Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Да
64
34%
Не
117
63%
Не мога да преценя
5
3%

Общо гласове: 186

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: Меси ли заслужаваше "Златната топка"?

Мнениеот megan fox » 11 яну 2011 13:56

TodorT написа:Ето тук съм напълно съгласен с теб... много хора (вкл. и аз) няма да приемат Пеп за добър треньор, докато не постигне успехи с друг клуб.... в момента, Барселона с тези си играчи и толкова сработен отбор си мисля, че Пешо от Бусманци да иде да ги тренира пак ще мачкат ... :oops:

Тогава идва логичният въпрос защо със същите играчи + Роналдиньо и Деко в състава след спечелената ШЛ през 2006-а Барса направи 2 изключително слаби сезона?! Защо Рийкард успя да накара тези играчи да играят силно само 2 сезона, а Пеп успява вече трети! Защо Рийкард не спечели 6 от 6 възможни трофея, а Пеп успя?!

И да, често виним Пеп за неправилните му трансфери, най-вече на Ибра, Чигрински и Адриано, продаденият Туре, но в същото време Гуардиола има няколко доста успешни трансфера: Максуел - отлично попадение, Алвеш - нужно ли да е коментирам, Пике - лично според мен най-доброто му попадение, Вия - въпреки, че му е първи сезон при нас се представя доста добре и вкара някои много важни голове за нас, + налагането на Педро от школата, че дори и Маск, който след всеки мач за отбора почва да се вписва все по-добре и да играе все по-добре за нас.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 11 яну 2011 14:01

TodorT написа:
Ето тук съм напълно съгласен с теб... много хора (вкл. и аз) няма да приемат Пеп за добър треньор, докато не постигне успехи с друг клуб.... в момента, Барселона с тези си играчи и толкова сработен отбор си мисля, че Пешо от Бусманци да иде да ги тренира пак ще мачкат ... :oops:

Пешо от Бусманци, едва ли щеше да има топките да поеме отбор падащ вкъщи от борещия се да изпадне Майорка или Сарагоса и да изрита най-големите звезди на отбора. И от банда мрънкащи и разхождащи фланелките, скъпоплатени, обезверени играчи, да направи смазана машина с играчи знаещи и на сън да ги бутнат какво да правят. Така, че това глупаво клише не върви, ама никак. Защо никой не го споменаваше преди 2 лета? Сега е лесно да се казва така, когато работата е свършена и отбора върви.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 11 яну 2011 14:06

Чакай сега,1000 човека-1000 мнения.Винаги ще има някой анти,някой който не харесва Бускетс.И как да го уязви?Ами баща му.И хубаво повдигнахте сравнение с Николай Михайлов.Заради баща му пазил в Левски,40 000 го освиркват...и отиде в Холандия,в Твенте и стана шампион и пази в ШЛ и излезе,че далеееееч баща му не е причината,а просто злобните подмятания са си били фенски изцепки.Бускетс на колко години е?Ами всеки 18 годишен дебютант ли може да заиграе на нивото на Шави примерно в халфовата линия?Че то да се сработи с такъв голям играч трябва време,а да играе на нивото му - хахахахаха,това и години не стигат.Много ясно,че един 18-19 годишен дебютант поставен до Шави ще е като дупка,нали?Не всеки е Меси.А днес Бускетс е явление и мисля,че който е говорил глупостите сега дължи извинение на Пеп,а и на самия Бускетс също :idea:

ПС:При Рийкард слабите сезони дойдаха по 1 причина.Рийкард много разчиташе на Роналдиньо,а той си срина формата след големите успехи.По-лошо,Рони беше титуляр ядящ мястото на Иниеста,а всички виждаме какъв играч е Иниеста днес!Може би и това не е плод на работата на Пеп?Беше ли Иниеста такъв фактор в отбора на Рийкард или по-скоро беше пейката на Роналдиньо?А за Деко не искам да говоря,за мене той много пречеше на Шави и изобщо на стила....Деко пуска бързо дълги топки при първа възможност,това му е маниера на игра насаден от Мауриьно в Порто още,игра на контраатака.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 яну 2011 14:12

