Ще вземе ли ЦСКА лиценз - смях и простотия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Ще вземе ли ЦСКА лиценз - смях и простотия

Мнениеот vaskonti » 15 фев 2011 22:12

Синьо сърце написа:Бе че говорим на различни езици е ясно,но поне можем да говорим.Не питам колко сте наляли,а защо не го поддържахте поне?И защо,когато беше времето,не се интересувахте от собственост и наеми,а чак сега?Защо,като видяхте Левски,Славия,Литекс че взимат-вие не взехте?За 24 път-вината е в ръководствата ви на 90 %,те не се интересуваха от тези неща и мислеха,че са даденост!Ако си бяха свършили работата-сега щеше да ви е проблем покриването на Армията,а не наеми и отсрочки...Не можеш да виниш другите за това,че са направили нещо,когато ти даже не си се и опитал!А че шефове ви бяха всякакви-бизнесмени,военни,ветерани,Чичовото,Калпака,индиеца и т.н.,мислещи за всичко друго,но не и за ЦСКА-вие го казахте!Тогава???Левски имаше късмет с Лафчис и Грашнов-повярвай,ако имахте двама такива-и трите бази щяха да са ваши,но така беше тогава...

Ми и аз ще взема да се повтарям, пък да видим кой пръв ще разбере.
Можеш да държиш сметка на ЦСКА само ако се беше случило същото като с Левски - стадиона да бъде подарен.
Аз пък мога да държа сметка на Левски, при това използвайки всички твои аргументи тук, защо не са оправили стадиона през 1992г.
Не мога да повярвам, че не виждаш очевадната разлика в ситуациите! В момента Армията е в подобно състояние като това на Герена през 1992г. Това така ли е? В момента обаче за да вземе Армията, ЦСКА трябва да плати първо 2 милиона и чак след това тепърва да налива кинти. Левски никога не са плащали наем за Герена(наема на Националния няма абсолютно нищо общо тук), така че вие почвате ремонта първо СЛЕД като ви го подариха и второ БЕЗ допълнителна тежест от 2 милиона. Честно, не знам вече по какъв начин да суча и да въртя за да ме разбереш. А това кой как се бил ориентирал, какви шефове имало и какви нямало също няма пряко отношение поради простата причина, че така и не става ясно Герена на какво основание е бил даден на Левски. Приказките, че това е компенсация за "отнетия" ви стадион ми ги спести. Никой никъде не е споменавал, че Герена ви е даден на концесия за примерно 30 години. Така ли е? Искам да кажа, че ако това "ориентиране", за което ми говориш е съобразено със закона, то щеше да е ясно на какво основание, кога и от кой точно Герена е даден на Левски. Да, излезе някакъв документ, но в него пише, че стадиона ви е даден безвъзмездно и безсрочно. Само че държавата няма право да отпуска под каквато и да е форма каквото и да е безвъзмездно и безсрочно. Особено пък на футболен клуб просто защото освен всички други закони, нарушават се и тези на ФИФА, които забраняват държавна помощ за клубовете. Та ти знаеш ли на какво законово основание Левски притежава Герена, както и за колко време?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 15 фев 2011 22:57

Герена на какво основание е даден-ами едно от основанията е,че е строен с доброволни дарения и доброволен труд-дали 30% или повече-отделен въпрос,но това е факт!Не можеш да отбягваш темата за отнетия на Левски стадион-може да няма общо с Герена,но виси като въпрос-с какво Левски е овъзмезден за отнетия му имот!Армията е ведомствена собственост на МНО,Герена няма нищо общо с МВР-оттук иде разликата...Вашите бази са строени и поддържани САМО и ЕДИНСТВЕНО от военните и никой друг!Затова и няма как да е еднакъв статутът на двата стадиона-на Армията и Раковски-ДА!Така е,но не бъркай тука Герена!Откога всъщност ЦСКА плаща наем-много интересен въпрос!(не че сте платили нещо,но откога го дължите?).Дали не от момента,в който военните го прехвърлиха на другото министерство,а?Докато бяха военните,искаше ли ви някой наем?
ШАХ!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

king1979
Контакти:

Мнениеот king1979 » 16 фев 2011 00:48

Леле,вие ме потресохте със много написани глупости.Вие всички големи плащачи се извъдихте бе.При мене всичко е на изплащане,имам стари задължения от преди 5г.-леко-полеко си ги погасявам и скоро ще излеза на чисто,еее ако ни ми скимне да си накупя разни работи,въпреки че нямам тази възможност,рано или късно ще ги изплатя.Не мога да разбера какъв е проблема,щом аз мога да си пазаря така,що те да не могат.Какво сте се разлаяли или вие си плащате всичко веднага,не изпитвате понякога трудности и т.н.За мене е нормално,ще се изплатят,никой не е казал,че няма да платят,пак питам какъв е проблема,аа сетих се -НИКОЙ НЕ РАЗСЪЖДАВА,ДАЙ ДА ЗЛОБЕЕМ И ПРОЧИЕ.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 16 фев 2011 09:35

