FORTRUSS ПРИПОМНЯ...: КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ АКО РУСКАТА АРМИЯ НАИСТИНА БЕ НАХЛУЛА УКРАЙНА
Октомври 27, 2015
Превод за Форт Рус България: Хубен Нурев
Ние няма да споменем името на автора на този материал, тъй като той е активен офицер от въоръжените сили на Русия, но той перфектно описва ситуацията - какво ще стане ако украински военни се изправят пред руската армия?
Имената на някои оръжейни комплекси, ние ще означим със специално определени букви на латинската азбука да не изписваме името им, защото споменаването на някои от тях е нежелателно за автора. Въпреки това, мисля, че познавачите на военна техника ще разберат кои са въпросните системи:
"Според нашите украински партньори, коментиращи последните новини отнасящи се до "прехванати данни от отчетите на Руската армия", днес друга дивизия на Руската армия е унищожена близо до Луганск...
Искам да обясня накратко, на украинските си колеги, какво е съвременната руската армия и какво ще се случи, ако тя дойде да ги посети, в действителност, а не в мокрите им сънища.
Първо, днес ние използваме цифрова радио комуникация с локално шифроване. Можете да я прихванете, но не може да я разчете. Използа се код променящ се през 50 минути, един час, един час и двадесет и две минути - на произволни непредсказуеми алгоритми. Украинските военни и въоръжените сили на Новорусия използват стар аналогов модел, който можете да слушате. И Руската армия има такава комуникация, която преди е била само на сигурни комуникационни линии, можете да чуете само пращене и характерно шумолене.
Второ: ако Руската армия се появява пред Украинската армия, то ще бъде лесно да се определи.
Първият знак - провал на всички средства за комуникация, пълно изпразване на акумулатори в превозните средства, резервоари и друго оборудване, а в същото време, разреждане на батерии на мобилни телефони и радио станции. След това има срив на електрически вериги и цялото оборудване - всичко по него. Това е ЕМИ ( електромагнитни импулси ). Всички двигатели блокират и няма начин да рестартирате. Така работи системата "X" (за защита на автора, все още не споменаваме името), с радиус на действие до 20 km.
Второ - пълен срив на всички системи, използващи LCD монитори, срив на всички локатори на прицелни устройства на противовъздушната отбрана. Така работи комплекс "Алтаир" (това е известен на света комплекс и може да бъде споменат).
Трето - срив в системите на всякакви видове управляеми ракети - от ПЗРК (преносими зенитно ракетни комплекси) до ПТУРС [противотанкови управляеми реактивни ракети]. При стартирането, боеприпасите се самоунищожават.
Това е един батальон комплекс "Z" – монтиран на МТЛБ (многоцелеви транспортьор лек брониран ]. 0бхват - 15 км.
Четвърто - невъзможно е да използвате дронове и ниско летящи самолети. Бордовата електроника ще откаже. Това е система "Y". След това се включва комплекс "Автобаза", който насилствено принуждава дроновете да кацнат.
Какво ще се случислед това? Десетки (стотици, ако е необходимо) от новите бойни хеликоптери патрулират над всички пътища, ловуват единични бронирани превозни средства, влакове и автомобили. Железопътният транспорт се парализира, мостовете се взривяват. Светлините излизат от строя, електрически станции също. Граждански и военни щабквартири и отделни лидери, едновременно се ликвидират от разузнавателно-подривни групи.
Така приблизително руската армия провежда военни операции днес. Следователно, мокрите сънища за "герои-киборги", плюеща пламък по стотици Руски танкове, са по-скоро за автори на научна фантастика."
Всичко за кризата и напрежението в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

Заради горното, предпочитам да не вдигаме ненужно напрежението между НАТО и Русия
Честно казано, не бях наясно, че вече има системи с контролиран електро-магнитен импулс, явно ще трябва да си поопресня знанията по военно дело, както направих скоро със самолетите ... Фланкер, чете ли за шлема на "Раптор"-а
Интересна технология, макар да не знам колко е полезна - можело да виждаш през корпуса на самолета 
Леевски, оле
boabbb написа:Заради горното, предпочитам да не вдигаме ненужно напрежението между НАТО и РусияЧестно казано, не бях наясно, че вече има системи с контролиран електро-магнитен импулс, явно ще трябва да си поопресня знанията по военно дело, както направих скоро със самолетите ... Фланкер, чете ли за шлема на "Раптор"-а
Интересна технология, макар да не знам колко е полезна - можело да виждаш през корпуса на самолета
Не съм чел, приятелю.Интересно е.
Знам за шлемовете на пилотите на МиГ-29 СМТ,че могат да насочват Р-60 само с поглед.Уникално.Но признавам, това за Раптор-а не го знаех...
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.

