Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

staria
Контакти:

Re: Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Мнениеот staria » 27 яну 2011 10:58

Pupper_ написа:
slavia_forever написа:Ще ми каже ли някой ботевист най-накрая, защо мисли, че отборът му е създаден 1912-та година?

Изображение
Защо ли преди 80 години никой не се е противопоставил на датата 1912? Да не би, за всеки е било повече от ясно, кога е създаден Ботев Пд. А днес сто години по-късно, някой хора се опитват да плюят по дядовците си.
Кога точно се е зародила идеята, да си изфабрикуваме датата 1912? След комунизма? По време на комунизма? Когато бяхме фашисти? Когато бяхме буржоа? При Царя? Да не се окаже само, че в далечната 1912 сме решили да си изфабрикуваме дата на раждане ... 1912?

Защо преди 30 години никой не спори, че не сме славяни? Защо ли Каблешков се оплаква, че няма други клубове, ПРИЗНАВАЩИ това събитие? Защо празнувате 15 годишна дейност на учредителите си? Защо сте регистрирани 1919 година? Защо нямате мачове документирани в пловдивските вестници, а Левски, Св. Августин, Еклер и т.н. клубове от онова време имат? Моля някой фен на Ботев отговори на тези въпроси. Мерси.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 27 яну 2011 10:58

Pupper_ написа: Но от сега съществуващите клубове, сме най-стария :)

А за това какво ще кажеш, ако логигата ти е, най-стар от съществуващите на база на предания?

slavia_forever написа:[wrapimg=]http://www.dorostol2003.com/wp-content/uploads/2010/02/3d.jpg[/wrapimg]

http://www.dorostol2003.com/

:lol: Как ще коментирате това, ако не пишем с аргументи и факти? :lol: :lol: Последната им контрола е на 20-ти януари 2011 година. ;)
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Pupper_
Контакти:

Мнениеот Pupper_ » 27 яну 2011 11:14

slavia_forever написа:
Pupper_ написа: Но от сега съществуващите клубове, сме най-стария :)

А за това какво ще кажеш, ако логигата ти е, най-стар от съществуващите на база на предания?

slavia_forever написа:[wrapimg=]http://www.dorostol2003.com/wp-content/uploads/2010/02/3d.jpg[/wrapimg]

http://www.dorostol2003.com/

:lol: Как ще коментирате това, ако не пишем с аргументи и факти? :lol: :lol: Последната им контрола е на 20-ти януари 2011 година. ;)

За съжаление, наистина съм далеч от Силистра. Не съм достатъчно запознат с тяхната история. Но ако този Доростол и онзи от 1902-ра са едно и също дружество, то тогава те са най-стария клуб в България. Аз нямам проблем с това! Ще подкрепям също толкова пламенно Ботев, дори да се окаже, че сме втория клуб в класацията за най-стар и съществуващ и до днес. Имам проблем само с това, че група хора на по 20-30 години се опитват, да опетнят поколения футболни деятели в България и да отнемат от Ботев, това което му принадлежи - 12 март 1912! Това го пише във всеки футболен регистър, във всяка футболна енциклопедия и във всяка книга посветена на футбола. Нито аз, нито ти, сме по-ерудирани от авторите и статистиците, за да продължаваме безмисления спор.
П.С. Нека сме живи и здрави, да доживеем 12.03.2012 и да видим колко клуба ще поздравят Ботев Пд, по случай 100 годишнината на клуба! Това ще е най-точния критерии и не бих се учудил, ако Славия са едни от първите!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 27 яну 2011 11:38

Никой не иска да оспорва факти около историята ви. Но искаме да ги видим тези факти, след което ще се съгласим с нея. Кажете кой е Пухтев, на каква възраст е бил 1912-та година и какви мачове е имал Ботев Пд до 1917-та година? Аз гарантирам, че ще съм измежду първите, които ще поздравят Ботев Пд, ако докажат датата си адекватно! Няма как да се съгласим с недоказани дати, при положение, че Славия имат протокол, регистрация, основател, конкретни футболни мачове и т.н. за да може някой да излезе само с твърдения насреща!

П.С. Неаргументираното боравенето с възрастта ни (20-30) е, както боравите с възрастта на клуба ви. И понеже познавам хората, които пишат в темата, твърдя, че всички сме над 30 години.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 27 яну 2011 11:50

[center]Ето още една снимка на паметникът на нашият основател Димитър Благоев - Пальо. [/center]

[center]Изображение[/center]

Мисля днес да си почина от тази тема!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 яну 2011 15:54

Глупости, кога и от кой е направена тази "подмяна на историята"?
Преди 90 години хората са знаели че сме създадени на тази дата, ама днес като са загубени документите наскачахте?

Я чакай малко! Ти сляп ли си или на такъв се правиш? Аз ти цитрах източници където вас изобщо не ви слагат в сметките и това преди 80 години! Отделно и световнта футболна енциклпоедия от 70- те години- СВЕТОВНА където редом до Реал, Барса и т.н пише и за нашите клубове пише за нас, че сме първи, а не за вас.... Пише, че трябва да сме от 1909 година... Ама това нещо ви убягва,а ? Много е лесно да четем което ни отърва... Още нещо- как така ние и Славия си пазим нашите, само вие губите вашия :lol: Много сте неприлежни бе! Да сте чували, че официални документи се пазят и е наказуемно, ако се загубяът? Това е все едно да си загубиш личната карта и акта за раждане.... Как ще докажеш после, че съществуваш? Та ти може да си измисляш, че си на 40 примерно, а да си в действителност на 80 :lol:

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 яну 2011 15:58

Pupper_ написа:Изображение
Защо ли преди 80 години никой не се е противопоставил на датата 1912? Да не би, за всеки е било повече от ясно, кога е създаден Ботев Пд. А днес сто години по-късно, някой хора се опитват да плюят по дядовците си.
Кога точно се е зародила идеята, да си изфабрикуваме датата 1912? След комунизма? По време на комунизма? Когато бяхме фашисти? Когато бяхме буржоа? При Царя? Да не се окаже само, че в далечната 1912 сме решили да си изфабрикуваме дата на раждане ... 1912?

