Tommi написа:TristaNNN написа:Разбира се, аз далеч не искам да твърдя обратното, просто дорогите на този етап са на дневен ред. Виж например новата отсечка от АМ Тракия-там тепърва ще има нови бензионастанции и нови работни места в тях. Някой почиващ ще се сети че полето е идеално за преработвателно цехче или заводче заради близоста си до Бургас и пристанището, друг пък ще види плодородните земи и ще се усмихне на субсидиите...но за тази цел трябва да се тръгне отнякъде. Оттам-насетне и другите неща, ВиК мрежи (пари от Европа), авиобази (пари от някое учение на наша територия), пристанища (след като се изчисти до крак всичкото дебел директор-номенклатурчик),и т.н.
Това е от едната страна. А от другата имаме затваряне на болници в малките населени места, недостатъчен брой детски градини в столицата, прекалено голям брой ВУЗ-ове в страната (което е един от факторите за ниското ниво на висшето образование у нас), тромаво административно обслужване и т.н и т.н.
Tommi, личи си че не си някакъв вчерашен хлапак и определено лъха интелект от мненията ти, затова ще ти дам един пример за болниците ...от личната ми житейска колекция. През лето Господне, 96-та година, баща ми беше директор на болницата в нашия малък провинциален град. Тогава по закон, такова лечебно заведение трябваше да има двама директори: един с медицинско образование (не помня минималната степен) и такъв с икономическо, който да отговаря за финансово-законовите и организационните въпроси. Баща ми беше от втория тип. Завари хаос и една разграбена организация, лошото беше че излизаше от вкъщи по тъмно, и по-тъмно се връщаше, а работното му място беше на 10 минути пеша. Баща ми стегна нещата, докторите разбраха че не е редно всички лампи да светят денонощно, линейкаджиите пък вдянаха че не може да използват линейката, за да си карат картофите с държавния бензин, и куп куп други неща. След което, благодарение на добрите си контакти в чужбина, успя да докара помощи под формата на лекарства за милиони левове, линейка (в автопарка тогава Латвия-та беше "С" класа) Пежо, обурудвана с апаратура като по филмите, операционните маси от 75-та година бяха заменени с нови, и др. В резултат на което, Министерството на здравеопазването оцени нашата болница с отличен 6+ (по тяхната система). Всичко това беше добре, ала далаверка нямаше за никой от многото лекарства, в резултат на което баща ми бе силно натиснат с всякакви средства отгоре да направи такава. Е, познай какво стана? Подаде оставка, за да запази морала си и сигурността на семейството! Същата тази болница сега е заплашена от закриване .... ааа замалко да забравя, че по времето на баща ми беше построена ЧИСТО нова част на заведението, на 5 етажа, с асансьори, сравнително модерна апаратура за ония години и без да се откадне 1 лев! Същите тия червенки копеленца които натиснаха баща ми да краде за тях успяха да си вкарат хора, да си направят схемите, в резултат на което сега фалираха останалите болници. На тях да се сърдят, не на Бойко!