Първа Бундеслига (2021/2022)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Re: Първа Бундеслига (2021/2022)

Мнениеот miro_rz » 05 окт 2021 20:55

rhaegar написа:Абе не е съвсем същото, в Англия инвестират доста повече отбори и гаранция за купи нема.

Е да, има два отбора от Лондон, ама тенекета йОк!
Изображение

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 05 окт 2021 21:35

rhaegar написа:
doktora25 написа:Ами защо не го правят? Коя сила би накарала дадения клуб да не приеме чужда по-добра оферта в дадения момент? За трансфер са нужни 3 съгласия, ако не броим агента. В Англия, Испания и ПСЖ дават по-добри заплати, така че едва ли е мнението на играча.

Повечето футболисти са тъпи курви, които за малко повече пари и голям шанс за тенекета, биха загърбили отбора си, за да отидат във врага. Никой, ама абсолютно никой отбор в Европа не предоставя такъв шанс за купи като Байерн, освен може би ПСЖ, но не са много тия дето искат да ги помнят като шампиони на Франция, поне засега. И при Лева и при Горецка, както и при тримата от РБЛ, личното им желание е само и единствено Мюнхен. И тия глупости с агентите в случая не вървят. Да, ясно е че са сган, но ако само те избираха следващия отбор, всички гореспоменати щяха да са на ваканция в Париж, или в краен случай Манчестър.

Thsmith написа:Остави шегата, но за мен е точно обратното. Би трябвало да продават на Байерн само ако офертата е мнооого по-добра от тази от външно първенство. :lol: При сходни оферти е абсурдно да продаваш на някой срещу когото ще се бориш.

Да си слагат две трансферни клаузи в договорите и толкоз. За отбор извън Германия-50м, за отбор от Германия-80м. Дори ония кретени в ръководството на Милан май бяха сложили клауза "Ювентус" в договора на Донарума. Не е толкова сложно.

То точно твоето мислене изкривява футболната пирамида. Колко от отборите в момента в БЛ са си поставили цел титла и имат ясна идея и план как да я постигнат? Да не си продаваш най-добрите играчи на прекия конкурент ли е най-важното или ако някой блесне веднага да преподпишеш, да му вдигнеш заплатата и клаузата? Ако все пак смяташ че е първото - просто отказваш на Байерн - той други ще купи, няма да стане по-слаб. Ей го Камавинга щом към Реал бързо се адаптира тук щеше да хвърчи, искахме го през зимата. Ти обаче нищо няма да спечелиш от това че е продаден навън, при това за по-малко по твои думи, където нищо няма да направи. Качеството на първенството ще пада от изтичането на таланти, както и на националния отбор. Представянето в ЕКТ ще се влошава, спонсорският интерес ще намалее, след време може да се изгуби и 4-ят отбор в ШЛ (ако пренебрегнем предстоящата промяна на формата). Според мен точно обратното трябва да се случва и то в по-голяма степен се случва, за да се развива футболът в Германия, а именно вътрешните трансфери да преобладават, за да се съхранява качеството вътре в първенството и да се концентрира в 3-4 отбора, с най-голяма финансова стабилност и стратегическо управление, които и европейски успехи да атакуват и т.н. А и парите на Байерн, генериращ най-големи приходи, е добре и за икономиката, и за останалите отбори да бъдат изразходвани предимно вътре. Това е пирамидата.

Ако отборите постъпват според теб неправилно и нелогично или просто са глупави (което ми се струва малко вероятно), или следват друг план, или баварците предлагат най-добрите оферти, или изобщо нямат намерение да атакуват титлата, а си преследват по-различни цели и поставят на първо място финансовата си стабилност. Но да се счита че Байерн им разваля плановете, постъпва некоректно, непочтено или ги краде просто не е вярно и няма как да се съглася.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 05 окт 2021 21:50

rhaegar написа:Абе не е съвсем същото, в Англия инвестират доста повече отбори и гаранция за купи нема.

