doktora25 написа:v.r.s. написа:Имащите право на глас българи са малко под 7 милиона, от тях за нова АЕЦ са гласували около 834 000, което прави около 12 % от имащите право на глас. Така, че въпроса за нова АЕЦ на този етап е безсмислено да се повдига отново, особено при праламент, който е пред разпускане.
Най-правилно е след изборите да се внесе и разисква по-въпроса и следващият парламент да носи отговорност за решението което ще вземе.
Извинявай, но против нова АЕЦ да не би да са гласували повече от тези 12% за които говориш? Смешно и нелепо е да се твърди, че негласувалите са "против". Тези хора или са били информационно дезориентирани, или не се чувстват достатъчно компетентни, или им е безразлично, или са възрастни хора, на които не им се е излизало в студеното време или са счели че референдумът е безсмислен и нищо няма да реши, но да се твърди че са против е безумие. Най-правилното е следващият парламент да се вслуша във волята на народа и по най-бързият начин да задвижи проекта.
Аз не съм гласувал на референдума, но не съм за АЕЦ и заради това не съм си направил труда да отида да гласувам. Тези които са твърдо "за" Белене със сигурност са отишли до урните и са изразили своята позиция. Докато болшинството от хората не си направиха труда да отидат и да гласуват за нещо, за които или са против или са преценили, че не са компетентни да изкажат позиция. Не, че и тези които отидоха до урните са много компетентни и наясно, но след като Партията е казала, че трябва да се гласува "за", те са длъжни да я подкрепят. Застъпниците за Белене не успяха да ме убедят, че трябва да се строи и след като не са ме убедили няма как да гласувам "за".
Предполагам, че така се е получило и с останалите негласували, но това не означава, че 12 % от населението са фактор с който трябва да се съобразят останалите 88 % негласували или гласували против.