Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- blue_dobrich
- Контакти:
Re: Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Кристалина Георгиева! Ако някои я издигне!
Едно нещо трябва да стане ясно преди изборите на всеки:
В тези условия, държавата не може да гарантира повишаване на доходите без това да се отрази на следващия цикъл - всички подобни обещания са популизъм!
Повишаване може да стане само с икономически растеж. Икономически растеж може да осигури дясно управление, но със съответната социална цена.
Т.е. всеки стяга гащите, започва да бачка и спира да се моли за помощ на държавата!
Това е ..... Страната ни все още има потенциал.
В тези условия, държавата не може да гарантира повишаване на доходите без това да се отрази на следващия цикъл - всички подобни обещания са популизъм!
Повишаване може да стане само с икономически растеж. Икономически растеж може да осигури дясно управление, но със съответната социална цена.
Т.е. всеки стяга гащите, започва да бачка и спира да се моли за помощ на държавата!
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
vaskonti написа:LSFC 1914 написа:ЕМИЛ написа:Аз бих гласувал за Атака
+
[offtopic][/offtopic]
Припомнете си кой е Ахмед Емин и какво стана с него.
освен пари,аз съм сигурен че този минетчия сидеров е правил и ми-ми на доган,видя се за рефендума как беше в коалиция с доган и р.овч
ЕМИЛ написа:vaskonti написа:ЕМИЛ написа:айде кажи за кого да гласуваме ?
Ами нека гледаме реално на нещата - всичките до един са крадци и мафиоти. Ама до един, без изключение. Въпросът е кой от тях има акъл да върши и нормалната държавна работа. Кой от тях покрай кражбите върши и нещо полезно. Знам, че звучи примиренчески и може би цинично, но не виждам какъв избор имаме. Колкото и да се протестира, ще е все тая - който и да дойде ще гепи. Поради тази причина аз пак ще гласувам за Бойко, освен ако новата синя коалиция на Костов не набере достатъчно сила, че да има шанс да спечели. Не си правете илюзии, че Волен и Карачанаков са по-различни. Те просто се заиграват на тънката струна на национализма, но истината е, че са един дол дренки като останалите.
не ми помагаш
Емо, няма да те облъчвам с моите политически пристрастия, а ще ти дам следния съвет, от който могат да се възползват и всички останали; задай си въпроса, ти как искаш да изглежда държавата, какви трябва да са преоритетите и много важно е защо и как ще се изпълняват. Замисли се, как би се отразила една или друга политика на личния ти живот, този на семейството ти и близките ти. Това когато го знаеш, тогава хвърляш бегъл поглед на платформите на партиите и веднага ще знаеш за кого ще гласуваш. Вярно, едни стриктно следват платформите си, а други си променят мнението понякога, но това са плюсове и минуси. Основната информация я има, просто трябва да се знае тя до какви резултати води, дали те ти харесват или не и готово - изборът няма да е толкова труден, колкото е в ситуацията на пълна обществена, политическа и журналистическа дезинформация, която цари от над 10 години и се поддържа именно с цел хората да не знаят, какво да избират, да смятат, че всички са еднакви и това да дава винаги предимство на партиите с твърди електорати, които ще гласуват и за дявола, стига да е кандидатиран с мандата на тяхната партия. Поздрави!
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
Васил Кендов
Драфтис – кредитни консултанти
Аман от политика. Наслушах се и се отчаях. Затова реших да напиша тази статия. Надявам се да помогна на някой объркан да прецени за себе си какво да прави оттук нататък.
