само ще добавя...

Творчеството позволява на хора с достатъчно финансови ресурси, да си купят достатъчно фантазия, която при определни обстоятелства да изкриви реалността в кошмарна, но напълно приемлива за тях абстракция.
Анчелоти.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 03 дек 2017 04:42

Furious_Monk написа:
Thsmith написа:Тва принципно е може би един от най-слабите мачове на Ютд в последните 2 години. Поне по мое мнение. Хаоса в защитата им беше потресаващ. Освен шведа, самата формация също ми се вижда неподходяща за тях. Тези 5 ма защитници само си пречат, а отгоре на всичко пред тях се образува една дупка в която противника си прави каквото иска. Матич може да е добър, но няма как да покрие 50 метра по ширина. Имам чувството, че с един вътрешен халф вместо централен защитник биха освободили малко защитата от натиска.

Човек, да не ти цитирам голямото мнение, но точно тези плаващи решения направиха така че вече всеки съдия свири каквото му е на кеф, а не каквото е по правилник.

Не може да си буквояд и да изкараш мача. Ще извиняваш, но само дузпите ще ги докарат до 10+ ако буквално отсъждаш всичко и мача изобщо няма да става за гледане. Да не говорим, че сигурно ще те набият и двата отбора. Без значение дали е финал в шл :lol: Някои неща няма как да се формулират писмено, трябва да се усещат.

Кашчей написа:Ковачев, колко от списващите тук знаят какво е паритет, според теб?

Всички, да се надяваме : ) :lol: Ако пък не, да питаш не е срамно 8-)
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 03 дек 2017 11:16

Никой не е казвал да си буквояд, просто трябва да се ограничи творчеството до много специфични ситуации. В противен случай се получава така че за едно и също нещо се свирят различни неща, според творческото настроение на съдията...
Анчелоти.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 03 дек 2017 11:23

Напълно подкрепям Смит в мнението му за съдийството, макар че ме дразни с пълното отричане на Плешивия (на когото и аз не съм фен). Ако някой ми даде обективен критерий на понятия като "excessive force" или "опасност за здравето" тогава ще се съглася с черно-бялото тълкуване на всяка ситуция

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 03 дек 2017 12:35

Хауърд Уеб :roll: същия когото не изгони Де Йонг за бруталния кунг-фу удар в гърдите на Алонсо на финала през 2010г . Е :evil: ал съм ти и таковата творчество..
Аз също харесвам по-свободната игра, ама не и да предпазваш играч направил безумно влизане, застрашаващо здравето на играч, в името на мача или затова, че е 10 Мин.
За мен еталон за свободна игра беше Ким Милтон Нилсен, който беше страхотен съдия.
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Върни се в “Архив”