Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

WESLEY119
Контакти:

Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Мнениеот WESLEY119 » 22 фев 2013 16:12

urkoto написа:
slavia_forever написа:Смятам да гласувам за Синята коалиция (ДСБ и Единство). Надявам се да се разберат със СДС, което не е много вероятно. Дори и това да е в много аспекти трудно приемливо, в сравнение с останлите партии единсвтено е допустим избор.

Точно така си е. Добри, лоши, фигурите в тази партия изглеждат най-нормалните от всички останали на този етап

Истиснки кеф изпитвам, когато засичам хора като вас.В четвъртък напуснах СДС, и направо ви казвам-няма вариант при който, сегашното бездарно герберско ръководство на СДС да влезне в съюза на ЕДИНСТВО и ДСБ.Нещо повече- официално СДС са направили опит в началото на месеца да присвоят регистрацията на "Синята коалиция" за тях.Членовете на СДС,с които имах възможността да разговарям, знаейки водачите на листи, казаха че няма да подкрепят Сотировци,Бориславовци и Христовци.Най-вероятно няма да гласуват.

Надявам се Единство и ДСБ да успеят да създадат коалиция, с която да се явят на избори.Предстои да разберем.

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 22 фев 2013 16:13

vaskonti написа:
BLUE CHAMPIONS написа:
vaskonti написа:Ок, ще те попитам по по-разбираем начин - осъзнаваш ли, че ако турците имат мнозинство, няма никакъв шанс конституцията да бъде променена и да има велико народно събрание? Ти изобщо не осъзнаваш, че 99.99% от мненията ти тук са нищо повече от едни голи лозунги. Опитай поне да помислиш как тия лозунги могат да се превърнат в реалност. И дали бойкот на изборите е верния начин. Защото според мен е точно обратното - редно е да се гласува масово.

Какви лозунги те гонят бре? :shock: :o :lol: Явно с теб пишем на различни езици. По принцип не ти говоря за никакви бойкоти на изборите, ти явно си си навил на пръста че за това издигам лозунги :roll: Ми няма как се проведе разговор като ти си пееш една песничка, а не четеш какво ти говори опонента.

BLUE CHAMPIONS написа:Типичен отговор на "сеирджия" с пукакнки пред телевизора и чакащ всичко да му се поднася наготово и някой да го "оправя" :) Човекът колко по-ясно да ти обесни, че са нужни протести ПРОТИВ СИСТЕМАТА!!! С промяна на конституцията тези турски, цигански, еврейски и прочее партии ще се бъдат обявени за противоконституционни и незаконни в тази държава. Но за това е нужно единствено недоволството на народа. За теб обаче това е по-трудния вариант, нали така?! Къде, къде по-лесно е да чакаш да ти се обяви дата за "демократичния" ти избор и да свършиш тая работа за половин час, вместо да се занимаваш сега с "глупости" и да изявиш недовоството и гласът си на улицата :roll:

Подчертаното си е чиста проба лозунги, останалото са общи приказки със снизходителен тон. Издигаш лозунги без грам пояснение и идея как да бъдат постигнати. А фактът, че ги издигаш в контекста на призива за пълен бойкот на изборите, означава само едно единствено нещо - ИЗОБЩО не осъзнаваш, че при бойкот на изборите турците ще вземат изцяло властта.

Васконти, защо не приемеш, че на някои хора просто им е дошло до гуша? Защо това трябва да бъде лозунг? Да, и аз съм против системата, но не приемай тези неща буквално. Напълно съзнавам, че този т. нар. "лозунг" е нещо като утопия, в чистата си форма той не може да съществува. Но защо пък да бъдем на другата гледна точка и непременно да подкрепяме някоя партия, някоя стара мутра/муцуна?
Нереално ли е в крайна сметка да има инициативни комитети? Мисля, че това е напълно постижима цел и единна цел на протестите.
Нереално ли е политиците да се вслушват в гласа на хората?
И моля те, не приемай тези мои думи прекалено буквално, не искам да влизаме в ненужни политически спорове, от които аз да си кажа честно нищо не разбирам. Ако някой има позиция, той трябва да я каже на глас и навън, не само тук да си спорим. ;)
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
Theos
Контакти:

Мнениеот Theos » 22 фев 2013 16:17

venger написа:Васконти, защо не приемеш, че на някои хора просто им е дошло до гуша? Защо това трябва да бъде лозунг? Да, и аз съм против системата, но не приемай тези неща буквално. Напълно съзнавам, че този т. нар. "лозунг" е нещо като утопия, в чистата си форма той не може да съществува. Но защо пък да бъдем на другата гледна точка и непременно да подкрепяме някоя партия, някоя стара мутра/муцуна?
Нереално ли е в крайна сметка да има инициативни комитети? Мисля, че това е напълно постижима цел и единна цел на протестите.
И моля те, не приемай тези мои думи прекалено буквално, не искам да влизаме в ненужни политически спорове, от които аз да си кажа честно нищо не разбирам. Ако някой има позиция, той трябва да я каже на глас и навън, не само тук да си спорим. ;)

Колега , тия Инициативни комитети са клуб по партийни интереси и малко по малко задниците им лъсват кой бил от бсп, бнс и сила.

