Logical person написа:vaskonti написа:Нищо лошо няма някой да иска да си поизчисти имиджа. Но когато прави това с чужди пари, а после плюе по тия, които са му дали пари, на това ти как му викаш? Нека позная - напълно нормално поведение?
Със сигурност Манджуков е в ЦСКА и заради нещо друго, не само от любов към клуба. Идеалистичните мотиви са привилегия само на Томов и Стойчо. Само те дойдоха в ЦСКА от любов към червената идея и с мисълта да спасят клуба, да го върнат на върха... и все неща в тоя дух.
Едно нещо знам - до момента Манджуков е дал бая прилична сума на клуба. Е, чрез Лира, но по онова време така е искал Томов - в крайна сметка голяма част от тия пари са влезли в ЦСКА и с тези пари са платени заплати и стари дългове към играчи, треньори, фирми и т.н. Не е платено нищо само към НАП. Няма да питам защо, тъй като очаквам поредния отговор "защото вноските могат да се предоговарят всяка седмица" или нещо от сорта, което звучи също толкова сериозно.
Манджуков е в ЦСКА защото мислеше, че проекта на Ло ще се реализира, поради което се навърташе около Томов. Явно нещата са се разсъхнали малко и Томов се изсулва по чорапи и оставя залогът - ЦСКА в ръцете на изедниците. За мен това е обяснението до намиране на по-убедително. Версията за това, че е в ЦСКА за да фалира клуба е безкрайно несъстоятелно, просто защото ако това му беше целта, единственото, което трябваше да направи е да НЕ прави нищо, тоест да не дава на Томов нищо. И готово.
п.п. Сигурен съм, че Томов не е дал нито лев, просто защото той си го каза. Финансирането идвало "от свързани с него фирми".
Ти отдаваш голяма почит на Манджуков , че е дал пари. Но отказваш да отдадеш заслуга на Томов за това че го е привлякъл. Ти как си го представяш ? Манджуков си пие коняка до камината, младата му жена му седи на коленете и изведнъж той се вдъхновява и тича към стадиона да ни дава пари ? Нали Томов в този период е собственик и носи отговорност за всичко ? Не може той да носи отговорност за неуредиците, а Манджуков само за добрините. Който е давал пари - Томов го е привлякъл ( убедил ) да дава. Който е строил бази - Томов е дал разрешение да се строи и е приел обекта после. Ако има някакви врътки, схеми , бомби със закъснител - Томов е виновен. Каквото се е случило по времето на Томов, както добро така и лошо - Томов е отговорен.
Не отдавам никаква почит на Манджуков, че е дал пари, просто не виждам грам логика в това да се плюе по човека, благодарение на който през последната година ЦСКА е направил всяко едно плащане. Ама всяко.
Въпросът обаче е ти какъв кусур му намираш? Че е дал пари ли? Че не е дал ли? Или и двете, според зависи какъв е конкретния контекст? На Манджуков можеш да му държиш сметка само за това, което се случва след 1 април тая година. Не и за неща преди това, просто защото тогава той просто дава пари, а друг решава какво да се прави с тях. Просто и ясно. Не знам за теб, ама аз не съм забелязал рязко влошаване на състоянието на ЦСКА от 1 април до сега. Ако ти си забелязал, ще кажеш ли в какво се състои то?
В крайна сметка целия спор генерално се свежда до един прост въпрос - има ли разлика в състоянието на ЦСКА от средата на 2013г. и днес? Изключително съм любопитен да прочета мненията на тия, които смятат, че сме по-добре. Само, ако може, да си спестим аргументи от типа "за малко да станем шампиони, нулева селекция" и тем подобни. Не искам такива аргументи просто защото, тия, които мислят да ги пишат явно си нямат грам представа къде всъщност са проблемите на ЦСКА, за което свидетелстват изказвания от типа "Няма значение, че не се плаща на НАП, по-важно е да се борим за титлата".