vaskonti написа:Logical person написа:vaskonti написа:Защо да плащат, след като могат да правят като Томов - нали неговата политика е спасителна за клуба? Що да не я повтарят?
Значи, Томов не плаща и му е простено, нещо повече - той е спасител, сега тия също не искат да плащат, но те са изедници. Нищо, че от повече от година именно те дават пари на Томов. Нещо не ти схващам логиката?
Аз не схващам твоята логика. Ти си се фиксирал да плюеш по Томов, за това че не е дал лични пари. В същото време нямаш никакви изисквания към новите собственици да вадят пари за да плащат ???
Обяснявам пак, като на 3 годишно дете:
1. Томов не е богат, той е преподавател. От него никой никога не е очаквал да вади пари и да плаща. Да вземе Томов отбора е като да го вземем аз или ти. Ще просим, ще молим, ще разсрочваме, но друго не можем да направим.
2. Когато отбора се вземе от богати бизнесмени ( Титан, Манджукови, Божков ), съвсем естествено се очаква да вадят лични пари и да плащат. Иначе защо са взели отбора ?
3. Управлението сега на Томов не се различава по характер от президенстването на Любо Пенев. Колко лични пари даде Любо за издръжката на ЦСКА ?
4. Има такива периоди в които никой богат не ни иска. И тогава за да не бъде закрит отбора, той бива поет от някой като Пенев, Томов ( утре може да си ти ), който има задача временно да удържи положението някак, без значение как.
Интересно как реши, че нямам претенции да дават пари? Аз просто не виждам
към днешна дата причина да им се нахвърлям, просто защото те дават пари на тоя клуб от повече от година. Де факто ЦСКА в момента съществува именно благодарение на техните пари. Ако за теб това тяхно действие е престъпно и загробващо, за мен не е баш такова. Ако на Томов не му е изнасяло, никой не го е карал с пистолет в главата да приема тези пари. Ти и още няколко човека тук се нахвърлихте върху тях далеч преди да влязат в ЦСКА, като причините за вашите атаки варират от искането за титла до това, че не плащат. Разбира се, второто далеч не е вярно, нещо повече - до сега САМО те плащат, не и предишния "собственик". Незнайно защо ти искаш от тях на секундата да извадят 20-30 милиона А още по-учудващо е, че смяташ подобно искане за адекватно.
В тоя ред на мисли как се вписва обвинението, че искайки титла те са разбила отбора с това твое твърдение -
Logical person написа:Разбира се, че беше по-важно. ЦСКА е като акулите, ако спре да се движи - умира.
с което ми обясняваш как най-важното е ЦСКА да се бори за титлата, дори с цената на отнет лиценз?
Защо когато ти(феновете) искаш титлата с цената на всичко това е добре за отбора, а когато собственика поиска същото, това е съсипващо?
Ти не виждаш, защото си се заровил в счетоводство и приемаш клуба като обикновена фирма. Причини да им се нахвърляме има още от декември, когато Манджуков по недопустим начин публично оплю треньора ни в сервилна угода на Гела, причина за нахвърляне има заради влиянието което упражниха през февруари-март, причини за нахвърляне има откакто са във владение от началото на април. Нормално е когато клуба се управлява и води по такъв начин, собствениците да бъдат оплюти. Даването на пари не смекчава това. Божков много повече пари ни е дал, но беше плют когато разбиваше отбора ни и продаде тила, Титаните и те са налели много повече пари, но бяха плюти заради политиката, която водеха.
Манджукови са собственици тип "титан", не ги интересува нито футбола, нито спортните ни успехи. Имат си някакви други цели, поради които са в отбора. Отношението им към отбора и неговото управление е както при Титан. И цялото си имущество да припишат на ЦСКА, пак ще бъдат плюти с подобна политика.
п.п. Феновете, можем да искаме титлата перманентно. Собственика, също е длъжен да я иска, но не и по такъв рязък публичен начин. Не съм чул нито Лапорта, нито Перес, нито Абрамович да бие така по масата за титла. Ясно е че и тримата я искат, ясно е че уволняват треньорите, когато не бъде спечелена. Томов допускаше същата грешка, но за щастие от неговата уста никой не го приемаше на сериозно.