ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот BRF » 09 окт 2015 13:46

icko65 написа:
Red joker написа:Иценце,отбора ще се казва-„ЦСКА НА ЧЕРНО МОРЕ,МНОГО Е ДОБРЕ,СЛЪНЦЕ ПЕЧЕ,ЩЕ ПО-ДОБРЕ“-София,а галено ще му редиме-ЦСКА :!:

Никога с вас!Вие ще ни погребете! :P

Няма бе!Ще ви използваме стадиона за тренировъчна база през летните месеци!Даже се чудя какво ще правим с толкова много лицензи-на Литекс,на Славия и вашия :? !Може и да продадем някой от тях! :lol:Ще трябва да организирате една бригадка за поддръжка на терена на ротационен принцип,за вас няма да е проблем да намерите широкоскроени хора като тия дето ви построиха стадиона!Все пак говорим просто за поддръжка на терена!

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 09 окт 2015 13:59

icko65 написа:
Red joker написа:Иценце,отбора ще се казва-„ЦСКА НА ЧЕРНО МОРЕ,МНОГО Е ДОБРЕ,СЛЪНЦЕ ПЕЧЕ,ЩЕ ПО-ДОБРЕ“-София,а галено ще му редиме-ЦСКА :!:

Никога с вас!Вие ще ни погребете! :P

Хайде пък и ти сега-през соца бяхме рамо до рамо и не ви погребахме ,та сега ли :lol:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 09 окт 2015 14:39

На ДоньУ да не са му спрели нета днес?
Усещам липсата му :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 09 окт 2015 15:00

Red_Neck написа:На ДоньУ да не са му спрели нета днес?
Усещам липсата му :)

Не бе,сигурно е отишъл да почерпи информация,а може и да е на лов за „Риби БАНанки“ :? ... :lol:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 09 окт 2015 15:47

bobonikolov написа:
honda написа:Не обичам да злорадвствам ,но ще си позволя да напиша някои мои размисли по темата
1. Виждам,че много от вас се радват ,че на този етап ви се разминава отнемането на този етап. Според мен аз не виждам никакъв повод за радост. Отнемането на точки не е отменено,а е само отложено докато тече процедурата по несъстоятелност. Според мен за вас беше по-добре да ви отнемат точки докато сте във В група защото във В група съвсем спокойно може да завършите с повече от 15 точки пред втория,което обезмисля наказанието . Докато в Б група или особено в А група едно такова наказание може "да ви върне в първи клас"
2. На мен общо ми е ясно идеята с новото дружество(според мен шанса да мине номера е малък,но приемам че мине ;) ) .Интересен ми е въпроса какво се случва с новото дружество при фалит на старото при положение,че е 90% собственост на старото,ако наистина е така. Колко години акционерите в старото дружество нямат право да бъдат акционери в дружество със същия предмет на дейност? Имат ли право да се прехвърлят активи от едното дружество към другото?
3. Известен ли е на някой в този форум случай в които лицензирано от ФИФА лице не си е получило дължимите пари от професионален футболен клуб? Ако на някой му е известен такъв случай ,нека го посочи.
4.Не виждам как синдика ще помогне за оздравяването на ЦСКА. До момента не съм чул и дума за плащане,а без плащане няма да стане.
5. Много често във форума виждам написано ГГ ще плати на държавата ,а на Бенжалюновците я плати колкото да не е без нищо, я нищо. но тук има една особеност ГГ (или който ще оздравява ЦСКА приемам че синдика ще играе за него) първо ще трябва да се споразумява с държавата,а това значи че ГГ ще трябва да плати не малко пари на държавата, а едва тогава да се споразумява с Бенжалюновците и докато не се разбере с всеки един от тях вие официални международни мачове няма да играете.Това е най-оптимистичния вариант. Според мен не виждам как синдика ще се споразумее с Бенжалюновците.
6. Чувал съм от някои мои приятели цесекари близки до клуба, че идеята е новото дружество ще поеме само футболните активи на старото дружество,но не и пасивите и задълженията на старото. Аз лично не виждам това как може да стане.

