Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ballancee
Контакти:

Re: Всекидневна около Челси(Трансфери, Новини, Слухове и т.н)

Мнениеот Ballancee » 06 мар 2012 14:25

[center]Изображение
Нов кандидат за Челси: Абрамович се е срещнал лично с Йоахим Льов в Женева
Собственикът на Челси Роман Абрамович е провел лична среща със селекционера на немския национален отбор Йоахим Льов. Според изданието Gazeta.ru, руският олигарх е предложил на 52-годишния специалист да оглави лондонския тим след края на Евро 2012.Бизнесменът уволни Андре Вияш-Боаш и назначи временно на поста неговия помощник Роберто Ди Матео. Сега Роман Абрамович търси осмия мениджър, който да поеме отбора за последните осем години.Сред останалите кандидати за овакантения пост в Челси са Жозе Моуриньо, Рафаел Бенитес и Хосеп Гуардиола. Според последните информации обаче във фаворит се превръща Йоахим Льов.Роман Абрамович дори вече е имал възможността да се срещне лично със селекционера на Германия в хотел в Женева. Руснакът е предложил на Льов да приключи участието си с Бундестима на Евро 2012 това лято и едва след това да приеме поста на „Стамфорд Бридж“.
Изображение
Жозе иска 12 милиона заплата и Роналдо в Челси
Бъдещето на Челси продължава да вълнува фенове и специалисти. Раздялата с Андре Вияш-Боаш бе предвидима, а назначаването на Роберто ди Матео до края на сезона показва, че новият проект на клуба ще стартира през лятото. Тогава ще стане ясен и новият мениджър, а слуховете за това кой ще бъде той изобщо не спират.Днес “Дейли Експрес” твърди, че Жозе Моуриньо остава на челно място в списъка на Роман Абрамович, като според изданието португалецът има условия, които трябва да се спазята, за да се върне на “Стамфорд Бридж”. Твърди се, че Специалния ще поиска от руския милиардер 12 милиона паунда заплата на година (сега получава около 11 милиона в Реал), а освен това ще изиска и закупуването на Кристиано Роналдо.Последното обаче не е ясно дали ще може да бъде осъществено, защото суперзвездата не спира да бележи с бялата фланелка и Флорентино Перес трудно би се разделил с най-добрия си играч в разцвета на силите му. На Острова продължават да смятат, че в последно време отношенията между Абрамович и Моуриньо са се подобрили и двамата са забравили дрязгите, които сложиха край на престоя на Жозе в Западен Лондон през септември 2007-а година.
Пеп Гуардиола и Йоаким Льов са други две имена, които сериозно се спрягат за поста, но предимството на Моуриньо е, че познава клуба и знае какво да очаква.
Изображение
Бивш кадър на Моуриньо: Ще съм глупак, ако поема Челси
Мениджърът на Суонси Брендън Роджърс се присмя на спекулациите, че той ще бъде новият мениджър на Челси. 39-годишният специалист е считан за един от най-големите таланти на Острова. Любопитното за него е, че е бил част от треньорския щаб на Жозе Моуриньо по времето, когато португалецът бе в тима от западен Лондон.Роджърс, който изведе Суонси до Висшата лига през миналия сезон, заяви, че евентуално преминаване при „сините“е твърде рискован ход. „Опитвам се да направя кариера, а не да я разруша“, заяви северноирландецът. „Прекалено много неща се случват в Челси. Те са страхотен клуб. Само че не може да правите това, което вършат те, и да постигате успехи. Просто не става.“„Който и да поеме отбора, ще се сблъска със същите проблеми. Това е много отговорна работа, с много изисквания от страна на собственика. Така е в големите клубове и затова заплатите там са високи“, добави Роджърс.„В Челси трябва да подмладят състава. Очевидно е за всички, но преходът трябва да се извърши с ясно разбиране какво всъщност иска да постигне клубът. Мисля, че Андре опита да направи тъкмо това, но поради една или друга причина нещата не се получиха“, каза още наставникът на Суонси.„Аз съм фокусиран само и единствено върху Суонси. Дошъл съм тук, за да върша работа. Досега всичко се развива по фантастичен начин за нас и се надявам да продължим в този дух“, завърши Роджърс.
Изображение
Рафа Бенитес: Очаквам оферта от Челси
Бившият мениджър на Ливърпул, Валенсия и Интер Рафаел Бенитес демонстрира желание да заеме овакантения пост начело на Челси и отправи покана към собственика на "сините" от Лондон Роман Абрамович да му предложи оферта. Според самия Бенитес, никой от Челси все още не се е свързал с него, но той е готов да изслуша оферта от "Стамфорд Бридж". "Като мениджър с опит в Шампионската лига и шампионатите на Англия, Испания и Италия, съм отворен към оферти. Колко са мениджърите, които са печелили трофеи в три различни държави, титлата в Испания, или Световното клубно първенство? В момента аз чакам предложение за работа и не мога да спра спекулациите, свързващи името ми с този, или онзи клуб. Просто трябва да изчакаме и да видим дали нещо ще се случи", коментира Бенитес.
Изображение
В Англия: Челси е срам
В Англия водещата те­ма продължава да бъде уволне­нието на мениджъра на „Челси" Андре Вияш-Боаш от собстве­ника Роман Абрамович. „Челси" направи грешка за 50 млн. паунда, но това не е Фернандо To­pee", е заглавието на в. „Сън". Покрай Вияш Боаш Абрамович се бръкна с 13,3 млн. за компенсация на „Порто", откъдето привлече младия специалист, плюс още 11 млн. на предшественика му на „Стамфорд Бридж" Карло Анчелоти.Пак толкова - 11 млн., руснакът ще трябва да плати и на вече уволнения по­ртугалец, който пък за 36-те седмици работа в Лондон при­бра само от заплати почти 3,5 млн. лири. Към всичко това трябва да се прибави сумата, която трябва да бъде осигурена за новия наставник. Засега с най-големи шансове са Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола. С 50 000 към 1 букмейкърите оценяват шансовете на кучето Уги от наградения с „Оскар" филм „Артистът", а с 1000:1 тези на самия Абрамович.[/center]

