vaskonti написа:BLUE CHAMPIONS написа:vaskonti написа:Ок, ще те попитам по по-разбираем начин - осъзнаваш ли, че ако турците имат мнозинство, няма никакъв шанс конституцията да бъде променена и да има велико народно събрание? Ти изобщо не осъзнаваш, че 99.99% от мненията ти тук са нищо повече от едни голи лозунги. Опитай поне да помислиш как тия лозунги могат да се превърнат в реалност. И дали бойкот на изборите е верния начин. Защото според мен е точно обратното - редно е да се гласува масово.
Какви лозунги те гонят бре?

Явно с теб пишем на различни езици. По принцип не ти говоря за никакви бойкоти на изборите, ти явно си си навил на пръста че за това издигам лозунги

Ми няма как се проведе разговор като ти си пееш една песничка, а не четеш какво ти говори опонента.
BLUE CHAMPIONS написа:Типичен отговор на "сеирджия" с пукакнки пред телевизора и чакащ всичко да му се поднася наготово и някой да го "оправя"
Човекът колко по-ясно да ти обесни, че са нужни протести ПРОТИВ СИСТЕМАТА!!! С промяна на конституцията тези турски, цигански, еврейски и прочее партии ще се бъдат обявени за противоконституционни и незаконни в тази държава. Но за това е нужно единствено недоволството на народа. За теб обаче това е по-трудния вариант, нали така?! Къде, къде по-лесно е да чакаш да ти се обяви дата за "демократичния" ти избор и да свършиш тая работа за половин час, вместо да се занимаваш сега с "глупости" и да изявиш недовоството и гласът си на улицата

Подчертаното си е чиста проба лозунги, останалото са общи приказки със снизходителен тон. Издигаш лозунги без грам пояснение и идея как да бъдат постигнати. А фактът, че ги издигаш в контекста на призива за пълен бойкот на изборите, означава само едно единствено нещо - ИЗОБЩО не осъзнаваш, че при бойкот на изборите турците ще вземат изцяло властта.
Васконти, защо не приемеш, че на някои хора просто им е дошло до гуша? Защо това трябва да бъде лозунг? Да, и аз съм против системата, но не приемай тези неща буквално. Напълно съзнавам, че този т. нар. "лозунг" е нещо като утопия, в чистата си форма той не може да съществува. Но защо пък да бъдем на другата гледна точка и непременно да подкрепяме някоя партия, някоя стара мутра/муцуна?
Нереално ли е в крайна сметка да има инициативни комитети? Мисля, че това е напълно постижима цел и единна цел на протестите.
Нереално ли е политиците да се вслушват в гласа на хората?
И моля те, не приемай тези мои думи прекалено буквално, не искам да влизаме в ненужни политически спорове, от които аз да си кажа честно нищо не разбирам. Ако някой има позиция, той трябва да я каже на глас и навън, не само тук да си спорим.