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 22 фев 2013 16:23

Theos написа:
venger написа:Васконти, защо не приемеш, че на някои хора просто им е дошло до гуша? Защо това трябва да бъде лозунг? Да, и аз съм против системата, но не приемай тези неща буквално. Напълно съзнавам, че този т. нар. "лозунг" е нещо като утопия, в чистата си форма той не може да съществува. Но защо пък да бъдем на другата гледна точка и непременно да подкрепяме някоя партия, някоя стара мутра/муцуна?

Колега , тия Инициативни комитети са клуб по партийни интереси и малко по малко задниците им лъсват кой бил от бсп, бнс и сила.

Лъсват, четох и аз. Ама хайде, една надежда ни остана, пък като изгори и тя... :)
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 22 фев 2013 16:24

dunavfc написа:Чудно ми е как се хващате на приказките на може би най-големият популист в страната Волен Сидеров,нямам никакво намерение да се опитват да отказвам някого да гласува за него,но ми е просто адски любопитно как хората могат да се вържят на човек,който казва,че ако вземе властта,ще направи минималната заплата от 1000 лв,а минималната пенсия - 500 лв. :roll: По ми е интересно дали симпатизантите на Атака,вярват,че това наистина може да се случи в момента ?

След нааканите памперси на ГЕРБ да се коментират другите е неуместно. Дали могат или не могат ще се види.Твоят идол колко от обещанията си изпълни? И защо докара българите до мизерия и рецесия? Наясно ли си, че с изтърсената глупост за Доган наруши и закона за класифицирана информация, и за разузнаването, и злепостави чужда разузнавателна служба? Да не говорим, че според двама шефове на разузнаването подобен доклад има, но Доган се споменава в съвсем друг аспект, не като поръчител! А на въпроса-не, не вярвам в близките две години да стане, освен ако съборят валутния борд. Което не е толкова зле като вариант, 16 години му стигат!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Theos
Контакти:

Мнениеот Theos » 22 фев 2013 16:27

sin4ec написа:
dunavfc написа:Чудно ми е как се хващате на приказките на може би най-големият популист в страната Волен Сидеров,нямам никакво намерение да се опитват да отказвам някого да гласува за него,но ми е просто адски любопитно как хората могат да се вържят на човек,който казва,че ако вземе властта,ще направи минималната заплата от 1000 лв,а минималната пенсия - 500 лв. :roll: По ми е интересно дали симпатизантите на Атака,вярват,че това наистина може да се случи в момента ?

След нааканите памперси на ГЕРБ да се коментират другите е неуместно. Дали могат или не могат ще се види.Твоят идол колко от обещанията си изпълни? И защо докара българите до мизерия и рецесия? Наясно ли си, че с изтърсената глупост за Доган наруши и закона за класифицирана информация, и за разузнаването, и злепостави чужда разузнавателна служба? Да не говорим, че според двама шефове на разузнаването подобен доклад има, но Доган се споменава в съвсем друг аспект, не като поръчител! А на въпроса-не, не вярвам в близките две години да стане, освен ако съборят валутния борд. Което не е толкова зле като вариант, 16 години му стигат!

Другарю, ти очевадно от икономика не разбираш, а и едва ли би разбрал нещо повече от това да искаш национализация и аец белене!
Изключително назадничево, все едно да не искаш да ползваш смартфон а да искаш да се върне телефона с манивела и шайба!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 22 фев 2013 16:31

Pichichi написа:
Т.е. всеки стяга гащите, започва да бачка и спира да се моли за помощ на държавата!
Това е ..... Страната ни все още има потенциал.

Кои точно да стягаме гащите виж колко работни места са загубени през 2012-та !!!
Виж бюджета на МВР и щата им и се замисли защо в огромен процент от селата въобще няма и 1 полицай
и всеки си прави каквото му хрумне с хората там. Аз казвам че щом има кмет значи трябва да има и поне 1 полицай.
А защо не стягат коланите всички а някои касти на държавна издръжка не са съгласни дори и половин пенсия
от полагащите им се N на брой да отстъпят ?
Замисли се защо Пирогов отива напротест ?
Абе спирам да се ядосвам, всеки да прави каквото иска и да ходи да си гласува за бюлетинката.

