gzagorov написа:plamenst7 написа:Stahlgewitter написа:Е тоя беше драма при нас.
Така е, като не изигра и един мач на поста на който по принцип играе. Тасевски също го мъчеха като опорен в началото и беше пълна трагедия. Същото се отнася и за Ели-човека си е ляв защитник, но така и не изигра мач като такъв при нас и побързахме да го обявим за некадърен. Ми да бяха сложили и Дембеле опорен халф, пък да видим дали щеше да блесне така. Тази пролет се очертава да се случи тази глупост още вднъж с Аймен Белаид. Човека си е ляв бек, но както се очертава май ще го ползваме за централен защитник.
Аз ли съм глупав и нищо не разбирам от футбол, или като сложиш (преквалифицираш) играч на позиция, различна от силната му, отслабваш не един, а два поста - този, който искаш да закърпиш, понеже нямаш футболист за него, и този, на който вече имаш добър играч, но него го правиш "поливалентен" и запушваш дупки с него. Три такива тъпотии да направиш и отборът ти се смъква с 5 класи надолу.
Как перманентната (защото за 1-2 мача "иди-доди", ама...) поливалентност на футболистите стана толкова разпространена във футбола у нас, още не мога да схвана.
И аз това съм се чудил толкова много пъти ... И не у нас - а най-вече в Левски тая поливалентност се разпространи още от Овчата тиква(Вуцата) когато пускаше Гонзо опорен халф. Още от тогава все има някой в отбора,който си има позиция но само в нашия тим той ще играе където му трябва на тренера ....