Мнениеот Udoji90 » 06 мар 2013 13:06
Противно на повечето мнения аз не смятам, че вчера съдията ощети Ман Юн. За червения картон на Нани мисля, че беше абсолютно правилен. Такъв картон се дава за опасни нарушения, а влизане с бутоните в корема определено си е опасно. Това, че Нани го е направил без да иска или не е видял Арбелоа, за мен не е достатъчен аргумент - дори по-тежки травми - например счупване на глезена - са ставали при недоглеждане и липса на умисъл от страна на причинителя. Прочетох мненията на някои рефери, които са по-скоро за жълт картон, но един Рой Кийн примерно пък казва, че нарушението си е било за червен.
Дори да приемем все пак, че картонът е бил пресилен, то все си мисля, че по-ключовите съдийски грешки бяха всъщност в ущърб на Реал. При атаката за гола на Ман Юн в един момент Ван Перси беше в засада и игра с топката. Малко след червения картон пък Рафаел изби с ръка пред голлинията, което при всяко положение си е дузпа и червен картон. Това са 2 ситуации, които ПРЯКО влияят на резултата, за разлика от червения картон, чието отражение върху резултата е само косвено. При това положение смятам, че всъщност Реал бяха по-ощетеният отбор, макар че по медиите упорито се внушава точно обратното.
Иначе ако се абстрахираме от съдийските грешки, то беше видно, че Ман Юн вчера играха по-добре от Реал - испанците нямаха положение преди червения картон, а дори с човек по-малко англичаните изпуснаха много шансове да изравнят. Първата среща беше по-равностойна и като цяло с лек превес на Реал, но и в двата двубоя Ман Юн играха сякаш по-мъдро и бяха на път да надхитрят съперника, докато не дойде глупостта на Нани. Мисля, че феновете трябва на него да се сърдят, а не на Чакър.
Никого не ангажирам с мнението си - просто не съм фен на нито един от тези два отбора, затова смятам, че съм сравнително обективен.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...