Аз разбирам от банки и застраховки. И от други неща разбирам (риболов и табла например) ама това ми е най-познато защото го работя по цял ден, а вечер чета по въпроса. Наши новини, чужди новини, мнения на политици и специалисти… изобщо всичко за банките и банковата система. И за застраховките съм така. ⇑ цялата статия
Превърнал съм мозъка си в кошче за отпадъци с цел да бъда уж „професионалист”. За какво и за кого, не е ясно. Сега обаче има протести и аз трябва да имам „гражданска позиция”. Все пак не всяка година България е на кръстопът. За референдума за АЕЦ не можах да сформирам категорична позиция. Единственото което ми дойде на акъла е че не е редно мен да ме питат за тая работа. Аз разбирам от банки и застраховки. За това да ме питат, ще им кажа. Ама те точно за това не ме питат. Ама аз пак ще си кажа. Гледам протеста и търся печелившия. Има само един печеливш от ситуацията – БАНКИТЕ. Или съм предубеден или съм тъп, но така мисля аз. Какво виждам покрай протеста? Бате Бойко плаща 800 милиона на земеделците, а БНБ емитира Държавни Ценни Книжа (ДЦК) за 800 милиона. Лихва 1% за 12 месеца. Знам че не е за вярване ама ето какво пишат от БНБ "www.bnb.bg/FiscalAgent/FAOnetimeInformation/FAResultsAukcions/FA_AUCTION_RESULT_BG" Невероятно, ми то банките по добре да ги дават за кредити тия пари при 15% отколкото за ДЦК. Чета после кой ги купил – ами банките са купили около 80% от емисията. Нещо почва да ме гризе. Изплуват спомени на колко лекции в университета не съм бил? Обърквам се още повече – ами че аз бях отличник. Е да ама нещо съм пропуснал явно. Та нали когато има риск в икономиката лихвите по ДЦК скачат защото инвеститорите не желаят да купуват? Отивам в спалнята, вадя учебника по финанси от Университета и… О! ужас. Разбирам че наистина съм отличник. Лоша работа. Спомних си едно изказване на преподавателя по Икономикс Стати Ставев (в момента ректор на УНСС), когато един ден влезе в залата и видя 15 души от общо 60 „-Много добре. Всички отличници са тук, останалите правят пари надявам се.” Изпуснах напрежението и започнах да чета друг учебник – по Икономическа политика. Сега на кратко – няма как в икономика без правителство и със стачки да няма риск. Освен ако всичко не е дирижирано от сегашните управници, които си преразпределят баницата. За банките обаче, които са специализирани мършояди горните събития не са от значение. Те не виждат по висок риск и се задоволяват с 1% годишна доходност, но-о-о-о-о само когато кредитират държавата. Или знаят нещо, или връщат услуга. Не знам защо, но на мен по-ми звучи втората причина. И няма как да е друго ядче, защото на фондовата борса книжата на нашите БГ фирми се сриват с по 10% на ден, а емитирания външен дълг ги следва с по-бавни темпове. Значи … работата е нагласена. Притеснява ме обаче какво са поискали банките от Бате Бойко за тази си услуга? Защото всеки знае, че 1% печалба на година в нашата икономика си е чиста загуба при тази инфлация. Така или иначе единствените които имат пари в момента са банките. Всеки е в ликвидна криза и парите в обръщение на достигат. Но банките си стоят комфортно върху събраните депозити и чакат. Какво ли? Някой да им ги поиска. Ама не срещу печалба. Ако им трябва печалба те ще си вдигнат лихвите. Правителството на ГЕРБ им позволи да го правят официално с промяната на закона за потребителския кредит. Ако не вярвате – четете "www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_law/laws_consumer_credit_bg.pdf" Лично на мен, най ми допада член 11 „Чл. 11. (1) Договорът за потребителски кредит се изготвя на разбираем език и съдържа:” Хубав, простичък и съдържателен. Как само добре се прилага на практика. Поглеждаш договора и веднага разбираш какво ти казва банкера. Даже започваш икономически прогнози да правиш за движението на лихвата в краткосрочен и средносрочен период. За прогноза за дългосрочната и промяна трябва да го погледнеш втори път. Или просто да прочетеш Закона за защита на потребителите, Закона за потребителския кредит и Евро-директива 93 за неравноправните клаузи и да разбереш, че европейското законодателство е заобиколено тотално с промените от 10 Май 2010 година. Упс, ама то май Бате Бойко беше тогава на власт! И как така? Толкова Про-Европейски настроен човек да вземе да се подхлъзне. Уф-ф-ф-ф, ама че съм глупав. То Евро-фондовете са друго нещо. Тук говорим за банки. За тях европейските директиви не важат "www.wp.me/p2gAM2-3x" И какво става на кратко? Ние ви ковем законите и Вие си вършите безобразията, а в криза ни финансирате. Е да де! Ще загубите някой лев когато помагате, но сте взели вече милиони от овчиците които стрижете. Чиста сделка нали? Е да ама мен това почва да ме притеснява леко. Не