Християнски или мюсюлмански

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Re: Християнски или мюсюлмански

Мнениеот 1palq4o1 » 18 сеп 2015 13:10

nib написа:
1palq4o1 написа:
nib написа:Преди години бях на кукерски празник в Разлог. Лошото е че бях с чужденци. Всичко се беше ОК , но в един момент едни кукери решиха че трябва да заколят прасе. Заклаха го в центъра на площада на една подвижна платформа за да виждат всички. Немога да ви опиша каква погнуса прочетох в очите на скандинавците до мене. Идваше ми да потъна в земята от срам. Аз не съм ВГ нито защитник на животните, но това... както и агнето на центъра на стадиона...

Като почнете да пишете глупости и ми става лошо!
На други места не правят такива глупости, сигурно!!!!!
Грешка, пич-в Словакия точно преди две години ни организираха представление-традиционно клане на прасе!!!И това пред одобрителните погледи на мениджърите за Източна Европа и цяла Европа на ОГРОМЕН концер в световен мащаб, та...замислете се преди да пишете, че само тук се вършат такива глупости!!!

с една дума щом другаде се вършат глупости, значи и тука може :o поне да бяха предупредили както са постъпили с вас

Я ми болдни къде съм писал, че "...и тука може..."
Просто ти давам пример, че такива неща се правят навсякъде и не е нужно да се изтъкваш като нихилист
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 18 сеп 2015 13:11

mirodes написа:Това е езически ритуал от древни времена,който впоследствие е заимстван от юдаизма.А християнството и исляма имат за основа юдаизма.Общо взето в цял свят има подобни ритуали-и в САЩ за Деня на благодарността колят пуйки.Друг е въпроса ,че само пълен глупак може да мисли,че ако жертва животно това ще му донесе късмет.

Дано им излязат през носа мръвките.
Последна промяна от Вал на 18 сеп 2015 13:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 18 сеп 2015 13:11

Едни други колеха коч и мажеха гредите с кръв. Там вече е дилемата :)

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 18 сеп 2015 13:12

Трябва да се обединят ТКЗС "Подуяне" с това на бат Венци в АПК.На Овча купел ще угояват агнетата, а на тресавището ще ги колят.Бизнесът с агнешко си е доста печеливш в световен мащаб.После подуенци ще могат даже да си купят виваком и щрабаг и да са им вечни спонсори. :mrgreen:

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 18 сеп 2015 13:12

kiril.a.d написа:
1palq4o1 написа:Киро си е Киро-Отмята се точно 5 минути след, като е написал нещо"
"...
Мнениеот kiril.a.d на 18 Сеп 2015 10:24

Предлагам, заедно с носърчетата ;), да наемат и шамани от Кения, които преди всеки мач да правят Вуду ритуали за победа!
Белята е, че шаманите и на двата отбора правят едни и същи ритуали, така че нещата пак се решават на терена ;) - или от съдията! ;)
Та я заколете един съдия, че съдиите да решават пак, във ваша полза! ;)
:lol: :lol: :lol:
kiril.a.d

Това сигурно го е писал Хари Потър!?!
А и веднага пак зареди плочата с глупостите, опитвайки се да измести темата на спора!
Алоооооооо, похватите...я кажи ка ти е агентурния псевдоним?

....занимаваш хората с палячовщини...ма нали си палячо....
агентурния псевдоним ми е Капитан Стотелмайер и съм капитан от ДС :mrgreen:

Че съм палячо, палячо съм, ама цитираното по-горе твое писание лие или не е?!?!?!?
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Потребителски аватар
vratar4eto
Контакти:

Мнениеот vratar4eto » 18 сеп 2015 13:13

nib написа:
vratar4eto написа:
nib написа:
vratar4eto написа:http://m.btvnovinite.bg/article/a-grupa/v-loko-pd-napraviha-kurban-za-zdrave.html

Този курбан по-християнски ли е?

