1982 написа:v.r.s. написа:
Днес потърсих информация дали наистина втората квалификация ни се е полагала по право, тъй като сме по напред в ранглистата и дали федерацията няма нищо общо с уреждането и. Никъде не намерих информация, че регламента определя по-предният в ранглистата има предимство,
И Данчо Лазаров го спомена, сега нямам време да ровя и да ти извадя цитат, но съм сигурен, че и той го потвърди - след класирането на Италия, квалификацията е предложена на нас, заради по-предното ни класиране в ранглистата.
Имам чувство, че четеш само това което ти изнася и само него коментираш. Така не се прави и ти го казвам за трети път, аз съм написал коментар от който се вижда, че квалификацията ни се е полагала защото федерацията освен, че е кандидатствала за европейската е кандидатствала и за междуконтиненталната квалификация и няма нищо общо с ранглистата, а ти слагаш като цитат само няколко думи от коментара ми и правиш свой само на тези няколко думи и така променяш смисъла на това което искам да кажа. Това си е ченгесарски и комунистически метод за водене на диалог и не виждам смисъл да продължавам да го водя, но ще напиша отново коментар си, може пък от вторият път да го прочетеш и коментираш целият, а не само две изречения от него, като второто е непълно и по този начин вече ставаш смешен. Човек ако няма какво да каже по-добре е да си замълчи, отколкото да се излага.
Ето и целият ми коментар:
Днес потърсих информация дали наистина втората квалификация ни се е полагала по право, тъй като сме по напред в ранглистата и дали федерацията няма нищо общо с уреждането и. Никъде не намерих информация, че регламента определя по-предният в ранглистата има предимство, а и наистина нямаше логика в това твърдение, защото Куба беше определена да играе в Германия, а тя е по напред в това класиране. А намерих информация, че освен за европейската квалификация сме кандидатствали и за квалификаците на ФИВБ и кандидатурата и е била поставена на четвърто място и заради това сме имали право отново да организираме една от трите световни квалификации в София. Така, че все пак сме кандидатствали и сме били одобрени, а не ни се е полагала по право, защото сме по напред в ранглистата от Франция и останалите два отбора. Дори някъде прочетох, че Франция е искала тази квалификация и е протестирала решението в една от комисиите, защото това било прецедент една страна да организира два квалификационни турнира и не се е случвало до сега, но това не мога да го твърдя със сигурност, защото не намирам официална информация за него.
София – домакин на още един Олимпийски квалификационен турнир?
13 май 2012 | 15:49 34
Зала "Арена Армеец" в София ще приеме един от трите световни квалификационни турнира за Олимпиада 2012! Засега те са предвидени да се състоят в Япония, Германия и Италия, но след като Германия или Италия ще си осигурят виза за Лондон 2012 още тази вечер след финала на европейския Олимпийски квалификационен турнир, тяхното място като домакин на световна квалификация ще бъде заето от България.
Поне така се твърди в кулоарите на настоящата надпревара в Лондон от няколко независими един от друг, но близки до световната федерация ФИВБ, източници.
Според тях, България е кандидатствала за домакинство на един от трите турнира на ФИВБ и кандидатурата и е била поставена на четвърто място, което означава, че сега страната ни има право на домакинство, стига да го желае, пише bgvolleyball.com. Отделен е въпросът дали след провала в континенталната квалификация Българска федерация волейбол и Министерството на физическата култура у спорта ще имат желание да влязат в допълнителни харчове за една такава организация.