Champions League 2012-2013

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

drvasko98
Контакти:

Re: Champions League 2012-2013

Мнениеот drvasko98 » 21 фев 2013 02:38

Най-слабият мач на Барселона в ШЛ от 5 години насам без нито едно голово положение на практика. Отново отличен за Алегри в труден двубой. Миналата година малко (според мен) не му стигна, но тази със значително по-неопитен състав може би ще успее. Мачът не е решен, но Барселона просто не играе силно тази година в ШЛ. Явно си оказва влияние и липсата на Пеп. Може да се окаже, че наистина и бил важна част от успехите на клуба.
Малага-Порто и Шалке-Галатасарай се очертава да бъдат много интересни реванши, както и мачът в Англия разбира се. Дотук никой не се отличава от осминафиналистите и прогнозите за шампион стават доста трудни, много по-трудни отколкото в началото на сезона

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 21 фев 2013 10:25

Галатасарай според мен имат шансове при второто им домакинство в Гелзеркиркен.. :mrgreen:
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 21 фев 2013 11:41

drvasko98 написа: Явно си оказва влияние и липсата на Пеп. Може да се окаже, че наистина и бил важна част от успехите на клуба.

Глупости. Пеп беше просто фигурант. Вижда се, че с Меси, Шави и Иниеста всеки може :lol:

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 21 фев 2013 12:10

Вчера много хора се оплакваха, че ръка е имало. Даже и някои миланисти си признаха. Днеска гледам обширен репортаж, но ръка не виждам. Топката се удри в лицето на Сапата, така че първият гол също си е редовен и няма порязване на Браселона в този случай, колкото и да им се иска това на феновете.
[offtopic]Изображение[/offtopic]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
niki87
Контакти:

Мнениеот niki87 » 21 фев 2013 12:19

В тази ситуация има игра с ръка, ама на играча на Барса ;)

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 21 фев 2013 12:22

Robbery написа:Вчера много хора се оплакваха, че ръка е имало. Даже и някои миланисти си признаха. Днеска гледам обширен репортаж, но ръка не виждам. Топката се удри в лицето на Сапата, така че първият гол също си е редовен и няма порязване на Браселона в този случай, колкото и да им се иска това на феновете.
[offtopic]Изображение[/offtopic]

Пич, не е нужно да имаш добро зрение, за да видиш, че топката се удря в главата на Запата и после в дясната му ръка....

А и вчера много добре се видя на повторенията, че играта с ръка е безспорна, тук също се вижда, така че нз кво го увъртаме....както и да е минало заминало, това не оправдава кошмарната игра на Меси и КО :|
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 21 фев 2013 12:33

kingofpop написа:Пич, не е нужно да имаш добро зрение, за да видиш, че топката се удря в главата на Запата и после в дясната му ръка....

А и вчера много добре се видя на повторенията, че играта с ръка е безспорна, тук също се вижда, така че нз кво го увъртаме....както и да е минало заминало, това не оправдава кошмарната игра на Меси и КО :|

Ами аз тогава ще хвана да си направя час при очен лекар... :geek:

Иначе досега винаги съм се осланял на законите на физиката, които ни учат, че движещо се тяло (в случая топката) променя посоката си на летене/движение след като се сблъска с друго тяло (в случая ръката). Аз не виждам в този случай топката да променя линията си на движение, обаче явно законите на физиката при Барселона не важат.
Въпреки това ви пожелавам успех на реванша и дано по-добре представилият се от двата отбора продължи напред.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 21 фев 2013 13:09

Как да не си променя движението топката, като се отклонява в съвсем друга посока след рикошета в ръката на Сапата? :shock: На посочения кадър след удара в главата му за кратко (части от секундата) идва насам, а после изведнъж тръгва надясно. Да, най-вероятно е неволно (няма как да е другояче, след като точно преди това е ударила главата на играча), но след като този рикошет измени сериозно траекторията на топката и на практика се превърна в асистенция, по-правилно беше да не се признае голът. Победата на Милан беше абсолютно заслужена, но едно е 1-0, а друго е 2-0. ;)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 21 фев 2013 13:19

Един път да не гледам мач на Барса от ШЛ и те ще паднат... не е истина :lol:

Потребителски аватар
enguerino
Контакти:

Мнениеот enguerino » 21 фев 2013 13:36

Че Барселона изигра един от най-слабите си мачове последните години е така, че нямаха сериозно положение или удар към вратата също е вярно. Но нещата които прочетох за мача из интернет пространството направо ме изумяват. Коментари, анализи и мнения от типа феноменален Милан, футболна лекция, разкриха ги просто нз как да си ги обясня. Явно не говорим за същия Милан който има 7 КЕШ/Шл, в който отбор са играли фантастични футболисти и т.н.

Аз в снощния мач видях добре прибран отбор с много преса в тяхната половина, съвкупност от играчи в отделни зони и покриване на малкото празни пространства. Също имаше големи периоди в които отбора играше в 2 линии от по 5 човека като Пацини беше на дъгата на нак.полето. Това го приемам макар да не съм привърженик на такъв тип футбол, но Милан беше дотам или на определени хора не им изнася да се каже, че освен един удар на Боатенг след корнер нямаха друго положение. Мача вървеше към супер скучното 0:0 до гола който стана след един рикошет и после макар и неволен удар с ръка никой не е карал (Сапата мисля че беше) да си държи ръцете над главата.

Като за финал бих добавил нещо което ми се въти из главата последно време, имам чувството, че има хора които се радват повече на загубите на дадени отбори (врагове или не на тяхните си отбори) отколкото на победите на собствените. Ако наистина е така е жалко, защото лично аз гледам футбол и подкрепям любимите си отбори защото ми харесва играта, а не защото желая лошото и страданието на другите. Ако вместо Милан-Барселона снощи мача беше Сиена-Сарагоса не бих гледал повече от 10-15 мин и се радвам, че такива мачове са рядкост.

П.П. Барселона отново ще е фактор в Шл, но може би след няколко сезона когато няма абсолютно всички да ги дават като фаворити в турнира, а отборите срещу тях приемат, че дори и да отпаднат срещу тях ще е най-нормалното нещо.

П.п.2 Знам, че доста понаписах и най-вероятно никой няма да го прочете, но просто разочарованието ми от мача беше голямо и имах нужда да напиша нещо :mrgreen:
Copa América Top Scorer: 1991
Serie A Top Scorer: 1995
Argentine Player of the Year: 1998
Fiorentina all-time Top Scorer
Argentina all-time Top Scorer
FIFA 100

Върни се в “Архив”