Немците не са прости хора, за разлика от инцестите в англия. Щом се стига до такива сделки, значи всички са доволни. Повечето футболисти в англия не стават и за продавачи (въпреки, че не е лошо да пробват, че ще вземат да умрат от глад до 1 година). А тъпите английски отбори, не могат без чуждите пари на останалият свят, но пък и това ще свърши и ще фалират, малко им остана.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 05 окт 2021 21:54

Sstefanov написа:Немците не са прости хора, за разлика от инцестите в англия. Щом се стига до такива сделки, значи всички са доволни.

Мда, само че едните са доволни да са вечно посредствени и след Байерн, но те си знаят, щом ги влече.

Sstefanov написа: Повечето футболисти в англия не стават и за продавачи (въпреки, че не е лошо да пробват, че ще вземат да умрат от глад до 1 година). А тъпите английски отбори, не могат без чуждите пари на останалият свят, но пък и това ще свърши и ще фалират, малко им остана.

Ами, ура?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 05 окт 2021 22:04

doktora25 написа:То точно твоето мислене изкривява футболната пирамида. Колко от отборите в момента в БЛ са си поставили цел титла и имат ясна идея и план как да я постигнат? Да не си продаваш най-добрите играчи на прекия конкурент ли е най-важното или ако някой блесне веднага да преподпишеш, да му вдигнеш заплатата и клаузата? Ако все пак смяташ че е първото - просто отказваш на Байерн - той други ще купи, няма да стане по-слаб.

Нито един освен Байерн и то е видно от години. Аз се уморих да повтарям, че Дортмунд дори не се опитва да стане шампион, просто се оплаква за пред феновете.

doktora25 написа:Ти обаче нищо няма да спечелиш от това че е продаден навън, при това за по-малко по твои думи, където нищо няма да направи. Качеството на първенството ще пада от изтичането на таланти, както и на националния отбор. Представянето в ЕКТ ще се влошава, спонсорският интерес ще намалее, след време може да се изгуби и 4-ят отбор в ШЛ (ако пренебрегнем предстоящата промяна на формата). Според мен точно обратното трябва да се случва и то в по-голяма степен се случва, за да се развива футболът в Германия, а именно вътрешните трансфери да преобладават, за да се съхранява качеството вътре в първенството и да се концентрира в 3-4 отбора, с най-голяма финансова стабилност и стратегическо управление, които и европейски успехи да атакуват и т.н. А и парите на Байерн, генериращ най-големи приходи, е добре и за икономиката, и за останалите отбори да бъдат изразходвани предимно вътре. Това е пирамидата.

Че то всичко това вече е случва, ако не си забелязал. Първенството се "радва" на нулев външен интерес, или айде, да не е нулев, ама е минимален. Говорим и от към фенове и от към рекламодатели. И дай ги тия 4 германски отбора, които толкова здраво са се концентрирали към успехи в евротурнирите. В последните 10 години освен Байерн, няма отбор с повече от 1 полуфинал, дори в ЛЕ. Всъщност в ЛЕ само Айнтрахт има полуфинал, в ШЛ Дортмунд и РБЛ в ковид сезона, което не знам до колко се брои, ама айде. 3 полуфинала за 10 години, искаш ли да преброим на другите държави колко са?

doktora25 написа:Ако отборите постъпват според теб неправилно и нелогично или просто са глупави (което ми се струва малко вероятно), или следват друг план, или баварците предлагат най-добрите оферти, или изобщо нямат намерение да атакуват титлата, а си преследват по-различни цели и поставят на първо място финансовата си стабилност. Но да се счита че Байерн им разваля плановете, постъпва некоректно, непочтено или ги краде просто не е вярно и няма как да се съглася.

Ами за мен са глупави, или имат някакъв Стокхолмски синдром. Друго логично обяснение не виждам.

