2022 Playoffs

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Buck32
Контакти:

Re: Лин !?

Мнениеот Buck32 » 17 апр 2022 20:17

rhaegar написа:Иначе всеки отбор взима решения с цел да угоди на звездата си, това е практика, а не изключение.

Напълно съгласен, това е то player power:). Даже не само угаждането на звездата, Ами и надплащането поголовно на свестните (и не само) играчи - справка съседния диалог.
Има, разбира се, значение коя е звездата и кой е треньорът, но за забавление можем да си представим Желко Обрадович да тренира Лейкърс и да тегли на Леброн една триетажна или да напсува Веждьо.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 17 апр 2022 20:22

Buck32 написа:Има, разбира се, значение коя е звездата и кой е треньорът, но за забавление можем да си представим Желко Обрадович да тренира Лейкърс и да тегли на Леброн една триетажна или да напсува Веждьо.

Как ще си позволи да псува GOAT !? Моля ти се...

П.С.
Гледахте ли днес Камен Донев по бТВ, бе ? Направо ги размаза... Министър, министерство на културата, сите под ножа !
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 17 апр 2022 20:37

Цифра, припомням си бийфовете между нас...

https://forum.gong.bg/gong/viewtopic.php?f=61&t=204944
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Buck32
Контакти:

Re: !

Мнениеот Buck32 » 17 апр 2022 21:14

Drunken_Master написа:Как ще си позволи да псува GOAT !? Моля ти се

Никъде не съм писал да псува Джордън:)

ReBorn1982

Re: 2022 Playoffs

Мнениеот ReBorn1982 » 17 апр 2022 21:14

Припомняй си, само да уточним, че "1982" е число, а не цифра. Цифрите са от 0 до 9.

За Желько Обрадович - той никога не би успял в НБА. Негово първо условие е, където и да иде, е "Аз командвам". Селекции, тренировки, тактики .... във всичко той трябва да е шефът. В НБА знаем как е, там треньорът е почти винаги някакъв придатък към звездата/звездите. Ако не се съобразява с лиготиите и капризите му/им, излита скорострелно.

Това е и основната причина в НБА да няма отдавна треньори-звезди (Попович е на дозалязване и е продукт на друга епоха) ..... вече няма как да има хора като Пат Райли, Грег Попович, Фил Джаксън и т.н., щото треньорската институция изгуби тежест, изгуби престиж и уважение. Треньорът е придатък, а всичко в един франчайз се върти около разглезените звезди.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

1948

Мнениеот Drunken_Master » 17 апр 2022 21:37

ReBorn1982 написа:Припомняй си, само да уточним, че "1982" е число, а не цифра. Цифрите са от 0 до 9.

Не, бе... Последния път като питах за тебе във форума на ЦСКА и единия ми вика "Цифрата вече се изчерпа. Видя, че доводите му за нашия клуб са нелепи и реши сам да се махне! Победихме го чрез факти !" Та, от тогава така те пиша и аз "цифра". ;д
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 17 апр 2022 22:20

ReBorn1982 написа:.

Това е и основната причина в НБА да няма отдавна треньори-звезди (Попович е на дозалязване и е продукт на друга епоха) ..... вече няма как да има хора като Пат Райли, Грег Попович, Фил Джаксън и т.н., щото треньорската институция изгуби тежест, изгуби престиж и уважение. Треньорът е придатък, а всичко в един франчайз се върти около разглезените звезди.

Това не е само в НБА и в баскета като цяло. Във все повече спортове се търси players coach, държи се повече да е мотиватор, който поддържа морала в съблекалнята, а тактическите познания остават на заден план.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Пената

Мнениеот Drunken_Master » 17 апр 2022 22:27

rhaegar написа: Във все повече спортове се търси players coach, държи се повече да е мотиватор, който поддържа морала в съблекалнята, а тактическите познания остават на заден план.

Сиреч, търсят чичо Митко ?
Любослав Пенев беше един от младите футболисти, начело с Емил Костадинов, с Витанов, знаете, имаше един много добър, много талантлив полузащитник, с един Стоичков... Винаги съм бил критичен към тях. Един пример само ще ви кажа. В Перник веднъж играем един мач с тримата. Първо полувреме, 0:0, с три картона на тримата. На почивката на единия беше по "български" (шамар - бел. ред.), на другия по "цигански", а третият ми избяга в банята... това беше номер 8. Тогава му бяха още първите стъпки. И резултатът второто полувреме стана 2:0 за ЦСКА. От тримата двама вкараха.
Изображение

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 17 апр 2022 23:39

rhaegar написа:
ReBorn1982 написа:.

Това не е само в НБА и в баскета като цяло. Във все повече спортове се търси players coach, държи се повече да е мотиватор, който поддържа морала в съблекалнята, а тактическите познания остават на заден план.

Аз мисля, че точно изброените са най-добрите мотиватори. Интересно, че даването на повече права/сила на играчите е получило сериозен тласък при нас, когато д-р Бъс (вечна му памет) решава да заложи на Меджик. Първо с нечувания договор 25 милиона за 25 години. После, когато Уестхед се разделя с поста си и така нататък. Е, Райли накрая също го махат играчите, но там вече е целият отбор.
Между другото според мен Маями също още държат на треньора, явно Райли не ще да остави играчите да правят каквото си искат.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Нетс-Селтикс

Мнениеот Drunken_Master » 17 апр 2022 23:48

Ще е много трудно. Змията в момента е в будна кома, но мрежите въпреки всичко ни удържат...
Изображение

Върни се в “Архив”