Мнениеот gri6ata1914 » 10 юли 2012 11:25
Преди да ми се нахвърлите за това, което ще напиша, искам да подчертая, че не съм на ничия страна, а се стремя да гледам единствено от позицията на България. Първо, българите са склонни да принизяват и омаловажават успехите на сънародниците ни в чужбина. Според мен обаче е ясно, че Радо Стойчев не е кой да е треньор, все пак успехите му говорят за него (няма значение от силните играчите!). Все пак не всеки може със звезди да стане шампион - не е толкова лесно. Справка: дълги години Реал Мадрид...Второ, 100% съм сигурен, че Лазаров е далавераджия (доказано от независимия одит), но това е положението във всички институции в България, не само във волейболното управление...Трето, разбирам принципната позиция на Стойчев и Казийски за промяна - факт е, че, за да има промяна, трябва да се случи сътресение...Дотук добре, не мисля, че някой ще оспори написаното. Сега обаче ще напиша какво мисля защо нещо ми куца в принципно алтруистичната позиция на Стойчев и Казийски. Първо, много по-силна щеше да е тяхната позиция и подкрепата на българите, ако бяха постигнали успехи на СЛ и на Олимпиадата!!! Второ, те поставиха своите интереси на преден план пред интересите на цяла България (независимо от дългосрочната си кауза) – защото на всеки му е ясно, че цяла федерация така лесно и за два дни не се сваля! И ако това може да е позволено на Стойчев, за Казийски е немислимо, тъй като той все още е спортист и ако никой не му пречи директно на кариерата не виждам основание за отказване, освен солидарност със Стойчев, което за мен е притеснително! Трето, явно е, че на повечето волейболисти федерацията не им пречи директно (и Тошко онзи ден намекна), затова считам, че тяхното решение е прибързано, необмислено и ощетяващо зверски България, връщайки ни много години назад. Публиката се раздели, играчите също, има голям натиск, а за жалост играчите, който трябва да се справят са млади и дано не се сринат. Ето защо вместо да направят добро, както вярвам, че те наистина искат, мисля, че не уцелиха момента и повечето българи го осъзнават и вече не ги подкрепят. Изпуснахме златен шанс за нещо голямо типично по български...