rhaegar написа:Абе не е съвсем същото, в Англия инвестират доста повече отбори и гаранция за купи нема.
Е да, има два отбора от Лондон, ама тенекета йОк!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
rhaegar написа:Абе не е съвсем същото, в Англия инвестират доста повече отбори и гаранция за купи нема.
rhaegar написа:doktora25 написа:Ами защо не го правят? Коя сила би накарала дадения клуб да не приеме чужда по-добра оферта в дадения момент? За трансфер са нужни 3 съгласия, ако не броим агента. В Англия, Испания и ПСЖ дават по-добри заплати, така че едва ли е мнението на играча.
Повечето футболисти са тъпи курви, които за малко повече пари и голям шанс за тенекета, биха загърбили отбора си, за да отидат във врага. Никой, ама абсолютно никой отбор в Европа не предоставя такъв шанс за купи като Байерн, освен може би ПСЖ, но не са много тия дето искат да ги помнят като шампиони на Франция, поне засега. И при Лева и при Горецка, както и при тримата от РБЛ, личното им желание е само и единствено Мюнхен. И тия глупости с агентите в случая не вървят. Да, ясно е че са сган, но ако само те избираха следващия отбор, всички гореспоменати щяха да са на ваканция в Париж, или в краен случай Манчестър.Thsmith написа:Остави шегата, но за мен е точно обратното. Би трябвало да продават на Байерн само ако офертата е мнооого по-добра от тази от външно първенство.При сходни оферти е абсурдно да продаваш на някой срещу когото ще се бориш.
Да си слагат две трансферни клаузи в договорите и толкоз. За отбор извън Германия-50м, за отбор от Германия-80м. Дори ония кретени в ръководството на Милан май бяха сложили клауза "Ювентус" в договора на Донарума. Не е толкова сложно.
Sstefanov написа:Немците не са прости хора, за разлика от инцестите в англия. Щом се стига до такива сделки, значи всички са доволни.
Sstefanov написа: Повечето футболисти в англия не стават и за продавачи (въпреки, че не е лошо да пробват, че ще вземат да умрат от глад до 1 година). А тъпите английски отбори, не могат без чуждите пари на останалият свят, но пък и това ще свърши и ще фалират, малко им остана.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

doktora25 написа:То точно твоето мислене изкривява футболната пирамида. Колко от отборите в момента в БЛ са си поставили цел титла и имат ясна идея и план как да я постигнат? Да не си продаваш най-добрите играчи на прекия конкурент ли е най-важното или ако някой блесне веднага да преподпишеш, да му вдигнеш заплатата и клаузата? Ако все пак смяташ че е първото - просто отказваш на Байерн - той други ще купи, няма да стане по-слаб.
doktora25 написа:Ти обаче нищо няма да спечелиш от това че е продаден навън, при това за по-малко по твои думи, където нищо няма да направи. Качеството на първенството ще пада от изтичането на таланти, както и на националния отбор. Представянето в ЕКТ ще се влошава, спонсорският интерес ще намалее, след време може да се изгуби и 4-ят отбор в ШЛ (ако пренебрегнем предстоящата промяна на формата). Според мен точно обратното трябва да се случва и то в по-голяма степен се случва, за да се развива футболът в Германия, а именно вътрешните трансфери да преобладават, за да се съхранява качеството вътре в първенството и да се концентрира в 3-4 отбора, с най-голяма финансова стабилност и стратегическо управление, които и европейски успехи да атакуват и т.н. А и парите на Байерн, генериращ най-големи приходи, е добре и за икономиката, и за останалите отбори да бъдат изразходвани предимно вътре. Това е пирамидата.
doktora25 написа:Ако отборите постъпват според теб неправилно и нелогично или просто са глупави (което ми се струва малко вероятно), или следват друг план, или баварците предлагат най-добрите оферти, или изобщо нямат намерение да атакуват титлата, а си преследват по-различни цели и поставят на първо място финансовата си стабилност. Но да се счита че Байерн им разваля плановете, постъпва некоректно, непочтено или ги краде просто не е вярно и няма как да се съглася.

Не докрай прецизно ми се получи това което казах и общата идея отиде на кино, най-вече поради вметката "и то в по-голяма степен се случва", която трябва да отпадне. Не, именно защото не се случва в достатъчна степен са проблемите. Защото се работи без стратегия. Идеята ми бе да посоча двата пътя и какво трябва да се прави и какво не. Треньорският фактор също не бива да бъде пренебрегван. Какъв е този Джеси Марш? И защо споменавате тройния трансфер, а не например че докато Вернер бе в Лайпциг никой не му се подиграваше, а той правеше това с противниковите вратари?rhaegar написа:Че то всичко това вече е случва, ако не си забелязал. Първенството се "радва" на нулев външен интерес, или айде, да не е нулев, ама е минимален. Говорим и от към фенове и от към рекламодатели. И дай ги тия 4 германски отбора, които толкова здраво са се концентрирали към успехи в евротурнирите. В последните 10 години освен Байерн, няма отбор с повече от 1 полуфинал, дори в ЛЕ. Всъщност в ЛЕ само Айнтрахт има полуфинал, в ШЛ Дортмунд и РБЛ в ковид сезона, което не знам до колко се брои, ама айде. 3 полуфинала за 10 години, искаш ли да преброим на другите държави колко са?
doktora25 написа: Не, именно защото не се случва в достатъчна степен са проблемите. Защото се работи без стратегия. Идеята ми бе да посоча двата пътя и какво трябва да се прави и какво не. Треньорският фактор също не бива да бъде пренебрегван. Какъв е този Джеси Марш? И защо споменавате тройния трансфер, а не например че докато Вернер бе в Лайпциг никой не му се подиграваше, а той правеше това с противниковите вратари?

doktora25 написа:Ами защо не го правят? Коя сила би накарала дадения клуб да не приеме чужда по-добра оферта в дадения момент? За трансфер са нужни 3 съгласия, ако не броим агента. В Англия, Испания и ПСЖ дават по-добри заплати, така че едва ли е мнението на играча. Тогава излиза че Байерн просто предлага най-добрите възможни оферти и условия.
Пълна идиотщина е да си продават звездите извън Германия. В Байерн добра среда има за развитието им и всички печелят от това.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта