Левски: ТРАНСФЕРИ ЗИМА 2012/2013
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ТРАНСФЕРИ ЗИМА 2012/2013
не разбрах защо да ги изключваме не са подходящи или просто не стават,а Ралке не те разбрах какво точно имаш предвид.
LEVSKI_FOREVER
според мен обаче селекцията ни не е приключила.
Каядо наистина не съм го гледал,но щом казваш че е крило ще ти се доверя.
Не бъди толкова песимистично настроен,може ида измислят някое халфче нашите.
Аз все още вярвам,ако пък не стане стискам палци за Вутовввввввввввввв.
Абе някой знае ли Домо намери ли си отбор или ще тренира до лятото в Дуисбург.и то с втория отбор на Дуисбург.
Абе някой знае ли Домо намери ли си отбор или ще тренира до лятото в Дуисбург.и то с втория отбор на Дуисбург.
LEVSKI_FOREVER
zlatan написа:според мен обаче селекцията ни не е приключила.
За Домо незнам, ама по немските медии пишат, че до края на деня Гара Дембеле отива при него в Дуисбург.
аре бе terata,дай поне едно име което ти искаш да дойде в Левски.Е и нека бъде реалистично.
Само аз и ти ли сме във форума.
LEVSKI_FOREVER
zlatan написа:аре бе terata,дай поне едно име което ти искаш да дойде в Левски.Е и нека бъде реалистично.
Май да:) Абе верно тия дни е много заспало в нашио форум. А за име... искам Домо ама кат гледам нема шанс. От България не виждам класен халф, който би ни свършил работа. Некой кат Тасевски. Харесвам такъв тип футболисти, а и Дарко си ми е любимец, ама в последната година никъв го нямаше. В БГ не виждам подобен футболист. Единствено Г.Миланов, но то е ясно, че няма как да дойде на Герена.
- ralka_levskarka
- Контакти:
zlatan написа:не разбрах защо да ги изключваме не са подходящи или просто не стават,а Ралке не те разбрах какво точно имаш предвид.
Колегата го е написал, а и за Уатара щяха да искат доста парички. Както знаем нашите не обичат да ги дават.
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]
- santiliana
мисля си, че новия халф, а и защитник ще дойдат от руското първенство.Досега се изчакваше да се уредят нещата с Арш, както и с Попадийн, че да е сигурна работата и да се освободи "щат". Също така е много вероятно и на Милиев да му бият камшика. При това положение оставаме с недостатъчно играчи и една от възможностите е именно руския пазар. Така мисля...
А, аз мисля, че халф няма да взимаме, а ще налагат Вутов! 

terata написа:honda написа:Виждам , че тук редовно се упреква скаутското звено. Няколко пъти съм писал че за отбор като Левски е абсолютно безмислено да има скаутско звено. Много рядко се случва да бъде привлечен футболист ,който е наблюдаван от нашите скаути. Просто нашите възможности са такива ,че много трудно можем да привлечем футболист,който е наблюдаван. По скоро възможностите ни са такива да разчитаме да привлечен на футболисти ,които имат проблеми в отборите си , изпаднали са в дупка или са свободни агенти. Реално ние не можем да се надцакваме с които и да е отбор , дори отбори от втора дивизия на Турция или Русия са много по-платежоспособни от които и да е наш отбор. Нека видим каква селекция правят другите български отбори и колко от тях извадиха някакви пари за трансфери.
Аз съм на по различно мнениеСкаутското звено, не е задължително да наблюдава класни футболисти от първенства, от които е ясно, че няма как да привлечем даден футболист. НО едва ли в Бразилия, Африка и т.н. няма млади и евтини добри играчи, които с удоволствие биха се махнали оттам. И точно тук идва работата на така наречените скаути - да обикалят по екзотични дестинации, ама не на почивка, както досега, а в търсене на играчи, с качества за Левски. Щото сега кво правят... оди ми Дончо да ми гледа голмайстора на Сегунда дивисион и "Ааа, ууу много е добър, аз го гледах, страшен е. Да ама искат много пари (какъв сюрприз, разбираш ли, искат пари за голмайстора на втора дивизия в Испания), та нема да го вземем. Ма го гледах де, страшен е!"... те така. Гледат ми някакви, които и малките деца знаят, че за тях ще се искат сериозни пари (сериозно за нашето ниво), които няма как да вземем, ама се харчат пари да се наблюдават.
Съгласен съм донякъде с твоето мнение. Само искам да ти посоча един факт на финал от юношеското първенство на Бразилия от 5000 зрители е имало над 2000 мениджъри и скаути. Оставям на теб да си направиш извода на кое място в списъка с отборите желаещи някой талант е Левски . Честно казано процента на бразилски футболисти ,чиито трансфери от Бразилия директно в България не са се оказали провал не е никак висок. Провалите са много повече. Общо взето по никакъв начин бразилските футболисти не могат да бъдат наречени евтини. Има и нещо друго в момента Бразилия икономическата ситуация е много по-добра отпреди 10 години. Преди 10-на година не беше особено трудно да бъдат взети футболисти от водещите отбори в Бразилия , като дори бяха взети играчи като Лео Лима, Тиаго Силва, Агналдо, които имаха мачове с различни национални гарнитури на Бразилия. В момент за нещо подобно е немислимо.
