NBA 2018-2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

KD35
Контакти:

Re: Карийм срещу Уилт

Мнениеот KD35 » 10 апр 2019 20:51

Drunken_Master написа:Относно сравнението между Уилт Чембърлейн и Карийм Абдул Джабар ще напиша, че още в колежанските години на Карийм до началото на кариерата му в NBA, двамата са поддържали доста добри взаимоотношения като Уилт му е бил като по - голям брат... Още на четиринадесет е бил висок към 210 см и е бил същинско явление в спорта. Карийм започва да играе в колежанската лига за UCLA и не спира да троши рекорд след рекорд. Ако не се лъжа, за три години губи само четири мача. Доминацията на Джабар е толкова чудовищна, че колежанската асоциация започва да забранява забивките, под абсурден предлог, че по този начин ще се спре с контузиите. Всички, обаче знаят реалната причина за това странно решение. Както бях писал снощи, Уилт Чембърлейн му е бил като ментор и му е давал ценни съвети за стилът му на игра, защитата и т.н.
След като Карийм започва да доминира по същия начин и в NBA (все пак през седемдесетте е в умопомрачителна форма), Уилт започва да го оплюва по спортните медии наляво - надясно... Айде, обясни ми причината за това ? Просто се дразни от факта, че този "маляк", започва да задминава постиженията му... Друг е въпросът, че някои рекорди на Уилт никога няма да се подобрят, ама никога. Той е може би най-големият атлет, който лигата е виждала. Вчера дори четох, че на четиридесет години е започнал да играе професионално волейбол...
Теорията за "лигата на белите играчи", по времето на Уилт и Бил Ръсел беше оборена от muhaha, така че няма да се спирам на нея. Но е факт, че Бил Ръсел води Селтикс до победи в директните сблъсъци, докато Чембърлейн доминира чисто статистически... Така, че 60-те е ерата на Бил Ръсел, а не на Уилт Чембърлейн !
Сега гледам, че в директните сблъсъци между Карийм и Уилт, вторият за два мача му бие общо единадесет чадъра...
Останалото ще каже пак Йеховата.
В нито един момент Уилт Чембърлейн не е превъзхождал Карийм Абдул-Джабар! Плейофните серии между двамата са 1-1 , а и в двете , но особено във втората през 1972г. Карийм тотално доминира на паркета. Разбира се , това е периода в края на кариерата на Чембърлейн , но да пишеш глупости как бил мачкал Карийм , е забавно. Точно две са имената на позицията , които са по-големи от Уилт Чембърлейн - Карийм и Ръсел. Много ми е трудно дори да му дам предимство на Шак , защото Шак доминираше по начин , по който всички останали да изпитват страх. Отборите , излизайки срещу Лейкърс на Шак , излизаха с една цел - да го спрат! Във всички плейофни и финални серии , отборите се целяха да спрат Шак. Затова и Коби Брайънт често оставаше сам и вкарваше отворени стрелби. За съжаление има хора , които вярват , че Брайънт бил също толкова важен , колкото О'Нийл...Имаше моменти , в които имаше по петима играчи от противниковия отбор , заобиколили О'Нийл , но има хора , които се заблуждават как Коби Брайънт дори бил по-добър и важен за Лейкърс. Коби Брайънт беше добър сайдкик на Шак и нищо повече. Но наистина ми е трудно да дам на Уилт предимство , защото в прайма си , Чембърлейн беше бит всяка година от Ръселовия Селтикс , а в Шак игра финали в третия си сезон и доминира в прайма си. Проблема на Шак беше теглото и липсата му на желание да се поддържа по-добре. Спокойно можеше да е на топ ниво още 4-5 години.

Ей бастУн, що копираш коментари а ? :Д

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 10 апр 2019 20:59

Вместо да се правиш на интересен, защо не си напишеш и ти мнението, относно кой е най-добрият център евър... А копираното е сложено в цитат, не виждам какъв ти е проблема ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: NBA 2018-2019

Мнениеот rhaegar » 10 апр 2019 21:09

Пак ли почнахте с някакъв GOAT дебат? Ще ви банна до плейофите, честно. :lol:

Топ 5 на центровете, които аз съм гледал би следвало да е:

Шак
Юинг
Хакийм
Адмирала
Мутомбо

Като се замисля, за петото място може да има и други кандидати, но е фрапираща липсата на по-съвременни играчи. Позицията девалвира от такава на суперзвезди в такава на предимно support играчи.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 10 апр 2019 21:15

Е, нормално да няма настоящи играчи, след въвеждането на правилото за "трите секунди"...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 10 апр 2019 23:03

Стив Неш гостува в студиото на шампионска лига :mrgreen: :mrgreen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WG0O7egnawI[/youtube]
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 10 апр 2019 23:13

Е, той Стив Неш си е огромен футболен фен, даже са много добри приятели с любимият ми футболист - Алесандро Дел Пиеро.
Изображение

Потребителски аватар
emi_cska
Контакти:

Мнениеот emi_cska » 11 апр 2019 07:17

https://stats.nba.com/playoffpicture/
тук е програмата за плейофите но не е виждам по дни и часове
САМО ЦСКА!!!! Само Реал Мадрид, Байерн, Манчестър Юнайтед, и Голдън Стейт Уориърс
100%ва подкрепа за Димитър Бербатов и Голдън Стейт Уориърс

Потребителски аватар
emi_cska
Контакти:

Мнениеот emi_cska » 11 апр 2019 07:23

https://stats.nba.com/playoffpicture/
тук е програмата за плейофите но не е виждам по дни и часове

Западна конференция:
1 Голдън Стейт Уориърс - 8 Лос Анджелес Клипърс
2 Денвър Нъгетс - 7 Сан Антонио Спърс
4 Хюстън Рокетс - 5 Юта Джаз
3 Портланд Трейл Блейзърс - 6 Оклахома Сити Тъндър

Източна Конференция:
1 Милуоки Бъкс - 8 Детроит Пистънс
2 Торонто Раптърс - 7 Орландо Маджик
3 Филаделфия 76ърс - 6 Бруклин Нетс
4 Бостън Селтикс - 5 Индиана

Финалите започват на 30ти май
САМО ЦСКА!!!! Само Реал Мадрид, Байерн, Манчестър Юнайтед, и Голдън Стейт Уориърс
100%ва подкрепа за Димитър Бербатов и Голдън Стейт Уориърс

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 11 апр 2019 09:34

rhaegar написа:Пак ли почнахте с някакъв GOAT дебат? Ще ви банна до плейофите, честно. :lol:

Топ 5 на центровете, които аз съм гледал би следвало да е:

Шак
Юинг
Хакийм
Адмирала
Мутомбо

Като се замисля, за петото място може да има и други кандидати, но е фрапираща липсата на по-съвременни играчи. Позицията девалвира от такава на суперзвезди в такава на предимно support играчи.

Съгласен. Тези даваха огромна тежест на отборите си. Бих добавил и джазмена Карл. Шак си беше шоумен. От тези най-много ми харесваше играта на Хаким. Дикембе не ми е оставил някакви сериозни впечатления с цялото ми уважение към него.
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Wade, Dirk...

Мнениеот Drunken_Master » 11 апр 2019 12:25

Страхотно представяне на Дирк и Дуейн Уейд на прощаване. Между другото си спомням пресконференцията на Уейд и ЛеБрон след първата среща от финалите през 2011-та и по-специално начина по който се държаха, имитирайки болен човек, визирайки заболяването на легендарния немец. Господ, обаче не обича подобни неща и стана, каквото стана...
Изображение

Върни се в “Архив”