защото банките безчинстват. Това е нормално. Всеки безчинства ако му дадеш възможност – Мтел, ЧЕЗ, Топлофикация… всеки с монополно положение или с дългосрочен договор с клиента. При банките тези договори са най-дългосрочни. Конкурират се само с Живото-застрахователите, но за тях ще напиша друга статия ако желаете. Ако наистина желаете ми пишете в коментарите. Обещавам да Ви покажа нещата отвътре и в този бизнес. За да не се отклонявам пак ще Ви кажа какво ме притеснява. След като през 2010 Бате Бойко осигури чрез промени в законодателството комфорта на банките в БГ и те започнаха поголовна сеч, в момента те му връщат услугата, като приемат да загубят от парите си вложени в ДЦК и то няколко милиона. Притеснява ме че те са единствените институции в момента с паричен ресурс. Събрали са депозитите и явно не ги търгуват за печалба. А за какво тогава? Какво ще поискат в замяна? В прав текст – притеснявам се да не помогнат на Бате Бойко да спечели пак изборите или да не съдействат за настъпването на безредици и анархия. Тогава да видиш ти какво значи банкова печалба! Всеки политик ще си продаде и душата само и само да му дадат пари. А те хората си имат доста добре работеща банкова асоциация и си се съгласуват добре. И преди да скочим сега всички да викаме „Смърт на Банките” нека помислим. Луд ли е този който яде баницата? Е да ама баничаря иска да се връща на власт. И неговата не е лесна и сигурно си има оправдание. Но както казах в началото – ако разбира от строителство на магистрали – да си ги строи. Въпроса е да не маже по финансовата и застрахователната система. И не Дянков е виновен тук – виновни са цялата група на ГЕРБ, които гласуваха тези закони, както и г-н Мартин Димитров от СДС-то, или каквото е там в момента. Те гласуваха промените които позволиха на банките да си вдигат лихвите едностранно и да прехвърлят по този начин кризата върху отделния човек. За който всичко написано не му се струва разбираемо ще обобщя – кризата дойде и се разпространи от банковата система "www.wp.me/p2gAM2-2G" а Бате Бойко позволи да се прехвърли тежестта от нея върху малкия човек, за да запази „стабилна банкова система”. Колко е стабилна е друг въпрос. До сега растяха лошите кредити, а сега расте банковата загуба. Докато не се реши проблема с банките не само в България а в целия ЕС, положението ни ще си остане такова. Едно такова решение предложи Исландия. Те направиха точно обратното и въпреки, че не се отразяваше много в новините, резултатите вече са на лице. В момента те са с най-стабилния растеж, нова конституция и … осъдени банкери и министър председател. Затова – в Неделя 24.02.2013 в 11 пред БНБ. Без ексцесии моля. Помнете, че и банкерите са хора страдащи от една изчерпала се социална система, поддръжник на която са банковите институции. И те имат семейства и са учили 5 години. Много от тях са били отличници. 5 години в университета са им набивали в главите правилата по които работят в момента. Какво очаквате да правят? Ако не вярвате горното, елате ще Ви подаря учебниците. Аз вече не им вярвам.
Горе долу следя темите за протестите и според мен кастата на престъпниците (депутатите от всички партии) отново спечели с
набързо подадената оставка на ББ. Вече всички виждам че се плюете кой за кой да гласува и кой
бил по-малък престъпник. Един от големите олигарси в България е най-големия любимец и събира най-много гласове.
Понеже от тук пишещите васконти и първанов са от феновете на този олигарх искам да ги помоля да потърсят в интернет
от повече от един източник всички фирми в които ББ е участвал след 1990 г. и да го постнат във форума.
След това очаквам коментари за съдружниците на ББ в тези фирми кой какъв защо, на кой баща му откъде е и .т.н.т.
Гнус ме е да глсувам за тези аз не виждам разлика м/у ББ,В.Божков,Ил.Павлов,Р.Овч,Бориславова,Станишеви и т.н.т. За тези не трябва да
се гласува трябва пълна ревизия на дейностите им след 1990 г. откъде с какви капитали -> съд, лустрация и в затвора поне
за тези които са живи.
МОЛЯ В НЕДЕЛЯ ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ С/У ТЕЗИ ХРАНТУТНИЦИ.
urkoto написа:Тиквуня се оказа уникално страхливо женско полово органче... за какъв чеп я подава тази оставка и отлага решаването на наболялите проблеми в обществото за след минимум 4 месеца, при положение, че има парламентарно мнозинство (като включим купените "независими" депутати) и можеше да направи нещо тук и сега??? Нали уж Тиквуня беше човек на действията, нали уж мислеше за държавата - защо не направи трудните избори сега и на момента които обаче вероятно щяха да сринат рейтинга му до този на Командира??? Ето тук май е разликата между държавника и простата самовлюбена сикаджийска мутра???
