Тема за борбата срещу управлението на Д.Христолов в Ботев Пд

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Re: МИСТЕРИЯТА В БОТЕВ ПАДА НА 18 ДЕКЕМВРИ

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 15 ное 2008 17:34

EBA4A_NA_GALTI написа:http://www.sportline.bg/news/Novite-sobstvenitsi-na-Botev-vetche-ne-se-kriiat_22762

ЧЕСТИТО, ИСТАНБУЛТРАСЧЕТА, ОТ ХРИСТОЛОВ ОТИДОХТЕ НА ХРИСТОЛОВ + ДПС, ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО СТЕ В ТУРСКИ ЛАПИ СЛЕД НЕКОЛКОГОДИШНО СКРИТО ФИНАНСИРАНЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА, АЗ ВИ КАЗВАХ ЧЕ ТУРСКОТО ЗНАМЕ ЩЕ ПРИВЛЕЧЕ ИНТЕРЕСА НА АНАДОЛСКИТЕ ВИ СЪБРАТЯ. ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЧЕСТИТО!

ЕЙ МНОГО СИ ПРОСТ БЕ МНОООГО .

Потребителски аватар
plan-2012

Мнениеот plan-2012 » 15 ное 2008 17:40

EBA4A_NA_GALTI написа:Много искам да ме шибате в гъза ,...моля ви ;)

А бе по-добре вземи да се гръмнеш :mrgreen:

Потребителски аватар
bai Momchil
Контакти:

Мнениеот bai Momchil » 15 ное 2008 17:43

STENLI написа:Капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 1 млн. лева на 1,7 млн. лева,......ABE NESHTO NE MI HARESVA TUK, A I ZASHTO 4AK KRAIA NA DEKEMVRI, EII SELSKIA PAK NESHTO KROI

Споко Батка, това най - вероятно е цената на която сельо е продал Ботев 1.7 млн лева. Вдига капитала на 1.7 млн и продава акциите. Иначе няма как да стане сделката.
Някой финансист ако има да ме опровергае или потвърди.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 15 ное 2008 17:45

plan-2012 написа:
EBA4A_NA_GALTI написа:Много искам да ме шибате в гъзаИзображение ,...моля ви ;)

А бе по-добре вземи да се гръмнеш :mrgreen:

Потребителски аватар
botev_fen
Контакти:

Мнениеот botev_fen » 15 ное 2008 17:47

bai Momchil написа:
STENLI написа:Капиталът на дружеството ще бъде увеличен от 1 млн. лева на 1,7 млн. лева,......ABE NESHTO NE MI HARESVA TUK, A I ZASHTO 4AK KRAIA NA DEKEMVRI, EII SELSKIA PAK NESHTO KROI

Споко Батка, това най - вероятно е цената на която сельо е продал Ботев 1.7 млн лева. Вдига капитала на 1.7 млн и продава акциите. Иначе няма как да стане сделката.
Някой финансист ако има да ме опровергае или потвърди.

Аз също си мисля,че е така.
Изображение

Потребителски аватар
Abbiati
Контакти:

Поканата е факт, но промяната...?

Мнениеот Abbiati » 17 ное 2008 12:19

Хора, поканата за общо събрание за Ботев е факт за 18.12.2008 г., но съдържанието и не е никак добро. Наистина, предидена е смяна на съвета на директорите. Предвижда се обаче да се увеличи капитала на АД - то със 700 000 лева, които да бъдат поети от... Христолов! Това означава, че даже да има 100 % прехвърляне на досегашния капитал от 1 млн. лева, Христолов ще има в новия капитал над 40 %, което е повече от блокираща квота! Как да вярвам, че има истинска промяна! Кои са тези собственици , които са му дали толкова много проценти! :twisted:
СВОБОДЕН БОТЕВ ПЛОВДИВ!

Потребителски аватар
Sleepwalker
Контакти:

Re: Поканата е факт, но промяната...?

