Контроли,Трансфери,Спекулации, зима 2014-15г. Черно Море

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

bez-nick

Re: Контроли,Трансфери,Спекулации, зима 2014-15г.

Мнениеот bez-nick » 05 яну 2015 19:58

Домуса го взима в Лудогорец, така че докато ТИМ са в ролята на футболни мишоци, трудно ще играят такива футболисти в Черно Море.

БАРОН
Контакти:

Мнениеот БАРОН » 05 яну 2015 21:03

black sea написа:
БАРОН написа:
black sea написа:Шерифа беше подарен на Домуса, но не знам защо. Това е ''излизане", ама друг път. Ако имаш в предвид, че е напуснал Черно море - добре, ама уж наистина щеше да заминава в чужбина, а то чужбината се оказа...Разград. Плюс това, Шерифа е до голяма степен предимно резерва, засега. За мен това си беше новогодишно подаръче от нас (ТИМ) за Домуса. Евентуално, дали, ако, ще го продадат и къде, за колко - вятър работа. И Жоро щеше да ''излезе" в Разград, ама нещо май не се разбраха за парите.
Тошко Великов е административен директор, доколкото знам. Предполагам правиш разлика между административен, спортен, изпълнителен, финансов и т.н. директори. Много хора го нападат него, но не казват нито думичка за Ерджан, Марин Маринов (ето ти директорите, за които говориш), шефката на школата. Тези хора къде и кога са играли футбол, имат ли си хабер въобще от и за играта и т.н. Но това са доверени хора на шефовете, даже се извинявам, че ги споменавам.
За Гонзо - вярно е, че е вманиачен, тъп левскар, но е вярно също, че нашите шефове бая се изгавриха с него, зимата на 2013г. Спомням си колко амбициран и надъхан беше той за пролетта, но останахме без Шерифа и Жоро, а и не взехме нищо качествено на тяхно място. ТИМ го поставиха на мястото му, бързо-бързо, показаха му кой командва парада. Друг е въпроса, че сега го мразят и повечето левскари не го искат, ама да е мислил...

От Т.Великов чакам повече,защото е единственият човек в ръководството,който знае какво е футбол и от коя страна се рита топката.Бил е и треньор!Колко удачен е друга тема.Важното е,че би трябвало да е наясно с материята и с игрите в нашето жалко първенство.За разлика от един Гонзо обаче,той не се влага в работата достатъчно.Не прави нищо повече от чиста административна работа,а както вече отбелязах е единственият футболен човек,както е прието да се казва.Затова и него упреквам.Относно директорите,съм чувал,че никога нищо не са отказали и винаги са се старали всичко да е наред в отбора.Ерджан не го познавам лично и не мога да го коментирам.С Марин Маринов обаче съм общувал няколко пъти и от преките си впечатления потвърждавам това,което написах по-горе.Те обаче са един вид представители на собствениците,а имат и много други задължения,освен тези в нлуба.Нали не е трудно да се сетим,че ТИМ-аджиите току-така гювеч не бутат.По тази причина,единственият човек в това ръководство,който постоянно може да е на стадиона и до отбора е гореспоменатият администратор.Очаквам от него да вложи сърце и душа в работата,а не само да си чака пенсийката!Това е реалноста в ръководството на НАШИЯТ ЛЮБИМ КЛУБ !Никого не искам да нападам и никого не забравям.Просто съм убеден,че във всяка ситуация трябва се търси положителното и да се извлича максималното.Положителното е,че имаме спокойствие в отбора и стабилен бюджет!!!Не е космически,дори за родните стандарти,но е ясен и гарантиран.Никой не се бърка в работата на спортно-техническото ръководство.И ако има сърцат и компетентен човек,който да търси и предлага на треньора опции.....и да му помага,мисля,че отбора ще е на много по-високо ниво!

БАРОНЕ, и аз мога да ги правя тези неща, за които говориш, че ги правят Марин и Ерджан. И аз съм добър човек, никога нищо на никого не отказвам. Но това не е достатъчно, наистина сигурно са добри момчета, но би трябвало да разбират малко от малко що е това футбол и въобще нещата, които искаш от Тошко Великов. Все пак той е назначен за административен директор и си върши работата, за която е назначен. Ясно е, че защитаваш ТИМ, лошо няма, но те моля да бъдеш обективен, ако е възможно. По-лесно ти е да обвиняваш Тошко Великов, а не да си признаеш мъжката, че нямаме адекватни изпълнителен и спортен директор.