[center]EDIT:
Изображение
Кой ще е следващият?
След уволнението на Андре Вияш-Боаш от Челси трима са основните кандидати, спрягани в медиите - Рафаел Бенитес, Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола.Само че след контакта си с източник от лондонския клуб, Goal.com твърди, че все още и тримата са далеч от това да поемат от поста от временно назначения Роберто ди Матео.Въпреки че агентът на Бенитес Мануел Гарсия Килон отрече това, среща между клиента му и Челси е имало миналата седмица. В лагера на "сините" са останали доволни от това, което им е казал треньорът, макар че е дал да се разбере, че не би поел отбора преди края на сезона, имайки предвид това, че държи на репутацията си, както и че обикновено неговите тимове тръгват бавно, а в момента в Челси няма кой да го чака.Въпреки това Бенитес е заявил, че много би искал да седне на скамейката на "Стамфорд Бридж" през лятото.Бившият наставник на Валенсия, Ливърпул и Интер обаче не е първи избор на Роман Абрамович.Що се отнася до Моуриньо, въпросът при него опира преди всичко до пари. Португалецът винаги досега е изисквал от собствениците на клуба, който поема, солидна инвестиция в нови играчи - нещо, което този път руският милиардер не е склонен да прави.Нещо повече, отличните отношения между Специалния и тарторите в съблекалнята също не са довод в полза на завръщането му. Във време, когато обновлението изглежда задължително за Челси, то едва ли би било възможно предвид приятелството на Жозе с играчи като Лампард и Тери.Също така, условие на Моуриньо, за да се върне на "Стамфорд Бридж", е пълната автономия при взимане на решения - друга тема, по която трудно собственикът би се съгласил.За Гуардиола се смята, че той по-вероятно би останал още един сезон в Барселона, но дори и да приеме оферта от Челси, "сините" биха искали дългосрочно обвързване - нещо, което е в разрез със свободолюбивия дух на специалиста от Сантпедор.Изглежда доста вероятно сапунената опера с бъдещия мениджър на лондончани да продължи още няколко месеца. От клуба така или иначе искат време, за да направят най-обмисления избор.Фабио Капело също ще бъде интервюиран, както и няколко треньори от Висшата лига, сред които Дейвид Мойс от Евертън.И настоящият мениджър Роберто ди Матео може да си спечели работата за постоянно, но ще трябва да постигне забележителни резултати до края на сезона.[/center]
Последна промяна от Ballancee на 06 мар 2012 17:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tatusindo
Контакти:

