Според мен от няколко години Реал М не е нормален отбор (чисто игрово) и Кристиано Роналдо е обсебил играта на отбора (не казвам, че е съзнателно). Наистина направи три страхотни сезона и не мога да кажа, че е играл слабо в решителните срещи (както твърдят доста ботове), но просто на Реал М не им стига нещо, когато той дърпа каруцата (повтарям, че не смятам представянето му за слабо или, че той носи основна вина за това, че Реал М не са материализирали в купи потенциала, с който разполагат). Играе феноменално, но на мен ми липсва отборната съпротива. Не виждам силен колектив. Трябва отговорността в отбора да се подели и най-вече във фаза атака. Бензема и Игуаин не притежават нужната психика (според мен). Сезонът, в който те играха добре под ръководството на Моуриньо Реал М стана шампион и изигра най-силния си 1/2 финал от трите (като според мен и съперника им беше по-силен в сравнение с Барса от 2011 и Борусия Д от 2013). Отборно клубът играеше предимно срещу Барса и там не мога да кажа, че е играл слабо или нещо му е липсвало в играта. Имаше доста мачове, в които Реал М можеше да постигне резултатите, които постигна Байерн М срещу тях, но се пропускаха много чисти положения (които все пак бяха компенсирани с добра отбора игра) или супер голове от страна на играчи от Барса, пращаха "белите" в меланхолия.
Трансферите трябва да са на точните хора не само като качества, но и като поведение. Трябва Роналдо да остане в светлината на прожекторите, иначе може играта му да се разпадне, а тя е важна за доброто представяне на целия отбор. Знаем какво стана в МанЮ и как реагираше той на отигравания на други нападатели. Ще кажа нещо много глупаво на пръв поглед, но Реал М трябва да вземе играч тип "Марио Гомес". Някой, който да вкарва и в същото време да не засенчва Роналдо. Другият вариант е да се търси познат за Роналдо човек - Руни. Трансфери от типа "Бейл и Кавани" (на практика футболисти, за които тепърва се смята, че ще материализират потенциала си, макар според мен Кавани да е доказан вече футболист) според мен са рискови за баланса в играта на Реал М, т.е. състоянието на КР7
Реал М има достатъчно силни футболисти за да се бори за всичко, но няма баланс в отбора. Моуриньо се провали в сезона, в който аз лично очаквах да изчисти играта на състава си и да обере плодовете от добре изградения състав.
Ае стига съм драскал глупости
ПП Изненадан съм, че имате такова отношение към Карлето! Той е идеален за циркаджийски ситуации (с цялото ми уважение към ситуацията в Мадрид).