Не разбирам,защо ако някой каже,че ЧЕРНО МОРЕ има нормален,макар и не космически бюджет,значи защитава ТИМ?И от кого ги защитавам?Точно и ясно си казах мнението.А то е,че кой каквото е поискал от ръководството не му е отказано.Кой ти е казал,че Ерджан Рашид и Марин Маринов са изпълнителен и спортен директор?Ерджан е председател на борда на директорите,а Марин е президент.С какъв спорт се е занимавал Е.Рашид не знам.М.Маринов се е занимавал с лека атлетика,доколкото знам.Нито единият,нито другият са играли футбол.Както и собствениците в лицето на ТИМ,те са били далеч от БГ футболът!!!Осигуряват неколкократно споменаваният от мен бюджет.Без този бюджет,щяхме да сме като един друг отбор от ВАРНА и като много други отбори от Родината!Затова мисля,че единствено лицето Т.Великов знае за какво става дума в настоящото ръководство на клуба!!!И ето тук както настояваш,си признавам мъжката,че нямаме адекватни изпълнителен и спортен директор.Но след като е ясно,че от ТИМ освен бюджет,друго не можем да очакваме.....значи поне да се напънем и да го ползваме по предназначение този бюджет!!!А не да си кютаме и да живуркаме.За пример давам треньорите през последните години.Какви попълнения привличаха мишоци от рода на Генов и други.....и каква беше атмосверата при Гонзо?И каква е при Кольо?Каква е разликата?Според мен разликата е в това,че някои работеха и работят на предела на своите възможности....а други мишкуваха!!!Претенцията ми към обсъжданият администратор,е че е на нивото на мишките.А на мен ми се иска да е личност като Гонзо и Кольо!!!И да използва за благото на ОТБОРА спокойствието и стабилният бюджет,които има на разположение!Аз лично не разбирам,защо след като дават пари ТИМ-аджиите не поставят подходящ човек да ги управлява компетентно???Човек,като свободния Херо например....който според мен ще направи чудеса,ако дойде като директор при нас.Накрая искам да те питам нещо.Твърдиш,че Т.Великов е назначен за административен директор и си върши работата.Ако е така защо Окоро не игра няколко кръга,след като беше футболист на ЧЕРНО МОРЕ?Помниш ли,че не проведе подготовка с отбора,а после пак не беше в БГ?Все нещо с документите му не беше наред.Това чие задължение е?Не е ли на администратора?Примери още много мога да дам за неговата инертност,но стана късно.Не искам да карам ракията да ме чака,не е джентълменско.Обобщавам скромното си мнение накрая.Иска ми се,вместо да плюем всичко,което мърда да сме по позитивно настроени и да си подкрепяме отбора.

black sea
Контакти:

Мнениеот black sea » 05 яну 2015 22:16

Бароне, нямам желание да се караме за глупости. Да кажем, че ти си прав. Ще си мълчим, ще си сложим зелените очилца и ще пляскаме с ръчички.
Само две думи за шефката на школата, извинявай - футболен човек отвсякъде, играла дълги години тази игра, със страхотен опит и поглед за и върху играта и т.н. За М.Маринов бях почти сигурен, че е изпълнителен директор, но може и да греша. Факт е обаче, че почти нямаме футболни хора в ръководството и макар и да съм болен фен на Черно море, не може да не ме е яд, че много неща са оставени на самотек в този отбор.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 05 яну 2015 23:03