Мнениеот Sleepwalker » 17 ное 2008 12:38

Пич,не съм запознат в детайли с въпроса около Ботев,но по принцип в едно АД съдружникът с по-голямо дялово участие определя и решава основните въпроси,свързани с управлението например,а този с по-малкото участие изпълнява мониторинг над дейността,но няма решаваща дума при важни решения.Тоест,ако Христолов има 40% от собствеността(както ти казваш),това означава,че контролът ще се изпълнява от притежателя на другите 60%.Така че ако това е така,няма защо да се притесняваш,че Христолов ще продължава да ви трови,защото дефакто властта ще е в ръцете на притежателя на 60-те процента,който и да е той! ;)
Изображение

cruiser

Мнениеот cruiser » 17 ное 2008 13:12

kvi sobstvenici be...ne vijdate li 4e vsi4ko e palen ta6ak.taia godina i botev i loko plovdiv izpadat.ima otbori kato loko mezdra ,sliven , 4ernomorec,4erno more,loko sofia , deto praviat purvenstvoto interesno i po silno kato slojish i levski ,cska i litex i stava gore dolu.
A v Plovdiv ne mojete da si podadete dva pasa...svur6i ve4e kupuvane prodavane,nikoi ne pla6ta 50 000 000 za da predava uredeni ma4ove.6te triabva da biete a kato gledam pirin i minior igraiat po-dobre ot vas..taka 4e si otivate do dokazvane na protivnoto.triabva da se reje iz koren i tia mi6oci deto vi upravliavat da gi mahnat edin put za vinagi i da kopirate kakto go praviat po provinciata.Evala na Sliven ,evala na 4ernomorec,evala na 4erno more i loko mezdra,pone se opitvat da vdigat nivoto leka poleka...dori minior praviat investicii...a v Plovdiv kvo pravite ...ni6to samo dobri pojelania po cial den...slezte na zemiata i po4nete na 4isto ot be grupa.tova e .

Потребителски аватар
Abbiati
Контакти:

Мнениеот Abbiati » 17 ное 2008 13:17

Sleepwalker написа:Пич,не съм запознат в детайли с въпроса около Ботев,но по принцип в едно АД съдружникът с по-голямо дялово участие определя и решава основните въпроси,свързани с управлението например,а този с по-малкото участие изпълнява мониторинг над дейността,но няма решаваща дума при важни решения.Тоест,ако Христолов има 40% от собствеността(както ти казваш),това означава,че контролът ще се изпълнява от притежателя на другите 60%.Така че ако това е така,няма защо да се притесняваш,че Христолов ще продължава да ви трови,защото дефакто властта ще е в ръцете на притежателя на 60-те процента,който и да е той! ;)

Прав си, но според мен ако Христолов има 40 % а не дава пари за отбора /както самият той твърди, че всичко се поема от новите собственици/, нещо не се връзва. За какво са ми 60 % от отбор, в който аз давам 100 % от издръжката и отгоре на всичко другият акционер с 40 % може да ми блокира най-важните решения - увеличаване/намаляване на капитал, придобивания и т.н.
СВОБОДЕН БОТЕВ ПЛОВДИВ!

Потребителски аватар
Sleepwalker
Контакти:

Мнениеот Sleepwalker » 17 ное 2008 13:29

Ако това е разпределението на акциите,Христолов с неговите 40% няма как да блокира дадено решение,дефакто той се явява един вид "малцинство"(е,разбира се ако няма някоя специална клауза,която променя нещата в определени случаи де).То за това по голямата част от акциите се наричат "контролен пакет от акции".Много зависи какво ще пише в договора и дали Христолов няма да има някакви специални правомощия,но в общия случай той не би трябвало да има някаква реална власт в Ботев.
За финансирането-при формиране на акционерно дружество,акционерите участват с пропорционални на участието си вноски.Тоест,ако примерно е решено клубът да има бюджет от 1 млн. лева,при съотношение на акциите 60:40,Христолов ще трябва да внесе 400 000,а новия собственик- 600 000.Има възможност обаче един или няколко от акционерите да участват в сформиране на капитала с непарични вноски(имущество примерно),които обаче имат пазарна стойност равна на изискуемият им дял! ;)
Изображение

Върни се в “Архив”