Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Да се връщат ли в пълен размер парите от депозитите в КТБ

Мнениеот Tommi » 20 юли 2014 18:29

bastuna2003 написа:Козел, наистина не съм те разбрал. Те не мислят така - гледат най-голямата лихва и се буха всичко на едно. Виж го Вежди Рашидов пее като поп навсякъде че му изгорели паричките. С цялото ми уважение към него е срамно, че ни управляват хора, които дори не са чували за диференциране на риска :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Тук изобщо не става въпрос дали някой е умен или глупав, а става въпрос за индивидуална склонност към риск. Висок риск = висока възвръщаемост, най-просто казано.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 20 юли 2014 18:31

ЕЛЕМЕНТ написа:Мисля ,че същото важи и за общини или държавни фирми.(Все пак там финансистите са с висше образование -нали?)

Ммм,не е баш така. В държавните фирми и общините подобни решения като това в коя банка да се държат парите,съвсем не са продиктувани от финансова целесъобразност,ако се сещаш...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 юли 2014 18:31

El Commandante написа:
Tommi написа:Най-удачният вариант за мен е да се спасят влоговете до 196 000 лв., а лицата, които имат по-големи влогове, да останат кредитори на банката и да си чакат събираемост в зависимост от събираемостта на кредитите, които е отпуснала банката. Всеки трябва да си носи риска от инвестиционното решение.
Ако все пак държава реши да действа популистки и да се покаже като много социална, покривайки всички влогове, то това трябва да стане чрез дългосрочни държавни ценни книжа, за да намали и разсрочи натоварването върху данъкоплатците.

Банката изобщо не трябва да бъде фалирана, това е пълна идиотия.
Трябва да се позволи на Оманския фонд и на Василев да рефинансират, да оправят ликвидността и КТБ да продължи да работи, след тва дет викаш ти,в зависимост от събираемостта на кредитите или ще фалира или няма да фалира, но ей така насила да се фалира е пълно малоумие или просто изпълнение на поръчка...

Просто коментираме зададения въпрос, а не дали трябва да се фалира, или не трябва.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Re: Цветан Василев отрича да е давал заем на Батков за Левски

Мнениеот джони » 20 юли 2014 18:31

и на мен ми направи впечатление как Батков е заложил акциите си сам на себе си по неговите думи и как почна да се кълне как никога не бил лъгал и т.н сладки приказки
[rimg]http://burgas-podlupa.com/wp-content/uploads/2013/06/Darveta-015.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
El Commandante

Мнениеот El Commandante » 20 юли 2014 18:33

Tommi написа:Просто коментираме зададения въпрос, а не дали трябва да се фалира, или не трябва.

Коментара ти по зададения въпрос предполага че приемаш че банката Е фалирана,защото това с гарантирането на депозитите влиза в сила само при фалит на банката...
Кашчей написа:А..И ми е интересно и любопитно как НАП (примерно) ще приеме факта, че "Ботев" Пд. има открити сметки за една и съща стопанска дейност в две различни банки?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 юли 2014 18:34

ЕЛЕМЕНТ написа:Що се отнася до законно гарантираните 100000 евро,те се изплащат от Фонда за гарантиране на депозитите.А там парите се се събират от всички банки в страната т.е. тези пари няма да се вземат от бюджета-данъкоплатците.Влоговете над тази сума,както каза един финансист се считат за инвестиция или всеки сам си преценява какъв е риска да спечели или загуби от нея.Мисля ,че същото важи и за общини или държавни фирми.(Все пак там финансистите са с висше образование -нали?)

Влоговете ще се покриват по няколко начина, не само от Фонда. Вече е въпрос на преценка в какво съотношение би станало това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 юли 2014 18:35

El Commandante написа:
Tommi написа:Просто коментираме зададения въпрос, а не дали трябва да се фалира, или не трябва.

Коментара ти по зададения въпрос предполага че приемаш че банката Е фалирана,защото това с гарантирането на депозитите влиза в сила само при фалит на банката...

Да. Коментирам при такова допускане, защото въпросът го изисква. Нещо нередно ли има?

Потребителски аватар
Черният козел
Контакти:

Мнениеот Черният козел » 20 юли 2014 18:47

джони написа:и на мен ми направи впечатление как Батков е заложил акциите си сам на себе си по неговите думи и как почна да се кълне как никога не бил лъгал и т.н сладки приказки
[rimg]http://burgas-podlupa.com/wp-content/uploads/2013/06/Darveta-015.jpg[/rimg]

Аре стига бе и на тебе ли ти направи впечатление,много си умен :lol: :mrgreen:
Нещо друго да ти прави впечатление ? Да си знаеме от сега !
Да живее България и нейните колонии Англия,Франция,Америка и част от Русия.

Потребителски аватар
джони
Контакти:

Мнениеот джони » 20 юли 2014 18:52

Черният козел написа:
джони написа:и на мен ми направи впечатление как Батков е заложил акциите си сам на себе си по неговите думи и как почна да се кълне как никога не бил лъгал и т.н сладки приказки

Аре стига бе и на тебе ли ти направи впечатление,много си умен :lol: :mrgreen:
Нещо друго да ти прави впечатление ? Да си знаеме от сега !

ти сериозно ли вярваш,че Пеевски няма нищо общо с Леевски ,както и на другите неща изговорени от Батков?

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 юли 2014 18:52

Тая снимка в каква връзка я слагаш и какво общо има с "Професионален футболен клуб Левски" АД?

Върни се в “Архив”