Гавра с комунистическата история
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Гавра с комунистическата история
20 милиона жертви от Съветска страна ,този паметник е и във тяхна почит.Нашата армия също се включва в тази война като доста хора дават живота си по бойните полета в Унгария и на други места. Окупационна ли е била армията ни паметниците на загиналите ни войници са ни скъпи както предполагам са скъпи за руснаците техните паметници.Просто няма нужда от такива демонстрации на омраза.
-
Дърво без корен
Viktor4o_Rs написа:megan fox написа:Кой ти говори за величаене?! Аз през цялото време говоря за "съхранение" и "запазване", защото това е част от историята ни, както отбелязаха част от колегите няма значение дали е добра или лоша - трябва да се учим от нея!!! Толкова ли не успяхте да го загреете?!
И не, не се чудя за какво да се захващам, не аз извъртам чужди думи, за да си доказвам тезата...
Ами нека се запази бе, ама не в центъра на София и не с големината на пирамидите в ЕгипетПрави се музей на комунизма, както многократно бе предложено, дали в Правец, Димитровград или друг град, разбира се, със спазването на съответните разпоредби и съгласието на местната община, и там който иска, нека да ходи и да се кефи на освободителите
![]()
Хем запазваме историята, за която пискате всички вие, хем се маха от центъра, за да не дразни тези, които са чели малко повечко история и знаят за какво става въпрос
Да видим сега какво пак ще измислите
Аз пак ще питам за бул. "Мария Луиза" и нейните заслуги да има кръстено нещо на нейно име, защото има и болница, доколкото съм запознат?Давай, ти си живял преди преврата, та явно ги знаеш нещата по-добре.. или само си чел?
- slavia_forever
- Контакти:
Дърво без корен написа:slavia_forever написа:Дърво без корен написа:Ботев, Левски, Караджата.... те не са свързани с всяко населено място.
След подобен коментар, всички думи са излишни и безпредметни!
В СОУ "Васил Левски" има паметник на Левски-бюст паметник.В Гимназия "Хр. Ботев" има барелеф на Хр. Ботев.Мисля, че това е достатъчно.
Доста подигравки отнесе паметникът на Левски край Ловеч, с позата си.."Ей тия ме предадоха".
Тук има бюстове на Баба Тонка и Ангел Кънчев...поне ги имаше доскоро.Има и паметник на Любен Каравелов, който стои пред училище, но има и на Съветският воин.Паметниците не се бият помежду си, а са на около 300-400 метра един от друг.
Все още очаквам отговор от софиянец за бул "Мария Луиза" и нейната заслуга да бъде кръстен булевард на нейно име!
Левски и Ботев са свързани с всеки един българин и с всяко едно населено място и всеки камък и парче земя. Аз твърдя, че в България има много повече паметници на комунизма, отколкото на тях двамата например. Ето например хан Аспарух е свързан с всички българи. предполагам, че ще се съгласиш. Колко негови паметници знаеш?! Аз в момента се сещам за един в Добрич, а помисли там колко паметници само там с петолъчки?!
Ако ме питаш заради това, че преди се е казвал Георги Димитров, смятам че всяко име е по-подходящо. Знам само че в България няма град на името на Мария Луйза, но има Димитровград!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]
Няма да е зле авторът на темата да си поправи заглавието, защото това е гавра не с комунистическата (няма такава история, както нямаше и комунизъм), а с българската история.
Cesc Fabregas написа:Тази идиотщина и онази в Борисовата градина трябваше да са съборени мноооого отдавна! Какво възхваляваме, великата съветска армия, дето ни е "освободила" от мръсните "фашисти" ли?!![]()
![]()
Ай бягай(те) бе
![]()
Тая кочина отдавна се използва само за кенеф, и то редовно(е сега, кво да се прави като Фандъкова не е сложила химически тоалетни, все някъде трябва да се изпика човек
). А да, и за демонстрациите на онези кретени от БКП и техния гуру Станишев
![]()
Всичко комунистическо-сринато!
Иди някъде да те управляват мозъци с такива прически като на аватара ти.
THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.
- slavia_forever
- Контакти:
Gonzi_407 написа: Просто заради отделни личностни драми не може да се казва че това или онова е 100% лошо!
Ти наистина ли си мислиш, че отделна личностна драма е отделен случай при комунизма?! Ти не знам колко си чел и колко си видял тогава, но мога да те залея с информация, защо този режим е пагубен за България. И всичко, което изброи, свързано с "демокрацията" и мутрицията, която визира са свързани единствено и само с него и неговите метастази.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
-
macko_razbivach
- Контакти:
Не знам защо искате да си забравяме историята.. Сигурно и родителите си забравяте така..., нищо лично, но е същото, държавата на всички ни е майка и татковина. Хубаво, лошо, наша си е. По-лошото е, че ставаме като македонците, които помнят само последните 20 години... Пак давам за пример немците, да са си бутнали и един паметник построен от комунистите? Нито един не са. Трябва да си уважаваме историята... Или поне повечето да си я уважаваме, аутсайдери винаги е имало и ще има.
Някой беше писал, че денят на Европа нямал нищо общо с деня на победата... да прочете малко, няма да му навреди, пък после да ходи по семинари или пък наистина да си вярва, че от 365 години е съвпадение, че двете дати са в един и същи ден
А паметника на американските бомбардировачи над София си стои и стои...
Някой беше писал, че денят на Европа нямал нищо общо с деня на победата... да прочете малко, няма да му навреди, пък после да ходи по семинари или пък наистина да си вярва, че от 365 години е съвпадение, че двете дати са в един и същи ден
Как да си сменя username-а, че съм малко голям вече за този? 
slavia_forever написа:Gonzi_407 написа: Просто заради отделни личностни драми не може да се казва че това или онова е 100% лошо!
Ти наистина ли си мислиш, че отделна личностна драма е отделен случай при комунизма?! Ти не знам колко си чел и колко си видял тогава, но мога да те залея с информация, защо този режим е пагубен за България. И всичко, което изброи, свързано с "демокрацията" и мутрицията, която визира са свързани единствено и само с него и неговите метастази.
А искаш ли да направим едно проучване и да питаме колко хора са живели по-добре тогава?!?!?!? Ако не знаеш по-голямата част от обикновените мутри (имам предвид тези които бяха с бухалките) бяха "невинно" лежали по затворите на "онова" време...
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
macko_razbivach написа:Не знам защо искате да си забравяме историята.. Сигурно и родителите си забравяте така..., нищо лично, но е същото, държавата на всички ни е майка и татковина. Хубаво, лошо, наша си е. По-лошото е, че ставаме като македонците, които помнят само последните 20 години... Пак давам за пример немците, да са си бутнали и един паметник построен от комунистите? Нито един не са. Трябва да си уважаваме историята... Или поне повечето да си я уважаваме, аутсайдери винаги е имало и ще има.
МНОГО ТОЧНО!!!! Народ който не уважава историята си не е народ! И аз за същия паметник питам?
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
Аз неще го предада,
за нищо на света,
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Ебати и комунистите нагли - махнете паметникът на американските летци, ама този на съветската армия да седи
А нормалните българи не искаме нито единият, нито другият 
А нормалните българи не искаме нито единият, нито другият