Ето още тук се вижда през 1932 година ОПАШАТАТА ВИ ЛЪЖА! През 1912 година ВИЕ НЕ СТЕ СПОРТЕН КЛУБ КАКТО ПИШЕ В СТАТИЯТА, ЧЕ ДА ЧЕСТВАТЕ 20 ГОДИНИ- Вие сте ВЪЗДЪРЖАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО!
Какъв вавтогол си вкарахте с тази статия не е истина :lol: Значи лъжите почват още оттук! Да не говорим, че вие може и през 1910 година да решите, че сте създадени и на всяко десетилетие да решите да празнувате годиншнина, но това доказателство ли е? Още нещо- как така празнувате 20 години от Футбоилен и спортен клуб, като неговото начало дори не е било спортно камоли футболно? Къде са ви мачовете ? За 7 години 2 мача! Тогава как имате каквито и да е претенции?
Като по това време ние имаме 5-6 мача, Славия, Левски и други клубове също?

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 27 яну 2011 16:07

MORSKI написа:
Глупости, кога и от кой е направена тази "подмяна на историята"?
Преди 90 години хората са знаели че сме създадени на тази дата, ама днес като са загубени документите наскачахте?

Много е лесно да четем което ни отърва... Още нещо- как така ние и Славия си пазим нашите, само вие губите вашия ...Как ще докажеш после, че съществуваш? Та ти може да си измисляш, че си на 40 примерно, а да си в действителност на 80 :lol:

Става въпрос за нещо много по-комплексно. Едно, че никъде не съществува документ, едно че Пухтев никъде не съществува със снимка, дати на раждане и смърт, няма мачове, няма никакви индикации за съществувание. Има само твърдения за съществувание. Както пускат изрески от вестници с различни неидентифицирани снимки, да си бяха заснели протокола, преди да го "загубят". Всичко изброено са само индикации, че такъв клуб НЯМА 1912-та година. Те смятат, че искам да се заяждам (плюя), а това изобщо не е целта ми. Нека предоставят доказателствата си и ако са адекватни, аз ще съм един от първите, които ще ги поздравя с годината на основаване, която и да е тя.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 яну 2011 16:08

Ти си вкарваш автогол след автгогол! Първо флагчетата не са доказателсвто! Като имате флагче е редно да имате и документ, че сте създадени през 1912 гопдина! Иначе никой няма да ви вярва на нищо понеже може да решите, че сте от 1800 година... Не може когато нещо се създава, човек се ражда и т., да няма документ! И не казвайте, че сте го загубили толкова лесно... Ние пазим нашия, Славия и те техния :shock: Само за вас се губи :shock: Не си знаете учредителите не знаете кой е Пухтев? Не знаете на колко години е= не казвате защо имате само 2 мача за 7 години ? Не знаете от какво са се въздържали в дружеството и как така празнувате 100 години на ФУТБОЛЕН КЛУБ като в началото е било ВЪЗДЪРЖАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО БЕЗ МАЧОВЕ! Отговори на тези въпроси де!

Явно имаш много работа и не четеш внимателно. Аз къде твърдя, че Ботев е най-стария клуб в България? Имало ги е и Ботев Сф и Левски Пд.Но от сега съществуващите клубове, сме най-стария :)

И Спортист Варна и Спортист Варна го е имало! И то още от 1909 година! И стига се опитвахте да пробутвате лъжи- ние не сме слепи лъжите между вас си ги пробутвайте! Не сте най-стар СЪЩЕСТВУВАЩ КЛУБ- Доростол и до днес си ги има!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 яну 2011 16:13

Pupper_ написа:За съжаление, наистина съм далеч от Силистра. Не съм достатъчно запознат с тяхната история. Но ако този Доростол и онзи от 1902-ра са едно и също дружество, то тогава те са най-стария клуб в България. Аз нямам проблем с това! Ще подкрепям също толкова пламенно Ботев, дори да се окаже, че сме втория клуб в класацията за най-стар и съществуващ и до днес. Имам проблем само с това, че група хора на по 20-30 години се опитват, да опетнят поколения футболни деятели в България и да отнемат от Ботев, това което му принадлежи - 12 март 1912! Това го пише във всеки футболен регистър, във всяка футболна енциклопедия и във всяка книга посветена на футбола. Нито аз, нито ти, сме по-ерудирани от авторите и статистиците, за да продължаваме безмисления спор.
П.С. Нека сме живи и здрави, да доживеем 12.03.2012 и да видим колко клуба ще поздравят Ботев Пд, по случай 100 годишнината на клуба! Това ще е най-точния критерии и не бих се учудил, ако Славия са едни от първите!

Пич стига си голословоил! Ти през живота си сигурно в архив не си стъпвал камоли да знаеш какво пише там! Там е работата, че за вас май нищо не пише понеже, ако пишеше досега шяхте от 150 страници все нещо да сте извяадили! А вие не вадите нищо не отговаряте на логични въпроси как хем искате да сте най-стар ФУТБОЛЕН КЛУБ хем нямате мачове в началото на историята си? Как хем сте 1912 година хем не си знаете учредителя на колко е и как изглежда? И ред такива././. Как така празнувате 100 години, а нямате емблема тогава? Нямате учредителен протокол?

Върни се в “Архив”