BGarmy написа:slavia_forever@Всичко е копване и пействане

Не съм роден,не ме вълнува,по какъв начин,кой ги е създал и т.н.............................не ми пука как е създаден ония отбор,искаше няколко факта и ти ги дадох

А ния като ги вълнува толкова много нашето минало ще има кажа че,ЦСКА е отбора остранил 3 пъти от 4 възможности,Европейски шампион!!!
И аз затова подкрепям, всякакви подобни исторически изяви (с факти). Аз затова съм казал, че и двата отбора, са двете страни на една и съща монета, като съм приравнил ЦСКА с Левски (от 9-ти септември насам). И двата отбора са подкрепяни и бутани с титли от властта, а сините са били тази сянка, в която ЦСКА да блести.
"ЛЕВСКИ Е ОТБОРЪТ, ПО ЧИЯТО ВИНА НЕ ЗАВЪРШВА ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПРЕЗ 1944 Г. Още с началото на комунистическата власт Цола Драгойчева, виден партиен лидер на БКП, веднага взима нещата в свои ръце и започва втората "епоха" от покровителстването на СК Левски. През 1944 г. най-силният отбор в шампионата на Първа Софийска дивизия по всички показатели е офицерският отбор на АС-23! Остава да се изиграе само финалът, но незнайно защо отново такъв не се провежда. Вече 50 години БФС мълчи по този въпрос и никъде не се споменава защо е станало така и защо АС-23 не е обявен за държавен първенец. Нещо повече, става точно обратното разиграват се трагични събития за футболистите на АС-23. Този отбор е обявен за фашистки, повечето му членове са избити без съд и присъда, другите гинат по затвори и лагери."Ок. Някои казват, като има "незнайно" няма факти. Хора, четете бе. Ако някой знае, защо не се провежда финалът, който се визира, нека да каже. Човека пише "незнайно", въпреки това, факт е, че финалът не се провежда! И какво се случва с един цял отбор? Незнайно е, нали?! Нека някой каже! Факт е, че репресивният червен апарат на партията, заради Левски, се е заел отбора на АС-23. Защо след като Спортист Х.Димитър бие Левски с 3:1, купа не се връчва на никого?! Въпроси, с незнайни отговори, но също така и въпроси, зададени на базата на факти.
П.П. Единтвеното необяснимо за мен е, защо наистина синьото БФС, мълчи за всичко това?