Мнениеот tatusindo » 06 мар 2012 15:49

Интересно ми е Баланса кой треньор иска начело от лятото ?
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/wrapimg]

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 06 мар 2012 18:05

Сега гледах постиженията на АВБ... най-дългата серия поредни победи във всички турнири е 4 в началото на сезона... Във шампионати 3 :cry:
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Потребителски аватар
gdlk
Контакти:

Мнениеот gdlk » 06 мар 2012 18:14

Предпочитам или Гуардиола или Лъов, но ще дойдат лятото и 1вото нещо дет трябва да направят е да изгонят така наречените лидери, защото и тях ще ги сполети съдбата на АВБ. Като чета мнения на други тренъори май май повечето не искат да ивдват на кормилото на Челси, защоли?
Само един Бенитес се натиска.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 06 мар 2012 18:24

Аз лично предпочитам Моуриньо, но евентуално, ако трябва друг - КАПЕЛО! Само се надявам да НЕ е Гуардиола! Все пак вярвам, че щастието ще се усмихне на ЧЕЛСИ за втори път :twisted:

Ballancee
Контакти:

Мнениеот Ballancee » 06 мар 2012 19:27

gdlk написа:Предпочитам или Гуардиола или Лъов, но ще дойдат лятото и 1вото нещо дет трябва да направят е да изгонят така наречените лидери, защото и тях ще ги сполети съдбата на АВБ. Като чета мнения на други тренъори май май повечето не искат да ивдват на кормилото на Челси, защоли?
Само един Бенитес се натиска.

Според мен Льов няма авторитета . Знаем какъв е Германският манталитет ,но едва ли ще пожъне успехи с Челси какъвто на този етап има с Бундестима чисто в изгражданено на един нов тим на немците .Както беше споменато в една статия :
''И може би най-логичното е, подобно капитан на потъващия кораб, начело на отбора да се върне Жозе Моуриньо, за да бъде погълнат в мрака на океана заедно с Моулоялистите. Така цикълът на този състав ще бъде естествено завършен, пък после – потоп.''

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 07 мар 2012 09:33

Идва мача с неаполитанци. Не знам дали ЧЕЛСИ ще елиминира Наполи(ясно е какво искам :mrgreen: ), но със сигурност ще излезе един различен отбор!
- НАЙ-ВАЖНОТО - "изненадващо" сините Убавци най-вероятно ще са в настроение да разцъкват :lol:
- Свирчо вече го няма
- ТЕРИ най-вероятно ще играе
- Като индивидуалности сме по-добри от тях
- старите кучета имат опит
- терена в Лондон е доста тесен
- Все пак Наполи не са някакво страшилище. Да компактен отбор са с добри дори много добри изпълнители в атака, но в защита са как да кажа посредствени!
- Лошото е, че трудно ЧЕЛСИ НЯМА да допусне гол, но както казах очаквам сините футболисти да играят както могат!

ПП Пожелавам си състав: Чех; Иванович-Луис-Тери-Коул; Лампард-Микел-Рамирес; Мата; Дрогба и Торес

Потребителски аватар
Станко Йовчев

Мнениеот Станко Йовчев » 07 мар 2012 14:23

Челси ще търси осми мениджър в последните 9 години. Периодът е от значение, защото съвпада с времето на Роман Абрамович. Уволнението на Вилаш-Боаш със сигурност е важна тема, но за мен поне има няколко важни фактора, на които трябва да се обърне внимание, а не просто да се занимаваме с личността. Ето ги:

1. Кой е виновен за проблемите в Челси - тактиката или изпълнението й?

