Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Какво изнася Европа, че не се сещам...
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема
W84me написа:Какво изнася Европа, че не се сещам...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
W84me написа:Какво изнася Европа, че не се сещам...
Колкото и да си ми бил неприятен,винаги съм ти отговарял на въпросите,но сега бих искал да бъдеш малко по-сериозен..
-
На линияTHE G.A.M.E
dunavfc написа:Европейският съюз не само,че няма да се разпадне,а ще става все по силен,обединен и привлекателен.Някой ден наистина Европа ще бъде държава от типа на САЩ,въпроса е дали ние що го видим или нашите внуци,това е необратим процес,който си има своята логика.Това е единственият начин да се противопоставим на САЩ,Китай,Индия,Бразилия,Арабският п-в и страните от югоизточна Азия.
Подчертаното от мен предполагам е по-скоро твое желание ?
Защото реалноста е доста далеч от това ...
Германия иска да върне марката ...
Във Великобритания вече тече диспут, дали Кралството да не напусне директно Съюза и да подържа просто преференциални отношения ...
В Холандия, Франция и Белгия все повече се чуват идеи тип - Най заможните членки да се отделят в отделен съюз, в които да попадат на по-късен етап и достигналите до техният жизнен стандарт по-бедните към момента членки.
Гърция, Португалия, Испания и Италия, са пред банкрут ...
И то точно, защото по-богатите страни орязаха сериозно помоща и субсидирането на по-проблемните финансово.
Да споменавам ли провалилият се с гръм и трясък опит за единна Евро-конституция !?
Към това като добавим и засилилият се до рекордни нива скептицизъм на населението на старите страни членки към тази организация, то картинката придобива ясен характер ...
Настоящата ситуация е доста далеч от един "Обединен" и "привлекателен" ЕС.
Така че, реално "Европейският Съюз" като такъв какъвто е в момента, няма бъдеще.
Точно за това и по-богатите членки вече действат планово за бъдеще, без подобен съюз.
Да, един ден ще имаме единно Световно управление, което вероятно ще е доминирано от Великобритания и САЩ ... Това е и голямата цел, дефакто.
Като за този "проект" ще помогне самият разпад на ЕС.
Европейският съюз се разпада защото не може нонстоп едните да помагат на другите, без вторите да вземат някакви мерки. Не може да се раздават 14-15 заплати на година когато си в предфалитно състояние, отделно сума ти бонуси и това да става за сметка на богатите държави, вместо за сметка на реално заработеното. Нормално е в един момент богатите да кажат "баста" на мързеливци като гърците, циганското поведение на италианците, сепаратиските движения в Испания, а да не споменавам и самите нас и румънците.
-
На линияTHE G.A.M.E
vaskonti написа:Европейският съюз се разпада защото не може нонстоп едните да помагат на другите, без вторите да вземат някакви мерки. Не може да се раздават 14-15 заплати на година когато си в предфалитно състояние, отделно сума ти бонуси и това да става за сметка на богатите държави, вместо за сметка на реално заработеното. Нормално е в един момент богатите да кажат "баста" на мързеливци като гърците, циганското поведение на италианците, сепаратиските движения в Испания, а да не споменавам и самите нас и румънците.
За мен по-скоро вина носят стари членки като Гърция, Португалия, Испания и Италия.
Като последните 2 са и доста големи от към население ( което означава - и по голяма нужда от финанс. помощ ) ... Докато по-късно пресъединилите се, не дърпаме чак толкова средства.
Проблем също така е и това, че едва няколко страни са "субсидо-носителите" на Съюза.
Това са Великобритания, Германия, Франция и Холандия.
Мисля, че тези формират около 90% от помоща, която проблемните финансово получават ежегодно.
