Всичко около скандала между Лазаров, Стойчев и федерацията
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всичко около скандала между Лазаров, Стойчев и федерацията
v.r.s.- Подкрепям те напълно,но те съветвам да не се занимаваш с хора,които едва ли са толкова тъпи,колкото се представят във форума.Моя извод е,че затова може би си имат някаква финансова или друга причина.
1982 написа:v.r.s., аз ти пиша какво каза лично Данчо Лазаров в едно от интервютата си, ти тук ми пъчиш някаква информация, базирана на нечии слухове.![]()
![]()
Плюс това, в тези слухове, на които така сляпо вярваш, никъде не се уточняват критерии, само пише някакви общи неща. Подобни кулоарни пикочи ни заливат всеки ден.
Добре, намери го и дай като информация.
Аз ти обяснявам, че няма логика при положение, че се гледа ранглистата първият турнир да бъде в София, защото Италия и Сърбия са пред нас в тази ранглиста. Също така турнира който се игра в Германия също ако се гледа ранглистата, трябваше да бъде в Куба, тъй като Куба е пред Германия, а пък да не говорим за турнира в Япония, където всички отбори са след Сърбия в ранглистата. Така, че няма как това да е критерия за получаването на домакинството ни на Междуконтиненталният турнир.
А това което ти казваш си е твое мнение, целящо да омаловажи свършеното от Федерацията относно организирането и на вторият турнир, чрез който се класирахме на Олимпиадата и също така нямаш никакви доказателства за тези си твърдения. Ако го е казал Лазаров със сигурност щеше да го има в нета, а то го няма, както и логигата на всичко което написах е потвърждение за това.
Мен Лазаров не ме интересува, както и управителният съвет на Федерацията и ако открият злоупотреби да си носят отговорност за това, но когато имат заслуга за дадено нещо няма как то да се отрича. Докато ти отричачш всичко направено от тях, само за да ги представиш единствено лапачи и несвършили нищо полезно за волейбола, както и да представиш Р. Стойчев единствено като борец за правда, което също е доста съмнително и пресилено.
Последна промяна от v.r.s. на 17 юли 2012 16:41, променено общо 2 пъти.
dimitar59 написа:v.r.s.- Подкрепям те напълно,но те съветвам да не се занимаваш с хора,които едва ли са толкова тъпи,колкото се представят във форума.Моя извод е,че затова може би си имат някаква финансова или друга причина.
Не зная кой какви причини има, но няма как да се отрича свършеното от един или друг и само да се плюе, без да се гледа реално на нещата. За мен Федерацията е подсигурила финансирането, лагерите, подготовките и въобще всичко необходимо за националният отбор, което е задължението и, като е нормално да искат и резултати. А когато тези резултати не са добри и са недоволни от свършеното от треньора е нормално да потърсят промяна. Това са съвсем нормални неща и се случват във всеки един спорт и държава, навсякъде има йерархия и всеки знае какви са отговорностите му и докъде се простират правата му, а в случая този от който се искат резултати прехвърля вината за неуспеха на друг и иска оставки на тези които са го назначили на тази длъжност. Това аз няма как да го приема за нормално, та дори и да се окаже, че Лазаров и компания са за затвора. Стойчев можеше да подаде сигналите за злоупотребите на Федерацията, това е негово право и вече оторизираните органи да си свършат работата, но няма ка той да иска оставки и то при положение, че в момента в който го направи се беше провалил.
v.r.s. написа:dimitar59 написа:v.r.s.- Подкрепям те напълно,но те съветвам да не се занимаваш с хора,които едва ли са толкова тъпи,колкото се представят във форума.Моя извод е,че затова може би си имат някаква финансова или друга причина.