black sea написа:
Готвача написа:Пичове,не си мислете че не искам юноши в отбора.Но с юноши не може да се постигне кой знае какво,освен да се доближим до чертата за изпадане.От доста време не съм в БГ и не мога да следя отблизо юношите,но тези които следях преди и виждах що годе някакъв потенциал в тях,въобще не можаха да пробият при мъжете,ВЪПРЕКИ дадените им шансове.Да си припомним колко гола имаше един Тодор Колев при юношите последният си сезон с тях/за всички мачове общо имаше около 70 гола,доколкото си спомням/.Нещо такова беше и друг наш супер талант-Капитанов.Къде са сега и двамата?Йосков дано успее,но на тези години няма физиката да играе за мъжете.Не че не може да се пуска де.А Китанов просто тъпче на едно място.Определено му спря развитието и не мръдна нито метър напред.Но както и да е,винаги ще има за и против.Искам само да ви напомня,че последният ни наистина СУПЕР талант беше Илиан Илиев.Някой дали помни кога беше това?А Жоро Илиев е наистина много добър играч,но толкова.Не е от класата на Илиян,все пак.

Колега, извинявай не се сърди, но не изтрезня ли вече след празниците.
Защо правиш интриги, че Илиян бил супер звезда, а Жоро Илиев не бил. И двамата са достойни за уважение хора и футболисти и никой от нас никога не е правил сравнение между тях кой е по-велик и добър. Илиян имаше късмет и игра навън в голям отбор, но това не означава непременно, че Жоро е по-слаб играч от него.
Жоро Китанов си е супер вратар за годините на които е. Знаеш много добре предполагам, че най-добрите и стабилни вратари са на около и над тридесет години. Ако е вярно, че е имало реален интерес и оферти за Китанов, можехме да сме го продали вече и да не му се спира развитието, както казваш. Да се развива момчето в някоя бяла държава. Но най-важното е, че му дадохме ранен шанс, привличайки го от юношите и нататък вече по веригата...
Йосков нямал физика - ясно е, че ''търсиш под вола теле"...само и само да не се пускат юноши, с които сме щели да се доближим до чертата за изпадане! :roll: Никой не е казал само юноши, юруш с юноши, но когато нещо се появи, когато някой се изяви да му се даде шанс. Толкова е просто.
Нека си имаме опитни футболисти, естествено - сплав между опит и младост.

Не търся интрига,просто защото няма база за такава.С какво се различават двамата споменати от мен?Ами единият реализиран-другият нереализиран талант.Нормално е да смятам,че реализираният е по добрият.И двамата са високо ниво за БГ,но единият дори и да не искаш да го признаеш е по така.Както и да е,сега става въпрос за сегашните ни таланти.Кое ги прави добри такива?На първо място е таланта,но на второ/не по значимост/е труда.Китанов е талантлив и много работлив,затова успява сега,а се надявам да успее много повече в бъдеще.Бекир-ами наистина голям талант,но не мислиш ли че нещо му липсва?Мачове-дал Бог,подкрепа от всички-дал Бог и накрая едно по ниско от средно ниво.
По горе дадох примери с Т.Колев и Капитанов.Гледам леко си ги игнорирал.Разбери ме правилно-редовно си посещавах тренировки и мачове на юношите не поради някаква си моя фикс идея,а просто защото искам/х/ да следя развитието на нашите таланти.Жоро Илиев показа голям потенциал,далеч преди Илиян/имам в предвид като години когато са се показали определени качества/.Смятам че Жоро беше перфектен за първенството на Острова но просто не го огря и започна да се развива по бавно,за разлика от Илиян.А нереализираните таланти са много повече от успелите по ред причини.Но на първо място е за тях е лежането на таланта.Има едно момче в тази възраст/българче/,тренира в школата на голям отбор тук/на Острова/,треньора му каза че ако не е мързела му,ще стане играч от топ класа,но дотам.Сега е в периода на любовта и го считам за свършен за футбола.Хайде стига съм писал,че ще ме заподозреш в алкохолизъм отново :) .
п.п.Не си мисли че ако имаме юноша по добър от тези които са в А отбора,треньора би го държал на пейката.Всеки иска да има най добрите играчи на терена-не на пейката.МИР колега!
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 05 яну 2015 23:09

Жоро Илиев е най-добрия box-to-box полузащитник, който е играл в България за последните поне 15 години!!! Илиан Илиев е друг тип играч, типичен плеймейкър с невероятна техника и фантазия. И двамата са големи играчи. И като казах Илиан, като се заговорихме за юноши....при 17 годишните вече играе неговия син, Илиан-младши, 2 години по-малък и от това, което показва е класа над всички, също като баща си плеймейкърче :)
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

