Допинг скандала в ЦСКА !
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: И втората проба на К.Стоянов е положителна
Жалко за Стоянов, но трябва да има наказание. Абсолютно против съм всякакви медикаменти целящи по-добри резултати. Лошото е, че в съвременния спорт без допинг не може. Спонсорите искат резултати, а човешкото тяло все пак има някакъв лимит. Няма ли постижения, няма и пари. Отдавна футбола не е състезание само на терена. Сами знаете, колко играчи починаха във близките десет години. И то момчета под 30 години уж в страхотно здраве. Не разбирам, как може Стоянов да е взимал допинг, като през целия полусезон беше най-слаб в отбора. Въпроса е дали той е взел медикаменти на своя глава или доктора на отбора не е запознат с този препарат. Ако е първото значи играча не е никакъв професионалист и трябва да бъде наказан, заради глупоста си. При втория случай доктора също трябва да си понесе наказанието при доказана вина.
Re: И втората проба положителна на К.Стоянов е положителна
vaskonti написа:honda написа:vaskonti написа:Какъв ЦСКА, ако вземат такива кръвни проби от всеки отбор в България поне 70% ще "светнат"... включително и от отбора на лястовиците.
По какъв показател го реши? този сезон играч само на един отбор е хванат. Практиката е ако някой бъде хванат , всички спортисти ,които са обслужвани от същия лекар( един лекар може да бъде на повече от един отбор) или имат същия треньор да дават проби. По тази причина изгоря и Ераносян в Кипър първо хванаха 1 футболист ,накрая се оказах 6 или 7 футболиста .
А ти по какъв показател реши, че трябва да се вземат кръвни проби от всички играчи на ЦСКА, след като никъде по света няма подобна практика и никога не се е случвало подобно нещо - заради 1 играч да бъде проверен целия отбор, при това с кръвна картина?
Напротив - такава е практиката. Както бяха хванати 2 наши лекоатлетки. Целия ни национален отбор по щанги - мисля че бяха 12 човека. Отбора на Ераносян в Кипър - как така бе бяха хванати и наказани 6 човека след като само 2-ма дават проби след мач. Националния отбор на Китай по лека атлетика за жени преди около 10-на години , тогава мисля че изгоряха 14 състезателки , а треньора им отиде в затвора. В края на 80-те целия отбор на Лариса ,като доколкото си спомням им отнеха и шампионска титла. Ако хванеш един състезател с допинг най-нормалното нещо е да провериш и съотборниците му все пак са тренирани по една и съща методика и им са давани едни и същи средства за възстановяване от един и същ треньор и един и същ лекар.
Да, ама при щангистите целият отбор не е бил проверяван заради положителната проба на 1 атлет, а ги хванаха всички на калъп по време на една от внезапните проверки.
Случаят с Ераносян също е малко по-различен - тогава хванаха първо 4 човека, което доведе до изследване на останалите и хващане на още няколко. А в случая със Стоянов само той е хванат, а вторият проверен играч на ЦСКА си е чист. При това положение защо да се проверява целия отбор?
Въобще, дай ми пример за футболен случай на проверка на цял отбор заради 1 играч? Остави ги щангистите и спринтьорите, там нещата са по-други.
Случаят с Ераносян също е малко по-различен - тогава хванаха първо 4 човека, което доведе до изследване на останалите и хващане на още няколко. А в случая със Стоянов само той е хванат, а вторият проверен играч на ЦСКА си е чист. При това положение защо да се проверява целия отбор?
Въобще, дай ми пример за футболен случай на проверка на цял отбор заради 1 играч? Остави ги щангистите и спринтьорите, там нещата са по-други.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
- Avanti_Ragazzi
- Контакти:
vaskonti написа:Да, ама при щангистите целият отбор не е бил проверяван заради положителната проба на 1 атлет, а ги хванаха всички на калъп по време на една от внезапните проверки.