Не зная кой какви причини има, но няма как да се отрича свършеното от един или друг и само да се плюе, без да се гледа реално на нещата. За мен Федерацията е подсигурила финансирането, лагерите, подготовките и въобще всичко необходимо за националният отбор, което е задължението и, като е нормално да искат и резултати. А когато тези резултати не са добри и са недоволни от свършеното от треньора е нормално да потърсят промяна. Това са съвсем нормални неща и се случват във всеки един спорт и държава, навсякъде има йерархия и всеки знае какви са отговорностите му и докъде се простират правата му, а в случая този от който се искат резултати прехвърля вината за неуспеха на друг и иска оставки на тези които са го назначили на тази длъжност. Това аз няма как да го приема за нормално, та дори и да се окаже, че Лазаров и компания са за затвора. Стойчев можеше да подаде сигналите за злоупотребите на Федерацията, това е негово право и вече оторизираните органи да си свършат работата, но няма ка той да иска оставки и то при положение, че в момента в който го направи се беше провалил.
Точно така е.Но само след малко ще видиш какво ще се изпише във форума.И аз затова ти дадох горния пример.И още нещо.
Все пак има един начин Стойчев да върне малко от доверието към себе си - да върне парите,получени от него от спонсорите на федерацията( а те да напомня са точно половината от всички получени пари) и да ги внесе във финансовото министерство,което финансира втората олимпийска квалификация(след провалената от Стойчев първа).Горе-долу сумата ще е същата.Така той ще прояви уважение и към нас - данъкоплатците - с чиито пари се проведе тя.
-
- Контакти:
Не знам защо ви е толкова черен Стойчев. Борбата му е справедлива, той понесе адски много обиди и се отнесе изключително коректно - вместо да откаже да се върне след като го уволниха, прие да остане още 3 седмици, за да помогне. В началото на този период той си каза, че няма да продължи, ако ръководството остане. Защо, след като изпълни своето обещание, го изкарвате предател? Защо изкарвате и Матей предател, след като той просто се опълчва срещу истинските предатели в УС, които са и за затвор освен всичко друго? Защо са го направили точно сега - вече съм обяснявал, ако не са ми изтрили и други постове - защото само сега имаше шанс нещо да се случи, само сега вниманието на обществото беше насочено към волейбола. Зимата никой нямаше да се интересува и съответно нищо нямаше да се случи. Нямам гаранция, че това е така, но сравнете шансовете.
Колкото до изнесените на предишната страница твърдения за това от кое какво е взимал Радо Стойчев, може ли да попитам откъде имате тази информация? Извинявам се, ако на по-предните страници са прикачени снимки на документи, фактури и разписки, не съм гледал толкова назад, но ще се радвам, ако ги постнете и тук.
Аз не знам колко точно са се облажили Лазаров и сие. Знам, че около 85% от разходите на Федерацията са в графа "други", което е крайно съмнително. Знам за всички скандали около Лазаров от 2002-ра насам, а те са по 1-2 на година. Знам, че Рубен Акоста е идвал, за да спасява Казийски от договора на федерацията и знам, че има няколко момчета, които това ръководство е опропастило или е опитало да опропасти. Гледах конференцията на Стойчев, както и негови интервюта и останах с впечатление, че той е един наистина отдаден на спорта и принципите си човек. Гледах конференцията на Федерацията и останах с впечатление, че това е селска вечеринка, но в по-късния й етап, когато вече доста алкохол се е излял.
Ето защо и подкрепям Стойчев. И да, искам го пак за треньор, въпреки че не знам до колко ще се съгласи. Ако се съгласи, ще му сваля шапка - след всички тия нерви пак да се върне. Защото виждам как ръководи мачовете и колко дава от себе си, за да върви отборът напред. Виждам и титлите му с Тренто - колкото и пари да има там, каквито и играчи да има, те все нещо трябва да означават. Не влезе по най-добрия начин с България, но ако зависеше от мен, бих му дал едни 4 години, в които да му кажа каквото и да стане, няма да те махаме, освен ако няма някакви форсмажорни обстоятелства или тотални провали на няколко първенства. И най-вече, бих взел един спортен психолог на отбора, който да се справи с този ужасен манталитет, който ни пречи да вземем какъвто и да е полуфинал където и да е. Единствената грешка на Стойчев е че подценява психологическата страна на въпросите. Във всичко останало обаче той превъзхожда всички други треньори в България. Включително и Найден Найденов, който сега като го гледам, се чудя как изобщо е бил взет в щаба като нещо повече от подавач на кърпи.
