Златната топка за 2013 г. - Кристиано Роналдо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Златната топка за 2013 г.

Мнениеот rhaegar » 20 ное 2013 14:56

MCMXIII написа:Имат претенции, че все тях ги ощетяват. Мрънчовци ;)
РИБЕРИ няма такива претенции. Със "Златна топка" и без нея си остава той. Няма да мрънкя я ;)
П.п. Какво ти е направил сегашният треньор на Байерн, та го обиждаш? Та него го няма в номинациите :oops: Или бъркам :shock:

Ти ако имаш основателни претенции да си най-добър в нещо, а 2-3 пъти последователно си ощетяван за сметка на някой друг, дали ще ти е приятно? Всичко е до характер, някой ще си премълчи, друг няма. Моу и Роналдо са от хората, които няма да си премълчат.

Иначе: трябва един път завинаги да излязат от УЕФА и да кажат, кои критерии са най-важни при номинациите/гласуването за Златната топка. Ако е индивидуалното представяне-никой не я заслужава повече от КР. Ако са трофеите-трябва да я вземе някой от Байерн-както казах, за мен това е Лам. В момента това е една субективна награда, която в последните години по-скоро е давана заслужено в 50% от случаите.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 20 ное 2013 15:01

rhaegar написа:
Иначе: трябва един път завинаги да излязат от УЕФА и да кажат, кои критерии са най-важни при номинациите/гласуването за Златната топка. Ако е индивидуалното представяне-никой не я заслужава повече от КР. Ако са трофеите-трябва да я вземе някой от Байерн-както казах, за мен това е Лам. В момента това е една субективна награда, която в последните години по-скоро е давана заслужено в 50% от случаите.

Нали обединиха Златната обувка на Европа и Златната топка. Поне с такова впечатление съм останал :?

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 20 ное 2013 15:02

MuFc1878 написа:
rhaegar написа:

Нали обединиха Златната обувка на Европа и Златната топка. Поне с такова впечатление съм останал :?

Обединиха Златната топка, която си се даваше от Франс Футбол с наградата за "футболист на годината" на УЕФА. И от това обединение насам, всичко е пълен ташак.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 20 ное 2013 15:05

rhaegar написа:
MuFc1878 написа:
rhaegar написа:

Обединиха Златната топка, която си се даваше от Франс Футбол с наградата за "футболист на годината" на УЕФА. И от това обединение насам, всичко е пълен ташак.

Факт!
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 20 ное 2013 15:06

То това съвпадна с ерата "Меси" :? Жив и здрав да е.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 20 ное 2013 18:34

Лека корекция - Играч на годината на "ФИФА".
Иначе, като гласуваха само журналистите :mrgreen: не беше кой знае какво, ама поне нямаше да се случват неща като в година 2010!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Мнениеот Tobacco » 20 ное 2013 20:50

Що точно Рибери от Байерн? Що пък да не е Робен?

П.П Роналдо на колко гола е от онзи рекорд на Меси за най-много голове в рамките на една календарна година?
[offtopic][center][wrapimg=]http://i.imgur.com/VZjqcZD.png[/wrapimg][/center][/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DEOQhrUXgAI61xY.jpg:large[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 ное 2013 00:49

Tobacco написа:Що точно Рибери от Байерн? Що пък да не е Робен?
П.П Роналдо на колко гола е от онзи рекорд на Меси за най-много голове в рамките на една календарна година?

Аз имам обяснение защо Рибери. Защото той през целия сезон показваше постоянство, бе несменяем титуляр, беше в основата на всичко интересно по левия фланг, просто неуморим, правеше силни игри и в националния. Заслугите му и за титлата, и за ШЛ са огромни, единствено за купата пропусна най-важните мачове, поради един червен картон.
Ако разгледаме другите варианти:

Томас Мюлер: мога да кажа същите неща и за него, той действаше по десния фланг и измести Робен от титулярното място, голмайстор на отбора в ШЛ, огромна заслуга и за двата трофея, вкара голове в закучените мачове в първенството, но неговите най-силни игри бяха миналата есен. Преди решителните мачове той поне на мен ми изглеждаше малко изморен, а и тази есен той като че ли малко трудно се адаптира към новата схема на Гуардьола. С оглед заслугите му за трофеите той обезателно трябваше да е в 3-ката за най-добър играч на УЕФА за сезона, но по отношение на Златната топка за календарната 2013 като че ли не.

Ариен Робен: Както вече споменах той бе загубил титулярното си място през миналия сезон, но контузията на Тони Кроос го превърна през пролетта в титуляр. Постепенно започна да намира добрата си форма и се отблагодари с най-важните голове в най-важните мачове, а през новия сезон също играе добре. Малко е сложна ситуацията с него от такава гледна точка.

Швайнщайгер и Лам също са изключително важни играчи за отбора си. Аз лично много бих се радвал ако някой от тях вземе наградата, но като цяло е много трудно да се определят критериите по които да се каже с какво даден защитник или дефанзивен играч е по-добър от даден атакуващ халф или нападател. Според мен в никакъв случай не би трябвало вратарите, защитниците и опорните халфове да не бъдат слагани в сметките за най-добър играч в света, защото е адски несправедливо и дискриминационно, но като цяло критериите какви са и как по принцип могат да бъдат сравнявани качествата им при положение че имат съвсем различни задачи на терена?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 21 ное 2013 03:02

Tobacco написа:Що точно Рибери от Байерн? Що пък да не е Робен?

Да я дадат на 7-8 от БАЙЕРН. Те да си я делят ;)
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 21 ное 2013 09:02

Tobacco написа:

На около 25 попадения :) Има 65 гола тази календарна година. Меси беше вкарал около 90 :?

Върни се в “Архив”