Германски футбол (сезон 2010/11)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Германски футбол (сезон 2010/11)

Мнениеот MCMXIII » 28 сеп 2010 11:53

niki87 написа:
redrOck написа:
niki87 написа:Извънредно:Луйс Ван Гаал удължи договора си с Байерн М до 30 юни 2012г.!
Източник: http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... f6ceeada17

Изображение

Страхотна новина!

Oпределено новината е страхотна!Ван Гаал е роден да води Байерн.Дано остане и след 2012г. 8-)

П.п. На теб ти се забранява да пускаш теми за мачовете на Байерн,трети домакински мач вече не можем да спечелим,спри се :lol: :twisted:

Аз също съм радетел на идеята той да не пуска теми повече ;) Спри се :!: :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 28 сеп 2010 15:33

Борусия тотално се отказва от Рангелов

От Станко Димов

Тимът от Дортмунд взима парагвайска голова машина

Шефовете на Борусия (Дортмунд) явно нямат никакво намерение да разчитат на Димитър Рангелов в бъдеще.

След като го пратиха под наем в Израел, сега шефовете на "жълто-черните" са на път да нанесат втори удар на Рангелов, привличайки на негово място парагвайската голова машина Оскар Кардосо.

27-годишният нападател се представя страхотно в тима на Бенфика през последните сезони, но влезе в открит конфликт с феновете на лисабонските орли и по всяка вероятност ще бъде трансфериран още през зимата.

Медиите в Германия са категорични, че ако трансферът стане факт, то Борусия със сигурност ще се раздели с българина Димитър Рангелов. За жалост Митко така и не успя да се наложи в тима на Юрген Клоп, който започна отлично сезона и в момента заема второ място в класирането.

Изображение
при кратския си престой в Дортмунд повече гледаше и помалко играеше

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 сеп 2010 16:43

Ханофер96 - Санкт Паули 2:0
Хамбург - Кайзерслаутерн 3:1
Майнц05 - 1899Хофенхайм 1:0
Мьонхенгладбах - Волфсбург 1:3
Фрайбург - Кьолн 0:0
Нюрнберг - Шалке 0:1
Щутгарт - Франкфурт 1:1
Леверкузен - Бремен 1:2
Дортмунд - Мюнхен 2:2
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 28 сеп 2010 21:31

unist_gp написа:Борусия тотално се отказва от Рангелов

От Станко Димов

Тимът от Дортмунд взима парагвайска голова машина

Шефовете на Борусия (Дортмунд) явно нямат никакво намерение да разчитат на Димитър Рангелов в бъдеще.

След като го пратиха под наем в Израел, сега шефовете на "жълто-черните" са на път да нанесат втори удар на Рангелов, привличайки на негово място парагвайската голова машина Оскар Кардосо.

27-годишният нападател се представя страхотно в тима на Бенфика през последните сезони, но влезе в открит конфликт с феновете на лисабонските орли и по всяка вероятност ще бъде трансфериран още през зимата.

Медиите в Германия са категорични, че ако трансферът стане факт, то Борусия със сигурност ще се раздели с българина Димитър Рангелов. За жалост Митко така и не успя да се наложи в тима на Юрген Клоп, който започна отлично сезона и в момента заема второ място в класирането.

Изображение
при кратския си престой в Дортмунд повече гледаше и помалко играеше

Tози е страхотен нападател! Висок, здрав, не губи единоборства, добре се позиционира и има много силен шут! Ако го вземете ще е много голям удар според мен. Бих го сравнил като стил с Йедин Джеко ;) :)
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

millencolin
Контакти:

Мнениеот millencolin » 28 сеп 2010 22:05

Ханофер96 - Санкт Паули 2:2
Хамбург - Кайзерслаутерн 3:0
Майнц05 - 1899Хофенхайм 0:1
Мьонхенгладбах - Волфсбург 1:2
Фрайбург - Кьолн 1:0
Нюрнберг - Шалке 1:1
Щутгарт - Франкфурт 3:1
Леверкузен - Бремен 4:3
Дортмунд - Мюнхен 3:1

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 29 сеп 2010 20:50

Ханофер96 - Санкт Паули 2-1
Хамбург - Кайзерслаутерн 1-0
Майнц05 - 1899Хофенхайм 1-0
Мьонхенгладбах - Волфсбург 1-1
Фрайбург - Кьолн 0-0
Нюрнберг - Шалке 1-2
Щутгарт - Франкфурт 2-0
Леверкузен - Бремен 3-2
Дортмунд - Мюнхен 3-1
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 29 сеп 2010 23:07

Всичко, без бундеслигата

22 април1986 г. Резултатът в мача между Вердер и Байерн е 0:0. Михаел Кутцоп се засилва да изпълни дузпа. Ако вкара, шампион ще бъде Вердер. Обаче той уцелва дясната греда и е принуден до днес да слуша заядливи подмятания.