ми е те това е гадното, че присъства свещеник, на (както се разбрахме) ЕЗИЧЕСКИ РИТУАЛ

Нали не са ти доказали, че не е мюсюлмански, или като и Локо е в кюпа вече стана езически :) . Ако потърся в Гугъл (както направих преди малко за Локо ПД), ще излязат и за Локо СФ, и за Ботев, и за ЦСКА. 100% съм сигурен. Просто християнството в България е много навързано с езически обичаи (всмисъл хората си правят обичаите и ги представят като християнски, дори да не са)

не, обърка явтобуса, не съм от Локо ПД. И стана езически щото много се дразнят феновете на Левски .Все още мисля че е мюсюлмански или еврейски обред. Иначе обичаите са си ОК доста от тях не са християнски (литургия по случей баба Марта няма ). Но този пред свещеник :o нали трябва да има канони . Пак казвам някой да е чул в русия да го правят християните :idea:

Факт е, мислех че си от Локо. Объркал съм се , за което се извинявам. Въпросът е защо темата се използва за заяждане с левскарите, като същото се случва на много стадиони (не казвам, че е трябва да е така). Затова попитах по-християнски ли са другите курбани? Ако темата беше отворена за друг клуб отдавна да е затворена като заяждане.

Потребителски аватар
nib
Контакти:

Мнениеот nib » 18 сеп 2015 13:14

1palq4o1 написа:
nib написа:
1palq4o1 написа:
nib написа:Преди години бях на кукерски празник в Разлог. Лошото е че бях с чужденци. Всичко се беше ОК , но в един момент едни кукери решиха че трябва да заколят прасе. Заклаха го в центъра на площада на една подвижна платформа за да виждат всички. Немога да ви опиша каква погнуса прочетох в очите на скандинавците до мене. Идваше ми да потъна в земята от срам. Аз не съм ВГ нито защитник на животните, но това... както и агнето на центъра на стадиона...

Грешка, пич-в Словакия точно преди две години ни организираха представление-традиционно клане на прасе!!!И това пред одобрителните погледи на мениджърите за Източна Европа и цяла Европа на ОГРОМЕН концер в световен мащаб, та...замислете се преди да пишете, че само тук се вършат такива глупости!!!

с една дума щом другаде се вършат глупости, значи и тука може :o поне да бяха предупредили както са постъпили с вас

Просто ти давам пример, че такива неща се правят навсякъде и не е нужно да се изтъкваш като нихилист

а аз къде съм писал че само тука го правят. я ми болдни :o

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 18 сеп 2015 13:15

гражданин от село написа:Трябва да се обединят ТКЗС "Подуяне" с това на бат Венци в АПК.На Овча купел ще угояват агнетата, а на тресавището ще ги колят.Бизнесът с агнешко си е доста печеливш в световен мащаб.После подуенци ще могат даже да си купят виваком и щрабаг и да са им вечни спонсори. :mrgreen:

У ваше селО сте много наясно с това, нали?

Потребителски аватар
nib
Контакти:

Мнениеот nib » 18 сеп 2015 13:16

Факт е, мислех че си от Локо. Объркал съм се , за което се извинявам. Въпросът е защо темата се използва за заяждане с левскарите, като същото се случва на много стадиони (не казвам, че е трябва да е така). Затова попитах по-християнски ли са другите курбани? Ако темата беше отворена за друг клуб отдавна да е затворена като заяждане.

НЕ, КУРБАНИТЕ НЕ СА ХРИСТИЯНСКИ ОБРЕД НА НИКОЙ СТАДИОН И НИКЪДЕ ДРУГАДЕ

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 18 сеп 2015 13:18

nib написа:
1palq4o1 написа:
nib написа:
1palq4o1 написа:

а аз къде съм писал че само тука го правят. я ми болдни :o

Обясняваш се, че си потънал в земята от срам пред някакви швеци или норвеги, само не разбрах от какво точно?
Че са заклали прасе или, че били погнусени?
И аз като ги видя в Петербург да се въргалят кьркютук пияни и аз се погнусявам, ама знам, че това го има навсякъде!
Сега ще те питам, вкрайна сметка след 16 страници писания, изясни ли ти се дали е "...Християнски или мюсюлмански..." този обичай?

Върни се в “Архив”