БАРОН
Контакти:

Мнениеот БАРОН » 06 яну 2015 09:44

black sea написа:Бароне, нямам желание да се караме за глупости. Да кажем, че ти си прав. Ще си мълчим, ще си сложим зелените очилца и ще пляскаме с ръчички.
Само две думи за шефката на школата, извинявай - футболен човек отвсякъде, играла дълги години тази игра, със страхотен опит и поглед за и върху играта и т.н. За М.Маринов бях почти сигурен, че е изпълнителен директор, но може и да греша. Факт е обаче, че почти нямаме футболни хора в ръководството и макар и да съм болен фен на Черно море, не може да не ме е яд, че много неща са оставени на самотек в този отбор.

Не знам дали съм прав,или не.Аз просто си казвам мнението и то е,че ние можем да си мечтаем за какво ли не.И за нов стадион,и за шампионска титла,и за купи.....на България,а защо не и на Европа.Но мечтите и желанията са едно,а реалноста е нещо съвсем друго!За съжаление!И просто апелирам,на базата на това,с което разполагаме,да се опитаме да вземем максимума.С умни ходове и разумна трансверна политика!А стратегически,чисто футболни действия от нефутболни хора явно не можем да очакваме.Затова очаквам от единственият човек свързан с играта,респективно с игрите в родния футбол,да е по активен.Защото е явно и ясно,че другите фактори като ТИМ и пълномощниците не могат,или не искат да направят нещо повече от това,да дадат спокойствие и стабилност.Защо е така аз и ти не можем да знаем.Може да има хиляди причини.Аз не мога да броя чужди пари и не мога да анализирам действия,за които не знам какво ги е предизвикало.Чувал съм,както и ти наверно,много слухове.Но истината за орязването на Гонзовите амбиции,за освобождаването на изброените от теб футболисти и други трудно обясними действия.........няма от къде да я знам!Но виждам как в повечето други отбори постоянно изникват проблеми.Финансови,спортно-технически и морални.А при нас е спокойно и стабилно.По отношение на плащане,коректност и футболен морал.И ме боли,че това не се използва за надграждане,а за спокойно живуркане в спокойния клуб.Никой не е доволен от средняшки изпълнения.Не съм доволен и аз.Убеден съм,че ако има амбициозно и кадърно управление,ако отборът се развива,ако продаваме като Гришата.....на базата на това,което имаме,можем да сме по успешни.ТИМ-аджиите не се месят,като Венци или Бай Ганю.И тук възникват две възможности за вътрешно клубен живот.Тих и апатичен,както е сега.И активен,както ни се иска на нас.Това са ми претенциите към Тошко,тошковците и тошковщината!А шефката на школата,не мога да я коментирам,защото не я познавам.По принцип с теб говорим за едни и същи неща.Ти го наричаш самотек,аз живуркане.Търсим виновните на различни места.За да е така виновни СМЕ ВСИЧКИ !!! Аз пак се връщам на любимият си реализъм и на това което може да се направи за доброто на ЧЕРНО МОРЕ !!! Ние феновете трябва да сме по активни1Стадионът да е винаги пълен.Да се вижда ясно нуждата от нов стадион...При сегашните 3-4 хиляди и този май стига.Нека покажем,че си обичаме отбора и тогава да искаме!А сега се оказва,че ръководство и футболисти живуркат,а ние от публиката сме на същото ниво!

БАРОН
Контакти:

Мнениеот БАРОН » 07 яну 2015 09:59

Днес НАШИТЕ се събират в 14.00 за първа тренировка.Няма да е лошо да сме там,за да им честитим Новата година и да им пожелаем здраве и успехи.Малко е студеничко,но истинските фенове се броят по трибуните.САМО ЧЕРНО МОРЕ !!! Да даде Господ 2015 година да е успешна за всички,които обичат най-старият футболен клуб в България ЧЕРНО МОРЕ !!!
Последна промяна от БАРОН на 07 яну 2015 10:38, променено общо 1 път.

black sea
Контакти:

Мнениеот black sea » 07 яну 2015 10:15

Не знам на какво ниво сме феновете на Черно море, но ти давам бърз пример:
Предполагам помниш мача с ПСВ Айндховен в Бургас - близо 10 000 варненци на мач на Черно море и то извън Варна :roll: (макар и само на стотина километра). Нещо нечувано и невиждано в нашата история, а една голяма част от тези фенове бяха напълно непознати хора, с жените си, с децата си и нещо ги е накарало, предизвикало да дойдат на мач. Спомням си много добре как ги взехме тези сто километра до Бургас за три часа, а защо ли...
Извода е, че когато има амбиции, високи цели, успехи, развитие и желание от страна на ръководство и играчи ще има и фенове. Не знам дали е правилно и нормално, но това е положението не само в Черно море, но и във всички български отбори.
А, и недей забравя, че много фенове на Черно море не идват на мачовете, защото ''стадиона" е в ужасно състояние, а на ръководството изглежда не му пука, а не можеш да ги виниш хората...

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 07 яну 2015 10:24

БАРОН написа:Днес НАШИТЕ се събират в 14.00 за първа тренировка.Няма да е лошо да сме там,за да им честитим Новата година и да им пожелаем здраве и успехи.Малко е студеничко,но истинските фенове се броят по трибуните.САМО ЧЕРНО МОРЕ !!! Да даде Господ 1915 година да е успешна за всички,които обичат най-старият футболен клуб в България ЧЕРНО МОРЕ !!!

Тя 1915 е била успешна,майката му е тази да е на подобно ниво. :mrgreen: И да не забравите да честитите Иванов ден на именниците.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

БАРОН
Контакти:

Мнениеот БАРОН » 07 яну 2015 11:08

black sea написа:Не знам на какво ниво сме феновете на Черно море, но ти давам бърз пример:
Предполагам помниш мача с ПСВ Айндховен в Бургас - близо 10 000 варненци на мач на Черно море и то извън Варна :roll: (макар и само на стотина километра). Нещо нечувано и невиждано в нашата история, а една голяма част от тези фенове бяха напълно непознати хора, с жените си, с децата си и нещо ги е накарало, предизвикало да дойдат на мач. Спомням си много добре как ги взехме тези сто километра до Бургас за три часа, а защо ли...
Извода е, че когато има амбиции, високи цели, успехи, развитие и желание от страна на ръководство и играчи ще има и фенове. Не знам дали е правилно и нормално, но това е положението не само в Черно море, но и във всички български отбори.
А, и недей забравя, че много фенове на Черно море не идват на мачовете, защото ''стадиона" е в ужасно състояние, а на ръководството изглежда не му пука, а не можеш да ги виниш хората...

Съгласен съм,но нали ние феновете сме ЧЕРНО МОРЕ !!!Собственици,ръководства и футболисти се менят през годините.Феновете са вечни.Нещата с амбициите,целите и евентуално успехите са двустранни.От една страна е вярно,че когато стадионът е хубав,а мачът важен,хората са повече.Но от друга страна,клуб с голяма фенска маса привлича спонсори,рекламодатели.....и оцелява в годините.Примери в световната и в родната история има много.Така е навъртял повече от век история и ЧЕРНО МОРЕ !!! През тези години е имало не само успехи,а и тежки времена.Войни,кризи и комунизъм.Закривали са ни.Обединявали са ни,под какви ли не форми.Преименували са ни.Стадионът не винаги е бил хубав.Но нашите бащи и дядовци са били до отбора!!!Е ние да не сме по лоши от тях? Щом те не са търсели оправдания,какво право имаме ние да се оправдаваме?Този клуб е на повече от век,защото е имал привърженици независимо на кое място е....и кой го управлява ! Мача с ПСВ разбира се го помня.Същото беше и със Сампдория,пак в Бургас.Същото беше и с Щутгард в София.На такива мачове идват много зрители.Но истинските фенове са до отбора и когато е в Б група.Никой не е застрахован от неуспехи.Но ако публиката е вярна,всеки неуспех е временен!Така е било,така е сега,така ще бъде!Ако ние не вярваме,в бъдещето на ЧЕРНО МОРЕ....тогава кой?

Върни се в “Архив”