ЦСКА: Трансфери, подготовка и слухове лято 2013

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Re: Трансфери, подготовка и слухове лято 2013

Мнениеот dreben23 » 18 юли 2013 17:41

Стойчо: Има надежда Мартин Петров да остане в ЦСКА, вършим аматьорщина по селекцията :) ;)

Стойчо Младенов даде пространно интервю пред вестник "Преса" и говори за всички процеси в клуба на армейците.

- Г-н Младенов, как се стигна до завръщането ви в ЦСКА?
- Все още не съм преговарял, нямам договор. Александър Томов и Александър Тодоров ме потърсиха и разкриха идеята си за спасението на клуба. Приех да работя, без да коментирам каквото и да било.

- Само преди дни опасността тимът да стартира от аматьорските групи бе напълно реална. Щяхте ли да водите "червените“ и там?
- Излишно е да отговарям, защото не е факт. Важното е, че това не стана и в момента ЦСКА е спасен, съществува, не е фалирал. Сега от значение е да се справим, ще разчитаме на всички, които обичат клуба.

- До старта на сезона остават дни, а вие нямате отбор. Какво начало на първенството очаква ЦСКА?
- За цели в момента е непрофесионално и неточно да говорим. Тази година ще е оздравителна във всяко отношение. Нямаме основа, на която да стъпим. Другите си имат терени, селекция, финансова стабилност, организация. Ние нямаме футболисти, нямаме "Панчарево“, стадионът ни е в окаяно състояние - цяла седмица се борим да играем в първия кръг на „Армията“. Започваме от нулата. Преди дни имахме четирима полеви футболисти. Сега са петима. Дай Боже, утре вече да са 10-11. Нямаме възможност да наблюдаваме играчи и да оценяваме качествата им. Вършим аматьорщина - избираме по видеозаписи и по информация от мои приятели, бивши съотборници в чужбина, които сега са треньори и директори. Дано уцелим с привлечените. Затова и върнах някои от напусналите. Бъдете сигурни, че лека-полека ЦСКА ще стъпи на крака и пак ще бъде страшилище за всички. Началото на първенството - какво да го коментираме? Всеки вижда в какво състояние сме.

- Има ли шанс Мартин Петров и Емил Гъргоров (б.р.-Гъргоров вече подписа) да останат в отбора?
- Говорих с тях, има надежда. Вярвам, че разговорите ще продължат в следващите дни.

- Точно преди година бяхте в подобна ситуация...
- Тогава започнах с деветима полеви футболисти, сега съм с петима. Днес е по-трудно. Тогава разполагах с играчи, с които тренирахме един месец, докато получат разрешение за картотека. Сега такива няма.

Викаме хора директно от плажа.

Нито един шампионат не е в ход, а повечето от идващите са от страни, в които не е започнала и подготовка. Тепърва трябва да ги подготвяме едновременно физически, спортно-технически и тактически. Другите клубове вече тренираха по 40 дни, играха по десетина контроли, а няколко участваха и в Европа. Ние нямахме този шанс. Срещу "Локо“ Пловдив трябва да изляза с петима юноши, което е възможност за тях.

Имиджът на клуба трябва да се възстанови по най-бързия начин

- Какво се случи миналата година в ЦСКА? Защо започнаха раздорите с "Титан“?
- Не искам да се връщам назад. Някой ден много неща ще се разберат. Сега не е моментът. Каквото направили - направили. Добро или лошо, историята и хората ще преценяват.

- Все още действащият изпълнителен директор Георги Илиев наскоро каза, че е формирал страхотен тандем с вас, но само заради "Титан“ е трябвало да го развали. Майкъла увери, че е готов пак да работите заедно...

- Ще видим. Нека да се узакони сделката, после ще решим.
- Ще имате пълната спортна власт в ЦСКА. Това значи ли, че вече няма място в отбора за Аспарух Никодимов?

- Неговият пост повече няма да съществува. До седмица-две обаче ще изградим скаутско звено, нищо чудно Паро да го оглави. Аз нямам проблеми нито с него, нито с някого другиго в клуба.
- Не се ли притеснявате, че ще ви се бъркат в работата?

- Не. Вярвам в дадената ми възможност, защото вече съм работил с Томов и тогава пак контролирах спортно-техническата част.
- Имахте и конфликти, на една ваша съвместна пресконференция го нападнахте открито.
- Тогава ставаше въпрос за друго. Нека загърбим миналото,

всички сме допускали грешки.

- Какво си казахте с Христо Стоичков, когото видяхте в Хасковските минерални бани? Има ли надежда той да се върне?
- Лични неща си говорехме. Той е иконата на българския футбол и няма по-хубаво от това да е в ЦСКА. Но Александър Томов ви каза - на този етап той няма как да се върне.