Просто, явно само те имат възможност ...
crazy_one написа:GOLEADOR написа:За мен това което се случи е заради провала на европейския модел.Всички мислехме,че като спазваме правилата на ЕС ще просперираме,а това не се случи,даже напротив,обедняхме още повече.Може би мързеливите гърци се оказаха прави като бурно протестират против тези правила.Да не забравяме,как миналата година бяха пред фалит и в момента който ЕС им отпусна заем,веднага раздадоха великденска пенсия на пенсионерите.Явно правилата на ЕС,че кой колкото си изработи,толкова и ще харчи ,води до мизерия и не позволява на бизнеса да просперира.[/b]
Визирайки последното изречение от коментара ти, искам да те попитам какво предлагаш? Естествено, че всеки трябва да харчи колкото печели, а ако може и по-малко и останалото да го влага някъде. Всяко друго действие (твърдение), рано или късно води до някакъв вид криза и недостатък.
Не е нужно всички да имат най-новите GSM-и, кабелна телевизия и интернет едновременно, особено ако не печелят толкова пари че да си го позволят. Не е оправдание факта, че на всички ни се живее добре и с удобства, които предлага съвременния свят. Също ми е смешно като чуя някой да казва "защо аз да нямам или да не мога да имам, като другия го има"!!!
Всичко това е лично разсъждение, а и си мисля че в България е малко по-различно положението отколкото в Европа, така че не може много да се сравнява как действа европейския модел в България. Тук не са ТОЛКОВА скъпи ежедневните работи (храна, дрехи, сервизи, недвижими имоти...), а заплатите са много много ниски - правя сравнение по стандартите на живот, а не като абсолютна стойност.
Всички вярвахме,че в капитализма е така,кой колкото си изработи,толкова харчи.Това ни повтаряха 23 години демокрация и ни казваха как българите сме мързеливи и за това трябва да стягаме коланите и да си изплащаме дълговете.И сега когато се оказа,че това не е вярно и повечето държави са богати и народа им живее добре благодарение на заеми или субсидии до които ние нямаме достъп,нормално е да се запитам защо е така.Защо Дянков казва,че в бюджета няма пари за увеличение за пенсиите и хората няма да получат такова за да не нарушим изискванията на ЕС,а в Гърция,макар ,че само два месеца ги делеше от това да обявят фалит,в момента който ЕС им даде заем да се спасят, веднага раздадоха допълнителна пенсия за великден (която с нищо не са заслужили или изработили,просто това си е традиция при тях и така живеят).И после се чудим защо българите отиват да робуват на пенсионера грък и върши мръсната работа там,а политиците им в ЕС ни поучават как да живеем,колко блока от АЕЦ да затворим и позволяваха на фермерите си да блокират границата с България и въобще не ги интересуваше,че така нарушават европейски закони (те са за нас,а привилегиите за тях)!Ами за искането на англичаните да не разрешават на българите да ходят да работят в UK!Всички знаят,че колкото и ниска цена да сложиш на българските ягоди,английските винаги ще дадат двойно по-ниска!И това не е защото цената им е такава,а заради огромните субсидии които получава UK за земеделие.Така хем викат ,че сме бедни и не ни искат да работим там,хем прибират тлъсти субсидии за производството си и мачкат производителите ни с нереално ниска цена и ни обричат на бедност.Задавам си тези въпроси ,но отговор на тях трябва да дадат политиците,а ако не успеят,улицата ще ги принуди да намерят такъв.
THE G.A.M.E написа:vaskonti написа:Европейският съюз се разпада защото не може нонстоп едните да помагат на другите, без вторите да вземат някакви мерки. Не може да се раздават 14-15 заплати на година когато си в предфалитно състояние, отделно сума ти бонуси и това да става за сметка на богатите държави, вместо за сметка на реално заработеното. Нормално е в един момент богатите да кажат "баста" на мързеливци като гърците, циганското поведение на италианците, сепаратиските движения в Испания, а да не споменавам и самите нас и румънците.
За мен по-скоро вина носят стари членки като Гърция, Португалия, Испания и Италия.
