Ернесто ,,Че'' Гевара

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: Ернесто ,,Че'' Гевара

Мнениеот MORSKI » 12 ное 2009 23:49

Коце , НИКОЙ не твърди, че ТОВА НЕ Е НЕДОПУСТИМО!!!
НО РАЗБЕРИ, ЧЕ ТОВА ГО Е ИМАЛО И ПРЕДИ КОМУНСИТИТЕ, ЩЕ ГО ИМА И СЛЕД ТЯХ...
Дадох ти и примери, ако искаш някой път ще се видим и ще го обсъдим това, може и някоя христианска кнга да ти дам да прочетеш, там нещата са описани....
ТОВА Е- "КОМУНИЗМА"КОЙТО Е БИЛ ПРИ НАС 45 И ОТГОРЕ ГОДИНИ Е УЖАСНО ЯВЛЕНИЕ, НО ТОВА ДАЛЕЧ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРИМЕР В СВЕТОВНАТА И НАШАТА ИСТОРИЯ(дадох ти вече няколко примера: Стамболийски, Стамболов,царете, римската империя и още и още)...
И ще спомена отново, сред идеите на Маркс има и хубави неща, но те НИКОГА НЯМА КАК ДА СЕ СБЪДНАТ, НИКОГА НЕ СА БИЛИ ФАКТ,,,

Между другото Коце Германия от 60 години няма фашизъм за западна ти говоря..Имам приятел там той ми каза, че те всячески се опитват да изтрият този спомен от историята си...
Те не дръпват напред благодарение на фашизма.....
Не ти е точен примера...
И двата строя са повече от отвраттелни...
Последна промяна от MORSKI на 13 ное 2009 00:03, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 12 ное 2009 23:50

не исках да се намесвам, но говорите едно и също 11 страници и само съсипвате нервната система на иначе спокойния славист :?
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
bobo03
Контакти:

Мнениеот bobo03 » 12 ное 2009 23:50

Явно в България са останали мислещи и стойностни хора и не всичко е чалга и "Перла"!

bluesupport
Контакти:

Мнениеот bluesupport » 12 ное 2009 23:56

В комунизма няма НИЩО положително. Този строй сее единствено смърт и морален упадък. За идеята на комунизма да няма бедни и богати изобщо не става въпрос, тъй като за подобно равенство никога реално не са били правени опити, или ако са правени то е било за поставяне на подвластното население в условия на тотална мизерия, все пак е вид равенство нали. Някой по-горе спомена че при комунизма у нас имало добри бази. Къде са тия бази сега питам аз? Стадиони с две дървени пейки в съблекалнята и няколко помощни сгуриени игрища, това ли са базите? С такива наистина е пълно в България. Няма страна в света на която комунистическият режим да е повлиял добре по какъвто и да било начин!

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 12 ное 2009 23:57

slavia_forever написа:
Siegfried написа:Но едно е сигурно - аз се опитах да открия положителното у Че Гевара и мисля , че успях ;) Не само в дискусиите - но и в живота човек трябва винаги да е умерен в оценките си и убежденията си и винаги да търси доброто - колкото и оскъдно да е то .

Да, по принцип ако следиш изявите ми се старая и аз да бъда относително умерен, най-малкото откакто съм модератор. За комунизма, комунистите, безродниците, убийците на деца и родителите им пред тях, убийците на свещенници и завирането на половия им орган по устите им и вкарването на главите им по уличните фенери ли да търся "добрите страни"?! :shock: Какво са им пречели те?! Или избиването на интелигенцията, която е гарант на Държавността?! :o Или отнемането на частната собственост от хората, трудили се за нея, за да се раздаде "на бедните", като под "бедни" се разбира крилите се в шумата некадърници и съдисти, бездушници и безродници, които в последствие излизат да избиват поголовно и масово!? НЯМА КАК ДА НЕ БЪДАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО ОСЪЖДАНИ, ХОРА С ПОДОБНИ ДЕЙСТВИЯ И ДА СЕ ТЪРСЯТ ХУБАВИТЕ ИМ СТРАНИ! ВСЕ ЕДНО ДА ТЪРСИМ ХУБАВИТЕ СТРАНИ НА ФАШИЗМА?! :shock: :o :shock: И като говорим за фашизма, който аз ОТРИЧАМ също, нека видим Германия, след фашизма и България, след комунизма (макар, че след е условно казано) и тогава да говорим.