Ти явно не схванал идеята.Ако един състезател бива наказан поради вина на самия него, не се проверяват неговите съотборници.Но ако комисията по-разследването прецени и реши, че главната вина за допинг пробата не е на състезателя, а на неговият треньор или лекар се проверява целия отбор.Така до колкото си спомням преди години наказаха доста състезавали по-бейзбол, така са даде началото на допинг скандала Балко.И то от тези мултимилионерите в Америка.Разбира се ги наказаха за по 4 ,6 месеца или година, но лекарите и треньорите ги наказаха завинаги и дори някои попаднаха в затвора.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]
vaskonti написа:Да, ама при щангистите целият отбор не е бил проверяван заради положителната проба на 1 атлет, а ги хванаха всички на калъп по време на една от внезапните проверки.
Вече ти го обясних - такава е практиката при хванат един се проверяват всички. Как може в отбора на Ераносян да хванат 4-ма след като по регламент във всички футболни турнири проба дават само по двама футболисти от всеки отбор избрани чрез жребий като не е необходимо съответния футболист да е играл през въпросния мач, достатъчно е да бил вписан в тимовия лист. Вече ти дадох 2 примера с футболни отбори - другия е на Лариса в края на 80-те там първо хванаха един българин( името не е толкова важно) после изгърмя и целия отбор . И напълно нормално да се проверяват всички - тук не говоря за Левски или ЦСКА . Ако играчите са третирани по един и същ начин трябва да бъдат проверени всички, а не само двама. Както и на 3 олимпиади в Монреал, в Сеул и в Сидни след като хващаха един от нашите проверяваха всичките и изгаряха и други. Не разбрах каква е разликата между футболисти и другите спортисти - различия в организма ли имат или различен метаболизъм бих бил благодарен ако ми обясниш каква е разликата и имали някакви субстанции които са забранени за другите спортисти,а са позволени за футболистите ,на мен не ми е известно за съществуването на такива. Разликата е само в санкциите които им се налагат . Аз никъде не съм коментирал наказанието което трябва да се наложи на К.Стоянов или на клуба, а само каква е практиката. И може ли да обясниш защо Ераносян е още със спрени права?
honda написа:vaskonti написа:Да, ама при щангистите целият отбор не е бил проверяван заради положителната проба на 1 атлет, а ги хванаха всички на калъп по време на една от внезапните проверки.
Вече ти го обясних - такава е практиката при хванат един се проверяват всички. Как може в отбора на Ераносян да хванат 4-ма след като по регламент във всички футболни турнири проба дават само по двама футболисти от всеки отбор избрани чрез жребий като не е необходимо съответния футболист да е играл през въпросния мач, достатъчно е да бил вписан в тимовия лист. Вече ти дадох 2 примера с футболни отбори - другия е на Лариса в края на 80-те там първо хванаха един българин( името не е толкова важно) после изгърмя и целия отбор . И напълно нормално да се проверяват всички - тук не говоря за Левски или ЦСКА . Ако играчите са третирани по един и същ начин трябва да бъдат проверени всички, а не само двама. Както и на 3 олимпиади в Монреал, в Сеул и в Сидни след като хващаха един от нашите проверяваха всичките и изгаряха и други. Не разбрах каква е разликата между футболисти и другите спортисти - различия в организма ли имат или различен метаболизъм бих бил благодарен ако ми обясниш каква е разликата и имали някакви субстанции които са забранени за другите спортисти,а са позволени за футболистите ,на мен не ми е известно за съществуването на такива. Разликата е само в санкциите които им се налагат . Аз никъде не съм коментирал наказанието което трябва да се наложи на К.Стоянов или на клуба, а само каква е практиката. И може ли да обясниш защо Ераносян е още със спрени права?
Едуард Ераносян може да бъде наказан за четири години заради допинг скандала, разтърсил кипърския футбол миналата есен. Всички замесени в тази афера са заплашени с максималното наказание, заяви членът на антидопинговата комисия към федерацията Михаил Патру. През ноември петима футболисти от тима на АПОП, чийто треньор бе Ераносян, бяха пипнати, че са гълтали оксиметрон и метил-тестостерон. Първите уличени бяха португалците Карлуш Маркеш и Лионел Медейрош. След това същите вещества бяха намерени в организмите на кипъреца Ангелос Ефтимиу, гърка Янис Сфакианакис, украинеца Дмитро Михайленко, французина Самир Бенжелун и португалеца Бернардо Вашкунселош. Разследването показа, че целият треньорски щаб на тима е знаел за допинга и заради това Ераносян и двамата му помощници ще бъдат наказани.