Изображение

"Съдбата може да бъде много жестока: Вкарвал съм над 40 дузпи в първа и втора дивизия, но единственият ми пропуск продължава да ме преследва. Много хора твърдят, че ако не беше онази невкарана дузпа срещу Байерн, днес никой нямаше да си спомня за мен. Нямам представа, дали това наистина щеше да бъде така.

Важното е, че и сега мога да чуя звука от удара на топката в гредата. Ако беше влязла, баварците нямаше как да ни настигнат повече. Джони Отен по-късно каза на шега, че така съм го принудил да си купи собствено жилище...

Кой знае дали някога изобщо ще има такава подобна ситуация, както преди 33. кръг на сезон 1985/86: Преди домакинството ни на мюнхенците имахме преднина от 2 точки, а тогава още важеше правилото за 2 точки при победа. До 88. минута резултатът беше 0:0 и тогава Руди Фьолер проби от дясно. Той опита да центрира и топката удари Сьорен Лерби. Руди каза след мача, че дузпа не е имало. Обаче съдията Фолкер Рот видя игра с ръка и свири. Малко след това топката изчезна, понеже помощник-треньорът на Байерн Егон Кордес я изрита нанякъде от яд. А пък нямаше резервна топка. Говори се, че са изминали цели 15 минути докато топката се намери и се постави на точката за изпълнение на дузпа, но не знам дали това наистина е така. На мен ми се стори като цяла вечност. Може би имах прекалено много време за размисъл. Играчите на Байерн направиха обичайните трикове, те ми казаха някои "мили" неща в ухото и ме понастъпаха по крака, но това е част от играта.

Най-накрая топката е поставена. Бавно се затичах, след това забавих ход и пратих Жан-Мари Пфаф в грешния ъгъл. Направих почти всичко така, както трябва, но за съжаление само почти: греда. Какво се случи след това, не мога да кажа точно. Беше като изрязана филмова лента. Още си спомням, че Бруно Пеци ме прати напред при халфовете и вместо мен започна да пази Дитер Хьонес. Вероятно Бруно си помисли, че там мога да направя по-малко поразии, защото не бях на себе си.

След мача Руди и тогавашната му съпруга дойдоха у нас. Разочаровани пихме по бира, а Ангела направи нещо за ядене. Но не хапнах нито залък, толкова ужасно се чувствах. Всъщност след срещата все още имахме всички шансове, защото в Щутгарт просто трябваше да измъкнем поне точка. Обаче аз можех да реша всичко предварително, а сега имах някакво лошо предчувствие. И опасенията ми се сбъднаха - последната среща в Щутгарт беше загубена с 1:2. Байерн биха Гладбах с 6:0 и поради по-добрата си голова разлика станаха шампиони. Към мен тогава нямаше обвинения - нито от треньора, нито от съиграчите, нито от феновете. "Михаел, Вие се радвате на пълното ми доверие", каза ми Ото Рехагел. "Ако има дузпа, пак Вие ще я биете." Както и се получи през следващия сезон.

След последния мач Ото Рехагел накъса договора ми - за забавление. Последва пътуване около света с Вердер. Почувствах се по-добре, понеже имах усещането, че съм попаднал в някаква дупка. Като се върнах няколко забавни фенове на Байерн ме бяха решили да ме дразнят, защото постоянно ми звъняха по телефона, за да ми благодарят за пропуснатата дузпа. Смених си номера. През 1988 г. все пак станах шампион с Вердер, а Руди Фьолер вече играеше в Рома. "Спечелих всичко, само не и германското първенство, а това - заради теб", налагаше ми се от време на време да слушам това от него. Тогава, когато изпиеше една-две бири. Разбира се, Руди не говори сериозно, това е шега между приятели. Просто тази дузпа е част от неговата и от моята кариера."

Изображение

Състави:
Вердер Бремен: Дитер Бурденски, Бруно Пецай, Михаел Кутцоп, Ясухико Окудера, Джони Отен, Томас Шааф, Норберт Майер (77. Руди Фьолер), Мирко Вотава, Томас Волтер, Манфред Бургсмюлер, Франк Нойбарт. Треньор: Ото Рехагел

Байерн Мюнхен: Жан-Мари Пфаф, Норберт Едер, Ханс Пфлюглер, Клаус Аугенталер, Лотар Матеус, Норберт Нахтвай, Сьорен Лерби, Райнхолд Мати, Дитер Хьонес, Михаел Румениге, Роланд Волфарт. Треньор: Удо Латек