от Rivaldo10 на 15 Фев 2011 10:47

Old_death написа:
В последното изречение е истината за вашия интерес към работите на ЦСКА.Комплекси,злоба и мокри мечти.Говорите за морал,но услужливо пропускате синьото ограбване на държавата с нереално декларирани заплати и подарения държавен стадион.Нещастници!
Хващаш се като удавник за сламка. След като си запознат , припомни ни ако обичаш , от кога цска плаща наем за стадиона си и поради каква причина. Ако добре си спомняш преди няколко години Левски изигра голяма част от домакинските си мачове на ст."Васил Левски" , но не си спомням да не са си плащали наема , това май не важи в случая за твоето отборче? Като дойде време да давате пари за играчи , а не непрекъснато да Ви ги подаряват се видяхте в чудо - защо ли?

Преди да задаваш въпроси за ЦСКА ми отговори кога Левски е плащал наем за Герена?Защо според теб не е трябвало да плаща за мачовете си на Националния стадион?Или по стар навик въобще не трябва да плащате,но пък ще се давите в слюнките си за задълженията на ЦСКА!Защо ЦСКА трябва да плаща и да подържа чужда собственост,а вие да я получите безплатно?Прочети последното изречение в предишния ми пост.Стоя изцяло зад него!Вие сте едни дребни,завистливи и долни душици!
Последна промяна от Old_death на 16 фев 2011 12:54, променено общо 1 път.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 16 фев 2011 09:37

от Синьо сърце на 15 Фев 2011 23:57

Герена на какво основание е даден-ами едно от основанията е,че е строен с доброволни дарения и доброволен труд-дали 30% или повече-отделен въпрос,но това е факт!Не можеш да отбягваш темата за отнетия на Левски стадион-може да няма общо с Герена,но виси като въпрос-с какво Левски е овъзмезден за отнетия му имот!Армията е ведомствена собственост на МНО,Герена няма нищо общо с МВР-оттук иде разликата...

Четох само до тук и се отказах.Ако аз бях написал толкова глупости и лъжи,щях да се засрамя.

През 1960 г. клубът официално започва строеж на третия си стадион. Проектът е дело на арх. Лазар Парашкеванов и се реализира в продължение на три години с пари от държавата.

До тук с "истините" в поста ти.Нямам намерение да се ровя повече и да водя тия спорове за стотен път.Просто вия сте бетонирани глави.Съчувствам ви!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 16 фев 2011 11:03

Синьо сърце написа:Герена на какво основание е даден-ами едно от основанията е,че е строен с доброволни дарения и доброволен труд-дали 30% или повече-отделен въпрос,но това е факт!Не можеш да отбягваш темата за отнетия на Левски стадион-може да няма общо с Герена,но виси като въпрос-с какво Левски е овъзмезден за отнетия му имот!Армията е ведомствена собственост на МНО,Герена няма нищо общо с МВР-оттук иде разликата...Вашите бази са строени и поддържани САМО и ЕДИНСТВЕНО от военните и никой друг!Затова и няма как да е еднакъв статутът на двата стадиона-на Армията и Раковски-ДА!Така е,но не бъркай тука Герена!Откога всъщност ЦСКА плаща наем-много интересен въпрос!(не че сте платили нещо,но откога го дължите?).Дали не от момента,в който военните го прехвърлиха на другото министерство,а?Докато бяха военните,искаше ли ви някой наем?
ШАХ!

Така или иначе сега ситуацията е ясна - ЦСКА дължи 2 милиона наем за Армията, отделно и за Националния(което вече е нормално), Левски не дължи и стотинка просто защото никога никой не ви е искал наем при положение, че стадиона не е ваш! От тук натам не виждам как въобще имаш очи да държиш сметка на ЦСКА! А това, че Герена бил построен с доброволен труд и пожертвования, това е такъв смях, че въобще не мога да разбера как има хора, които да го вярват. То верно, че цялата ви история е пропита с митове и легенди, ама някои неща си имат граници все пак...
[/center]

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 16 фев 2011 11:58

vaskonti написа:
Синьо сърце написа:Герена на какво основание е даден-ами едно от основанията е,че е строен с доброволни дарения и доброволен труд-дали 30% или повече-отделен въпрос,но това е факт!Не можеш да отбягваш темата за отнетия на Левски стадион-може да няма общо с Герена,но виси като въпрос-с какво Левски е овъзмезден за отнетия му имот!Армията е ведомствена собственост на МНО,Герена няма нищо общо с МВР-оттук иде разликата...Вашите бази са строени и поддържани САМО и ЕДИНСТВЕНО от военните и никой друг!Затова и няма как да е еднакъв статутът на двата стадиона-на Армията и Раковски-ДА!Така е,но не бъркай тука Герена!Откога всъщност ЦСКА плаща наем-много интересен въпрос!(не че сте платили нещо,но откога го дължите?).Дали не от момента,в който военните го прехвърлиха на другото министерство,а?Докато бяха военните,искаше ли ви някой наем?
ШАХ!