Очевидно и двамата проверени са дали положителен резултат, което е достатъчно, като причина, да се направи пълна проверка. Но, когато единият е положителен, а другият не, тогава за какво основание говорим? Ти ми доказваш с някакви примери от 80-те в някакви утрепани отборчета, а в същото време не казваш защо не е е проверен целия отбор на Ман Сити заради Туре, например? Няма как един човек да е повод за проверка на целия отбор! Ако двамата дадат положителен резултат, тогава да, но в този случай просто няма основание! Това, че става въпрос за ЦСКА също не е основание! А тия примери с щангисти и бейзболисти са просто нелепи! Става въпрос за коренно различни системи и практики за контрол!
[center]I'll be the savior of you all
- dreben23
- Контакти:
Трябва да го накажат 2 год. за назидание. Взе се за много голям и се подиграва с всички!!! Махайте го тоя, има и възпитани хора!!! Той приключи с ЦСКА. Не трябва отборът да толерира подобни деяния, иначе не си държи на реномето, виновен или не!
Харесвах го, но...
Слушайте, ако един човек е болен, се лекува със сиропи за кашлица примерно. Повечето правят така, не и аз да речем- пием чай и греем вино.
Тъпото в цялата ситуация е, че никой не се е сетил, че това вещество е забранено тази година (не и до миналата) и не се оставя поне списък или нещо при доктор или при някой друг компетентен да се знае кое, по колко и на кой мач да бъде взето, че да не летиш като "Аполо 11" ( визирам изпълнението за учебник във Враца ).
Това си е по вина на клуба, колкото и да не искаме да си го признаем и Коста ще е изкупителната жертва в случая. Пример: един убиец не го гонят преди да извърши деянието, а след него.
Предлагам от догодина терените да се покрият като "халета", че да не настиват футболистите и да не им се налага да прибягват до самолечение.
Направо смехотворни работи се случват в смехотворния ни футбол - сиропи за кашлица и кви ли не простащини!!! Ще има и още, но догодина... 
[offtopic]Чакаме пресконференцията! Я ся да видим Дуци какво ще се обяснява и как ще бъзика журналистите.
[/offtopic]

Слушайте, ако един човек е болен, се лекува със сиропи за кашлица примерно. Повечето правят така, не и аз да речем- пием чай и греем вино.

[offtopic]Чакаме пресконференцията! Я ся да видим Дуци какво ще се обяснява и как ще бъзика журналистите.

***САМО ЦСКА!***
***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)
[offtopic]Kyde izcheznaha chlenovete na MOK be...Kashchei,Honda,Ford,....[/offtopic]
- dreben23
- Контакти:
Само на мен ли ми се струва, или някои хора си измиха ръцете? Не ми се мисли като отворят другите проби!!! Те самите си го казаха в прав текст, че ще изгорят и други, което би било нормално, ако приемем, че доктора е виновника. Даже си продължават ехидни забележки от сорта: "Питайте ме за Родопа- Левски, който се игра цяла нощ". (всички мачове с Левски, ЦСКА и Литекс и Славия бяха нагласени, всички го знаят, но няма доказателства
). Този Дуци трябва да бъде натирен право в Сърбия, но като се сетят някои хора, вече ще е твърде късно!!! Докторът е некадърен, а той нали е служител във фирмата бе, юнак сръбски и г-н несресан перчем?! В същата, в която и вие "лапате леб", вината си е изцяло на "компетентното" ръководство! Въпреки че без тях, ЦСКА нямаше да го има, трябва да си го признаем. На лошо вървят нещата! 

***САМО ЦСКА!***
Дуци е спортен директор и като такъв си брани играчите. Освен това е длъжен и да съска по противниците особено когато се правят на ощипани моми. Вчера Домувчиев обясняваше каква света вода ненапита бил Караманджуков
Браво на Дуци