В голяма грешка си. ББ мина в контраатака с отставката си. Никой не я очакваше реално. С опорочаването на протестите Чибурашка и Ко само щяха да трупан позитиви на негов гръб и за сметка на социалния мир. Сега ще изчака народа да се успокои и да започне отново да мисли трезво а не под въздействие на емоциите.
Оставката и предсочните избори до голяма степен пресичат яхването на народното недоволство от някое случайно лице( случайно за нас, но не и за ДС) и откъсване на голям брой гласове от център-дясно. Левите, ДПС и Волен са ясни.
ББ го изигра добре. Дори директните нападки с/у Костов бяха добре премерени!
Рано отписахте ББ

"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
10 (Друга) - Бих гласувал за Георги Първанов,той е скритата лимонка ! И най-важното ще е независим,а не от БСП! Георги Първанов е много интелигентен човек,който разбира доста от политика,но и той като останалите си забърсва някой лев под масата,но за разлика от мутрите на ГЕРБ е света вода ненапита ! Твърдо против супер Бойко , Турците и Серго !
[center]И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕ[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]BARCELONA MES QUE UN CLUB[/center]
[center]

[center]

[center]

[center]BARCELONA MES QUE UN CLUB[/center]
Абе Вие ползвате ли горните си глави по предназначение или просто ги тъпчете с манджа и вместо мозък вече имате само смесица от мазнини и въглехидрати. Тиквоча и свитата му ибрикчии разказаха играта на цял един народ, лъгаха и крадоха като за последно, некадърността им стана пословична и те пак за тях щели да гласуват - опази Боже що за стадо вирее по Великата Българска Земя. Ква е тая логика ще гласувам за по-малкото зло - стига гласувахте за злини бре овчи душици - излезте и изкрещете, че ви писна - гласувайте за нова политическа система, гласувайте за марсианците ако трябва, но ЗА БОГА НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕКАДЪРНИ, СЛАБООБРАЗОВАНИ И НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ В ЖИВОТА МИШКИ, КОИТО ГИ Е СТРАХ ДА ИЗКАЖАТ СОБСТВЕНА ПОЗИЦИЯ, ЗАЩОТО ИМАЛО ОПАСНОСТ ДА ЗАСЕНЧЯТ БАЩИЦАТА - ТИКВА........... Как въобще ви идва на ум да гласувате за човек, който е с пъти под средното интелектуално ниво - Вие самочувствие и самоувереност нямате ли бре.....
Това е вашият жалък черен животец - и единственият светъл лъч сме ние...
Кои точно да стягаме гащите виж колко работни места са загубени през 2012-та !!!
Виж бюджета на МВР и щата им и се замисли защо в огромен процент от селата въобще няма и 1 полицай
и всеки си прави каквото му хрумне с хората там. Аз казвам че щом има кмет значи трябва да има и поне 1 полицай.
А защо не стягат коланите всички а някои касти на държавна издръжка не са съгласни дори и половин пенсия
от полагащите им се N на брой да отстъпят ?
Замисли се защо Пирогов отива напротест ?
Абе спирам да се ядосвам, всеки да прави каквото иска и да ходи да си гласува за бюлетинката.
- Keine Lust
- Контакти:
GOLEADOR написа:Ясно.За теб каквото и да направи ББ все е виновен.За мен е някаква шизофрения да искаш едновременно правителството да реши проблемите с монопола и оставката на същия кабинет,а като получиш исканата от теб оставка,да обвиниш подалия исканата от теб оставка в малодушие за това,че ти я е дал.Както казах,тази оставка разедини българите ,а от това нищо не печелим.
Въпросът е кой искаше оставка? Тук във форума точно това се коментираше преди да я хвърли, че без правителство проблема с ЕРП-тата остава не решен и е абсолютна глупост, ако някой иска да постигне нещо да се иска и оставка. Отговорът със сигурност не е "лумпените", както се наричат тук някой момчета. Правейки съпоставка от протестите 2009 и 2013 се набива една личност - Боян Расате. Тоя малоумник къде и да се появил винаги е имало проблем. Тоя без каквито и доказателства съм сигурен, че срещу професия стои: провокатор. Дали беше там по заръка на Станиш и ко, за да вкарва напрежение с/у ББ и правителството и просто ББ се извъртя и се възползва по най-добрия начин от ситуацията или ББ си го бе инструктирал не се знам. Оставката е факт, както е факт и че ББ по този начин избяга от отговорност.