Смях, братле! Значи за земеделците веднага се намират пари от фискалния резерв, а хората от Пирогов са принудени да излизат на протест, а като знам какво е положението в другите болници и като цяло в здравеопазването ни - просто не ми се мисли! Няма такава държава, в която здравеопазването да е толкова занемарено! И при това положение Цветанов има наглостта да се изправи и да говори за нови пътни отсечки.. Единственият резултат от затягането на коланите през тези 3,5 години са тоталното унищожаване на малкия и среден бизнес, постоянно увеличаване на безработицата и загробване на икономиката ни.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 фев 2013 16:38

Няма лошо всеки да има гледна точка и да я изразява. Въпросът е да се осъзнава до колко реално и изпълнимо е това, което се иска. Какво значи "смяна на политическата система"? И по-интересното - как конкретно си представяш процеса на смяна на политическата система? Чрез бойкот на изборите ли? Това очевидно е най-лесният начин статуквото да се бетонира до степен неразбиваемост. Защото ако турците вземат властта, народът тогава ще се разбунтува още в началото, това ще бъде изкарано етнически конфликт и тогава стой, та гледай какво ще се случи. И не - няма да се смени системата.

Инициативните комитети сами по себе си са добра идея, само че пак е много трудно да се осъществи. Кой ще ги излъчи? Какви хора ще са в тях? Кой ще гарантира за тези хора, че са свестни и знаещи? Точно за това казвам, че на тоя етап подобни изказвания са нищо повече от едни лозунги, които са далеч от реалността.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 22 фев 2013 16:45

RedeviL написа:
Pichichi написа:
Т.е. всеки стяга гащите, започва да бачка и спира да се моли за помощ на държавата!
Това е ..... Страната ни все още има потенциал.

Кои точно да стягаме гащите виж колко работни места са загубени през 2012-та !!!
Виж бюджета на МВР и щата им и се замисли защо в огромен процент от селата въобще няма и 1 полицай
и всеки си прави каквото му хрумне с хората там. Аз казвам че щом има кмет значи трябва да има и поне 1 полицай.
А защо не стягат коланите всички а някои касти на държавна издръжка не са съгласни дори и половин пенсия
от полагащите им се N на брой да отстъпят ?
Замисли се защо Пирогов отива напротест ?
Абе спирам да се ядосвам, всеки да прави каквото иска и да ходи да си гласува за бюлетинката.

Смях, братле! Значи за земеделците веднага се намират пари от фискалния резерв, а хората от Пирогов са принудени да излизат на протест, а като знам какво е положението в другите болници и като цяло в здравеопазването ни - просто не ми се мисли! Няма такава държава, в която здравеопазването да е толкова занемарено! И при това положение Цветанов има наглостта да се изправи и да говори за нови пътни отсечки.. Единственият резултат от затягането на коланите през тези 3,5 години са тоталното унищожаване на малкия и среден бизнес, постоянно увеличаване на безработицата и загробване на икономиката ни.

През цялото време едни и същи фрази пишеш. И когато те видя ще те репликирам постоянно. Ти за световна криза чувал ли си? Видял ли си дали има намаление на безработицата някъде или навсякъде се увеличава и то дори с още по-големи темпове? Знаеш ли как се привличат инвестиции в една държава? Знаеш ли колко пари са дадени за медицина? Знаеш ли, че на замеделците основно парите идват от европейски програми и се знае, че ще постъпят така или иначе, които са насочени към земеделието и следователно парите са дадени само за тази цел? Здравеопазването е занемарено от двайсе и кусур години. Какво според теб не е в ред в здравеопазването и какво точно трябва да се промени? Сега и Милен Цветков зададе един въпрос-защо търпя системата 23 години да е такава, а сега всичките ти плювни са по Герб?
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 22 фев 2013 16:45

Theos написа:Другарю, ти очевадно от икономика не разбираш, а и едва ли би разбрал нещо повече от това да искаш национализация и аец белене!
Изключително назадничево, все едно да не искаш да ползваш смартфон а да искаш да се върне телефона с манивела и шайба!

Ето това е обяснение защо не трябва да се иска нацинализиране и АЕЦ Белене. Кратко, ясно и икономически обосновано, като личи (направо се набива на очи) огромната икономическа и финансова компетенция на автора. Ясно е , че е експерт по икономика.

Върни се в “Архив”