Крисия на второ място на Евровизия!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Да подкрепим Крисия и нейната песен на Евровизия

Мнениеот THE G.A.M.E » 12 ное 2014 13:41

Player написа:Защо не виждаме например Димитър Иванов - чист турчин да представя Турция някъде? Ясно е защо и има сериозен културен и политически проблем и ставащото днес не може ни най-малко да се подценява.

Проблема е религиозен.

Мюсюлманите, няма как да имат имена, различни, от арабските.
Исляма е сравнително нова и войнствена религия.
Като такава, тя настъпва и е по-радикална от старите вярвания.
Факт е, че мюсюлманите са по-вярващи от християните, и обръщат много по-голямо значение на традициите си.
Но това е нормално... Нашата религия ( християнството ) ... Вече е на повече от 2 000 г.
Исляма карат 1 600-тната си година, нека се сетим, когато християнството е било в 1 600-тната си година, какво е било. ;)
И все пак сред мюсюлманският свят, вече има наченки на промяна.
Започват да се срещат западни имена, даже най-често в Турция.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 12 ное 2014 14:00

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:Ами не искам някой да ми налага например да приемам Кончита за нормално, колко по-просто да го кажа. Горд съм с този предразсъдък, ако трябва да съм честен.

Аз не знам някой да налага ...

Поне при мен никой не е идвал и да ме е задължавал, да имам поносимост към педеругите.
Колкото и да разрешават гей-бракове, да ги толерират, законово, няма как да променят мнението на по-голяма част от хората на тая Планета, което е негативно към обратните.

Т'ва "налагане" го казвате така, сякаш са ви опряли пистолет в главата. :|

То и за ромската толерантност никой не ти е опирал пистолет в главата, но на България редовно й опират политическо оръжие в челото ако некой циганин изреве. Като редуцират приемането на Кончитите до нещото, наречено европейска директива, няма къде да мърдаш. И без патлак в главата.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 12 ное 2014 14:06

Нормален човек ще тръгне ли да организира политически конкурси за деца? А нормална държава ще тръгне ли да си изпраща децата по такива политически конкурси?

1.
The Junior Eurovision Song Contest!

2.
[offtopic](Armenia)
(Bulgaria)
(Belarus)
(Cyprus)
(Georgia)
(Croatia)
(Italy)
(Malta)
(Montenegro)
(Netherlands)
(Russia)
(San Marino)
(Serbia)
(Slovenia)
(Sweden)
(Ukraine)[/offtopic]

Станко,за пореден път се излага като кифладжия :)

Fulcrum
Контакти:

Мнениеот Fulcrum » 12 ное 2014 14:12

Ей Богу :lol: Стига вече с тая Крисия и тия помаци бе!Ебаси рекламата и кампанията и чудото!Все едно кампания Лудогорец 2.Набутаха я в Шоуто на Славчо,всякакви сайтове и агенцийки постоянно пишат статии как да я подкрепим и еди си какво си и сега на всичкото отгоре и тук тема!СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ БЕ!!! Дори и да е талантливо това дете не разбирам какъв е толкова зора да се набутва в лицето на хората досущ като Делиорманската футболна команда.Ми да си пеят,да си играят ама да не ни ги набутват зорлем в лицето.Самият факт,че Хасан и Ибрахим точно (ние си нямаме талантливи българчета с БЪЛГАРСКИ ИМЕНА!!!) ще я подкрепят на Евровизия и ще пеят с нея ме отвращава.Може и да са талантливи обаче с тия имена да ходят да се класират на Евровизия от Турция щото за мен да си кръстиш детето така и да живееш в БЪЛГАРИЯ е признак,че не си БЪЛГАРИН!Как преди ромите/циганите бяха масово Асен,Илия и тн все с български имена пък последните години станаха все Хасановци,Мюмюновци и тн.Ами те както и помаците се смятат за турци бе,разберете го най-сетне!Те не се интересуват от доброто на България,гласуват за ДПС и ако стане нещо ще са първите които ще тръгнат да ни убиват!Обаче ние продължаваме да им даваме всичко което поискат,че сега дори и отвсякъде зоват да подкрепяме песен в която едно талантливо българче си партнира с 2 (обърнете внимание на съотношението също не е случайно!!!) НЕБЪЛГАРЧЕТА!!!Ами представете си като чуят европейците Крисия и Хасан и Ибрахим каква ще е тяхната реакция? Те и без това в повечето западни страни си мислят,че тук сме 80 % турци и цигани и 20 % българи и това е и една от причините да не сме в Шенген.Еле сега пък като видят това трио дали няма да им се затвърди впечатлението а? И това също е добре обмислен ход не се заблуждавайте!А още повече буди интерес как точно да осигурим подобна подкрепа след като от България по презумция НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА НАШАТА ПЕСЕН!Още оттук шибалническото заглавие и пореден слугинаж в рекламната кампания издишат.Съвсем друго нещо е въпросът ако по някакво чудо тази песен спечели детската Евровизия този факт с какво толкова ще промени случващото се в България към днешна дата и в близко бъдеще.Много искам някой да отговори именно на този въпрос ако е възможно.В събота събитието е мача Кубрат Пулев - Владимир Кличко!Там ще се състезава един истински БЪЛГАРИН и родолюбец.Именно него ще подкрепям и за него ще стискам палци,а не за някакви помаци!!!А всички дето постоянно ни заливат с подобен тип помийни рекламни кампании нали знаят какво да си купят с парите от тях...

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 12 ное 2014 14:18

fcb_bg написа:
doktora25 написа:
fcb_bg написа:Искам да кажа, че толеранс към различния си има достатъчно в страната. Също така не е редно да не се зачита мнението на останалите, когато се обади нотката национална гордост в тях и да се осъждат като някакви изроди и едва ли не заради тях е на такова морално деградирало ниво обществото.
Никъде не съм оплюл децата, нека да се представят достойно. Но някак си не приемам турските корени, разбери. И Иванков стана герой в Бурсаспор, но дотам с българското в Турция.

Ако питаш мен над 90% от тези с турските имена са си етнически българи, които са потурчени някъде през вековете. Кой възприел език, кой религия, но самите те се чувстват много по-привързани към родните си земи, искат да работят и да се развиват тук, с векове са живяли в мир и разбирателство със съседите си, та не виждам никакъв проблем. Колко съм клел един колега в университета, който е възпитаван от малък да мрази турците, да се влюби в туркиня. Просто подобни предразсъдъци в 21-ви век не трябва да има.

И колко от тези над 90% се пишат българи при преброяването на населението? И манго е българин, ама си е горд циганин. Да, циганин, не ром, защото те се определят гордо като цигански етнос. Защо предразсъдъците в 21-и век са привилегия само за малцинствата?
Ами не искам някой да ми налага например да приемам Кончита за нормално, колко по-просто да го кажа. Горд съм с този предразсъдък, ако трябва да съм честен.

За Кончита и подобен род налагане съм абсолютно съгласен, и аз имам такива предразсъдъци и съм горд с тях. Европа действително толерира и рекламира някои неща и една от причините да не харесвам ЕС е именно тази. Но в случая има разлика. Не носиш никаква вина за това къде си се родил, какви са корените ти, расата ти, как се казваш, какво са правили част от предците ти и каквато и да е форма на дискриминация спрямо тези неща трябва да остане миналото и да се води безмилостна война срещу нея. Вече някои неща са право на личен избор - да приемеш възгледите на радикалния ислям, да се обличаш като клоун и да се натискаш с представители на твоя пол, да друсаш кючеци и да заклеймяваш морала, да искаш повече права от тези на масата за това, че си различен. Границата между тези 2 неща е важна и трябва да се постави и осмисли.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 12 ное 2014 14:30

Ако Хасан и Ибрахим не струваха, не бяха реално толкова добри, колкото са..

Нека да допълня и още нещо важно!
1.Хасан и Ибрахим са част от "Фондация Димитър Бербатов",която се утвърди като еталон за качество и професионализъм.
2.В тази фондация...просто няма случайни хора(деца).Талантът и гениалността(в която и да е област) изпъкват над всичко.
3.Когато се организира такъв мащабен проект,..човек трябва да бъде абсолютно застрахован,а от "Ку-Ку Бенд и Шоуто на Слави"(може да са всякакви),но със сигурност са страхотни професионалисти.
4.Защо точно Хасан и Ибрахим? Първо,защото притежават огромен талант и второ,чрез тяхната артистична визия и факта,че са близнаци,се постига и допълнителен художествен ефект.Неслучайно единият свири на черен,другият на бял роял..За да се получи едновременно контраст и симбиоза!

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 12 ное 2014 14:46

Рядко ми се случва да прочета всички мнения в дадена тема ... но този път го направих . Честно казано се забавлявах :mrgreen: .
Нека и да споделя някои неща :
1. Темата постигна целта си - да провокира спорове на ... да кажем "враждуващи лагери" . Винаги са ми били интересни хората с крайни позиции . Много ми е интересно , как биха постъпили някои националисти , ако трябва да избират в следната ситуация : да правят секс със засукана туркиня ( или помакиня ) или с грозна и дебела българска националистка ;)
2. От друга страна - защо всички онези турци ( според тяхното определение ) които са избрали да живеят в Турция , не се отказват от омразното българско гражданство .
3. Както вече писаха , фамилията на двете момчета е Игнатови ( по някаква причина ) . Фамилията на бащата е Маринов ( пак по някаква причина ) . Бащата е гъдулар в ансамбъл за народна музика . Двете им сестри , също са във български фолклорен ансамбъл . Кой както иска да го разбира .
4. Не разбирам какво е наложило двете момчета да бъдат прикрепени към Крисия , която може да изпее песента и сама .
5. Бащата на Крисия ( мутра и кредитен милионер ) по-добър ли е от от бащата на близнаците ?
6. Кое налага участието на момчетата в конкурс , безкрайно далеч от посоката в която се развиват до момента ?
7. Йордан Цонев и Христо Бисеров , по-големи българи ли са от циганина Серафим Тодоров и турчина Ивайло Маринов ? И има ли по-голям циганин от българина Цветелин Кънчев . ;)
8. Аз се възприемам за националист , расист , антисемит , ислямофоб и хомофоб . По убеждения . Но това не ми пречи да слушам музиката на гейовете Фреди Меркюри ( Куин ) и Роб Халфорд ( Джудас Прийст ) , да ползвам Фейсбука на евреина Зукърбърг , да гледам филмите на негрите Уесли Снайпс , Еди Мърфи ( и много други ) и да симпатизирам на мюсюманския ( не само ) народ на Иран .
А да ... няма да гласувам за песента , защото не ми харесва :)
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 12 ное 2014 14:55

Минавам да ви сипя малко факти, храна за мозъка, да поразмишляваме ;)

1. Турчин на живо виждали ли сте? Ако да, ВИЕ КОНКРЕТНО видяли ли сте лошо от него? Ваш роднина видял ли е лошо от него? Имате ли роднини или приятели, които са били обезглавени/изнасилени/помохамеданчени от турчин? Ако да, поздравления - омразата ви е напълно разбираема.

2. Колко от вас се възприемат за истински патриоти и/или националисти (покриват се донякъде понятията... ама не напълно)? Колко от тези, които се имат за такива, вечер щракат с пръсти по масите на фона на традиционно прабългарско маане? И ако и двете твърдения са верни, как смятате, релевантно ли е вашето мнение в случая?