И още нещо - наистина забелязвам платени коментатори, въпреки че ми е адски странно как някой ще си дава парите за такива глупости. Но ми се струва, че платените винаги са на страната на Лазаров.
Колкото до Олимпиадата - след 4 години има друга. Ясно е, че тази година сме там протоколно, колкото да запишем пето място, ако стигнем до 4-то ще се дължи най-вече на късмет. По-нагоре от 4-то е съвсем нереално да се говори. Та дано до края на тази година да изчистим всички престъпници от Федерацията, 2013 да започнем със свестен треньор, ама свестен и грамотен, а не да вика само "Айде", нека момчетата работят здраво с него и вече 2016 да стискаме палци да се представим наистина добре. А вече ако започне правилно управление и работа на всички нива, 2020, 2024 ще направим това, което прави Полша сега.
Колкото до изнесените на предишната страница твърдения за това от кое какво е взимал Радо Стойчев, може ли да попитам откъде имате тази информация? Извинявам се, ако на по-предните страници са прикачени снимки на документи, фактури и разписки, не съм гледал толкова назад, но ще се радвам, ако ги постнете и тук.
Аз не знам колко точно са се облажили Лазаров и сие. Знам, че около 85% от разходите на Федерацията са в графа "други", което е крайно съмнително. Знам за всички скандали около Лазаров от 2002-ра насам, а те са по 1-2 на година. Знам, че Рубен Акоста е идвал, за да спасява Казийски от договора на федерацията и знам, че има няколко момчета, които това ръководство е опропастило или е опитало да опропасти. Гледах конференцията на Стойчев, както и негови интервюта и останах с впечатление, че той е един наистина отдаден на спорта и принципите си човек. Гледах конференцията на Федерацията и останах с впечатление, че това е селска вечеринка, но в по-късния й етап, когато вече доста алкохол се е излял.
Ето защо и подкрепям Стойчев. И да, искам го пак за треньор, въпреки че не знам до колко ще се съгласи. Ако се съгласи, ще му сваля шапка - след всички тия нерви пак да се върне. Защото виждам как ръководи мачовете и колко дава от себе си, за да върви отборът напред. Виждам и титлите му с Тренто - колкото и пари да има там, каквито и играчи да има, те все нещо трябва да означават. Не влезе по най-добрия начин с България, но ако зависеше от мен, бих му дал едни 4 години, в които да му кажа каквото и да стане, няма да те махаме, освен ако няма някакви форсмажорни обстоятелства или тотални провали на няколко първенства. И най-вече, бих взел един спортен психолог на отбора, който да се справи с този ужасен манталитет, който ни пречи да вземем какъвто и да е полуфинал където и да е. Единствената грешка на Стойчев е че подценява психологическата страна на въпросите. Във всичко останало обаче той превъзхожда всички други треньори в България. Включително и Найден Найденов, който сега като го гледам, се чудя как изобщо е бил взет в щаба като нещо повече от подавач на кърпи.
И още нещо - наистина забелязвам платени коментатори, въпреки че ми е адски странно как някой ще си дава парите за такива глупости. Но ми се струва, че платените винаги са на страната на Лазаров.
Колкото до Олимпиадата - след 4 години има друга. Ясно е, че тази година сме там протоколно, колкото да запишем пето място, ако стигнем до 4-то ще се дължи най-вече на късмет. По-нагоре от 4-то е съвсем нереално да се говори. Та дано до края на тази година да изчистим всички престъпници от Федерацията, 2013 да започнем със свестен треньор, ама свестен и грамотен, а не да вика само "Айде", нека момчетата работят здраво с него и вече 2016 да стискаме палци да се представим наистина добре. А вече ако започне правилно управление и работа на всички нива, 2020, 2024 ще направим това, което прави Полша сега.