Така или иначе сега ситуацията е ясна - ЦСКА дължи 2 милиона наем за Армията, отделно и за Националния(което вече е нормално), Левски не дължи и стотинка просто защото никога никой не ви е искал наем при положение, че стадиона не е ваш! От тук натам не виждам как въобще имаш очи да държиш сметка на ЦСКА! А това, че Герена бил построен с доброволен труд и пожертвования, това е такъв смях, че въобще не мога да разбера как има хора, които да го вярват. То верно, че цялата ви история е пропита с митове и легенди, ама някои неща си имат граници все пак...

Vaskonti не знам как още имаш сили и желание да обясняваш едно и също при положение,че е ясно,че никой не иска да те разбере от сините привърженици тук :).Те сигурно едно време хората с голям кеф са участвали и при строежа на оная глупост Панчаревското море.Лично аз немога да си представя как няколко хиляди човека наведнъж ще отсъстват от работа за да построят стадион на любимия си отбор ама нейсе.Сигурно е имало и доброволци,но според мен са били няколко десетки човека.Практически не е възможно всички строители или по-голямата част от тях да са такива.Няма кой да го позволи това.За тая работа си е имало строителни войски и затворници.Обикновените хора не са били там а в цеховете и заводите-работчик клас.Или другия вариант-както споменах за Панчаревското море-всички жители на квартал Герена под строй да са получавали по една кирка,лопата и количка и да са били карани под конвой да работят на обекта.По онва време,нещата,който са ставали по желание на народа са били твърде малко предимно свързани с бита.Човек може по желание да си купи бойлер,печка,най-много къща да си построи.По-големи своеволия не са били възможни.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 16 фев 2011 14:20

Vasconti,отговарям само на теб,макар че другото момче разсъждава нелошо(бобо).Колкото до факсимилето,разговорът ми с него е приключен отдавна.Знаеш-никога не съм се крил от въпроси,та:
-Левски никога не е плащал и няма да плати наем!Факт!
-това с даренията и труда не е толкова мит,колкото си мислиш-има доста живи хора,участвали там.Баща ми е един от тях,макар да не е фен на сините!Той е дарил скромна сума.Как Гунди и други футболисти са обикаляли по срещи с работнически колективи с цел набиране средства е факт!Изрично казах,че цената на тези средства и труда е само част от общата цена,но е факт!
-клубове като Левски,Славия и Локомотив,на които са национализирани имоти имат моралното и правно основание за компенсация-независимо каква
-ЦСКА е основан 48 и няма реституция,ведомствен тим на ведомствена собственост(базите ви бяха поделения на МНО),и докато ВОЕННИТЕ БЯХА В УПРАВАТА НИКОЙ НЕ ВИ Е ИСКАЛ НАЕМ,НИТО СТЕ ПЛАЩАЛИ ТАКЪВ!ФАКТ!
И тук идваме до основния и неприятен въпрос,на който никой не иска да отговори:
ЗАЩО СЕ СТИГНА ДО РАЗРИВ НА ЦСКА И ВОЕННИТЕ???
И ще оспори ли някой факта,че именно оттук тръгва всичко?Защо те прехвърлиха базите на ДАМС,които ви искат наем?Коя година стана това и откога ви се начислява въпросният наем?Дават ли се и давани ли са помещения на Армията под наем на трети субекти?И КЪДЕ БЯХТЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ,ТА ЧАК НАПОСЛЕДЪК СЕ СЕТИХТЕ ЗА ВЪПРОСА С БАЗИТЕ?
Отговори ми тук и после да коментираме сегашното състояние.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
bobonikolov

