icko65 написа:кристи3 написа:icko65 написа:кристи3 написа:icko65 написа:кристи3 написа:Щом са ти нужни детайли добре - според мен, два са работещите варианта - 1. Литекс да се влее във ФК ЦСКА, при което по силата на универсално правоприемство приемащото дружество (ФК ЦСКА) ще продължи участието с лиценза на Литекс; и 2. След като бъде изкупено от ФК ЦСКА, Литекс си променя името, седалището, цветовете и продължава като ЦСКА. В този случай правният субект (АД) няма да се промени.
И двата ти работещи варианта са...неработещи!Справка-ПСФК.
Кое точно е неработещо и защо?
Набързо защото от много колеги и много пъти е обяснявано тук но теб те е нямало.По вариант1:Отборите които визираш са от различни области.За спортно преимущество на отбор от никоя дивизия няма да говоря.По вариант2:Литекс като бъде изкупен и си смени името кво става с лиценза?За това че продължава като ЦСКА няма да говоря-пак не става.[/quote]
Набързо: 1 Отборите, които визирам не са от различни области - ФК ЦСКА не е отбор по смисъла на Устава на БФС, защото не е негов член. т.е формално имаме преобразуване само на един отбор (като АД) - този на Литекс. следователно тук забрана няма. 2. Лиценза си остава - лиценз се губи само, ако има промяна на име, седалище и т.н. в рамките на 3 годишен период от започване участието на едно дружество в държавните първенства по футбол. Литекс продължава своите участия вече в много по-продължителен период от време и има абсолютното право да изменя свои характеристики без да си губи лиценза.[/quote]
Чети момче..Голяма каша е в главата ти.Един път ми казваш че Литекс се преименува и продължава като ЦСКА.След това ми твърдиш че Литекс продължава участието си!?[/quote]
Аз чета, но трябва и разбиране, а някой изглежда не разбира - та ще обясня като на дете - търговското дружество "ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ "ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ" АД, регистрирано в търговския регистър под ЕИК 110501548, участва от години (повече от 3) в държавните първенства по футбол, администрирани от БФС. Със заявление А5 това дружество може да промени името, адреса си на управление в Търговския регистър (правния субект си остава същия, със същото ЕИК) и след това да регистрира тези промени пред БФС, като продължи участието си в първенството по футбол, без да е изгубило лиценза си, с ново име, адрес на управлние и т.н. Сега капиш или пак не?[/quote]
Не!Защото новото име трябва да има връзка със старото.Казах ти да четеш-ПСФК.[/quote]
Е, кой е казвал, че няма да има връзка в името - както написах сегашното име е "ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ "ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ" АД. Бъдещето име ще бъде "ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА 1923" АД (примерно). Предполагам, виждаш връзката, но все пак да ти я посоча - "ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ"