Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?
Колко отбора имат оригинален документ от създаването си?Някой ако знае да напише.
100 години под светлините на най-ярките прожектори.
-
- Контакти:
Вчера обещах, и днес го направих отново разговарях с малцината останали коректни хора в България , занимаващи се с футболна история 

“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
-
- Контакти:
По ред
Форевър първо адмирации за теб, темата явно се следи и в днешния брой на ТЕМА СПОРТ има статия озаглавена ''Черноморски абсурди минират футболното ни наследстсво",една част от написаното е едно към едно от това което си пишем тук.
Черно море е наречен цитирам''шизофренично раздвоение на клуба'', и ''Владислав'' е закрит директно.Не е подминат разбира се и ''Ботев'' това което ги обвиняваме е написано също.
По нататк футболният историк обаче прави една фрапантна грешка , обявява стадион ''Раковски'',за за собственност на ''Спартак'', жалко за него той явно не е запознат с това че този стадион на фк''България'' тоест на днешната ''Славия''
Трето -по въпроса имало е футбол в ''Тича'' допреди 1914, отговорът е да. това го каза човекът член на Международната федерация по футболна история и статистика.За протокола, не знам Морския дали ще намери нещо но, в момента имат достъп до архива и въпрос на време да им разрешат да влязат.
Четвърто-за ''Спартак''-Пд, да наследник е на ''Левски''-ПД, но нека изкарат протокола си от 1911
И понеже общуването с тези хора винаги носи нещо ново . нека кажа нещо на всички футболни историци четящи тази тема ''През 1900 , забележете годината във Варна се провежда футболен сбор....
Форевър първо адмирации за теб, темата явно се следи и в днешния брой на ТЕМА СПОРТ има статия озаглавена ''Черноморски абсурди минират футболното ни наследстсво",една част от написаното е едно към едно от това което си пишем тук.
Черно море е наречен цитирам''шизофренично раздвоение на клуба'', и ''Владислав'' е закрит директно.Не е подминат разбира се и ''Ботев'' това което ги обвиняваме е написано също.
По нататк футболният историк обаче прави една фрапантна грешка , обявява стадион ''Раковски'',за за собственност на ''Спартак'', жалко за него той явно не е запознат с това че този стадион на фк''България'' тоест на днешната ''Славия''
Трето -по въпроса имало е футбол в ''Тича'' допреди 1914, отговорът е да. това го каза човекът член на Международната федерация по футболна история и статистика.За протокола, не знам Морския дали ще намери нещо но, в момента имат достъп до архива и въпрос на време да им разрешат да влязат.
Четвърто-за ''Спартак''-Пд, да наследник е на ''Левски''-ПД, но нека изкарат протокола си от 1911
И понеже общуването с тези хора винаги носи нещо ново . нека кажа нещо на всички футболни историци четящи тази тема ''През 1900 , забележете годината във Варна се провежда футболен сбор....
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
HEATSEEKER написа:В днешния брой на ТЕМА СПОР има статия озаглавена ''Черноморски абсурди минират футболното ни наследстсво". Черно море е наречен ''шизофренично раздвоение на клуба".
Преснимай я тая статия и я качи, за да може да я прочетем цялата.
Единственото, което се е случило в Пловдив през 1926 е, че Ботев става първенец на града за пореден път. Всичко останало са митове и легенди...
-
- Контакти:
ogg написа:HEATSEEKER написа:В днешния брой на ТЕМА СПОР има статия озаглавена ''Черноморски абсурди минират футболното ни наследстсво". Черно море е наречен ''шизофренично раздвоение на клуба".
Много хубаво, това директно влиза в подписа
както казах, не е подминат и вашият ''Ботев''той е наречен симбиоза с ''Металик''-СОПОТ.
''Пловдивският ''Ботев'' пък бил създаден през март 1912, .....къде е Учредителния проткол, кога са първите му документирани мачове...иронията спрямо вас е видна...и сте симбиозни с ''Металик''-Сопот
-
- Контакти:
Днешният им брой не е качен в нета, но явно не вие , а моите писания са провokирали този господин, а за подписът . май само това ти остава,,,никой извън Пловдив не ви брои за нищо
-
- Контакти:
Оплют е другият пловдивски клуб, за тях обобщаващо е ''мили пловдивски комплекси'', на моменти е поставена автентичността на ''Бялата библия''...абе много се чете тази тема, но все пак най-големите грешници си оставят ''Черно море''...явно това което бил варненският футбол е голяма язва за много хора....
HEATSEEKER написа:Оплют е другият пловдивски клуб, за тях обобщаващо е ''мили пловдивски комплекси'', на моменти е поставена автентичността на ''Бялата библия''...абе много се чете тази тема, но все пак най-големите грешници си оставят ''Черно море''...явно това което бил варненският футбол е голяма язва за много хора....
За съжаление отказваш, по необясними за мен причини, да качиш тук статията, за да я коментираме, но поне от подхвърлените от теб неща, се разбира, че автора е напипал точно някои от темите, за които сме говорили и тук:
1) Как един новосъздаден през 45-та отбор, си присвоява от една страна годината на Тича за начална (по-удобно е понеже е по-ранна), а от друга си присвоява успехите и на Владислав (щото са повече). Пълен абсурд!
2) Второто нещо от статията са всеизвестните комплекси на, както съвсем правилно го нарече - ДРУГИЯ пловдивски отбор, на чиите фенове основната им мисия в живота е да мразят Ботев