- Познавате ли се с новия президент Лоурънс Дейвис?
- Не. Надявам се да си поговорим, когато дойде тук през септември.

- Как гледате на обявения от Томов план? Смятате ли, че е приложим за ЦСКА?
- Много хора са мнителни, но аз гледам положително. Това, което ще се случи с ЦСКА, е революция в българския футбол, но не е ново по света - ще се копира моделът на работа в големи английски клубове. Не бива всичко да зависи от един собственик, в един ден бизнесът му ще се влоши, ще има проблеми и за клуба, и за милионите фенове. Аз няма да подведа запалянковците - уверявам ги, че идеята на Томов е много добра.

- Преди дни Стоичков намекна, че "Титан“ са докарани в ЦСКА с благословията на експремиера Бойко Борисов, при това с цел да съсипят клуба. Вие също в началото на 2012 г. говорехте за една директива. Имало ли е според вас политическа намеса в съдбата на клуба?
- С политика никога не съм се занимавал, предпочитам и сега да не взема отношение.

- Защо ЦСКА се отказа от евротурнирите, при това с решение в последния момент?
- В течение съм за случилото се тогава, но нямам понятие защо стана така. Трябва собствениците да отговорят. Предполагам е свързано с намерението им да фалират клуба.

- Очаквате ли санкция от УЕФА?
- Надявам се да проявят разбиране и да ни помилват с оглед смяната на собствеността. Защото, доколкото знам, наказанието е от една до три години. Но не съм специалист - каквото и да кажа, само ще подведа някого. Важното е занапред ЦСКА да е професионален във всяко отношение, да спрем с аматьорщината, която бе досега. Имиджът ни трябва да се възстанови по най-бързия начин. Ще имаме крещяща нужда от феновете. Винаги 12-ият играч е бил най-добрият ни.

- На какво се дължи крахът на Левски в Европа?
- Те си знаят. Предполагам, че осъзнаха грешките си и ще ги коригират. И там станаха промени, влезе доказан специалист като Сираков, човек с нюх на добър ръководител. И при нас, и при тях нещата ще потръгнат.

- Какъв ще е таванът на заплатите?
- Това е непрофесионално. Защо не питате Левски или Лудогорец какъв им е таванът?

- Защото Александър Томов обеща прозрачност в ЦСКА и увери, че всички заплати ще бъдат обявени.
- Ще бъдат обявени в институциите, които се интересуват, а не пред журналистите. Този таван бе мое изискване. Няма смисъл да ти обещават баснословни суми, а после да не си ги вземаш и да водиш съдебни дела.

- На места вече обявиха и вашата заплата.
- Аз още не знам колко ще вземам, те откъде разбраха? Мисля, че е време ние, българите, да забравим стаената злоба и да спрем да гледаме в чуждото канче. Обвиняват и Стойне Манолов, че източва ЦСКА. А той опрости всички задължения на клуба към него. Всеки футболист, който дойде в "Царско село“ при нас на проби, спи, яде и пие на сметката на Стойне. Нахвърлиха се и върху мен, задето назначих сина ми. Той обаче ми е помощник и ще бъде такъв, където и да отида. Има виждания и качества, затова му подавам ръка. Ето, днес един човек - няма да крия, Чезари (новият член на УС Лъчезар Николов - б.а.) – даде 6000 лв., за да купим топки, помага ни и за витамините. Такава е цесекарската общност. Хора, които знаят, че новото ръководство още не може да оперира с пари, и помагат.

- Спрягаха ви за назначение в египетски клуб, имахте ли други оферти?
- Имах, но изчаквах ситуацията с ЦСКА. Бях длъжен да изчакам.

Малко старо ми се види тва интервю... :)

26-годишен исполин парафира с ЦСКА
Никола Байо си тръгна от Борисовата градина

Договорът на Джаксън Менди с ЦСКА вече е факт, съобщиха пред БЛИЦ от управата на 31-кратните шампиони. Както вчера информирахме, сенегалецът с френски паспорт бе одобрен от Стойчо Младенов, а днес преди обяд той е уточнил до детайлни личните си условия. Малко по-късно Менди е изкарал успешно медицинските тестове, след което е подписал с ЦСКА.

26-годишният тъмнокож исполин е играл за последно в гръцкия Левадиакос.

Другият французин Никола Байо няма да подписва с ЦСКА. Той си е тръгнал днес в ранния следобед с надеждата да си намери нов отбор.