Ще ти отговоря с няколко изречения по част от точките. Относно наказанието на ФИФА - ще го отложат за пореден път след новото писмо на БФС. Причината - съдът е постановил неплатежоспособност - невъзможност да се плати на когото и да било. На 22 октомври има събрание на кредиторите. Тогава ще стане ясно ще има ли оздравяване или няма да има. Ако има оздравяване следва ФИФА да отмени наказанието, а футболистите, които са осъдили клуба да се конституират като кредитори. Не го ли направят губят тази възможност и пари може и да не видят. Ако се запишат в листа на кредиторите до 22 октомври, то те ще имат право да получат ако не всичко дължимо, то поне толкова колкото може. Ако се направи оздравителен план то това значи плащане към тези футболисти. От тук следва, че ФИФА трябва да отмени наказанието си, защото клубът ще е започнал да плаща и ще се разплати с футболистите. Ако се премине към фалит отново наказание няма да има. Логиката е проста - клубът престава да съществува.

Къде го прочете това или май така ти се иска :) . Оздравяването по никакъв начин не отменя наказанието. То вече е наложено. В момента е отложено влизането на наказанието в сила. Това дали наказанието ще влезе в сила или не, зависи единствено от лицата заради ,които са ви наложили наказанието. Между другото те вече са в листа на кредиторите на ЦСКА. Това ,което си написал принципно е вярно ,но е така за едно производствено предприятие,за ПФК има извесни нюанси. Примерно синдика (или клуба ) предлага на някой от лицата заради които са ви наложили наказнието 10% от дължимите суми( аз чух за 0.5%) ,а той отговаря "искам си всичките пари" какво правите? Вие ще му отговорите "ако не се разберем ,клуба ще фалира и ти ще вземеш още по-малко" в най-оптимистичния случай ще се разберете да им изплатите примерно 50% от дължимите суми(тук има едно много голямо НО ,но ще гоставя настрана -че ФИФА гарантира на всички лицензирани от нея лица ,че ще си получат всички трудови възнаграждения(между другото същото гарантират и почти всички държави членки на ЕС на своите граждани за трудово възнаграждение ), доста пъти вече задавах въпроса на някой известен ли му е случай в който лицензирано от ФИФА лице не си е получило парите от трудово възнаграждение,но това засега го оставям настрана) дори и да изплатите сумата за която сте се споразумели ,дали наказанието ви ще бъде отменено зависи от добрата воля на въпросното лице,а предполагам добрата му воля ще зависи от това дали сте му правили проблеми при преговорите. Все пак наказанието ви е наложено поради неплащането на суми,които е трябвало да бъдат изплатени през 2012. Ако аз бях на мястото на въпросните лица бих ви поставил следните условия-:" 100% веднага и 50% отгоре,ако искате да пиша до ФИФА да ви отменят наказанието(заради причинените нематериални вреди от забавеното ви плащане),ако не ми изплатите 100% -фалираите,ако не ми платите допълнителното обезщетение ,нека ви отнемат точки".
Какво значи оздравяване на един ПФК? Един ПФК не е производствено предприятие(където оздравяване значи спиране на нерентабилни дейности,съкращения на персонала и др), а е по-близко до фирма предлагаща специализирани услуги като например адвокатска кантора или консултанска фирма(където общо взето има един вид дейност и персонала не може да се съкращава в значителна степен), на такъв тип фирми успеха зависи основно от професионалните качества на персонала. Същото важи и за един ПФК,където успеха основно зависи от професионалните качества на футболистите и ръководството. Но в една доататъчно конкурентна среда като професионалния футбол професионалните качества са пропорционални на приходите на съответния член на клуба. Как ще ги осигурите в условия на неплатежоспособност-вие си знаете.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 09 окт 2015 15:57

Red joker написа:На общото събрание на кредиторите се избира постоянен синдик,като най-големият кредитор има тежката дума за избора,за сега е държавата,но за сега :idea: Има вариант,Гришата да „изкупи“ дълговете към Минджите и Лупи или на държавата и става „нумеро уно“ и тогава у него е и ножа и хляба и на кой колкото филии одреже толкова ще папка :twisted: Само не знам какъв е варианта,ако някой от кредиторите иска повече или всичко :roll: Варианта с край на ЦСКА го забрави :!: Колкото и да не им се иска на някои да го признаят ,това е национален или държавен проблем,както искат да го разбират :idea: Чувал съм от тук ,от там,че за ГГ,първостепенен е варианта с лиценза на отбора от А група,пък...ще видиме

Общо взето е така,но има едно голямо НО. Ако някой изкупи дела на големите кредитори и стане "нумеро уно" както се изрази в него да бъде и хляба и ножа ,този "нумеро уно" ще се постави в изключително тежка ситуация с преговорите с малките кредитори(Бенжалюновците), той ще може да им предлага колкото той реши ,но големия въпрос дали те ще бъдат съгласни. Защото ,ако те не се съгласят всичко отива по дяволите, а вложените пари да стане "нумеро уно" ще бъдат хвърлени на вятъра и той ще трябва да се съгласи на условията на малките кредитори ,за да не загуби парите които ВЕЧЕ е вложил за да стане "нумеро уно". До момента никой от отговорните фактори в ЦСКА не е споменал думата "плащане".