Като последните 2 са и доста големи от към население ( което означава - и по голяма нужда от финанс. помощ ) ... Докато по-късно пресъединилите се, не дърпаме чак толкова средства.
Проблем също така е и това, че едва няколко страни са "субсидо-носителите" на Съюза.
Това са Великобритания, Германия, Франция и Холандия.
Мисля, че тези формират около 90% от помоща, която проблемните финансово получават ежегодно.
Просто, явно само те имат възможност ...
Ми аз точно тези държави обвинявам - гърците взимаха по 15 заплати, отделно не знам колко бонуси под формата на пари и отпуски. И сега като им резнаха авантата и са недоволни. Да не би Германия и Великобритания да са длъжни да плащат 15 заплати на гърците, а те да се чешат по...? Гърците са абсолютни мързеливи наглеци, няма други такива в Европа! За италианците какви неща мога да ти разправям - все едно ти говоря за Столипиново или Филиповци! Ето заради такива държави ЕС не може да се развие. В САЩ всеки щат допринася максимално за общото развитие, докато тук 3-4 щата(да ги наречем) хранят останалите 25. Ами не става. Проблемът на ЕС е, че режимът на прием на нови членове е много либерален, а е такъв защото се бързаше да се постигне нивото и организацията на САЩ и Китай. Но това нещо не става за 10г., трябват поне 50. Истината е, че не може да се разчита на повечето държави в ЕС, включително и на нас. Всъщност - най-вече на нас. Ние сме едни мрънкала, търсещи оправдание навсякъде другаде, но не и в нас.
THE G.A.M.E написа:dunavfc написа:Европейският съюз не само,че няма да се разпадне,а ще става все по силен,обединен и привлекателен.Някой ден наистина Европа ще бъде държава от типа на САЩ,въпроса е дали ние що го видим или нашите внуци,това е необратим процес,който си има своята логика.Това е единственият начин да се противопоставим на САЩ,Китай,Индия,Бразилия,Арабският п-в и страните от югоизточна Азия.
Подчертаното от мен предполагам е по-скоро твое желание ?
Защото реалноста е доста далеч от това ...
Германия иска да върне марката ...
Във Великобритания вече тече диспут, дали Кралството да не напусне директно Съюза и да подържа просто преференциални отношения ...
В Холандия, Франция и Белгия все повече се чуват идеи тип - Най заможните членки да се отделят в отделен съюз, в които да попадат на по-късен етап и достигналите до техният жизнен стандарт по-бедните към момента членки.
Гърция, Португалия, Испания и Италия, са пред банкрут ...
И то точно, защото по-богатите страни орязаха сериозно помоща и субсидирането на по-проблемните финансово.
Да споменавам ли провалилият се с гръм и трясък опит за единна Евро-конституция !?
Към това като добавим и засилилият се до рекордни нива скептицизъм на населението на старите страни членки към тази организация, то картинката придобива ясен характер ...
Настоящата ситуация е доста далеч от един "Обединен" и "привлекателен" ЕС.
Така че, реално "Европейският Съюз" като такъв какъвто е в момента, няма бъдеще.
Точно за това и по-богатите членки вече действат планово за бъдеще, без подобен съюз.
Да, един ден ще имаме единно Световно управление, което вероятно ще е доминирано от Великобритания и САЩ ... Това е и голямата цел, дефакто.
Като за този "проект" ще помогне самият разпад на ЕС.
Там ти е грешката,че анализираш,посредством ситуацията в момента.Нито Великобратния ще напусне съюза,нито Германия ще си въведе марката
dunavfc написа:Не мисля,че някога ще бъдем свидетели на отделяне на някоя страна от ЕС,аз даже очаквам в близките 20 год. - [url]Щвейцария[/url] и Норвегия да се присъединят също.
За Норвегия не знам,но ШВЕЙЦАРИЯ ЗА КАКВО ИМ Е