3. Много от вас са футболни фенове, логично. Съответно много от вас са хард-фенове на Левски или ЦСКА. Хард-феновете на Левски и ЦСКА смятат за свои БРАТЯ членове на сръбски и румънски агитки. В задачката се пита, ако мразим турците по чисто исторически причини, защо пренебрегваме същите исторически причини по отношение на сърбите и румънците? Те, може би са ни били първи приятели? Клали са ни само турци, никога румънци, и съвсем никога сърби? Една съседна на нас страна, в която живеят наши братя, ама истински, генетични наши братя, съществува ли отцепена от нас благодарение на сърбите, или не съществува? За да започне да съществува, по-малко българи ли са били изклани, в сравнение с ранната Османска империя, или бройката е сравнима? По-малко лошо ли сме видели от сърбите, отколкото от турците? Въпросите важат, разбира се, единствено ако пренебрегнем т. 1, тъй като лошо едва ли сме видели ние пряко и от едните, и от другите.

4. При нахлуване на гръцка територия през войните, на НЯКОЛКО пъти армията ни опожарява села и избива цивилно население. Обикновени гръцки селяндури. Оправдано ли е според вас, дори с цел отмъщение, избиването на гръцки селяни, и с какво по-точно то ни прави по-различни от гореспоменатите сърби, румънци и турци, вършили същите неща в определени моменти?

5. Определяте религията като основна в важна разлика между вас и турците. Кога последно ходихте на църква, спазвате ли пости, почитате ли празниците от християнския календар по начина, по който трябва? А кога последно дадохте риза на ближния?

Държа накрая да поясня някои неща. Лично според мен европейските ценности не могат и не трябва да се пренасят и налагат на народа ни 1:1 във вида, в който съществуват на запад. Не е редно и не е възможно. Не одобрявам лизането на гъзовe, били те евро-атлантически, американски или руски. Всичко прекалено е лошо. Трябва да има мярка. Трябва обаче да има мярка и в това колко здраво човек се вкопчва в миналото си. Извадете си нужните поуки от него, помнете и почитайте героите, но не живейте в 19-ти век. Не сте длъжни да целувате краката на всеки турчин, който видите, но директно да подхождате с омраза е също толкова нелепо.
Просто имайте мярка, не е трудно.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 12 ное 2014 15:10

От Фондацията "Димитър Бербатов"
Богдан Цветанов и Радослав Цветанов (клавирно дуо) VI клас, гр. Враца, №1015 - Пиано

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tIUn7swNLqA[/youtube]
[offtopic][/offtopic]
Някой сигурно ще се запита:"Какво искам да кажа с това"?
1.Крисия,Богдан и Радослав...Ако формацията беше такава,какво следва?
2.Ако вие трябваше да избирате между Хасан и Ибрахим или Богдан и Радослав(на база синхронизация/харизма/художествен ефект/)...абстрахирайки се от безспорния талант и при четиримата,коя двойка щяхте да изберете?
3.За всеки малко по-интелигентен човек е ясно,че Хасан и Ибрахим(конкретно за този случай/повод) са доста по-подходящи,в сравнение с Богдан и Радослав.
И за финал малко ономастика:
*Богдан:Името Богдан е славянско и означава даден от Бога.
*Радослав:Означава "да се радва на слава".
*Ибрахим:Името Ибрахим е арабско и означава Бог е моят баща.
*Хасан:Името Хасан на арабски означава красив, мъжествен или добър.

Поздрави!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 ное 2014 15:28

smoothc написа:*Богдан:Името Богдан е славянско и означава даден от Бога.
*Радослав:Означава "да се радва на слава".
*Ибрахим:Името Ибрахим е арабско и означава Бог е моят баща.
*Хасан:Името Хасан на арабски означава красив, мъжествен или добър.

Поздрави!

А сега уточни за кой Бог става въпрос в името Богдан и за кой в Ибрахим ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Архив”