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 09 окт 2015 16:51

honda написа:Общо взето е така,но има едно голямо НО. Ако някой изкупи дела на големите кредитори и стане "нумеро уно" както се изрази в него да бъде и хляба и ножа ,този "нумеро уно" ще се постави в изключително тежка ситуация с преговорите с малките кредитори(Бенжалюновците), той ще може да им предлага колкото той реши ,но големия въпрос дали те ще бъдат съгласни. Защото ,ако те не се съгласят всичко отива по дяволите, а вложените пари да стане "нумеро уно" ще бъдат хвърлени на вятъра и той ще трябва да се съгласи на условията на малките кредитори ,за да не загуби парите които ВЕЧЕ е вложил за да стане "нумеро уно". До момента никой от отговорните фактори в ЦСКА не е споменал думата "плащане".

Honda, явно процесите, които вървят в момента въобще не са ти ясни, затова ти предлагам по-добре да залягаш над уроците в у-ще!
1. Кредиторите са поставени пред угрозата да не получат нищо, ако не са съгласни с плана за оздравяване! ЦСКА няма активи, няма футболисти за продаване, няма собствен стадион, дори няма собствен автобус!
2. Ако кредиторите не са съгласни, тогава се преминава към ликвидация! Преди време бях копирал един линк, потърси го! И виж, че ликвидацията е невъзможна, заради няколко точки!
3. Единственият въпросителен, е дали БФС ще допусне дъщерната фирма да играе футбол? Но в последно време БФС играят ролята на спасители! ББ е обещал, а идват избори! Като ги навържеш нещата, се получава, че този вариант е единственият, при който "държавата" ще получи дивиденти(пряко и косвено)! Затова мисля, че БФС този път ще ни "спасят"!!! :mrgreen:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 09 окт 2015 16:56

CSKA 78 написа:
honda написа:Общо взето е така,но има едно голямо НО. Ако някой изкупи дела на големите кредитори и стане "нумеро уно" както се изрази в него да бъде и хляба и ножа ,този "нумеро уно" ще се постави в изключително тежка ситуация с преговорите с малките кредитори(Бенжалюновците), той ще може да им предлага колкото той реши ,но големия въпрос дали те ще бъдат съгласни. Защото ,ако те не се съгласят всичко отива по дяволите, а вложените пари да стане "нумеро уно" ще бъдат хвърлени на вятъра и той ще трябва да се съгласи на условията на малките кредитори ,за да не загуби парите които ВЕЧЕ е вложил за да стане "нумеро уно". До момента никой от отговорните фактори в ЦСКА не е споменал думата "плащане".

Honda, явно процесите, които вървят в момента въобще не са ти ясни, затова ти предлагам по-добре да залягаш над уроците в у-ще!
1. Кредиторите са поставени пред угрозата да не получат нищо, ако не са съгласни с плана за оздравяване! ЦСКА няма активи, няма футболисти за продаване, няма собствен стадион, дори няма собствен автобус!
2. Ако кредиторите не са съгласни, тогава се преминава към ликвидация! Преди време бях копирал един линк, потърси го! И виж, че ликвидацията е невъзможна, заради няколко точки!
3. Единственият въпросителен, е дали БФС ще допусне дъщерната фирма да играе футбол? Но в последно време БФС играят ролята на спасители! ББ е обещал, а идват избори! Като ги навържеш нещата, се получава, че този вариант е единственият, при който "държавата" ще получи дивиденти(пряко и косвено)! Затова мисля, че БФС този път ще ни "спасят"!!! :mrgreen:

Тя тази дума им е трудна за изговаряне ти смяташ да платят Абсурд
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 09 окт 2015 16:57

CSKA 78 написа:2. Ако кредиторите не са съгласни, тогава се преминава към ликвидация! И виж, че ликвидацията е невъзможна, заради няколко точки!

Последно???

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 09 окт 2015 17:01

blue avalanche написа:
CSKA 78 написа:2. Ако кредиторите не са съгласни, тогава се преминава към ликвидация! И виж, че ликвидацията е невъзможна, заради няколко точки!

Последно???

Е, толкова ли си зле, та не можеш сам да се сетиш да вмъкнеш едно- "в този случай"!? :mrgreen:
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Архив”