Шампионска Лига (сезон 2010/2011 )

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой ще спечели Шампионската лига ?

Барселона
49
48%
Манчестър Юнайтед
53
52%

Общо гласове: 102

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Шампионска Лига (сезон 2010/2011 )

Мнениеот Madridist » 14 апр 2011 12:53

Аз имам доста приятели от Юнайтед и точно това им обяснявах снощи,че на финала , без значение дали играят срещу Барселона или Реал Мадрид, единствения им коз ще е Уембли. Особено ако играят срещу каталунците. Както Франки много добре го написа -сегашния им отбор е по-слаб от този през 2009 (няма ги Тевес и Роналдо), а всички помним на финала в Рим, че на пет минути играха по веднъж с топката и гледаха мача от близо. Да не говорим,че сегашния тим на Барселона е поне една крачка по-напред от този през 2009 по отношение на сработеност и рутина. Все пак, става дума за една среща,финал, и понякога крайния победител се решава от това, не кой е по-добрия, а кой е допуснал по-малко грешки. Примерно, мача на Барселона срещу Арсенал в Лондон си беше образец как може да загубиш след поредица от грешки. Първо,съдийската грешка - отменения гол на Меси, и после треньорската грешка - безумното решение на Гуардиола да смени най-добрия си играч в мача (Вийя) за Кейта. И точно след нея стана обратът за Арсенал. Относно Шалке 04, много хора се смееха на Валенсия,че е отпаднала от тях, но по мойто скромно мнение, в първия мач на "Местая", прилепите си ги изпуснаха, и много повече заслужаваха победата. На реванша Валенсия поведе, после дойде един доста пресилен пряк свободен удар от който стана и изравнителния гол за "миньорите". Все пак,каквото и да се случи от тук нататък, Шалке 04 са приятната изненада на турнира,най-вече за начина по-който детронираха европейския клубен шампион. Аз лично, откакто гледам футбол, нямам спомен,в евротурнирите, някой да е вкарвал пет гола на италиански отбор при гостуване. :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 14 апр 2011 12:56

Los Che написа:Шайзе04 никога няма да станат"любимци на ЦЕЛИЯ форум"!
От моя гледна точка има 2-3 отбора които никога няма да станат "любимци на целия форум" !

И
Освен това се очаква отново от следващия сезон Байерн да отмъкне спонсора на Шалке 04 "Газпром". И двете компании ще бъдат допълнителни спонсори на баварците, като от 2013 година, когато изтича договорът на клуба с германския "Telekom", "Газпром" има желание да стане основен спонсор на мюнхенския гранд. До момента в Шалке "Газпром" е вложил средно по 25 милиона евро на сезон от 2007 година насам. Договорът с "кралскосините" изтича през 2012 година и според медиите няма да бъде удължен.

Шайзе нул фийр се пее на Алианц Арена. Все пак съм за тях. Байерн ще имат спонсор "Газпром" от 2013- та година.

Браво на Шалке 04 :!:
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

На линия
Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 14 апр 2011 13:33

Доста слаба интрига в ШЛ напоследък. Не съм се ровил из статистиката, но вероятно досега никога не е случвало, откакто ШЛ се казва така, и в 4-те 1/4-финални сблъсъка единият отбор да вземе и двата мача. Иначе не ми пука особено кой ще вземе трофея, стига да не е Юнайтед.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 14 апр 2011 13:55

Madridist написа:Аз имам доста приятели от Юнайтед и точно това им обяснявах снощи,че на финала , без значение дали играят срещу Барселона или Реал Мадрид, единствения им коз ще е Уембли. Особено ако играят срещу каталунците. Както Франки много добре го написа -сегашния им отбор е по-слаб от този през 2009 (няма ги Тевес и Роналдо), а всички помним на финала в Рим, че на пет минути играха по веднъж с топката и гледаха мача от близо. Да не говорим,че сегашния тим на Барселона е поне една крачка по-напред от този през 2009 по отношение на сработеност и рутина. Все пак, става дума за една среща,финал, и понякога крайния победител се решава от това, не кой е по-добрия, а кой е допуснал по-малко грешки. Примерно, мача на Барселона срещу Арсенал в Лондон си беше образец как може да загубиш след поредица от грешки. Първо,съдийската грешка - отменения гол на Меси, и после треньорската грешка - безумното решение на Гуардиола да смени най-добрия си играч в мача (Вийя) за Кейта. И точно след нея стана обратът за Арсенал. Относно Шалке 04, много хора се смееха на Валенсия,че е отпаднала от тях, но по мойто скромно мнение, в първия мач на "Местая", прилепите си ги изпуснаха, и много повече заслужаваха победата. На реванша Валенсия поведе, после дойде един доста пресилен пряк свободен удар от който стана и изравнителния гол за "миньорите". Все пак,каквото и да се случи от тук нататък, Шалке 04 са приятната изненада на турнира,най-вече за начина по-който детронираха европейския клубен шампион. Аз лично, откакто гледам футбол, нямам спомен,в евротурнирите, някой да е вкарвал пет гола на италиански отбор при гостуване. :roll:

Точно Интер имат спомени за получени 5 гола в ШЛ като домакин :lol: :lol: :lol: Мачът е с Арсенал 1:5 :roll:
Ти май наистина си таен фен на Интер и калчото ;)
П.П. Моля те, поне стискай палци на Раул :)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Los Che
Контакти:

Мнениеот Los Che » 14 апр 2011 14:01

Udoji90 написа:Доста слаба интрига в ШЛ напоследък. Не съм се ровил из статистиката, но вероятно досега никога не е случвало, откакто ШЛ се казва така, и в 4-те 1/4-финални сблъсъка единият отбор да вземе и двата мача. Иначе не ми пука особено кой ще вземе трофея, стига да не е Юнайтед.

Аха, анджак и аз това щях да река! Много неинтригуващи 1/4 финали с безинтересни съперници при огромно превъзходство с 4-5 гола! УжасТ!
А помня 2000 и 2001 година до Финала гледахме със затаен дъх...КАКВИ ОТБОРИ ТОГАВА, КАКВИ ФИНАЛИСТИ ИМАШЕ...
Prefiero desaparecer que ver morir al Valencia: Rubén Baraja.
Como aficionado del Valencia estoy muy feliz.
El ´Guaje´ David Villa
Rino: “Mis jugadores son los mejores del mundo”.

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 14 апр 2011 14:04

Los Che написа:
Udoji90 написа:Доста слаба интрига в ШЛ напоследък. Не съм се ровил из статистиката, но вероятно досега никога не е случвало, откакто ШЛ се казва така, и в 4-те 1/4-финални сблъсъка единият отбор да вземе и двата мача. Иначе не ми пука особено кой ще вземе трофея, стига да не е Юнайтед.

Аха, анджак и аз това щях да река! Много неинтригуващи 1/4 финали с безинтересни съперници при огромно превъзходство с 4-5 гола! УжасТ!
А помня 2000 и 2001 година до Финала гледахме със затаен дъх...КАКВИ ОТБОРИ ТОГАВА, КАКВИ ФИНАЛИСТИ ИМАШЕ...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Единия да не би да е бил с прилеп в емблемата си :roll: :roll: :roll:
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

На линия
Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 14 апр 2011 14:14

Между другото, и аз бях много разочарован, когато Валенсия отпаднаха от Шалке, защото смятах миньорите за много слаб отбор, но определено в ШЛ тази година сините показаха много достойнства, поради което и мнението ми за тях става все по-високо. Колкото и да са зле Интер този сезон, победа с 2-5 на техен терен си е сериозно постижение.

За трофея шансовете ги разпределям така:
Барса - 50%
Реал - 20%
Ман Юн - 20%
Шалке - 10%

На Ман Юн им давам равен шанс с Реал само заради символичното домакинство, което биха имали на евентуален финал. Ако го нямаше това домакинство, шансовете на Юнайтед биха били видимо по-ниски от тези на Реал и може би близки до тези на Шалке.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

milka

Мнениеот milka » 14 апр 2011 16:04

[center]Остана голямата четворка, за феновете предстои десертът
Стефан Стоянов[/center]