До apocalexxnow
Похвално е,че започваш дискусия в много по-поносим начин от другите привърженици на Стойчев.Прави ми впечатление обаче,че във фактологията ти има много волю или неволю пропуснати факти.Ако си прочел дискусията от началото и сам ще разбереш това.Ако си пък страстен фен на волейбола няма как да пропуснаш нещата и събитията,довели до там щото един самозабравил се човек за малко да затрие този спорт и традициите му.И този човек за твое съжаление се казва Радостин Стойчев.Няма да повтарям всеизвестните факти за ''успехите'' му за близо двугодишния му престой като треньор на нац.отбор и за действията му именно срещу този отбор в навечерието на Олимпиадата.Но ако не вярвате на всичко писано против него то тогава ПРИЗОВЕТЕ РАДО СТОЙЧЕВ ПУБЛИЧНО ДА ДЕКЛАРИРА КОЛКО ПАРИ Е ПОЛУЧИЛ ЗА ВРЕМЕТО КАТО ТРЕНЬОР НА НАЦ.ОТБОР.Нека излезе и публично да заяви - ВЯРНО ЛИ Е,ЧЕ Е ПОЛУЧАВАЛ 50% ОТ СУМИТЕ НА ВСИЧКИ СПОНСОРИ НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО ВОЛЕЙБОЛ и ако ДА - КАКВА Е ТАЗИ СУМА.Нека лицето Стойчев направи това за да повярвам и аз,че действията му не са свързани със неговата суетност и заради загубата му на много пари.За всички с къса памет напомням,че ''борбата'' си Стойчев започна след като бе уволнен за провала на първата олимпийска квалификация.
Същевременно още веднъж призовавам Радостин Стойчев да върне парите,получени от него от спонсорите на федерацията, в министерството на финансите,за да покрие разходите за втората Олимпийска квалификация,предизвикана от некадърността му,защото всички ние като данъкоплатци се чувстваме ограбени от него.
Похвално е,че започваш дискусия в много по-поносим начин от другите привърженици на Стойчев.Прави ми впечатление обаче,че във фактологията ти има много волю или неволю пропуснати факти.Ако си прочел дискусията от началото и сам ще разбереш това.Ако си пък страстен фен на волейбола няма как да пропуснаш нещата и събитията,довели до там щото един самозабравил се човек за малко да затрие този спорт и традициите му.И този човек за твое съжаление се казва Радостин Стойчев.Няма да повтарям всеизвестните факти за ''успехите'' му за близо двугодишния му престой като треньор на нац.отбор и за действията му именно срещу този отбор в навечерието на Олимпиадата.Но ако не вярвате на всичко писано против него то тогава ПРИЗОВЕТЕ РАДО СТОЙЧЕВ ПУБЛИЧНО ДА ДЕКЛАРИРА КОЛКО ПАРИ Е ПОЛУЧИЛ ЗА ВРЕМЕТО КАТО ТРЕНЬОР НА НАЦ.ОТБОР.Нека излезе и публично да заяви - ВЯРНО ЛИ Е,ЧЕ Е ПОЛУЧАВАЛ 50% ОТ СУМИТЕ НА ВСИЧКИ СПОНСОРИ НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО ВОЛЕЙБОЛ и ако ДА - КАКВА Е ТАЗИ СУМА.Нека лицето Стойчев направи това за да повярвам и аз,че действията му не са свързани със неговата суетност и заради загубата му на много пари.За всички с къса памет напомням,че ''борбата'' си Стойчев започна след като бе уволнен за провала на първата олимпийска квалификация.