Това дали навсякъде ще намериш добри страни - зависи изцяло от теб ! По-назад някой спомена Хитлер и Сталин - ако трябва и за тях ще говоря - но не му е мястото ! Както казвах - дали навсякъде ще откриеш добро зависи от гледната ти точка и убеждения ! Много от нещата - които спомена са истина и аз те подкрепям ! В случая гледните ни точки съвпадат ! Но по отношение на историята ние често ще сме на различни мнения , защото всеки интерпретира историята по свой собствен начин ! Ако държите ще кажа нещо и за Хитлер - за мен у него има 2 основни мотива - опит за превръщане на Германия в суперсила и 2ро - Холокоста ! ЗА 2рото осъждам ХИТЛЕР !!! ЗА МЕН ТОВА Е ЗВЕРСТВО БЕЗ АНАЛОГ !!! По отношение на първото - всеки би искал да си укрепи държавата и да я превърне в суперсила ! Проблемът е в това - че Хитлер не е избрал правилния начин - а напротив - избрал е най-катастрофалния !!! Така че - в случая мненията ни може да съвпадат - но по отношение на други въпроси за историята - може и да не сме на същото мнение - гарантирам ти !
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 13 ное 2009 00:00

Siegfried написа:Това дали навсякъде ще намериш добри страни - зависи изцяло от теб ! По-назад някой спомена Хитлер и Сталин - ако трябва и за тях ще говоря - но не му е мястото ! Както казвах - дали навсякъде ще откриеш добро зависи от гледната ти точка и убеждения ! Много от нещата - които спомена са истина и аз те подкрепям ! В случая гледните ни точки съвпадат ! Но по отношение на историята ние често ще сме на различни мнения , защото всеки интерпретира историята по свой собствен начин ! Ако държите ще кажа нещо и за Хитлер - за мен у него има 2 основни мотива - опит за превръщане на Германия в суперсила и 2ро - Холокоста ! ЗА 2рото осъждам ХИТЛЕР !!! ЗА МЕН ТОВА Е ЗВЕРСТВО БЕЗ АНАЛОГ !!! По отношение на първото - всеки би искал да си укрепи държавата и да я превърне в суперсила ! Проблемът е в това - че Хитлер не е избрал правилния начин - а напротив - избрал е най-катастрофалния !!! Така че - в случая мненията ни може да съвпадат - но по отношение на други въпроси за историята - може и да не сме на същото мнение - гарантирам ти !

Напълно те подкрепям ;)

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 13 ное 2009 00:01

bluesupport написа:В комунизма няма НИЩО положително. Този строй сее единствено смърт и морален упадък. За идеята на комунизма да няма бедни и богати изобщо не става въпрос, тъй като за подобно равенство никога реално не са били правени опити, или ако са правени то е било за поставяне на подвластното население в условия на тотална мизерия, все пак е вид равенство нали. Някой по-горе спомена че при комунизма у нас имало добри бази. Къде са тия бази сега питам аз? Стадиони с две дървени пейки в съблекалнята и няколко помощни сгуриени игрища, това ли са базите? С такива наистина е пълно в България. Няма страна в света на която комунистическият режим да е повлиял добре по какъвто и да било начин!

Привет и на теб ! По-назад казах - че същински комунизъм никога не е имало ! Комунизмът - за който говориш е ПСЕВДОкомунизъм - а не комунизъм ! Има огромна разлика ! Препоръчвам ти да се запознаеш с делото на Карл Маркс и тогава ще направиш разлика между комунизма и ПСЕВДОкомунизма ;)
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

svis2ov
Контакти:

Мнениеот svis2ov » 13 ное 2009 00:04

Аз съм от 20 год в Лат.Америка и мога отговорно да кажа, че Гевара е един терорист! Днес е символ и то доста овехтял само на комунистите! Социалисти и други леви движения, дори не го споменават!
Много неща за него са пълна измислица, плод на комунистическата пропаганда, а от Куба се маха, защото Фидел щял да му види сметката. Хващат го боливийски полицаи, а не ЦРУ, ранен и напълно изоставен от съмишлениците си!
Ах, и последно - не намесвайте Дякона с този терорист. Дякона се е борил за национално освобождение от турското робство, а не е разклаждал граждански войни!

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 13 ное 2009 00:05

bluesupport написа:В комунизма няма НИЩО положително. Този строй сее единствено смърт и морален упадък. За идеята на комунизма да няма бедни и богати изобщо не става въпрос, тъй като за подобно равенство никога реално не са били правени опити, или ако са правени то е било за поставяне на подвластното население в условия на тотална мизерия, все пак е вид равенство нали. Някой по-горе спомена че при комунизма у нас имало добри бази. Къде са тия бази сега питам аз? Стадиони с две дървени пейки в съблекалнята и няколко помощни сгуриени игрища, това ли са базите? С такива наистина е пълно в България. Няма страна в света на която комунистическият режим да е повлиял добре по какъвто и да било начин!

Първото и последното ти изречение са най-точният анализ на този престъпен режим!
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 13 ное 2009 00:06

Siegfried написа:Препоръчвам ти да се запознаеш с делото на Карл Маркс и тогава ще направиш разлика между комунизма и ПСЕВДОкомунизма ;)

:lol: :lol: :lol:
Разкажи ни малко за делото на другаря маркс! Каква е разликата? Или по-добре, намери 7 разлики :lol: :lol: :lol:
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”