Статистика:
без голове

Най-интересно положение: Кутцоп пропуска дузпа (89.) - удря греда
Жълти картони: Пацай - Аугенталер, Румениге
Съдия: Фолкер Рот
Зрители: 40 800
Стадион: Везерщадион Бремен
Дата: 22 април 1986
Турнир: Бундеслига (33. кръг)

Кадри от срещата:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XxGJj30P5M8&feature=player_embedded[/youtube]
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 30 сеп 2010 09:21

Ханофер96 - Санкт Паули 3-1
Хамбург - Кайзерслаутерн 3-1
Майнц05 - 1899Хофенхайм 2-2
Мьонхенгладбах - Волфсбург 1-3
Фрайбург - Кьолн 1-0
Нюрнберг - Шалке 1-2
Щутгарт - Франкфурт 3-0
Леверкузен - Бремен 4-2
Дортмунд - Мюнхен 2-2
:mrgreen:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
DeyanFCK
Контакти:

Мнениеот DeyanFCK » 30 сеп 2010 09:28

Клуб "Сребърна салатиера"
(Сезон 1920/21)

Изображение

Германски шампион за 1920/21: 1. Еф Це Нюрнберг

Изображение

Четеринадесетото германско първенство отново поднася нещо ново във футболния живот на страната - "франките" Нюрнберг стават първият шампион, успешно защитил титлата си в последващия сезон. Доминацията на нюрнбергците през годината е впечатляваща. Хамбургер Шпортферайн пък за първи път се класира на финалния рунд. Северняците от Хамбург са основани на 1 юни 1919 г., когато се осъществява сливане между Ес Це Германия, Хамбургер Еф Це и Еф Це Фалке 06. Първото участие на "Червените шорти" обаче е разочароващо.

В Североизточна Германия събитията от предходната година се повтарят. Фау Еф Бе Кьонихсберг не може да участва във финалния рунд, понеже печели първенството на своя регион едва след успешен протест. Към момента на провеждането на турнира представител на региона е Щетинер Шпортклуб.

През сезона успередно се провеждат и първенства на работническото спортно движение в страната (шампион: Лайпцих-Щьотериц), както и това на католическия спортен съюз (шампион: Катернберг).

Изображение
След Първата световна война вратарят на Нюрнберг Хайнер Щулфаут става първата голяма звезда на германския футбол. В периода 1916-1933 г. той изиграва 606 мача за "Клуба" и става 5-кратен национален шампион (1920, 1921, 1924, 1925 und 1927), като не допуска нито един гол във финалните мачове.

Всички участници в заключителната фаза:

Първенец на Балтийския футболен съюз: Щетинер Шпортклуб;
Първенец на Югоизточния футболен съюз: Ферайнигте Бреслауер Фройнде;
Първенец на Бранденбургския футболен съюз: Форвертс 90 Берлин;
Първенец на Средногерманския футболен съюз: Вакер Хале;
Първенец на Северногерманския футболен съюз: Хамбургер Шпортферайн;
Първенец на Западногерманския футболен съюз: Дуисбургер Шпийлферайнигунг;
Първенец на Южногерманския футболен съюз/Защитаващ титлата: Нюрнберг.

Резултати от четвъртфиналите, играни на 22 май 1921 г.:
Дуисбургер Шпийлферайнигунг – Хамбургер Шпортферайн 2:1 след прод. (1:0, 1:1) (на стадиона на Борусия в Дуисбург);
Ферайнигте Бреслауер Фройнде – Вакер Хале 1:2 (0:1) (на стадион Грюнайхе в Бреслау);
Щетинер Шпортклуб – Форвертс 90 Берлин 1:2 (1:0) (на стадиона на Титания в Щетин).

Нюрнберг се класира по право на полуфинала.

Полуфинали (29 май 1921):
Вакер Хале – Нюрнберг 1:5 (1:3) (на стадиона в Хале);
Форвертс 90 Берлин – Дуисбургер Шпийлферайнигунг 2:1 след прод. (1:1, 1:1) (на стадион Гезундбрунен в Берлин).

Финал (12 юни 1921 в Дюселдорф, посетен от 27 000 зрители):
Нюрнберг – Форвертс 90 Берлин 5:0 (3:0)
Голмайстори: 1:0 Поп (13.), 2:0 Трег (14.), 3:0 Трег (35.), 4:0 Поп (76.), 5:0 Поп (87.)

Голмайстор на финалния рунд става Луитполд Поп от шампиона Нюрнберг, реализирал 5 попадения.
Изображение
Моят личен футболен блог:
http://manorlegend.blogspot.com/

Потребителски аватар
gunner4life
Контакти:

Мнениеот gunner4life » 30 сеп 2010 10:08

7-ми кръг:
Хановер96 - Санкт Паули 3-1
Мьонхенгладбах - Волфсбург 1-2
Хамбург - Кайзерслаутерн 3-0