sin4ec написа:diplomat написа:И аз това ли съм написал? Може да нямат имперски амбиции, може да не са агресивни, но военното им превъзходство е абсолютен факт, Синчецът на дълго и широко ни го разясни това във форума.![]()
Но военно превъзходство не значи имперски амбиции...още повече, стратегическите им системи, както правилно отбелязва Станко, са дефанзивни системи. И нормално-на тях земи и природни богатства не им трябват. Обясних ти, че там генетично е заложено недопускането на още един 22 юни. Победиха, но цената на Победата е страшна-27 милиона жертви и разрушена до основи страна, изпепелени земи, отровени кладенци...( каква ирония-ВСУ правят същото 70 години след събратята си от Вермахта).
Подсетете ме тези дни да пусна едно филмче, в което за пръв път показват легендарната бяла пресечена пирамида. Изненадан съм, че са го направили, но те си знаят-всъщност тези пирамиди са поне 6, вътре дори иТВ екипът е ограничен в движения и снимане. Става дума за уникална система от 60 000 антени, разположена на 10 нива. Задхоризонтно виждане, борба с крилати ракети и прочее. И доколкото една от тези пирамиди е не толкова далеч от Донбас, определено в записите й е страшната тайна за Боинга.
САЩ залага на отборна игра и купища електроника. ВС РФ разбират прекрасно, че термоядрен взрив високо в йоносферата би неутрализирал всичките глобални системи за позициониране и оставил врага на сухо и сляпо. Има и други методики по темата за тази неутрализация. А без GPS , прощавайте, ама US army остават на практика без оръжия.
За ВС РФ това никак не е така. БТГ при тях се обучават да действат като самостоятелна бойна единица, новият супертанк Армата е проектиран именно за поддръжка на такива групи. По подобен начин бяха обучени и структирирани Спарта и Смали, както и Призрак-елитните батальони на ВСН, а пък от най-добрите бойци на тези батальони бе създаден Спезназ Новороссии. Не без мрънкането на командирите, щото кой иска да се лиши от най-добрите си хора?
Но когато при Углегорск и Логвиново този Спецназ направи чудеса от храброст и затвори котела, всеки от тях оцени жертвата. Въпросният Спезназ успя да унищожи в тила на врага десетки батареи и дивизиони и на практика даде огромен принос за победата.
Аз тези неща вече ги разбрах. Този спор се зароди, защото казах, че Русия трудно ще стане първа световна сила. Първо, защото съществуват държави като Китай, Германия, Индия, Япония, Иран. Второ, както ти неведнъж си казал, на руснаците не им трябва охолен живот, тоест те нямат против държавата да инвестира милиарди за въоръжение, дори и стандартът им на живот да не е сравним с германците, например. Трето, олигарсите са твърде много, въпреки че Путин все още успява да ги държи изкъсо. Това е, в общи линии.