Tobacco написа:Що точно Рибери от Байерн? Що пък да не е Робен?
П.П Роналдо на колко гола е от онзи рекорд на Меси за най-много голове в рамките на една календарна година?
Аз имам обяснение защо Рибери. Защото той през целия сезон показваше постоянство, бе несменяем титуляр, беше в основата на всичко интересно по левия фланг, просто неуморим, правеше силни игри и в националния. Заслугите му и за титлата, и за ШЛ са огромни, единствено за купата пропусна най-важните мачове, поради един червен картон.
Ако разгледаме другите варианти:
Томас Мюлер: мога да кажа същите неща и за него, той действаше по десния фланг и измести Робен от титулярното място, голмайстор на отбора в ШЛ, огромна заслуга и за двата трофея, вкара голове в закучените мачове в първенството, но неговите най-силни игри бяха миналата есен. Преди решителните мачове той поне на мен ми изглеждаше малко изморен, а и тази есен той като че ли малко трудно се адаптира към новата схема на Гуардьола. С оглед заслугите му за трофеите той обезателно трябваше да е в 3-ката за най-добър играч на УЕФА за сезона, но по отношение на Златната топка за календарната 2013 като че ли не.
Ариен Робен: Както вече споменах той бе загубил титулярното си място през миналия сезон, но контузията на Тони Кроос го превърна през пролетта в титуляр. Постепенно започна да намира добрата си форма и се отблагодари с най-важните голове в най-важните мачове, а през новия сезон също играе добре. Малко е сложна ситуацията с него от такава гледна точка.
Швайнщайгер и Лам също са изключително важни играчи за отбора си. Аз лично много бих се радвал ако някой от тях вземе наградата, но като цяло е много трудно да се определят критериите по които да се каже с какво даден защитник или дефанзивен играч е по-добър от даден атакуващ халф или нападател. Според мен в никакъв случай не би трябвало вратарите, защитниците и опорните халфове да не бъдат слагани в сметките за най-добър играч в света, защото е адски несправедливо и дискриминационно, но като цяло критериите какви са и как по принцип могат да бъдат сравнявани качествата им при положение че имат съвсем различни задачи на терена?