RedeviL написа:За Армията съм съгласен! Там е единствената структура, в която реално има някакво свиване на администрация.. И там реформата стана главно заради членството ни в НАТО. Как стоят нещата в МВР стурктурите и колко пари от бюджета заминават за там? И понеже следиш всяка моя дума под лупа - не виждам да споменаваш нещо за липсата на конкурси при назначаване на хора в админисрацията, а какво ще кажеш за тотално отритнатото ни здравеопазване? Майка ми е лекар и от нея научавам доста инфо по темата.. Там ситуацията отдавна е плачевна! И днес като слушам какви работи стават с Пирогов и другите болници.. Не ми се говори! Абсолютен безконтрол на държавата и резултатът е опоскано от всякъде здравеопазване. За там трябва ли доказателство?
http://btvnews.bg/110774717-Idva_vtora_ ... iyata.htmlНарочно не го постнах този линк днес, за да видя дали ще опиташ да видиш дали е така, но не... Както казах нека бъдем роби на истината, а не да търсим популистки изказвания. Популизмът не е градивен. Здравеопазването ни е на отвратитлно ниво, но за това нямат вина Герб. Те смениха, доколкото се сещам 2 министъра, които не успяха да се справят с положението. Както казах и преди-един човек не може да оправи положението-особено, когато е забатачвано толкова време, особено и когато манталитетът на 90% от хората, които отиват във властта е такъв, че повече крадат, отколкото вършат работа... Мен 2 пъти са ми грешили диагнозата и съм се разкарвал с месеци и години по болниците, така че и аз съм наясно за какво иде реч и откога е това положение... Трябва да си зададеш един резонен въпрос-колко е бюджетът, който отпуска това министерство за Пирогов и как се харчат парите-мисля, че е важен въпрос, а?
1913 написа:Хайде, успокойте се вече! Какво става с всички, та са започнали да обиждат всичко, което мърда? Ние всички, с едни или други убеждения, от един или друг отбор, сме от едната страна на барикадата. Докато ние се делим и разправяме за глупости, разни хора правят незаконно десетки и стотици милиони, а ние вместо да им попречим, се разправяме помежду си като някакви животни (казвам го фигуративно, не искам да обидя животните)... Няма лошо да се спори, сред разумните люде така се ражда истината, но не трябва да се преминава рамката на добрия тон, защото после няма връщане! Поздрави на всички!
Колега, много си прав, но много трудно може да промениш манталитетът на хората. Освен това има и други важни въпроси. Как трябва да реагира един честен и справедлив човек, когато се говорят лъжи за някой? Когато вижда, че се провежда политика за манипулиране на хората?
Ето, според мен в мнението на dunavfc има резон, защото никой не може да познава хора, които са живели преди 100 и повече години, няма как и да познава тези, които са ги познавали, няма как дори да познава напълно и човекът до себе си-пример всички тези убийства, при това брутални, когато комшии, колеги, приятели казват-"той бе кротък и добър човек"... Да, моето мнение е, че държавата има нужда от светли личности, от примери за подражание и затова съм доста отрицателно настроен към едни такива приказки по простата причина, че не са нужни, нито пък носят нещо градивно и положително след себе си. Да, може да е прав dunavfc, но не смятам, че трябва да споделя едно такова неположително мнение за един идол пред много хора, защото държавата има нужда от такива чисти хора, на които младите да подражават. И те трябва да бъдат запазени чисти и неопетнени... Друг е въпросът, доколко тези, които го оплюха подражават на своя идол-защото едва ли клеветите, лъжите, лицемерието и манипулацията са качества, които са присъщи на Васил Левски. Липсата на достойнство, просташкият начин, по който те опитват да обидят някого също не са сред качествата на една такава светла личност. Ето, на поне 2-ма души доказах, че лъжат най-нагло, доказах, че манипулират общественото мнение и клеветят /говорят недоказуеми неща/, а те имат все още наглостта да влизат и да продължават по същия начин да пишат тук-без срам, без да изпитат някакви угризения дори.. Аз отделям време, много време, за да преглеждам статистики, информации, статии, мнения на хора, за да мога да дам едно обосновано мнение, което да покаже на тези хора, че не е редно да се плюе по някого без доказателства, но минат не минат една-две странички и те като папагали повтарят същите неща, като латерни-влизат, изсипват един куп недоказани обвинения и заминават... След 1-2 странички пак, във всички теми почти... Нима не е явно, че се опитват да наложат някакво мнение? А най-лошото е, че е без никаква обосновка и доказателства... Та тези хора милеят ли за държавата? Милеят ли за хората? Искат ли да се излезе от тази ситуация-дават ли градивни предложения-всеки сам може да прецени за себе си?...