Пак те призовавам да качиш статията. Би ми било интересно да прочета мнението на неутрален по спора човек.
Единственото, което се е случило в Пловдив през 1926 е, че Ботев става първенец на града за пореден път. Всичко останало са митове и легенди...
- Sofia 1929
- Контакти:
Отдавна следя темата, но не смятах да пиша досега...Конкретно по темата най-старият регистриран клуб(който може да го докаже) е Славия. Бих искал да призова пишещите тук, обаче да са малко по-толернатни към пловдивчани...поправете ме ако бъркам, но допреди няколко години и Славия не разполагаше, с безспорните доказателства за създаването си, с които разполага сега. Нека изчакаме, ако могат да покажат документ, друг е въпросът дали такъв съществува.
Колкото до Черно море, аз досега не съм видял техен протокол, публикуван, поправете ме ако бъркам, така че ако искат нещо да докажат, трябва да преставят и те подобен документ, а не да го изискват само от Ботев. Отделен е въпроса за митовете в тяхната история. Например на мен ми е интересно 1938 г. ако не се лъжа, на кое място са завършили и възможно ли един отбор да има 1-во и 2-ро място в един и същ шампионат?
Чест прави на славистите, че са категорични в позцията си за 1913, защото можеше по подобие на черноморци да се изпишат 1909 или 1911 например.
На въпроса кой друг отбор разполага с учредителен протокол, мога да посоча, че благодарение на великият Силвестър Милчев, с такъв разполага и ЖСК София(Локомотив), но той разбира се няма отношение към тази тема.
Похвален е стремежа на модераторите, да придържат темата в някакъв порядък и да се придържат към факти. Напоследък зачестиха опитите на някои хора да спекулират с историята и се появяват всякакви интерпретации, които подменят/манипулират историческите истини от началото на футболната игра у нас.
Колкото до Черно море, аз досега не съм видял техен протокол, публикуван, поправете ме ако бъркам, така че ако искат нещо да докажат, трябва да преставят и те подобен документ, а не да го изискват само от Ботев. Отделен е въпроса за митовете в тяхната история. Например на мен ми е интересно 1938 г. ако не се лъжа, на кое място са завършили и възможно ли един отбор да има 1-во и 2-ро място в един и същ шампионат?
Чест прави на славистите, че са категорични в позцията си за 1913, защото можеше по подобие на черноморци да се изпишат 1909 или 1911 например.
На въпроса кой друг отбор разполага с учредителен протокол, мога да посоча, че благодарение на великият Силвестър Милчев, с такъв разполага и ЖСК София(Локомотив), но той разбира се няма отношение към тази тема.
Похвален е стремежа на модераторите, да придържат темата в някакъв порядък и да се придържат към факти. Напоследък зачестиха опитите на някои хора да спекулират с историята и се появяват всякакви интерпретации, които подменят/манипулират историческите истини от началото на футболната игра у нас.

Български Железничарски Спортен Клуб
СЪСИПАХТЕ ОТБОР СВЕТИЛО - ЗАСЛУЖАТЕ БЕСИЛО!
Едно много добро мнение,което доста добре обобщава дотук написаните неща.
100 години под светлините на най-ярките прожектори.