ShooterMan написа:Чакай сега,1000 човека-1000 мнения.Винаги ще има някой анти,някой който не харесва Бускетс.И как да го уязви?Ами баща му.И хубаво повдигнахте сравнение с Николай Михайлов.Заради баща му пазил в Левски,40 000 го освиркват...и отиде в Холандия,в Твенте и стана шампион и пази в ШЛ и излезе,че далеееееч баща му не е причината,а просто злобните подмятания са си били фенски изцепки.Бускетс на колко години е?Ами всеки 18 годишен дебютант ли може да заиграе на нивото на Шави примерно в халфовата линия?Че то да се сработи с такъв голям играч трябва време,а да играе на нивото му - хахахахаха,това и години не стигат.Много ясно,че един 18-19 годишен дебютант поставен до Шави ще е като дупка,нали?Не всеки е Меси.А днес Бускетс е явление и мисля,че който е говорил глупостите сега дължи извинение на Пеп,а и на самия Бускетс също :idea:

Е чакай малко! Когато перуката налагаше синчето си... просто Ники не бе готов за голям футбол!!! Просто бъркаш във времето! Да Ники стана шампион на Холандия, но стана кога? Колко години, след като го наложи баща му?! А ако ен беше баща му да го наложи щеше ли Михайлов младши да стигне до Твенте?! Точно тази връзка ти убягва! Че се избързва с шуробаджинащината! Лошо няма да налагаш някой играч, бил той твой роднина, но да го налагаш САМО, ако реално може да помогне на отбора! Когато почнаха да налагат Ники и Серхио те НЕ БЯХА готови за големият футбол и се избърза с тяхното налагане!
А колкото до стъписването не Бускетс от Шави... не виждам от какво има да се стъписва?! Играят на различни позиции и вместо да се стъписва трябавше само да се учи от Шави, защото той на времето също играеше като опорен халф, преди да стане плеймейкър на отбора! ;)

Потребителски аватар
bojkyy
Контакти:

Мнениеот bojkyy » 11 яну 2011 14:23

TodorT написа:
megan fox написа:
bojkyy написа:Това е по-незаслужена златна топка и от тази на Канаваро

Ето тук вече много се изхвърли! Искаш да кажеш, че Канаваро е по-добър футболист от Меси?! ;)

Божку има впредвид начина по-който Меси я получава ... Той сравнява постижението на Канаваро, донесло му Златната топка и постиженията на Меси, донесли му наградата.... Не говори за качествата... а и няма как да се направят сравнения м/у футболисти, играещи на различни постове :)

Точно така, който каквото иска да си мисли, за мен това е най-незаслужено връчената златна топка. Не заради качествата на Меси, той е един от най-добрите в света. Меси нямаше толкова силен сезон колкото Шави. Ако разчитах на финалната тройка, бих ги подредил 1.Шави 2.Меси 3.Иниеста(не мисля, че заради 1 гол трябва да намери място дори в тройката)
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/109/2985109G.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 11 яну 2011 14:24

megan fox написа:
TodorT написа:Ето тук съм напълно съгласен с теб... много хора (вкл. и аз) няма да приемат Пеп за добър треньор, докато не постигне успехи с друг клуб.... в момента, Барселона с тези си играчи и толкова сработен отбор си мисля, че Пешо от Бусманци да иде да ги тренира пак ще мачкат ... :oops:

Тогава идва логичният въпрос защо със същите играчи + Роналдиньо и Деко в състава след спечелената ШЛ през 2006-а Барса направи 2 изключително слаби сезона?! Защо Рийкард успя да накара тези играчи да играят силно само 2 сезона, а Пеп успява вече трети! Защо Рийкард не спечели 6 от 6 възможни трофея, а Пеп успя?!

