Пилзен-Фенербахче
Бенфика-Бордо
Анжи-Нюкасъл
Щутгарт-Лацио
Тотнъм-Интер
Леванте-Рубин
Базел-Зенит
Стяуа-Челси
3-Английски
3-Руски
2-Италиански
1-Турски
1-Френски
1-Чешки
1-Румънски
1-Испански
1-Швейцарски
1-Германски
1-Португалски
Силно присъствие на източноевропейски клубове,което е много добра новина.
Лично за мен,ясно се вижда че повечето отбори,които ще гостуват в първия двубой,са една-две идеи по-класни от своя опонент.
Разбира се,това не означава,че те със сигурност ще продължат напред,но вероятността това да се случи не е малка!
Като по-равностойни и непредвидими двойки аз виждам:Бенфика-Бордо,Тотнъм-Интер,Анжи-Нюкасъл.В останалите пет,може би единствено Щутгарт е по-равностоен на Лацио,докато при другите отбора-гост е доста по-класен от своя противник.
С участието на отбори като Челси,Тотнъм,Интер,Лацио,Анжи,Зенит и Фенербахче,тазгодишното издание на Лига Европа съвсем спокойно бихме могли да определим,като най-качественото от създаването на този формат.
Руското присъствие поначало е доста силно в турнира,всички помним успехите на Зенит и ЦСКА Москва,навярно сега е дошло и времето на Рубин и Анжи?!
Аз лично съм впечатлен от представянето на Рубин Казан-страхотна ефективност в нападение и силна игра в защита,отстраниха двукратния носител на трофея-Атлетико Мадрид,така че имаме всички предпоставки за едно страхотно представяне от тяхна страна и в крайна сметка,защо пък не,точно Рубин да спечели трофея ЛЕ!?
Опитът им в Шампионската лига със сигурност би могъл да им помогне,колективът е доста добър,доста години вече играят заедно,а и треньорът им е добър тактик.
Аз лично бих заложил,че един от трите руски отбора,ще триумфира в ЛЕ!