[center]
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Останаха само четири отбора. Вероятно най-добрите. Със сигурност най-заслужилите. Този път Шампионската лига ни предлага почти всичко най-качествено.Реал Мадрид и Барселона на полуфинал. Двата отбора имат много да си връщат. „Балета” трябва да покаже, че може да бие на футбол най-големия си опонент. Барселона пък има да си връща тъпкано на Моуриньо, защото той е единственият причинил мъка на Гуардиола откакто води „червено-сините”. От друга страна най-класните футболисти на планетата Лео Меси и Кристиано Роналдо отново ще си ги премерят…футболните умения.Две футболни философии, два футболни свята един срещу друг, за кеф на зяпачите. Истинско зрелище, а на всичкото отгоре ще е в четири епизода, заради предстоящите мачове между Реал и Барса на местната сцена.Виктор Валдес сподели, че не е сигурен, дали Реал Мадрид е печелил срещу Барселона откакто съществува цветната телевизия. Цветущо изказване, но не беше отдавна моментът, когато същият този вратар гонеше между пуснатите пръскачки на Ноу Камп Моуриньо, за да му се скара, че се радва. Португалецът се радваше, защото изхвърли каталунците с Интер от Лигата, а после даже я спечели.В следващите седмици престрелките между двата големи испански отбора няма да секнат. В битката ще бъдат включени и мощните медии, които най-открито подкрепят и следователно хулят, този който трябва.В другия поток на Шампионската лига има изявен фаворит в лицето на Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи” имат страхотен шанс да играят на финала, а той пък е в Лондон. Така че господинът от Лондон може да гледа как Бербатов вдига трофея, който мечтае най-силно от много години насам. Нищо, че му е отредено да е резерва в тези мачове. Да му имаме проблема, както се казва.Юнайтед е фаворит, но такива бяха Валенсия и Интер, пък Шалке ги преслуша по бързата процедура, особено италианците, които станаха за смях и в двата мача.В този сблъсък от полуфиналната фаза се среща огромна част от историята на турнира откакто той носи името Шампионска лига. От едната страна ще застанат колоси като Райън Гигс, Пол Скоулс и Ван дер Саар, а от другата голмайсторът за всички времена – Раул Гонсалес Бланко. Четирима футболисти, които са истински пример, заради невероятния професионализъм, който ги остави в голямата игра дълги години.На всичкото отгоре „старите кучета” не играят поддържаща роля, напротив. Ван дер Саар спаси Манчестър в ключови мигове срещу Челси. Гигс даде двете асистенции в реванша и беше може би най-добрият на терена. Раул пък не пропусна да покаже, че когато топката е в него, а той е в наказателното поле, най-разумното нещо е да очакваме сигурен гол. Два на Интер и един на Валенсия във фазата на елиминациите.Снощи радостта на испанеца в Гелзенкирхен пък показа, че легендарната 7-ца продължава да се забавлява като хлапе на успехите. Така че Сър Алекс да внимава, а той е от тези, които винаги внимават, не случайно снощи беше на стадиона, за да гледа следващия съперник.Най-логичен изглежда финалът на Уембли да бъде Барселона – Манчестър Юнайтед, но футболът е като живота, не търсете само логика. Особено, когато на пейката на Реал стои Жозе Моуриньо, а срещу Юнайтед се изправят немци. Немците са си немци, вари ги, печи ги, те не се предават, а има и кой да ги вдъхнови.
Така че най-хубавото предстои…
[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 апр 2011 18:41

Чудесен коментар, на мен лично много ми допадна и съм напълно съгласен с написаното в него. :)

А най-радващото е, че въпреки напредналата фаза на турнира гледахме страхотни мачове! :) Дано по-често да гледаме такива открити сблъсъци, в които да има по толкова много голове, а не закучени, скучни мачове, в които да преобладава тактическото надиграване, а футболните аргументи да остават на заден план! - от всичко това печелим ние феновете на футбола! :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 апр 2011 18:46

Udoji90 написа:Между другото, и аз бях много разочарован, когато Валенсия отпаднаха от Шалке, защото смятах миньорите за много слаб отбор, но определено в ШЛ тази година сините показаха много достойнства, поради което и мнението ми за тях става все по-високо. Колкото и да са зле Интер този сезон, победа с 2-5 на техен терен си е сериозно постижение.

За трофея шансовете ги разпределям така:
Барса - 50%
Реал - 20%
Ман Юн - 20%
Шалке - 10%

На Ман Юн им давам равен шанс с Реал само заради символичното домакинство, което биха имали на евентуален финал. Ако го нямаше това домакинство, шансовете на Юнайтед биха били видимо по-ниски от тези на Реал и може би близки до тези на Шалке.

Ммм, аз лично бих сменил местата на МЮ и Шалке, защото тези два отбора ще играят на 1/2 финалите, а не на финала, че Манчо да получава бонус от това, че финала е на Уембли! Понякога това, че финала ще бъде на домашна сцена не помага, защото ти става фикс идея да играеш на него и по пътя към него стъпваш някъде на криво...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Върни се в “Архив”