Много пъти съм казвал , че ако се търсят нешлифовани диаманти трябва да се търсят в Африка,но тук има нещо друго ,че там риска да те излъжат не е никак малък. Там ще ти изкарат документи заверени от федерацията ,че желания от теб футболист има не знам колко мача в мледежките и юношеските национални гарнитури и че на не знам колко си години, но може да се окаже че истината е малко по-различна. Реално погледнато много малко са футболистите от Африка дошли в България и реализира ли се. Реално се сещам само за Ричард, но той дойде на 16 години като вицесветовен шампион за своята възраст.Сега вече такъв трансфер е невъзможен понеже не може да вземаме футболисти от други страни под 18 години.
За мен решение е Левски да направи своя школа някъде в Африка ,но в Източна Африка , в Западна за съжаление вече по всички показатели дори и икономически са по-напред от нас. Също така ,ако ще се търсят футболисти ,които са ни по джоба трябва да бъдат търсени в източната част на черния континент.
На този етап единствения начин да привлечем качествени играчи от чужбина е да разчитаме на свободни агент, или такива ,които имат проблеми с клубовете си.
Иначе от имената ,които се споменатват за Левски много добро впечатление ми направи еврейна Моше Охайон- този е страшен подавач поне 1 класа над Тасевски,но едва ли ще успеем да го привлечем.
wilge написа:honda написа:Виждам , че тук редовно се упреква скаутското звено. Няколко пъти съм писал че за отбор като Левски е абсолютно безмислено да има скаутско звено. Много рядко се случва да бъде привлечен футболист ,който е наблюдаван от нашите скаути. Просто нашите възможности са такива ,че много трудно можем да привлечем футболист,който е наблюдаван. По скоро възможностите ни са такива да разчитаме да привлечен на футболисти ,които имат проблеми в отборите си , изпаднали са в дупка или са свободни агенти. Реално ние не можем да се надцакваме с които и да е отбор , дори отбори от втора дивизия на Турция или Русия са много по-платежоспособни от които и да е наш отбор. Нека видим каква селекция правят другите български отбори и колко от тях извадиха някакви пари за трансфери.
Точно за това се критикува скаутското звено- защото не си вършат работата. Тези четиримата можехме да вземем и без тях. Има отбори в България които без подобно звено купуват прилични играчи за без пари. Нашите скути ходят на огледи в Западна Европа. Всички знаем, че това и крайната дестинация, мечтата на всички футболисти. Там добри и научени футболисти бол. Но цените...Случаят Седрик Бардон е изключение. Защо не отидат на други континенти? Вярно, там лукса на Запада липсва но биха могли да открият много нешлифовани диаманти. И то на смешно ниски цени. Стига да умеят да гледат. Едно е да гледаш, друго е да виждаш. На Васил Методиев- Шпайдела му бе необходимо да гледа даден играч само 5 (пет) минути за които можеше да прецени става ли футболист от него или не. Наблюдаваше три компонента: боравене с топката, физически качества и тактическа дисциплина. Това са дадености, с тях се ражда човек. Останалото се учи. Само че не съм сигурен освен Топчо и Ясен в школата колко добри учители има. ИлИл определено не го сматам за такъв.
Бих ти бил благодарен ако ми посочиш успешни трансфери на футболисти дошли от други континенти директно в България. Би ли ми посочил къде може да се намерят тези футболисти ,които могат да бъдат намерени на смешно ниски цени. Ако имаш предвид Африка малко си се объркал - в страни като Гана, Кот д'Ивоар, Нигерия добрите им футболисти получават повече отколкото може да им предложи които и да е български отбор. Преди 10-на година имаше не малко африкански футболисти и то със сносни визитки и добри качества през България минаха футболисти като Яа Туре, Кристиан Ободо, Папа Буба Диоп, Гарба Лавал, Джъстис Кристофър, Мукаси, Асамоа, Йофу, Кварши които си бяха национали и то на сериозни футболни сили като Гана, Кот д'Ивоар, Нигерия , Сенегал сега за нещо подобно няма как да стане просто национали на тези страни въобще няма да разговарят с Левски.
На мен Шпайдела също ми е любимец, за мен най-добрия треньор на Левски ,който съм гледал, само малко прекаляваше с физическата подготовка- коронното му упражнение 10 км. хърдели.
За школата- имахме чудесен специалист в лицето на Ян Диркс, но великите левскари Наско Сираков и Станимир стоилов го изгониха и реално след напускането на холандеца нищо не е излезло. За мен изхода е назначаването на някой като холандеца за шеф на школата и забрана на всякакви родители да се навъртат около школата.