Заклет Левскар написа:Карамел Му написа:Ето как аз разбрах нещата до тук.Старото дружество е обявено в несъстоятелност и не може да оперира със сметките си.Регистрира се ново дружество ,като правоприемник на старото и то обслужва текущите плащания/ток,вода,наеми и пр/,това поне каза Ганчев преди време.Назначава се събрание на кредиторите на което ГГ казва на бенжалюновците следното:"Или се съгласявате да си вземете някакъв % от дължимото при разсрочено плащане,или фалираме и го ..."Ако бенжелюните се съгласят се подписват споразумения за някакъв срок/дали ще се изпълнят е др. въпрос/ и ГГ предлага на НАП погасителен план,който задължително се спазва,а ЦСКА мачка наред![]()
Това е най-общо казано.
Хубаво. Не ми е ясно обаче, следното:
Ако една част от Бенжалюновците се съгласят да вземат все пак нещичко, пък било то и разсрочено, а други се заинатят и не искат да отстъпват - как ще се процедира? Фалирате и несъгласните + съгласните го д...хат (какво прайм със съгласните?), или оздравявате и съгласните почват да чакат(ко прайм с несъгласните?)
Е,аз не съм юрист.И казах какво мисля,че ще стане ,ако се съгласят.Нека който отбира от тая материя да каже.
И все пак по-добре за бенжелюните от 10 лв да вземат 5 отколкото 0,нали.Оня Сержиньо за това рева вчера по Гонг,че е притеснен