Ч

Мнениеот bobonikolov » 16 фев 2011 14:41

Синьо сърце написа:Vasconti,отговарям само на теб,макар че другото момче разсъждава нелошо(бобо).Колкото до факсимилето,разговорът ми с него е приключен отдавна.Знаеш-никога не съм се крил от въпроси,та:
-Левски никога не е плащал и няма да плати наем!Факт!
-това с даренията и труда не е толкова мит,колкото си мислиш-има доста живи хора,участвали там.Баща ми е един от тях,макар да не е фен на сините!Той е дарил скромна сума.Как Гунди и други футболисти са обикаляли по срещи с работнически колективи с цел набиране средства е факт!Изрично казах,че цената на тези средства и труда е само част от общата цена,но е факт!
-клубове като Левски,Славия и Локомотив,на които са национализирани имоти имат моралното и правно основание за компенсация-независимо каква
-ЦСКА е основан 48 и няма реституция,ведомствен тим на ведомствена собственост(базите ви бяха поделения на МНО),и докато ВОЕННИТЕ БЯХА В УПРАВАТА НИКОЙ НЕ ВИ Е ИСКАЛ НАЕМ,НИТО СТЕ ПЛАЩАЛИ ТАКЪВ!ФАКТ!
И тук идваме до основния и неприятен въпрос,на който никой не иска да отговори:
ЗАЩО СЕ СТИГНА ДО РАЗРИВ НА ЦСКА И ВОЕННИТЕ???
И ще оспори ли някой факта,че именно оттук тръгва всичко?Защо те прехвърлиха базите на ДАМС,които ви искат наем?Коя година стана това и откога ви се начислява въпросният наем?Дават ли се и давани ли са помещения на Армията под наем на трети субекти?И КЪДЕ БЯХТЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ,ТА ЧАК НАПОСЛЕДЪК СЕ СЕТИХТЕ ЗА ВЪПРОСА С БАЗИТЕ?
Отговори ми тук и после да коментираме сегашното състояние.

Съжалявам,че вместо Васконти ти отговарям аз,но нека да изясня нещо.Вашите твърдения бяха,че стадиона е строен само и единствено то фенове и доброволци.За това казах,че това не е възможно през онези години.Може и да е имало такива,но са били твърде малко.Останалото е направено от държавата.Може и да са събрали някой лев от дарения,но това по-скоро е била някаква символична сума.Материали,работници,середства,парцел-това всичко е осигурено както от държавата,така и от общината.Без позволението и участието им този стадион нямаше да го има пък ако ще и цяла София да се натиска да го построи.Да ЦСКА беше към МО.Да Българска армия беше към МО.Но и Левски беше към МВР.Герена е на МВР.Лески не плащаха и все още не плащат наем.ЦСКА вече не е към МО и плаща наем.Защо и Левски след като вече не е към МВР да не започне да си плаща наема?Нали са вече частни търговски дружества клубовете?На всички е ясно как стана врътката със стадиона на Герена.Абсолютно незаконно.Без да се провеждат никакви конкурси.И да ти кажа защо се развалиха нещата между МО и ЦСКА.От МО бяха готови да апортират стадиона,но вместо това искаха президентския пост в ЦСКА.От Мулти груп не бяха съгласни някои друг да им управлява парите в клуба и за това се стигна до там.Честно казано ако сега бях на мястото на Бойко Борисов щях да прекратя едностранно всички тези отдавания за безвъзмездно ползване не само на Левски ами и към другите клубове.И да направя търгове за концесии.За да влизат свежи пари в държавната хазна,която и без туй е закъсала сериозно.Щях да натисна всички онези 10 клуба,които бяха укрили данъци да си ги платят заедно с лихвите и глобите.Да видим тогава Батков и компания какво щяха да правят.А не всяка година да ставаме свидетели на номерата на едни и на засилени проверки от НАП,НОИ и компания към други....
Смятам,че темата за лиценза на ЦСКА се изчерпа и моля модерите да и сложат ключа.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 16 фев 2011 14:51

Напоследък се сетихме просто защото напоследък ни сервираха 2 милиона наем и ни изгониха от Армията. В следствие на тия "незначителни" неща разликата в отношението на държавата блесна с пълна сила. Добави към това и синьото ежене колко големи инвестиции били направили за разлика от ЦСКА и картинката става чудна. Аз затова те питах защо не инвестирахте тия милиони още през 1992г. - защото това е моментът, който е съпоставим със сегашното състояние на Армията(като изключим двата милиона дълг).
И щом питаш защо военните не са искали наем от ЦСКА, то се запитай защо пък общината не иска наем от вас. Всъщност истината е, че преди никой клуб не е плащал наем на държавата, включително и ЦСКА. Само дето в един момент само ЦСКА бива задължен да плаща. И на тоя фон интересно ти от позиция на какво държиш сметка на ЦСКА защо не плаща наем или защо не инвестира в стадиона?
Да, от разрива с военните тръгва всичко, но това не променя абсолютно нищо. Нито има разумно оправдание за това само ЦСКА да плаща наем, нито става ясно защо другите клубове не плащат за ползването на чужда собственост.
И между другото сериозно те питам, ти знаеш ли по кой закон, с какъв документ, кога, от кой и за колко време Герена ви е даден? Защо си мисля, че никой от феновете не знае? Защо това е някаква дълбока тайна?
[/center]

Върни се в “Архив”