FLANKER написа:boabbb написа:Заради горното, предпочитам да не вдигаме ненужно напрежението между НАТО и РусияЧестно казано, не бях наясно, че вече има системи с контролиран електро-магнитен импулс, явно ще трябва да си поопресня знанията по военно дело, както направих скоро със самолетите ... Фланкер, чете ли за шлема на "Раптор"-а
Не съм чел, приятелю.Интересно е.
Знам за шлемовете на пилотите на МиГ-29 СМТ,че могат да насочват Р-60 само с поглед.Уникално.Но признавам, това за Раптор-а не го знаех...
Не е бил "Раптор" , а Ф35
Леевски, оле
Силуанов: МВФ спешно променя правилата заради Украина!
http://rusvesna.su/economy/1446195100
Иначе заради фактическия дефолт, не трябва да й отпускат заеми! А сега ще продължат да наливат пари в кацата без дъно.
пп. Искам да поздравя специално колегата Sabanov за сайта ,който ми предостави
http://rusvesna.su/economy/1446195100
Иначе заради фактическия дефолт, не трябва да й отпускат заеми! А сега ще продължат да наливат пари в кацата без дъно.
пп. Искам да поздравя специално колегата Sabanov за сайта ,който ми предостави
Последна промяна от FLANKER на 30 окт 2015 22:08, променено общо 1 път.

Потретвам тая песничка за тези ,които не са я гледали(с риск да го отнеса).
Тя се превърна в нещо като хит в Югоизточна Украйна.
пп.Моля ви,вникнете много внимателно в текста и самото видео:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=26zBO7HMJ90[/youtube]
Тя се превърна в нещо като хит в Югоизточна Украйна.
пп.Моля ви,вникнете много внимателно в текста и самото видео:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=26zBO7HMJ90[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=20-nMp9LGzc[/youtube]
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]
Опълченците са отбили танкова атака по Горловка.

ВСУ второ денонощие обстрелва Донецк и близките селища. Обстановката се изостря!
http://rusvesna.su/news/1446566640
http://rusvesna.su/news/1446566640

Същевременно:
САЩ ПРИЗОВАХА УКРАЙНА ДА ДАДЕ ОСОБЕН СТАТУТ НА ДОНБАС!
Американският държавен секретар Джон Кери призова управляващите в Киев да дадат на Донбас особен статут. Кери заяви това в интервю за телевизия "Мир" в казахстанската столица Астана.
"Всичко това трябва да се случи и тогава санкциите ще бъдат свалени, тогава ще можем да се върнем към отношенията, които се надявам, че ще са от полза за хората в Украйна. Това ще свали напрежението, което съществува в региона през последните години", отбеляза държавният секретар.
Той в момента е на турне по страните в Средна Азия и Казахстан.
"Аз съм тук, за да говорим за проблемите на сигурността, борбата с тероризма, ситуацията в Афганистан и други проблеми", поясни Джон Кери.
САЩ ПРИЗОВАХА УКРАЙНА ДА ДАДЕ ОСОБЕН СТАТУТ НА ДОНБАС!
Американският държавен секретар Джон Кери призова управляващите в Киев да дадат на Донбас особен статут. Кери заяви това в интервю за телевизия "Мир" в казахстанската столица Астана.
"Всичко това трябва да се случи и тогава санкциите ще бъдат свалени, тогава ще можем да се върнем към отношенията, които се надявам, че ще са от полза за хората в Украйна. Това ще свали напрежението, което съществува в региона през последните години", отбеляза държавният секретар.
Той в момента е на турне по страните в Средна Азия и Казахстан.
"Аз съм тук, за да говорим за проблемите на сигурността, борбата с тероризма, ситуацията в Афганистан и други проблеми", поясни Джон Кери.