za nas e toj religiq написа:GOLEADOR написа:@za nas e toj religiq
Ми тя банката е затворена защото няма пари и не може да работи.Май забрави кой поиска от БНБ специален надзор.Трябва да дойдат милиардите от Катар или там който иска да оздравява КТБ и тогава да отварят врати.
Ми тя работата на надзора е да направи така, че възможно най бързо да се намерят пари и банката да продължи да работи !
Не да стои затворена 4 месеца ! За ПИБ как намериха пари за два дена , на всичкото отгоре и през почивни дни
Ти кажи кво трябваше да направят като влезе надзора, да предложат на акционерите да рекапитализират, да предложат на други банки и инвеститори капитализация, самата БНБ да предложат такава а не да я отказва
Или каквото БНБ направи , да отстрани акционерите още с влизането си, да не търси никви варианти вече 2 месеца, а да умува единствено как ДЪРЖАВАТА (ние) да поеме разходите

Пропуснах и най важното, преди да влезе надзора, самата БНБ отказва ликвидна подкрепа на банката ! Тоест ако наистина е имало желание да се помогне , въобще нямаше да се стига до надзор и затваряне на банка ! Както стана с ПИБ
Не искам да се заяждам,но само ще ти напомня ,че още преди да започна цялата история с КТБ писах, че цялата структура на КТБ напомня на пирамидална структура. Определено действията на БНБ могат да бъдат наречени смущаващи. Но също така като доста по-смущаващи могат да се определят и действията на ръководството на КТБ.
Да ти няпомням ли,че съм първия човек в този форум,който писа, че Цв.Василев ще остане достатъчно дълго в неизвестност и няма никакво намерение да се връща в България , има няколко много смущаващи въпроса свързани с управлението на КТБ:
- Ти споменаваш защо БНБ не е разрешила на акционерите да рекапитализират, има и друг контра въпрос-нуждаят ли се акционерите от БНБ за да рекапитализират собствената си банка. Как може да бъде взето решение за рекапитализация в отсъствието на мажоритарния собственик или на оторизиран негов представител?
- Защо не е потърсено капитализиране от друга финансова институция?
- Не е ли малко странно, че мажоритарния собственик напусна страната и се намира в неизвестност малко преди започне кризата с банката?
- Кой ще осигури средствата необходими за оздравяване на банката?
Лично мое мнение е че има доста смущаващи неща свързани с управлението на КТБ- това обяснява и действията на ръководството на банката,че не направи никакъв сериозен опит да намери средства за банката,на мен лично единственото обяснение което ми идва на ум ,е че Цв.Василев не е искал да бъде финансиран от частна финансова институция,защото при едно такова финансиране един такъв инвеститор неминуемо ще получи достъп до всичката информация свързана с оперирането на КТБ нещо от което според мен Цв.Василев определено се притеснява.
Друго още по-смущаващо е държанието на държавата оставям с впечатление ,че никой в държавата не иска да се опита да рещши проблемите отколо КТБ,оставам с впечатление,че всеки иска някой друг да извади кестените от огъня,Едно правителство(наречено частно правителство на Цв.Василев) вече подаде оставка, по всичко личи че и служебното правителстов ще прехвърли топката наречена КТБ на следващаото правителство,а най-вероятния нов(стар) министър-председател заявава ,че проблемите на КТБ трябва да бъдат решени преди неговото правителство да влезе в сила. Това ме навежда ,че има много смущаващи неща около КТБ и никой не иска той да е тзои ,който ще отвори Кутията на Пандора.