GA_ veliki написа:fcb_bg написа:GA_ veliki написа:fcb_bg написа:
Останалите дребни подробности речени днеска от Анкара ги спестявам.
МОляти се бе, кажи ги ,няма да мога спя
Чааай ся, че ми стана интересно за града Крим и въртя глобуса.
Ама нъл съм пич - турките шяли да си мъкнат камионите за Ц. Азия през ферибота на Баку. Ай ся почети за тая "фериботна линия" .![]()
Рекоха и че ще намалят газ-пропана от Русия. Правиш разлика между природен газ ипропан-бутан, нали? Някои не правят, голям смях стана.
Явно се плъзгаш по течението. Както писах :GA_ veliki написа:Клипа не съм го гледал, явно обаче в Крим(полуострова) всичко е цветя и рози.
Честно ти казвам от газ не разбирам.Това LPG, CNG за мен е дълбокия космос, нищо не вдявам.Единствено ме вълнува да има достатъчно газ в запалката и тя разбира се да пали.
LPG- Liquid Propane Gas. Казано на български- втечнен пропан- бутанов газ. Произвежда се от нефт. Всъщност, и двата газа са остатъчен продукт, при производството на бензин. Преди да бъдат измислени АГУ, и двата газа просто са били изгаряни в рафинериите.
CNG- Compressed Natural Gas. На български- метан. Природен газ, който не се обработва допълнително, само се компресира. Когато говорим за газопроводи, става въпрос за CNG... демек метан.