По-рано днес договори с ЦСКА сключиха Емил Гъргоров и Неманя Милисавлевич.
Последна промяна от dreben23 на 18 юли 2013 17:56, променено общо 1 път.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Янис Зику
Контакти:

Мнениеот Янис Зику » 18 юли 2013 17:44

[center]Черни

Грънчов - Попов - Илиев - Менди

Генчев - Марсиньо

Ортега - Гъргоров - Карачанаков

Абушев[/center]

Май Черни няма да е титуляр, но да видим. Аз предпочитам него и затова го сложих. Абушев и Гъргоров може да са с разменени позиции. Дори може да играем с 2 офанзивни полузащитника като Марсиньо да е до Гъргоров.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 18 юли 2013 17:51

Милисавлевич играе като ляв бек и ляв халф...Със сигурност ще има доста размествания, прав си. :)
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
No Pyro No Fun
Контакти:

Мнениеот No Pyro No Fun » 18 юли 2013 17:56

Янис Зику написа:[center]Черни

Грънчов - Попов - Илиев - Менди

Генчев - Марсиньо

Ортега - Гъргоров - Карачанаков

Абушев[/center]

Май Черни няма да е титуляр, но да видим. Аз предпочитам него и затова го сложих. Абушев и Гъргоров може да са с разменени позиции. Дори може да играем с 2 офанзивни полузащитника като Марсиньо да е до Гъргоров.

Попов по-добре резерва, ако имаш предвид Апостол. С 2 офанзивни едва ли, Стойчо не обича да рискува.
Изображение

tyranta
Контакти:

Мнениеот tyranta » 18 юли 2013 18:05

Генчев и Ортега все още не са подписали така че не избързвайте със слагането им в състава ... коня пред каруцата не трябва да се поставя ... по същата логика и М.Петров можем да сложим на лявото крило :) ... има време изчакайте малко търпение и в събота 20:30 ще видиме с какво ще излезнем ...

хубавото е че ляв защитник намерихме ... да не кажа и двама ( Менди и Милисавлевич ) .... сега остава десен ( макар че Грънчов и В.Василев спокойно могат да стартират там ) ... 2 крила има вече ( Абушев и Карачанаков ... + Милисавлевич ) ... Гъргоров и Марсинио ще се въртят на атакуващия халф и нападателя ( ще играем с фалшива девятка ) ... остава само двамата дефанзивни халфове ... единия ТРЯБВА да е Чочев !!! другия до колкото прочетох този Баио си е тръгнал .... пишат за Ревсон .. дали ще дойде 1 Господ знае ... Дюлгеров е при нас може да запълни дупката като за начало с времето да се мисли :) ... започваме да сглобяваме отбора да видим какво ще излене накрая :) само търпение момчета ... и силна подкрепа за отбора !!! ЦСКА ЦСКА ЦСКА !!!
Последна промяна от tyranta на 18 юли 2013 18:06, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 18 юли 2013 18:05

Този футболист - сенегалеца Менди е истински Терминатор. :shock:
Изображение

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 18 юли 2013 18:52

Като малко евтино багерче! :lol:
***САМО ЦСКА!***

Потребителски аватар
Червени_шампиони
Контакти:

Мнениеот Червени_шампиони » 18 юли 2013 18:53

Станислав Генчев най-вероятно ще подпише утре, Армиче е на проби.
СЕКТОР Г - ТОВА СИ ТИ!
[wrapimg=]http://i.imgur.com/O0kE0WP.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
patron
Контакти:

Мнениеот patron » 18 юли 2013 18:54

Официално: 9 подписаха с ЦСКА

Oт днес, 18 юли 2013 г., ЦСКА официално се подсили с общо девет нови попълнения:

Ето техните имена, както и срокът на контрактите, които те сключиха с клуба: Валентин Илиев (2 години), Апостол Попов (2 години), Християн Кировски (2 години), Николай Дюлгеров (1 година), Емил Гъргоров (3 години), Стоян Колев (1 година), Неманя Милисавлевич (1 година), Джаксън Менди (1 година) и Рангел Абушев (2 години).

В събота от 20:00 ч тимът, воден от Стойчо Младенов, посреща Локомотив (Пд) в среща от първия кръг на първенството.

http://www.novsport.com/news670891_1040.html
Последна промяна от patron на 18 юли 2013 18:56, променено общо 1 път.
ЦСКА ЗАВИНАГИ!!!

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 18 юли 2013 18:55

Червени_шампиони написа:Станислав Генчев най-вероятно ще подпише утре, Армиче е на проби.

Супер! :geek:
Генчев е добре дошъл въпреки нрава и някои свои изказвания за ЦСКА. Интересно - Домуса хвърля кърпата преди да е почнало първенството... :?:

Върни се в “Архив”