2. Какво се изискваше от Вилаш-Боаш и какво направи/не направи той?

3. Каква е отговорността на играчите?

4. Защо се назначава Роберто ди Матео?

5. Какво е нужно на Челси в бъдеще?

Кой е виновен за проблемите в Челси - тактиката или изпълнението?

Не претендирам да съм изгледал всяка секунда от всеки двубой на „сините" за този сезон във всички турнири. Но не съм и пропуснал разширен репортаж от всеки техен двубой. И ми се струва, че чисто игрово в Челси бяха направени опити за доста нови и интересни неща - изтегляне на защитата в по-предни позиции, налагането на Ромеу в централната зона, изнасяне на топката по различен начин, търсенето на преса в противниковата половина. Сигурно мога да изброя и още неща от периода на Вилаш-Боаш. Но повечето се проваляха в хода на изпълнението им, защото реализацията им от футболистите не се получаваше.

И от тук и друг важен въпрос - кое е грешното? Тактиката или изпълнението? Всеки си има свое мнение по темата. Моето обаче е свързано с индивидуалната отговорност на футболистите и мениджъра. Тези играчи не могат да приложат на практика идеите на Вилаш-Боаш. Което ме води към два различни извода. Първият е, че вината е изцяло в наставника, защото той е длъжен да се съобрази с качествата на хората, които има в отбора. И съответно да измисли модел на игра, според който те да могат да покажат достойнствата си или поне да реализират на полето. Това не се случи. Вторият извод е, че футболистите бе време да бъдат заменени и да се пристъпи към някаква форма на смяна на поколението. Вилаш-Боаш и този състав на Челси се оказа несъвместими и то още преди няколко месеца. И това пък ме води към друг въпрос.

Какво се изискваше от Вилаш-Боаш и какво направи той?

Никой така и не излезе да каже какви са задачите на португалеца. Е, наивно е да мислим, че клуб от калибъра на Челси ще се управлява толкова прозрачно. Но пък бе ясно, че е нужно той да направи от „сините" тим, който е способен да се бори за трофеите и едновременно с това да наложи своите идеи. Е, това не се случи. Далеч съм от мисълта, че Абрамович е изисквал от него драматична промяна в стил „Венгер" или нещо от рода на „махай старите и пускай само юноши". Не, вероятно идеята е била този процес да става постепенно. И в това отношение поне той опита да се придържа към някакъв нормален тренд. Имаше двубои, в които се залагаше на опитните играчи и други, в които приоритет бе на терена да бъдат нови футболисти. Така че тук не бих могъл да упреквам наставника.

Естествено аз не мога да съм сигурен дали задачата му е била да се вкарат в отбора нови лица, но поне това е съвсем логично предположение. Знам чудесно, че мениджърът е отговорен за всичко. Той винаги е виновен, когато нещата не вървят, но и той обичайно има най-голям принос за постигането на успехи. Но сам не може да направи нищо.

Каква е отговорността на играчите?

Мисля, че това е твърде важен въпрос, за да бъде пренебрегван с лекота. Джон Тери не е кой да е на „Стамфорд Бридж". Истината е, че след Абрамович, това е най-важният човек там. Той е боготворен от феновете, те виждат в него себе си и му вярват безпрекословно. И могат да му простят всичко. Може да не ви се вярва, но е така. Това е отборът на Тери. Лампард, Дрогба, Ашли Коул и Есиен са просто негови хора, които поемат отговорност, когато Капитанът отсъства временно. Поради това бе от съществено значение отношенията между Вилаш-Боаш и Тери да са идеални. Но не бяха. Изглежда португалецът не успя да намери общ език с Капитана. А и идеята да се промени тотално поведението на защитата не направи връзката между тях по-добра.

Мога да приема, че футболистите няма да са доволни от известни промени, но няма как да се съглася, че те ще диктуват условията вътре в клуба. Защото сега изглежда, че Челси е клубът на играчите, а не на мениджъра. И се съмнявам да има човек, който да дойде на този пост с вярата, че ще има пълния контрол върху нещата.