Същевременно още веднъж призовавам Радостин Стойчев да върне парите,получени от него от спонсорите на федерацията, в министерството на финансите,за да покрие разходите за втората Олимпийска квалификация,предизвикана от некадърността му,защото всички ние като данъкоплатци се чувстваме ограбени от него.
http://www.dnevnik.bg/sport/2012/07/17/ ... hastichno/
Тоя комунист се прави на по-велик от американският президент благодарение на покровителят си от Правец-ДР.ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ.
Тоя комунист се прави на по-велик от американският президент благодарение на покровителят си от Правец-ДР.ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ.
Баткоff вън
dimitar59 е щатен служител на федерацията, дислоциран по форуми и спортни сайтове, за да брани работодателите си и по стар тоталитарен похват да "формира" уж разнобой в общественото мнение. ПРИЗОВАВАМ dimitar59 да обяви публично местоработата си и да върне заплатите, които му се плащат от нашите данъци, за да плюе по най0успешните български спортисти и мъже! 

apocalexxnow,
Не се хаби да дискутираш с платените федеративни драскачки като митьо59. Те са тук, за да бранят келепира на Данчо, Ганчо, Кънчо, Борко и Сие. Не ги бъркай с хора, които имат собствено мнение. Няма нормален човек, който да е против Радо и Матей, а да защитава осраните до уши крадци от БФВ. Просто съвет от личен опит.
Не се хаби да дискутираш с платените федеративни драскачки като митьо59. Те са тук, за да бранят келепира на Данчо, Ганчо, Кънчо, Борко и Сие. Не ги бъркай с хора, които имат собствено мнение. Няма нормален човек, който да е против Радо и Матей, а да защитава осраните до уши крадци от БФВ. Просто съвет от личен опит.

Eminem написа:Клубове фантоми крепят шефа на волейбола
Само 40 от 133 дружества развиват дейност
Около 2/3 от регистрираните волейболни клубове в България, които решават съдбата на този спорт у нас, не развиват дейност!
Това установи "България Днес" от кореспонденция между Министерството на физическото възпитание и спорта и Българската волейболна федерация (БФВ), както и от информация, публикувана на сайта на самата федерация. В писмо на министъра на спорта Свилен Нейков до БФВ от есента на миналата година, с копие от което "България Днес" разполага, се казва, че в България има 133 волейболни клуба. В устава на самата федерация пък е записано, че членството на клуб се прекратява "при неучастие в дейността на федерацията. Неучастие в дейността е налице, когато спортният клуб не участва в спортния календар на БФВ за период повече от 1 календарна година".
"България Днес" установи, че през последните три години в календара на федерацията, публикуван на сайта й, участват едва около 40 клуба! Сред липсващите от календара на БФВ отбори са и тези на двама членове на управителния съвет на БФВ - Любо Ганев и Борислав Кьосев. От 2009 година до 2011 година "Кьосев волей" е организирал само първенство за ветерани. Положението при сдружението на Любо Ганев "Млади волейболни таланти" е още по-сериозно, тъй като за негова дейност не може да се намери дори ред.
Необяснимо е защо при това положение на всички важни отчетно-изборни събрания на БФВ от последните години гласуват много повече от реално действащите около 40 клуба, с което федерацията нарушава собствения си устав. Според същия този устав всеки клуб е с право на един глас. Така думата на големите отбори като ЦСКА, Марек и Пирин, изразили недоволство от дейността на федерацията, потъва сред подкрепата за Лазаров на фантомите.
Междувременно от друга справка на Министерството на спорта се разбра, че държавната субсидия за волейболната федерация през последните две години е в размер на около 80% от бюджета й. Предстои да бъде публично оповестено как точно са били изразходвани тези пари по клубовете и има ли фантоми, които са получавали държавни средства.
После някои ми обясняват, че трябвало да се изчака да мине олимпиадата, да се насрочело събрание и там да свалят Данчо Лазаров чрез избори. Е как да го свалят по нормалния начин, като това на практика е невъзможно, тоя се е обградил с фиктивни клубове и така всеки вот е чиста пародия.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.