Синичко написа:Не мисля, че си съсипват кариерите. По-скоро голяма част от тях нямат качествата, за да играят в грандовете от Англия и Испания. А Реми това лято се свързваше с трансфер в Ливърпул, поради какви причини не се получи не знам, но имаше шанс да премине там. И повярвай ми, много повече ще ги гледат и забележат най-големите отбори, ако блестят във Висшата Лига срещу Сити и Юнайтед, отколкото да блестят в групите на ЛЕ срещу Днепър и Лудогорец. За първенствата на Англия и Франция и дума не може да става за сравнение. Както си го написал, водещите футболисти в първенствата на Франция, Холандия и Португалия преминават в грандовете (Фернандо и Мангала - Сити ; Луиз,Рамирес, Азар - Челси ; Суарес в Ливърпул, сега Блинд го свързват с Юнайтед ; Зума дойде в Челси, да не говорим за случаи като Чех, Дрогба, Есиен и т.н... няма нужда да продължавам с примерите). Това са утвърдени футболисти и им личи от километри, че са класа. Тези, които преминават в Нюкасъл, Севиля и тем подобни просто не са явно чак толкова водещи и класни играчи. В крайна сметка, ако си добър, ще си спечелиш мястото в такъв отбор и от там ще преминеш в гранд. Както например Кабай изпъкваше в Нюкасъл и си спечели трансфер в ПСЖ. А пък сравнението на португалското, холандското и френското първенство с английското е много глупаво.
Говорим за играчи, а не за първенство. ВЛ получава в пъти повече приходи от телевизионни права в сравнение с останалите първенства и заради това привлича най-добрите футболисти от целия свят, което не означава, че английските клубове са най-добрите, нито пък че местните британски играчи са по-добри от континенталните. Евротурнирите са повече от ясно доказателство за това. И играчи като Люк Шоу и Анди Керъл да се изкарват едва ли не извънземни и да струват маса пари, а в същия момент Бони, Кабела, Янмаат, Влаар, Реми, Кабай, Дебюши трябва да се доказват в Норич, Нюкасъл, Кардиф и пр. И както ми говориш за доказване, ако знаеш колко недоказани футболисти по други места се котират добре във ВЛ, последният пример е дървото Ловрен, който във Франция ставаше смешен.