Защо се назначава Роберто ди Матео?

Мога да продължа и по-далеч. Днес излезе информация, че Роберто ди Матео е дори по-мразен от Вилаш-Боаш. Но точно той бе назначен до края на сезона. Ако това е вярно, то тогава действията на Абрамович може да се възприемат и като ясен знак, че не желае да се съобразява с поведението на футболистите. Но от друга страна спокойно може да значат и обратното - руснакът знае, че не може да си позволи да изгуби всички в съблекалнята и е длъжен да се съобразява с тях. Изобщо ходът с Роберто ди Матео е много уклончив. Трудничко е да прозрем какво точно мисли руснака, защото той мрази и да говори пред хората.

И понеже светът не е чак толкова голям, мога със сигурност да твърдя, че има поне няколко случаи в последните два месеца, когато Абрамович е виждан в Лондон да изглежда побеснял в следствие на футболен разговор. Струва ми се, че Вилаш-Боаш наистина се провали, но назначаването на Роберто ди Матео е твърде важен сигнал, за да го пренебрегваме. Той е Авраам Грант, но във версия 2012. Проблемът е, че аз поне не мога да разчета този ход достатъчно ясно. Имам усещането, че това е някаква форма на компромис с настоящия тим. Или поне това е моето обяснение. Един вид „махам португалеца, но няма да е съвсем по вашему". Жалко, че в гимназията не доучих руския както трябва, за да го преведа последното изречение на езика на Абрамович и да има по-голям ефект.

Какво е нужно на Челси в бъдеще?

Убеден съм, че това не е края на тихата война в съблекалнята на Челси. Твърде много станаха мениджърите, които идват на Стамфорд Бридж" и които не успяват да създадат добри отношения с основната група от футболисти. Авраам Грант не ставаше, защото не бил силен характер. Сколари след него беше прекалено самовлюбен в идеите си за играта и не бил толкова опитен на клубно равнище. Хидинк взе ФА Къп, но си бе временен вариант. Все се питам защо холандецът не остана трайно в Челси, когато имаше тази възможност. Дали пък той не прозря големия проблем за краткия си период в клуба (от февруари 2009 до юни същата година). Анчелоти постигна примирие през първата година, но когато трябваше да се взимат тежките решения и там футболистите показаха, че трудно ще се мотивират с него. В онзи период уволнението на Рей Уилкинс още стои необяснено, но нищо чудно пак играчите да са имали някакво участие. Сега пък с Вилаш-Боаш, който е млад и едва ли не е техен набор се оказа, че няма авторитет. Всъщност дори и с Мoуриньо се говореше, че основната причина бил Тери.

Как пък един от тези наставници не се оказа подходящ за взаимоотношенията си с въпросните звезди? Поне един би следвало да пасне. А и те не са случайни хора, или поне по-голямата част от тях. Така че моят отговор на последния въпрос е свързан с играчите. Време е в Челси да стане ясно, че това е ФК Челси, а не ФК Джон Тери и приятели. Няма голям проблем да е евентуално ФК Абрамович, но не и ФК Джон Тери и приятели, както изглежда сега.

Нямам идея кой ще дойде лятото. Всички говорят за Жозе Мoуриньо, някак и ситуацията се връзва, но аз продължавам да се съмнявам в такъв вариант. Четейки множество информации за Роман Абрамович не съм срещал никъде факт, според който той да е променил своето решение по даден въпрос драстично. Да, отказвал се е от свое решение (брака си с втората съпруга), но тогава просто намери друга жена. Може би сравнението е неправилно. Тогава ще го направя с бизнеса му. Той започва с детски играчки, но никога след това не се връща към тях. Бизнесмените са такива - те взимат внимателно решенията си, но рядко правят крачка назад. И поради тази причина ми се струва, че Абрамович няма да търпи диктатурата на футболистите.

