silverbg написа:MORSKI написа:silverbg написа:Ти знаеш ли кога е създаден БФС?!
A ти за предшественик на БФС да си чул? То по тази логика- няма отбор преди 1922 година когато мисля почваше първенството

Добра логика, няма що.....
Ами ти ми говориш за регистрации, след като сте се регистрирали 1913 г. трябва да е било пред някого, не смяташ ли?! Ако беше написал, че тогава ви е първия устав или нещо от сорта е вече друга работа?! А и след това трябва да решим, тва някъв критерии ли е?! Щото при нас наистина устава е по-късно (1917 г.), но хората още в онези времена са приели 1912 за основаването на собствения си клуб (и от никой не е било оспорвано)
http://img516.imageshack.us/img516/8716 ... v01la8.jpg . Това, че тази година едва ли не сме си я измислили последните 20-30 години (както съм чел) е огромна глупост, тя никога не е подлежала на съмнение.
Мойто мнение е, че този въпрос кой е най-стария клуб ще се реши много трудно, защото няма никакви критерии за това. Първите клубове са създадени като ученически дружества още преди да е имало някакви единни организации, нямали са и кой знае кви документи.
При нас нашите предшественици са смятали за начало на клуба 1912, при Черно Море и Славия 1913. При Левски това, което се е случило при нас 1912 при тях е станало 1911 г., но като година на основаване се е наложило 1914 г.
Има документи с които аз не разполагам за съжаление, бяха в нашия музей който странно защо премахнаха когато дойдоха ТИМ на власт

Та, имаше документи, които си доказваха рожденната ни дата 1 март 1913

Тази дата си е регистрирана и в София и никой няма как да я оспори...
Въпроса е, че аз гояоря, че вие 1912 година сте имали клуб, ок, НО ТОЙ НЕ Е БИЛ ИЗЦЯЛО ФУТБОЛЕН ;0
За тов аговяоря, а тук става дума за първия ФК!
Както и да е, аз спирам да споря по тази тема, тъй като тя е доста сложна материя и консенсус никога няма да има!
Вие приемате, че сте първи, ние също приемаме, че сме първи- Славия и те!