Реал Мадрид - трансферно лято 2013

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Re: Реал Мадрид - трансферно лято 2013

Мнениеот Sardukar » 06 юни 2013 08:32

Според мен от няколко години Реал М не е нормален отбор (чисто игрово) и Кристиано Роналдо е обсебил играта на отбора (не казвам, че е съзнателно). Наистина направи три страхотни сезона и не мога да кажа, че е играл слабо в решителните срещи (както твърдят доста ботове), но просто на Реал М не им стига нещо, когато той дърпа каруцата (повтарям, че не смятам представянето му за слабо или, че той носи основна вина за това, че Реал М не са материализирали в купи потенциала, с който разполагат). Играе феноменално, но на мен ми липсва отборната съпротива. Не виждам силен колектив. Трябва отговорността в отбора да се подели и най-вече във фаза атака. Бензема и Игуаин не притежават нужната психика (според мен). Сезонът, в който те играха добре под ръководството на Моуриньо Реал М стана шампион и изигра най-силния си 1/2 финал от трите (като според мен и съперника им беше по-силен в сравнение с Барса от 2011 и Борусия Д от 2013). Отборно клубът играеше предимно срещу Барса и там не мога да кажа, че е играл слабо или нещо му е липсвало в играта. Имаше доста мачове, в които Реал М можеше да постигне резултатите, които постигна Байерн М срещу тях, но се пропускаха много чисти положения (които все пак бяха компенсирани с добра отбора игра) или супер голове от страна на играчи от Барса, пращаха "белите" в меланхолия.
Трансферите трябва да са на точните хора не само като качества, но и като поведение. Трябва Роналдо да остане в светлината на прожекторите, иначе може играта му да се разпадне, а тя е важна за доброто представяне на целия отбор. Знаем какво стана в МанЮ и как реагираше той на отигравания на други нападатели. Ще кажа нещо много глупаво на пръв поглед, но Реал М трябва да вземе играч тип "Марио Гомес". Някой, който да вкарва и в същото време да не засенчва Роналдо. Другият вариант е да се търси познат за Роналдо човек - Руни. Трансфери от типа "Бейл и Кавани" (на практика футболисти, за които тепърва се смята, че ще материализират потенциала си, макар според мен Кавани да е доказан вече футболист) според мен са рискови за баланса в играта на Реал М, т.е. състоянието на КР7
Реал М има достатъчно силни футболисти за да се бори за всичко, но няма баланс в отбора. Моуриньо се провали в сезона, в който аз лично очаквах да изчисти играта на състава си и да обере плодовете от добре изградения състав.
Ае стига съм драскал глупости :mrgreen:

ПП Изненадан съм, че имате такова отношение към Карлето! Той е идеален за циркаджийски ситуации (с цялото ми уважение към ситуацията в Мадрид).
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 06 юни 2013 14:39

shotgun blues написа:
hajitsu написа:Защо от другия сезон не си фен на някой друг отбор? Реал нямат нужда от оплакване............

казвам факти ,а фактите са си факти :arrow:

Това, което говориш не са никакви факти.
Вземи научи кое е факт, за да не ти се смеят и да не дразниш така останалите. ;)

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 06 юни 2013 15:13

Sardukar написа:Според мен от няколко години Реал М не е нормален отбор (чисто игрово) и Кристиано Роналдо е обсебил играта на отбора (не казвам, че е съзнателно). Наистина направи три страхотни сезона и не мога да кажа, че е играл слабо в решителните срещи (както твърдят доста ботове), но просто на Реал М не им стига нещо, когато той дърпа каруцата (повтарям, че не смятам представянето му за слабо или, че той носи основна вина за това, че Реал М не са материализирали в купи потенциала, с който разполагат). Играе феноменално, но на мен ми липсва отборната съпротива. Не виждам силен колектив. Трябва отговорността в отбора да се подели и най-вече във фаза атака. Бензема и Игуаин не притежават нужната психика (според мен). Сезонът, в който те играха добре под ръководството на Моуриньо Реал М стана шампион и изигра най-силния си 1/2 финал от трите (като според мен и съперника им беше по-силен в сравнение с Барса от 2011 и Борусия Д от 2013). Отборно клубът играеше предимно срещу Барса и там не мога да кажа, че е играл слабо или нещо му е липсвало в играта. Имаше доста мачове, в които Реал М можеше да постигне резултатите, които постигна Байерн М срещу тях, но се пропускаха много чисти положения (които все пак бяха компенсирани с добра отбора игра) или супер голове от страна на играчи от Барса, пращаха "белите" в меланхолия.
Трансферите трябва да са на точните хора не само като качества, но и като поведение. Трябва Роналдо да остане в светлината на прожекторите, иначе може играта му да се разпадне, а тя е важна за доброто представяне на целия отбор. Знаем какво стана в МанЮ и как реагираше той на отигравания на други нападатели. Ще кажа нещо много глупаво на пръв поглед, но Реал М трябва да вземе играч тип "Марио Гомес". Някой, който да вкарва и в същото време да не засенчва Роналдо. Другият вариант е да се търси познат за Роналдо човек - Руни. Трансфери от типа "Бейл и Кавани" (на практика футболисти, за които тепърва се смята, че ще материализират потенциала си, макар според мен Кавани да е доказан вече футболист) според мен са рискови за баланса в играта на Реал М, т.е. състоянието на КР7
Реал М има достатъчно силни футболисти за да се бори за всичко, но няма баланс в отбора. Моуриньо се провали в сезона, в който аз лично очаквах да изчисти играта на състава си и да обере плодовете от добре изградения състав.
Ае стига съм драскал глупости :mrgreen:

ПП Изненадан съм, че имате такова отношение към Карлето! Той е идеален за циркаджийски ситуации (с цялото ми уважение към ситуацията в Мадрид).

А според мен проблемът бешеединствено в треньора и в никой друг. Когато един треньор може да направи от Диего Милито и Матераци супер звезди, и в същия момент от куп звезди да не вземе нищо, няма кой друг да бъде винен. Според мен при Жозето отборите бързо прегарят. Та той за първи път изкарва цели три сезона на едно място. Не е лошо да имаш супер конкуренция на всеки пост, но зависи с цената на какво - провокативни оставяния на пейката, споменаване на имена като основни виновници за някоя загуба или чрез надъхване на медиите срещу целия отбор. Отбор означава да има взаимно уважение. Нещата да са изчистени. Подобен нещо се случи с Ибрахимович, когато дойде в Барселона, той така и не успя да се примири, че играта с върти около Меси. Роналдо направи феноменални мачове последните две години, но липсата на късмет не доведе до така желаната 10-та титла. На Реал му трябва треньор, който да може да ръководи дипломатично съблекалнята и нещата ще тръгнат нагоре.
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain
[/center]

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 06 юни 2013 15:55

Не е тук мястото да се говори за работата на Моуриньо в Интер, а и не съм аз фена, който да го прави. Без да съм проверил си мисля, че Матераци беше резерва в доста от мачовете на Интер в "техния сезон".
Милито е супер футболист. А какво е липсвало на Моуриньо и Реал М през миналия сезон - това са головете. А какво искаше Моуриньо от ръководството и в крайна сметка не го получи - нападател. Аз поне така гледам на нещата.

ПП Не искам да спекулирам с ролята на късмета за случилото се в Реал М по времето на Моуриньо.
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

milka

Мнениеот milka » 07 юни 2013 13:30

Изображение

Реал Мадрид иска да си върне Хуан Мата

Флорентино Перес е решил да не лудее на трансферния пазар това лято и ако Тотнъм не занижи цената на Гарет Бейл до 60 млн. евро, ще се пренасочи плавно към Хуан Мата от Челси, пише вестник “Спорт”.

Мата е юноша на “лос бланкос”, откъдето обаче бе нежелан и напусна през задния вход, ала все пак гледа с добро око на завръщане в Испания, още повече че според информации не попада в плановете на новия мениджър на “сините” Жозе Моуриньо.

Челси иска 35 млн. евро за офанзивния полузащитник, докато от “Бернабеу” са склонни да дадат 25 милиона, твърди “Спорт”.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 07 юни 2013 21:30

Серхио Рамос е отказал 14 милиона евро годишна заплата от Монако. За справка - в момента в Реал Мадрид взима точно 4,5 милиона ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 07 юни 2013 21:32

Рамос е един от малкото истински мадридисти в отбора. Евала!
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 07 юни 2013 23:21

Madridist написа:Серхио Рамос е отказал 14 милиона евро годишна заплата от Монако. За справка - в момента в Реал Мадрид взима точно 4,5 милиона ;)

Само шапка можем да му сваляме за тази постъпка.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 08 юни 2013 00:34

Франсоа Галярдо,агент на Фифа или нещо такова ,казва преди малко ,че РЕАЛ МАДРИД е купил Гарет Бейл за 90 милиона евро :shock: :shock:
...........човекът и преди бил казвал такива сензационни новини,които не са се оказвали истина,така че :roll:
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Niksh0
Контакти:

Мнениеот Niksh0 » 08 юни 2013 16:54

shotgun blues написа:Франсоа Галярдо,агент на Фифа или нещо такова ,казва преди малко ,че РЕАЛ МАДРИД е купил Гарет Бейл за 90 милиона евро :shock: :shock:
...........човекът и преди бил казвал такива сензационни новини,които не са се оказвали истина,така че :roll:

И на мен един колега ми каза, че със сигурност Роналдо се връща в Юнайтед. Нали уж си човек на фактите, пък вярваш на всякакви спекулации в медиите. Като го потвърдят т клуба тогава. ;)
"If you're losing your soul and you know it, then you've still got a soul left to lose."

Върни се в “Архив”