Мога да погледна фактите и от друг ъгъл. Руснакът уволнява Вилаш-Боаш и дава чудесната възможност на играчите да му спечелят сами Шампионската Лига. Нека не се заблуждаваме, че Роберто Ди Матео ще измисли нещо гениално като стратегия за игра! Предстои ФА Къп, Шампионската Лига и четвъртото място. Играчите ще са задължени да вземат нещо и да постигнат минимално добри резултати. Подозирам, че от неделя следобед глезенът на Джон Тери рязко е подобрил състоянието си. Ако футболистите постигнат целите, тогава самият Абрамович би следвало да се вслуша в тяхното мнение. Но ако не стане, тогава ще е време за кардинална промяна.

Изобщо положението не се е променило много. Хаосът си е там, на „Стамфорд Бридж". Просто епизодът от цялата драма е нов. И ни предстоят още доста години преди да видим края на хаоса.

ПП. Заради отношението на играчите към мениджърите в последните години, заслужават едно - да се върне Жозе и да ги смени както той си знае. Директно, без обяснение и излишни драми. Това би било доста добра идея между другото, както за клуба, така и за Абрамович. Но не виждам как ще стане.

Боби Борисов, Нова Спорт
batmanlevski написа:отговарям според заглавието - най–големия проблем на ц. е а.с. дали обаче отборите на Л., Л., Ч . или Ч.М. ще бъдат ш. не е от з. защото м. е с . и н. да отиде при д . заради проблема с т.

Потребителски аватар
gdlk
Контакти:

Мнениеот gdlk » 07 мар 2012 18:13

По-горния коментар олицетворява пълната реалност в челси! +1

Потребителски аватар
christian825
Контакти:

Мнениеот christian825 » 07 мар 2012 18:37

[center]Ди Матео: Най-важното за нас е да влезем в Топ 4

Изображение

Отборът на Челси загърби, поне към този момент, проблемите си, след като се класира за четвъртфиналите за ФА Къп. Временният мениджър на лондончани – Роберто Ди Матео, заяви категорично, че целта пред състава е Топ 4.
Головете на Хуан Мата и Раул Мейрелеш помогнаха на отбора да надиграе Бирмингам в преиграването с 2:0. В неделя португалският специалист Андре Вилаш-Боаш бе уволнен, а на негово място бе назначен помощникът му – Ди Матео.
„Ние трябва да играем в Шампионската лига през следващия сезон. За нас е много важно да завършим четвърти. Това е целта ни“, сподели настоящият мениджър на клуба. „Не заради мен. Заради тези футболисти и този клуб. Клубът е по-голям от мен, от предишните мениджъри и от бъдещите такива“, сподели Ди Матео, който бе категоричен, че най-важното нещо е класирането за Шампионската лига. Специалистът остави на резервната скамейка Франк Лампард, Дидие Дрогба и Микаел Есиен, които седнаха до Джон Тери, който изненадващо се появи в групата за мача, въпреки че обяви, че има контузия в коляното, още докато Вилаш-Боаш бе на „Стамфорд Бридж“.
Междувременно, по време на срещата, феновете на Челси категорично обявиха, че не желаят бившия мениджър на Ливърпул – Рафаел Бенитес, да поеме отбора.

Петер Чех постави целите пред Челси

Изображение

Вратарят на английския вицешампион Челси Петер Чех сподели, че целите пред отбора трябва да бъдат високи, въпреки слабия сезон, който "сините" правят. Снощи столичани елиминираха Бирмингам с 2:0 за ФА Къп в преиграването на двубоя от петия кръг на турнира между двата състава. "През този сезон не стигахме до резултатите, от които имахме нужда и сега трябва да спасим кампанията. Това означава да се опитаме да спечелим ФА Къп, да завършим четвърти във Висшата лига и да продължим на 1/4-финалите в Шампионската лига", каза Чех на личния си сайт, цитиран от "Скай спортс". "И това няма да бъде нереално. Арсенал бе назад с четири гола и видяхте, че всичко е възможно."Артилеристите" почти успяха да преобърнат развитието на нещата срещу Милан."
"Всички в тима сме доволни, че продължаваме напред за ФА Къп. Нашето представяне този сезон не е такова, каквото очаквахме да бъде и затова е важно да останем в турнира за купата." "Изиграхме добър мач, макар да не ни беше лесно. Теренът беше ужасен и беше трудно да си подаваме на малки разстояния. Това устройваше повече Бирмингам. Беше важно да не допуснем гол и това ми хареса също толкова, колкото капитанската лента", завърши чешкият национален вратар.