Изображение

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 05 окт 2021 22:31

Интересно, като играчите не "изтичат" от Бундеслигата и остават в нея, респективно в Байерн, как това помага за представянето на Дортмунд, Лайпциг, Хофенхайм, Шалке в ЕКТ?
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 05 окт 2021 22:46

rhaegar написа:Че то всичко това вече е случва, ако не си забелязал. Първенството се "радва" на нулев външен интерес, или айде, да не е нулев, ама е минимален. Говорим и от към фенове и от към рекламодатели. И дай ги тия 4 германски отбора, които толкова здраво са се концентрирали към успехи в евротурнирите. В последните 10 години освен Байерн, няма отбор с повече от 1 полуфинал, дори в ЛЕ. Всъщност в ЛЕ само Айнтрахт има полуфинал, в ШЛ Дортмунд и РБЛ в ковид сезона, което не знам до колко се брои, ама айде. 3 полуфинала за 10 години, искаш ли да преброим на другите държави колко са?
Не докрай прецизно ми се получи това което казах и общата идея отиде на кино, най-вече поради вметката "и то в по-голяма степен се случва", която трябва да отпадне. Не, именно защото не се случва в достатъчна степен са проблемите. Защото се работи без стратегия. Идеята ми бе да посоча двата пътя и какво трябва да се прави и какво не. Треньорският фактор също не бива да бъде пренебрегван. Какъв е този Джеси Марш? И защо споменавате тройния трансфер, а не например че докато Вернер бе в Лайпциг никой не му се подиграваше, а той правеше това с противниковите вратари?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 05 окт 2021 22:54

doktora25 написа: Не, именно защото не се случва в достатъчна степен са проблемите. Защото се работи без стратегия. Идеята ми бе да посоча двата пътя и какво трябва да се прави и какво не. Треньорският фактор също не бива да бъде пренебрегван. Какъв е този Джеси Марш? И защо споменавате тройния трансфер, а не например че докато Вернер бе в Лайпциг никой не му се подиграваше, а той правеше това с противниковите вратари?

Не се работи без стратегия. Напротив, стратегията е ясна, цъкаме за здраве и продаваме каквото можем на ония от Мюнхен, или ако случайно се излъже някой островен ахмак-на него.
Какъв да е Джеси Марш? Нали от време на време трябва да се даде шанс и на някой нов треньор. Какъв па толкова беше хер Флик, преди да поеме Байерн? Иначе могат да си въртят нещастници от типа на Лабадия до края на света и голямата работа че е опитен и уволнен от 6 отбора вече.
На Вернер в Челси могат да се подиграват само хора, които не са гледали един мач на отбора, а само репортажчета. Човекът тича и се раздава може би най-много от целия отбор, просто има зверски малшанс пред гола, да не говорим че имаше и доста отменени попадения. Да, аз на моменти също му се ядосвам за някои отигравания, но ги отдавам на огромното му желание да отбележи, а не на некадърност.

Изображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 05 окт 2021 22:55

Въобще не бягайте по тъча с тия агенти. Както се каза немските играчи са глорихънтъри и веднага пристават на Байерн ако им се каже че Мюнхен има интерес към тях. Те си искат трансфера в Байерн дори клубът им да може да договори по-добри условия за себе си с клуб извън Германия. Ей го Нойер беше голям цирк но сте забравили! Накрая Шалке с извити ръце прие офертата от Мюнхен да не държи играч насила. Със сигурност можеха да го продадат за повече пари извън Германия. Така че Шалке изгуби от този трансфер освен че засили конкурент и пари изгуби. За това браво на Айнтрахт, балканци и "църни перли". Като някой реши да ходи в Байерн- следващия моля. Аз лично не съм гледал немски мач от времето на Клоп като преди него пак не гледах. Много по-интересно ми е да гледам Монако - Нант примерно.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 05 окт 2021 23:58

doktora25 написа:Ами защо не го правят? Коя сила би накарала дадения клуб да не приеме чужда по-добра оферта в дадения момент? За трансфер са нужни 3 съгласия, ако не броим агента. В Англия, Испания и ПСЖ дават по-добри заплати, така че едва ли е мнението на играча. Тогава излиза че Байерн просто предлага най-добрите възможни оферти и условия.

Аз казал ли съм, че го правят или не? Репликирам твоя пост в който ти твърдиш следното

Пълна идиотщина е да си продават звездите извън Германия. В Байерн добра среда има за развитието им и всички печелят от това.

Казвам, че това е пълна глупост и продаваш на този, който даде най-много.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Архив”