Всичко е много относително... Рони и Деко изиграха два прекрасни сезона в кариерата си и това се случи през годините под ръководството но Рийкард... Тогава Иниеста и Шави също бяха там, но дали бяха достатъчно зрели във футболно отношение... дали от тогава не израснаха мнооого :? ако има израстване то това се дължи на Пеп и на екипа му, спор няма... и понеже не следя Барселона (като изкл. ранните си детски години, в които им бях фен) искам да попитам: Стилът на Рийкард различаваше ли се по нещо от този на Пеп... Мисълта ми е дали причина за неуспешните години на Рийкард не са следствие промяна на начина на игра, различен от този, с който са "закърмени" футболистите на Барселона :?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 11 яну 2011 14:27

sMotLiO написа:
megan fox написа:
sMotLiO написа: За мен има само един победител и това е Снайдер. Тази тройка е всичко друго,но не и безпристрастна и обективна.

Имаш ли дори най-малка представа кой точно е излъчил тази тройка?! И кой по дяволите си ти, че ще я подлагаш на съмнение?!
Изобщо тук повече привърженици на конспирацията, че всичко е било нагласено знаете ли какъв е новият регламент за определянето на финалната тройка!!! От тази година има НОВ РЕГЛАМЕНТ и съм сигурен, че повечето не го знаят, респективно не знаят кой и как определя тройката, но иначе всичките сте много големи "специалисти"!
100 пъти обясних защо Снайдер няма да вземе Златната топка, да се бяхте замислили поне за миг над думите ми, независимо дали ви харесват и щяхте да проумеете защо!

На такива психопати като теб,не трябва да им се пуска интернет - това ми е мнението.

Айде, тогава да ни обясниш, защо Снайдер трябваше да стане Играч на годината?

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 11 яну 2011 14:27

TodorT написа:искам да попитам: Стилът на Рийкард различаваше ли се по нещо от този на Пеп... Мисълта ми е дали причина за неуспешните години на Рийкард не са следствие промяна на начина на игра, различен от този, с който са "закърмени" футболистите на Барселона :?

Да, има една съществена разлика: Пресата, която налага сега отбора! По времето на Рийкард, когато топката бе загубена се разчиташе, че защитата + опорният халф ще успеят да я отнемат и после в стила на Барса постепенно я изнасяха. А сега при Пеп нещата са доста по-различни! Загуби ли се топката, независимо в коя част на теран веднага се почва преса, още от нападателите като целта е да бъде възвърнат контрола върху топката колкото се може по-рано и на защитата изобщо да не й се налага да се намесва! Затова последните няколко сезона Барса получава доста по-малко голове във вратата си, спрямо периода на Рийкард! Защото тогава разчитайки основно на защитата... тя понакогя се пропукваше, а Валдес тогава изобщо не беше толкова стабилен, колкото е сега..., а сега при Пеп в над 60% от ситуациите загубената топка е възвърната още от халфовата ни линия, че понякога от нападението, респективно има далеч по-малко опасности пред защитата ни и Валдес! Това е съществената разлика м/у отбора на Пеп и този на Рийкард и точно това е принуса на Гуардиола! ;)

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 11 яну 2011 14:27

Има много голяма разлика да цъкаш в Б отбора и извъднъж да застанеш до Шави,да играеш с неговото темпо и с неговия стил.Позициите са различни,но когато отбора владее топката следват непрестанни пасове между Шави,Иниеста,Меси и логично следващия халф пък макар и опорния-Бускетс.Той няма как да се впише веднага в това темпо,това исках да отбележа.Нормално е и да се стъписа малко,че те тези играчи са като роботи,магьосници...Адаптира се момчето и се вижда,че може,нали?Извода е,че Пеп е наложил млад играч въпреки критикарите и злобарите и е успял.Относно Никито ако не го беше емнала публиката надали щеше да се изложи така.Ако 90 000 човека на камп Ноу бяха емнали Серхио от първия му неточен пас,да споменават шуробаджанащина,баша му - просто щеше да се провали и да израстне другаде.Но днес само ще кажа,че може и да е спечелил повече трофеи от баща си :lol:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 11 яну 2011 14:28

Тука за к'во спорите всъщност? Дали Ники Михайлов е заслужавал Златната топка ли? :lol:

Върни се в “Архив”