Алекс: Натискът в Челси е огромен заради желанието да се спечели ШЛ

Изображение

Бившият защитник на лондонския Челси Алекс е на мнение, че натискът в редиците на английския вицешампион е огромен заради желанието да бъде спечелена пай-после Шампионската лига. В същото време бразилският футболист смята, че доскорошният мениджър на тима Андре Вилаш-Боаш не е показал нужното уважение към един от най-опитните играчи на "сините" - Франк Лампард. "Андре не е от хората, които говорят много, той е малко по-затворен в себе си. Той просто е такъв", казва Алекс пред португалския вестник "О Жого". "Видях някои коментари на Лампард в последно време и смятам, че той заслужаваже по-голямо уважение. Вярно е, че един футболист знае, че понякога ще остане на пейката, особено след като достигне определена възраст, това не е проблем. "Но Лампард е дал толкова много на клуба, той е в отбора над 10 години и заслужаваше поне една дума или обяснение от мениджъра", каза още южноамериканецът, който бе изваден от първия отбор на Челси именно от Вилаш-Боаш в края на миналата година. "Беше въпрос на уважение заради това, което Франк е направил за Челси. Според мен не може да се каже, че е имало група от основни играчи, която е искала освобождаването на Андре."
"Ако се вгледате внимателно ще видите, че Джон Тери и Ашли Коул играеха редовно, Дидие Дрогба и дори Фернандо Торес имаха много възможности пред себе си. Ние играчите често имаме навика да обвиним треньора, когато нещата не вървят. "Но това не е вярно. Понякога нещата не вървят заради липса на късмет, лоша форма, заради малки детейли. Когато липсват желаните резултати, този който плаща цената е треньорът", допълва Алекс, цитиран от английския вестник "Телеграф". "Андре има много качества, виждал съм го как работи всеки ден по малките детайли. В Челси вече ми се случи няколко пъти да освободят мениджъра по средата на кампанията. това е голям клуб, в който има огромен натиск да се спечели Шампионската лига. "Не може да се каже, че този натиск влияе на играчите, но със сигурност се отразява на работата на треньорите. И не забравяйте, че все пак Шампионската лига е турнир, който се печели много трудно", завърши Алекс, който сега носи екипа на френските новобогаташи от Пари Сен Жермен.

Рой Кийн разкритикува играчите на Челси

Изображение

Рой Кийн разкритикува остро играчите на Челси за поведението им преди мача-реванш от турнира за купата на Англия срещу Бирмингам. По време на загрявката преди началото на мача някои от футболистите на "сините" си направиха шегичка с Ромелу Лукаку като започнаха да го щипят за ушите. Най-дейни бяха тарторите на отбора, сред които капитанът Джон Тери и Франк Лампард. Самият Лукаку прие с чувство за хумор атаката, но според Рой Кийн подобно поведение е неприемливо предвид сериозното положение на отбора. "Толкова е детинско, направо е лудо", коментира бившият капитан на Манчестър Юнайтед и треньор на Съндърланд и Ипсуич пред телевизия ИТВ.
"Това поведение е абсурдно, така излагат мениджъра си. Трябваше да са изцяло фокусирани върху мача". "Всичко това показва настроението в отбора. Това е абсолютен срам, да си щипят ушите. Трябва да са професионалисти и да мислят за мачовете, а не да се държат така", продължи тирадата си Кийн. Впоследствие обаче играчите на Челси задочно го опровергаха, тъй като победиха Бирмингам с 2:0 и дадоха успешен дебют на временния наставник Роберто ди Матео
[/center]
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/GVGpODO.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”