Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот Кировец » 04 мар 2014 17:16

Tommi написа:
Кировец написа:3 лева за акция на ЦСКА - футболния клуб с най-големи постижения на европейската и вътрешната сцена било много. И какво значи "почти фалирал"?
А кутия Виктори като е 4.60 лева/ден,два малко ли е?
За теб 3 са много, ама за друг 3лева са като за теб 3 стотинки. Или и това не е така? Едни ще си купят минимален пакет, други ще играят на дебело. Такъв и животът, Томи.
Това последното да не го копира от някой присмиващ се на Левски цесекар? ;)

:lol: :lol: :lol: Приятелю, борсата не е бакалия, за да правиш сравнения с кутия цигари. На борсата има акции, които са два пъти по-евтини, носят няколко пъти по-висока доходност и няколко пъти по-нисък риск от вашите. Знаеш ли, че например банката на Цветан Василев в момента се търгува за 1,48 лв./акция? ЦСКА по-голяма стойност на активите ли има, по-голяма годишна печалба ли прави, в по-добре развиващ сектор ли оперира, нещо друго ли е по-добро?

Сравнението ми няма общо с борсата, колкото до крастата и заразата да пушиш и да си от ЦСКА, приятелю.
Банката на Цветан можеш да я сравняваш примерно със "Акциите на Софарма АД поскъпват със 106% за последните 12 месеца до 4,489 лв. за акция".

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 04 мар 2014 17:23

Специално за Томи е този линк - БФБ в реално време.

http://www.investor.bg/views

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 мар 2014 17:25

vaskonti написа:
Tommi написа:
Кировец написа:
Tommi написа:
Кировец написа:Що да съм подранил? Акциите скоро излизат на борсата. Това, което е казал Томов явно е доведено до необходимата степен на реализация.
Щом няма "НЕ", значи всичко е ОК.

Ще бъде реализирано, когато първичното публично предлагане завърши успешно. ;) Ако то се окаже провал, аз ли да понеса отговорността. :)

Така е, но няма да е виновен Александър Томов. Той своята дума я изпълни.
Червеното общество няма да се препъне и ще изпълни това, което се иска от него. Нямам капка съмнение.
Дерзайте, мечтайте, завиждайте. ;)

Как няма да е виновен? Резултатите от неговата работа ще се видят по време на публичното предлагане и след него. Например инвеститорите, като преценят, че цената е твърде висока и се откажат от купуване на акции, какво правим? Такива приказки как всичко е в ръцете на феновете са меко казано несериозни. Отговорността на Томов не приключва с одобряването на проспекта.

Да видим дали съм разбрал...
Значи, Томов иска да открадне милионите от ЦСКА, като за целта пуска акции, които да бъдат купени от балъците. Ок, обаче в същото време ми твърдиш, че при тая цена няма кой да купи акциите. Нещо тук не ми се връзва?

Със сигурност част от феновете ще купят част от акциите и на тази цена, в името на "Магията". Само че малко трудно ще събере около 9 млн. лв. А дали Томов ще краде - това не мога да го кажа аз. Томов си има свои акции, нищо чудно и акциите, които се водят на Лира да са негови, така че може да си ги продаде, когато излезете на борсата и напълно законно да си прибере печалбата.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 04 мар 2014 17:26

Томи пак пише глупост след глупост. Двамата с Кашчей са еднакви. Пълни псевдо експерти, научили 2-3 термина и само ги подмятат без връзка с реалността.

п.п. Цената на акциите се определя по формула, а не колкото му скимне на някой си ?
п.п.п. За цената на акциите има значение и броя акции. Ако са 1 млн акции може да струват по 1лв, ако същото дружество пусне 10 млн акции ще струват по 10 ст и т.н.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 мар 2014 17:28

Кировец написа:Специално за Томи е този линк - БФБ в реално време.

Линкът показва, че по някаква случайност това, което съм написал е вярно. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 мар 2014 17:35

Logical person написа:Томи пак пише глупост след глупост. Двамата с Кашчей са еднакви. Пълни псевдо експерти, научили 2-3 термина и само ги подмятат без връзка с реалността.

п.п. Цената на акциите се определя по формула, а не колкото му скимне на някой си ?
п.п.п. За цената на акциите има значение и броя акции. Ако са 1 млн акции може да струват по 1лв, ако същото дружество пусне 10 млн акции ще струват по 10 ст и т.н.

Цената на акците можеш да я определиш както искаш. ;) С формули, без формули - методи много. Емисията зависи от решението на акционерите доколко да разводнят капитала и да осигурят ликвидност. ;) Малка емисия не означава ниска цена и обратното. Затова и компаниите са с много различна пазарна капитализация.
Последна промяна от Tommi на 04 мар 2014 17:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 04 мар 2014 17:37

Tommi написа:

Не оспорвам, но пък от друга страна там присъстват фирми с много по-скъпи акции спрямо банката на Цветан. Невероятно, нали? :o :shock:
Което показва, че сравнението ти между акциите на ЦСКА и банката е неуместно.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 04 мар 2014 17:40

Кировец написа:
Tommi написа:

Не оспорвам, но пък от друга страна там присъстват фирми с много по-скъпи акции спрямо банката на Цветан. Невероятно, нали? :o :shock:

Банката му я избрах напълно произволно, само защото е известна. Тя не е най-добре представящата се компания на борсата.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 04 мар 2014 17:42

Tommi написа:
Logical person написа:Томи пак пише глупост след глупост. Двамата с Кашчей са еднакви. Пълни псевдо експерти, научили 2-3 термина и само ги подмятат без връзка с реалността.

Цената на акците можеш да я определиш както искаш. ;) С формули, без формули - методи много. Емисията зависи от решението на акционерите доколко да разводнят капитала и да осигурят ликвидност. ;)

цената не се определя като си намисляш число. Прави се проучване, използва се след това метод ( формула ) в зависимост от това което искаш да постигнеш. Да обясняваш колко са скъпи акциите и колко е недомислена цената от 3 лв, е малоумно. А да сравняваш цената с цената на други компании е още по малоумно. Сравнява се пазарна капитализация, а не единична цена на акциите. Пазарната капитализация на ЦСКА по-висока ли ще бъде от тази на КТБ ??? Защото по особено гнусен начин се опитваш да внушиш точно това.

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 04 мар 2014 17:44

Tommi написа:
Кировец написа:
Tommi написа:

Банката му я избрах напълно произволно, само защото е известна. Тя не е най-добре представящата се компания на борсата.

Ааа! Е, сега вече е друго нещо.
Затвор за Томов! На борсата ЦСКА няма да е номер 1! Не си купувайте акции, БАЛЪЦИ! Томов ще ви свие левчетата!
Томи каза! :mrgreen: :lol:
;)

Върни се в “Архив”